Първоначално изпратено от val/she
Разгледай мнение
Да видим сега, какво съм разбрал...
Съжалявам, че трябваше да не пиша във форума, пък някак постоянно съм провокиран от мнения..., но - тъй като и тази моя реакция - показва страсти - нямам шанс...

Очевидно реакциИТЕ ми са подчинени на ... страсти... За себе си - не мога да отговоря, кое е лошото в подобен начин на организиране на нашите възприятия? И - от поста ти - аз разбирам съветът ти: "Бъди над нещата /защото страстите са лошо нещо/"!
Нещо не е оправдало очакванията ми, а аз трябва да остана в пасивната роля на наблюдателя...
Е, как да стане това?
Не са ли, точно страстите, които са в основата на взаимоотношенията ни? Страсти, взаимоотношения, духовност..., защото мисля, че ако тия /абстрактни/ понятия не съществуват, то..., лично аз отивам в групата на ... животните...
Така де, ако имам взаимоотношения /напр. в половата сфера/ - и ги няма изброените..., кО праИм? Едно животинче /което и да е то/ - не прави повече от това, физическото докосване..., или - проникване... В сложна тема нагазих...
Е, може би при делфините да е по-различно, отколкото при някои групи... хора, ама ме е срам да си го представя...
Според мен - не можем да сме над усещанията си като хора /страстите не са нищо лошо, за да се опитваме да бъдем, над тях.../...
Дано не те обидя, но усещам, че опитваш да въдвориш някакъв ред в усещанията, може би ратуваш за спокойствието, което трябва да е в основата..., а това /над нещата/ - може и да идва с една преклонна възраст /говоря за мъжете/, но това - очевидно е по-далеч във времето...
Благодаря за съветите, сигурен съм, че са правилни и отговарят на мисленето на уравновесен и спокоен човек /аз съм малко по-неспокоен.../

/а, като помисля, че нямаше да пиша.../...
Коментар