If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Естествено, аз вярвам в теорията за десетте хиляди часа. Ако един човек се е занимавал с едно нещо 10000 часа може да се пише професионалист. Може да е не блестящ професионалист, може да му липсва формално образование, но ако е успял да се задържи 10000 часа значи може да му се има доверие че ще се справи на ниво над аматьорското.
Работата е там че повечето аматьори нито имат образованието, нито имат опита, нито пък са направили нещо което да може да мине за професионално изпълнено, за да се пишат за професионалисти. В главата си имат объркана схема от откъслечни статии в интернет, от това което са гледали по телевизията, и това което им казал приятел по чашка, което пък го е чул от някой дето е голяма работа.
Не че нещо, но последният бичи пазар вече е доста над 10 000 часа
изненада ме, че с този на леля примерно разликата е само една гласна буква. i<->e(npf)(шегувам се, не ме изнеанда много)
Явно, леля ти е по-гласовита
Само имай предвид, че означението на типа е дума, а не сбор от букви.
Дума, описваща определена "архитектура" на психиката.
И разлика в една от буквите, може да доведе до коренно противоположна представа за света.
Не не са факти, това са теории, които още не са доказани като грешни. Самата (1) невъзможност да се свърже теорията на относителността с квантовата теория показва, че (2) има доста съществена вероятност и двете всъщност да не са вярни. Или поне не напълно.
1. Това е така. Но невъзможността опира, поне засега, в несъвършенството на съвременните физични модели. Като се казва "несъвършенство", има се предвид, че още не може да се обясни с единна теория всичко в материалния свят, вкл. миналото и бъдещето му.
2. Засега са достатъчно верни, за да пишеш от компютъра, а се задава и квантовият компютър на хоризонта Това, че в бъдеще ще бъдат намерени по-съвършени и/ли по-общи теории, не обезценява напълно сегашните. Това е което имаме и което работи, и то – не как да е, не криво-ляво.
Извинявай, но повече няма да обсъждам това, понеже тук е прекален офтоп и ми е неприятно да занимавам хората с неща, които слабо ги интересуват (нямам предвид теб).
Приемам твърдението ти, но то е валидно и за западната медицина. Ама се отплеснахме от темата.
Тезата ми бе, че аматьорството не пречи на успеха, както и професионализма не го гарантира.
Естествено, аз вярвам в теорията за десетте хиляди часа. Ако един човек се е занимавал с едно нещо 10000 часа може да се пише професионалист. Може да е не блестящ професионалист, може да му липсва формално образование, но ако е успял да се задържи 10000 часа значи може да му се има доверие че ще се справи на ниво над аматьорското.
Работата е там че повечето аматьори нито имат образованието, нито имат опита, нито пък са направили нещо което да може да мине за професионално изпълнено, за да се пишат за професионалисти. В главата си имат объркана схема от откъслечни статии в интернет, от това което са гледали по телевизията, и това което им казал приятел по чашка, което пък го е чул от някой дето е голяма работа.
Тези тестове дават относително ниска достоверност на резултата - обичайно около 40%. И проблема не е толкова, че хората лъжат, колкото е имат невярна преценка за себе си. Поради това, има други по-прецизни методи за измерване на темперамента.
бтв Интересно, кое те изненада в резултата?
изненада ме, че с този на леля примерно разликата е само една гласна буква. i<->e(npf)(шегувам се, не ме изнеанда много)
интересно съвпадение с тези 40%, които споменваш - и аз мисля, сходно, че точно фибоначи е съотношениоето на останалите обертонове до 100 ))
ще пробвам да илюстрирам с пример, но по късно, ако има "ентерес", защото сега екшън >
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Хаха, и 100% от всички умрели са умрели пак поради същите методи
Приемам твърдението ти, но то е валидно и за западната медицина. Ама се отплеснахме от темата.
Тезата ми бе, че аматьорството не пречи на успеха, както и професионализма не го гарантира.
Мисля, че бъркаш вече доказаните теории, върху които е стъпила новата, и новите факти, обяснявани или предсказани от нея, които досега са били неизвестни или невъзможни за обяснение.
Например: Общата теория на относителността (ОТО), така наречена на Айнщайн, стъпва върху пространство от класа на геометрията на Лобачевски (не, че много я разбирам). Това дотук са познати факти. Но тази теория предсказва, от друга страна, например явлението "гравитационни лещи", тогава неизвестно, но наблюдавано и изчислявано по тази теория в съвременната астрономия и физика.
От трета страна, ОТО не може да се използва за описание на явленията в черна дупка и това е нейно ограничение, за което говориш и ти.
Не не са факти, това са теории, които още не са доказани като грешни. Самата невъзможност да се свърже теорията на относителността с квантовата теория показва, че има доста съществена вероятност и двете всъщност да не са вярни. Или поне не напълно.
не е така. Примерите които я потвърждават са тези върху които е изградена тази теория. Ако пак тях ги използваш че да я докажеш не правиш нищо.
Мисля, че бъркаш вече доказаните теории, върху които е стъпила новата, и новите факти, обяснявани или предсказани от нея, които досега са били неизвестни или невъзможни за обяснение.
Например: Общата теория на относителността (ОТО), така наречена на Айнщайн, стъпва върху пространство от класа на геометрията на Лобачевски (не, че много я разбирам). Това дотук са познати факти. Но тази теория предсказва, от друга страна, например явлението "гравитационни лещи", тогава неизвестно, но наблюдавано и изчислявано по тази теория в съвременната астрономия и физика.
От трета страна, ОТО не може да се използва за описание на явленията в черна дупка и това е нейно ограничение, за което говориш и ти.
Всяка една теория работи само при дадени допускания. Ако една теория не се нуждае от допускания за да работи то това не е наука. Идеята е да се намерят границите в които дадена теория работи. За това се използват фактите които я опровергават, те поставят рамките в които е възможно тази теория да е вярна. Човек разбира се никога не би могъл да бъде сигурен че тя е винаги вярна, но ако са ясни допусканията и са ясни рамките вече може да се оповава на тази теория, докато нов факт не я опровергае.
Една теория се доказва с примерите които я отричат не с тези които я доказват. На всеки успял аматьор има милион, дето само са допринесли за наторяването на земята.
Доказва се първо с примерите, които я подтвърждават и, след това, с отсъствието на сериозни или много примери, които я отричат.
@равновесие, много примери могат да се дадат за успешни аматьори - Стив Джобс, Бил Гейтс, Уотсън и Крик, Рихард Вагнер, Херман Майер...
А хомеопатията е алтернативен метод на лечение, не аматьорщина. Вероятно има хора на които помага.
Можеш да отречеш и китайската медицина, но с нея се лекува 1/3 от човечеството. Още толкова се лекуват с гъби, моркови и вуду-ритуали.
Коментар