IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ето няколко опорни точки, които мога да Ви предложа, за да продължи Вашата дискусия тук свързана с успеха:

    1.Висока степен на недоверие между хората и към институциите.

    2. В стремежа си към оцеляване българите загърбват моралните норми.

    3. Ориентираност към миналото.

    4. Властта се възприема като основен източник за придобиване на богатство – тя се концентрира и упражнява по вертикала; индивидите се смятат за некомпетентни да упражняват граждански контрол върху властимащите.

    5. В България има някаква конкуренция. Нещата се правят много индивидуално, много лично.

    6. Българинът е поклонник на робската мъдрост: "Покорна глава сабя не я сече”

    7. Характерната за българския манталитет черта – омраза към преуспелите и кадърните професионалисти, когато съществува нещо добро, то трябва да бъде оплюто и никога не е оценявано подобаващо.

    8. По стар български манталитет повечето хора стоят отстрани и обсъждат как всичко не върви.

    9.Крайно наложително е да се смени стария девиз от времето на Тодор Живков - "Учи мама, че да не работиш !" с нещо от рода на "Учи мама, за да работиш по-добре", после да се гледа всичко останало в образованието. “Учи, мамо, за да не работиш”, а сега може би, ако го перефразираме, за да кореспондира с настоящето, изречението би звучало така: “Учи, за да емигрираш” – това е съвременната родителска загриженост. В общественото пространство на средностатистическия българин трайно се е настанило убеждението, че на всякъде другаде е по-добре от България, че нещата тук са обречени.

    10. Основният проблем на българския манталитет е тарикатщината - да си по-хитър от другите, да не те минат, а ти да минеш тях.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
      Готини снимки пускаш! Наздраве!

      Хоби, съчетано с търсене и евентуално намиране на смисъл от съществуването... Оттук - едно, оттам - друго и постигаш основната цел: пълното скапване... Както вече казах някъде: усещам пулса на живота...

      Още малко от днес - и ви оставям за няколко дни /здравец; част от Боянското езеро; коруба/... Наздраве!







      Коментар


      • Готини снимки пускаш! Наздраве!
        И това ще мине ...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


          СосЧЕ! /вЕрно, бе!/
          Надникнах тук докато чакам кво стаа в оная тема - ще има ли сваляне на "дресинга" и правене на "песто" - дармадан....
          Щото ще ми свършат семките.
          И това ще мине ...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение

            Стига де, кълвеш на бастун - нали е 24 май - кажете си го по-български. Извинявай, ако не си разбрал шегата....

            СосЧЕ! /вЕрно, бе!/

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
              Не бих желал да те разочаровам, но песто и дресинг са съвсем различни неща.
              Не съм разочарован, исках да се науча, защото четох в нета, че приготвянето е идентично..., с повече или по-малко зехтин - явно преминава от едно качество /песто/ - в другото /дресинг/..., така си го обяснявам, но може да греша...

              Затова исках компетентно обяснение, но не, че ми е трудно да го изям, независимо от името, което ще му дам...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

                Дресинг към месото, например, при сервиране - да кажем на пържолата... /така го разбирам/...
                Стига де, кълвеш на бастун - нали е 24 май - кажете си го по-български. Извинявай, ако не си разбрал шегата....
                И това ще мине ...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение

                  Некъв специален начин за дресиране на тестото ли е.....
                  Дресинг към месото, например, при сервиране - да кажем на пържолата... /така го разбирам/...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                    Не бих желал да те разочаровам, но песто и дресинг са съвсем различни неща.
                    Некъв специален начин за дресиране на тестото ли е.....
                    И това ще мине ...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                      безимeн
                      от тая левурда у нашия край правим САМАРДАЛА
                      Може би, в различни краища - и самото понятие да е различно...

                      https://www.hera.bg/s.php?n=3128

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                        Отговорът на въпроса, за основната разлика в начина на приготвянето на песто /дресинг/ и съхранението му от мъжа и жената - е следният:

                        Свързан е с последният етап - съхранението на продукта: докато мъжът намери подходящ съд /бурканче/, за съхранение в хладилника, продуктът свършва, с което изчезва необходимостта от съхраняването.

                        На дамите, вероятно им се отдава да съхранят пестото по-дълго време. Знаят как бързо да открият бурканчето..
                        А не е ли до мисленето. Жената гледа да скатае нещо за после.
                        Я си представи мъж това да направи - да си скатае любовницата за да изчука омръзналата му жена и да си остави за десерт най-хубавото .
                        И накрая си изял/използвал гадното и за хубавото нямаш сили. Винаги от хубавото се почва, като вземе да не ти харесва спираш
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • Не бих желал да те разочаровам, но песто и дресинг са съвсем различни неща.

                          Коментар


                          • Отговорът на въпроса, за основната разлика в начина на приготвянето на песто /дресинг/ и съхранението му от мъжа и жената - е следният:

                            Свързан е с последният етап - съхранението на продукта: докато мъжът намери подходящ съд /бурканче/, за съхранение в хладилника, продуктът свършва, с което изчезва необходимостта от съхраняването.

                            На дамите, вероятно им се отдава да съхранят пестото по-дълго време. Знаят как бързо да открият бурканчето..

                            Коментар


                            • безимeн
                              от тая левурда у нашия край правим САМАРДАЛА
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                              Коментар


                              • Честит Празник на буквичките - на всички!

                                По случай 24 май - реших да създам малко разнообразие... Бях разбира се на Витоша... Има едно растение - повечето го знаят, което цъфти /според мен/ - с най-хубави цветове, именно в тоя сезон. Това цвете - вече съм споменавал - се нарича левурда /див чесън/... То си е цвете, но малко не сме свикнали цветята точно да ги консумираме..., а това се оказва и много, много полезно... Пускам няколко снимки, а долу ще има и друг коментар... Красиво растение: точно като за празник!










                                Красиво е, а листата му са много... вкусни. Използват се за салати, таратор, зелена баница и всичко, което си помисли човек..., в едно кисело мляко да нарежеш - супер е!

                                Сега - аз обаче - не зная, каква е разликата между дресинг и песто... Не, че не съм търсил в нета... Проблемът е, че и дресингът, и пестото - с тоя продукт се правят по един и същи начин: в пасатора се поставят листа, зехтин, орехи /или други ядки/, кашкавал /сирИньИ/... и всичко е ОК! На филия да го намажеш - облизваш си пръстИтИ)

                                .....................................

                                Имам въпрос-закачка... Няма да давам отговора, докато не видя, че има интерес /всичко е по темата.../, та - питам:

                                Каква е основната разлика между приготвеният дресинг /песто/ - от мъж и от жена?

                                /това включва и съхранението на приготвения продукт, а условието е: приемаме, че между дресинг и песто няма разлика/

                                Някой да каже нещо?

                                Коментар

                                Working...
                                X