Първоначално изпратено от Ender
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеПредлагам да приемем, че условията за успех не са били в изобилие по време на социализЪма и да продължим нататък с дискусията.настава глад и лисиците също се затриват
По-елементарно може да се се представи с модел за полпулациите от типа Лотка-Волтера ( с периодични решения), и може да се поразсъждава върху него ако грубо приемем че множеството на лисиците е {партийни кадри, армия, полиция} а зайчетата за по-лесно са {всички останали} Те. възможни са периодични кризи, а най-същественият елемент, който може да ги избегне е умението на партийния кадър да бъде възможно най-добрия "стопанин". т.е. дори да се самоограничава в разхищениятя си, което май не можаха да осъществят правилно
Предполагам, защото може да са измервали успеха с разхищение и алчност
а не точно за най-доброто оцеляване на обществото, ...незнам но ако се бяха сетили да се измоделират чрез по-добър и подробен модел щяха сами да се усетят че лисиците не могат да растат посоточнно за сметка на зайчетата, както и докога и как
тема има за соца, отделна, тук е за успеха
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеПредлагам да приемем, че условията за успех не са били в изобилие по време на социализЪма и да продължим нататък с дискусията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПогледни му трудовата книжка най-добре.
..............................
Я ела оттатък да ни осветлиш невежите за ценностите на либерализъма
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Алоо, Пешооо! У военните заводи са вземали манинкичко повече от тез 240 български лефа, бре!!! Що да ме лъже девера ми?. Някво доплащане ще е било. Обещавам да го питам и да ти светна крушката
П.П. Извинен си за тона. Нал съм ти рекла, че ако ми беше верен спътник у живота до сега да съм те излежала /присъдата за убийство имам предвид/
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Леле, какъв богаташ е бил. Това на ден, нали?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Алоооо имаше си постановление нам кое си млад специалист 240 кинта....Нема значение инженер ли си доктор ли си космонаФт ли си?Само офицерите от армията и МВР може би и миньорите земаха повеке.Говоря за след 1984г.Преди това не знам.Това не бяха малко пари за един сополанко току що завършил училище и не умеещ нищо.Инженер не се става само с училище.Анадънму.Тънъмънчева извиняай за тона ама заблудените младежи веднъж завинаги трябва да разберат
П.П. Извинен си за тона. Нал съм ти рекла, че ако ми беше верен спътник у живота до сега да съм те излежала /присъдата за убийство имам предвид/Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПогледни му трудовата книжка най-добре.
Силно ме съмнява строителните инженери да са взимали брутално по-ниски заплати от машинните инженери. Но кой знае.
Това не е и много важно, защото имаме обективна статистика на НОИ за заплатите. И тази статистика показва, че комунизъма през 1960-те и 1970-те е бил мизерия. http://www.nssi.bg/images/bg/users/i...sions/SMRZ.pdf
За 1950-те въобще няма какво да коментираме. Там част от стандарата на живота са били и лагерите, където бачкаш до смърт (особено ако имаш нещо в главата или ако си цигулар по професия - веднага ще ти намерят "работа" в лагера при другаря Газдов).
И преди ти написах, че не смятам да коментирам тогавашната ситуация, защото мен ме интересува настоящето и бъдещето, което ще произлезе от това настояще. Струва ми се, че безкрайно много сме закъснели с търсенето на отговорност, за случилото се по времето на социализма.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Факт. Родителите ми са били млади инженери през 70те до началото на 80те. Истинска мизерия, и то при положение че жилището е било осигурено от едните родители, макар и много малко и мизерно, две стаи в къща в Подуене. Но парите не стигат за нищо, реално гладуване с две деца, месо веднъж в месеца и само за децата, кола няма. Голямото спокойствие, че можеш да идеш един път в годината за без пари в някоя смотана квартира на морето - всичките 4ма в една стая с децата или мизерно бунгало, апартаменти няма никъде. Чак средата на 80те малко по-добре, то голямото богатство - по 300 лв заплати, в края на соца даже ЦЕЛИ 400, богата работа.
Цели 10 години глад и мизерия за да стигнеш до това да се храниш по-нормално, на 30 и малко. Страшен кеф тоя соц бре. Е, ако си ченге или фатмак сигурно е бил кеф. Или магазинер, сервитьор, шофьор, склададжия и всякакви други дребни тарикати.
Дори господарите - висшите партийци си бяха мизерници в сравнение със средностатистически милионер на Запад. Да не говорим че ако по някаква причина го свалят или загуби привилегиите, всичко това се изпарява.
Типичен руски феодализъм.
Коментар
-
Така ..., ти ми говориш за строителни инженери, а аз питах машинен. Каза ми, че е започнал през 1986 година в контрукторско бюро и заплатата му е била 250 лв. След това е започнал да работи в завод от системата на Дунарит и там заплатата му се е повишила на 300 лв - това май е било 1988 година.
Доколкото си спомням, твоят коментар беше, че за периода 1981-1987 година заплатата на млад инженер е била 150 лв. Дори и от твоите данни е видно, че не си бил прав.
Коментар
-
Леле, какъв богаташ е бил. Това на ден, нали?
Коментар
-
Така ..., ти ми говориш за строителни инженери, а аз питах машинен. Каза ми, че е започнал през 1986 година в контрукторско бюро и заплатата му е била 250 лв. След това е започнал да работи в завод от системата на Дунарит и там заплатата му се е повишила на 300 лв - това май е било 1988 година.
Доколкото си спомням, твоят коментар беше, че за периода 1981-1987 година заплатата на млад инженер е била 150 лв. Дори и от твоите данни е видно, че не си бил прав.
Коментар
-
Силно ме съмнява строителните инженери да са взимали брутално по-ниски заплати от машинните инженери. Но кой знае.
Това не е и много важно, защото имаме обективна статистика на НОИ за заплатите. И тази статистика показва, че комунизъма през 1960-те и 1970-те е бил мизерия. http://www.nssi.bg/images/bg/users/i...sions/SMRZ.pdf
За 1950-те въобще няма какво да коментираме. Там част от стандарата на живота са били и лагерите, където бачкаш до смърт (особено ако имаш нещо в главата или ако си цигулар по професия - веднага ще ти намерят "работа" в лагера при другаря Газдов).
Цели 10 години глад и мизерия за да стигнеш до това да се храниш по-нормално, на 30 и малко. Страшен кеф тоя соц бре. Е, ако си ченге или фатмак сигурно е бил кеф. Или магазинер, сервитьор, шофьор, склададжия и всякакви други дребни тарикати.
Дори господарите - висшите партийци си бяха мизерници в сравнение със средностатистически милионер на Запад. Да не говорим че ако по някаква причина го свалят или загуби привилегиите, всичко това се изпарява.
Типичен руски феодализъм.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар