IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

И един мармот завива шоколада в станиол ...

А работодателя яде доматите с коловете и ще се остави да го съдят, при положение че има 100 различни начина даден служител да бъде уволнен дисциплинарно например поради 3 дребни нарушения с наказания, вписани в трудовата книжка ...

Например закъснял с 1 минута за работа, като доказателството е камерата на входа на завода и записите в SQL сървъра от титването на картата на четеца на входа. Или пък запис на една от десетките камери в завода, в която се вижда как работника си е свали маската под носа. Да не говорим за пушене на място, което не е разрешено, или за излизане в почивка 1 минута по-рано и т.н и т.н.

Един работник винаги е в крачка, ако човек започне да се заяжда. Например в 8:00 часа той трябва да е не на входа на завода, а на работното си място и вече да работи. А сега ела на входа да видиш как хората се точат като свински черва дори и след 8:00 часа.

Друга злоупотреба, която се прави буквално от всеки един служител, който има компютър - ами сърфира в интернет в работно време. И хората не знаят, че има следяща програма, коато рапортува какво прави човек на компютъра си минута по минута. Та ето ти пак доказателство, че даден служител злоупотребява с работното си време.

Да изредя ли още 20 различни начина как един служител може да си "изяде хляба", ако работодателя реши да го уволни законно, честно и почтено? Ами най-елементарните причини - несправяне със служебните задължения или неизпълнение на всички точки от длъжностната характеристика?
    O ма ти си златна мина 1. не мож уволни никой за 1 минута закъснение ако ще и 10 пъти месечно да го направи 2. дори пътуването към работното му място МОЖЕ да се счита за работно време, зависи 3. в момента в който се пробваш да следиш без знание някого ще те осъди и ще плащаш без да работи чак тогава (трябва да е подписал договор или анекс за това, аз съм отказвал анекс на такъв смешник като теб и нищо не последва).

Причините закона да защитава най-вече служителя вместо работодателя са точно че има работодатели като теб - разчитащи на предимството си че те дават парите. А не знаеш, че дори не можеш да намалиш на някого заплатата безнаказано В длъжностната характеристика пише какво трябва да прави човек - и умираш прав като работодател.

Коментар

• ...Сърце юнашко не трае, нали? Само, дето...
      ...ТРУДНО ЩЕ УВОЛНИ ВСИЧКИ.
      Работата е там че, тези хора, са неговият най-голям актив, а други, ПОНЕ ТОЛКОВА подготвени и с уредени трудови и други отношения, В БЪЛГАРИЯ, няма откъде. Нямам идея колко им плаща но, нещо ми нашепва че, и там, господинът се придържа до възможния минимум. Т.е. ако сега, уволни всички после, който и да се наеме, ще иска повече пари.
      Накратко, Петъре, аз разбирам причините за вашия сблъсък но, не си подготвен да се състезаваш с Матеев като с равен.
      Last edited by Pyramid; 07.09.2021, 20:14.

Коментар

А работодателя яде доматите с коловете и ще се остави да го съдят, при положение че има 100 различни начина даден служител да бъде уволнен дисциплинарно например поради 3 дребни нарушения с наказания, вписани в трудовата книжка ...

Например закъснял с 1 минута за работа, като доказателството е камерата на входа на завода и записите в SQL сървъра от титването на картата на четеца на входа. Или пък запис на една от десетките камери в завода, в която се вижда как работника си е свали маската под носа. Да не говорим за пушене на място, което не е разрешено, или за излизане в почивка 1 минута по-рано и т.н и т.н.

Един работник винаги е в крачка, ако човек започне да се заяжда. Например в 8:00 часа той трябва да е не на входа на завода, а на работното си място и вече да работи. А сега ела на входа да видиш как хората се точат като свински черва дори и след 8:00 часа.

Друга злоупотреба, която се прави буквално от всеки един служител, който има компютър - ами сърфира в интернет в работно време. И хората не знаят, че има следяща програма, коато рапортува какво прави човек на компютъра си минута по минута. Та ето ти пак доказателство, че даден служител злоупотребява с работното си време.

Да изредя ли още 20 различни начина как един служител може да си "изяде хляба", ако работодателя реши да го уволни законно, честно и почтено? Ами най-елементарните причини - несправяне със служебните задължения или неизпълнение на всички точки от длъжностната характеристика?
        Ми какво чакаш уволнявай.Уволни всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Няма как ТРЗ да му каже нещо, защото най-вероятно тези длъжности са отредени на близките роднини.
          Така, всеки засегнат служител може да атакува в съда законосъобразността на устните "решения" на работодателя си - с той пък ще плаща, разбира се. (бълха го ухапАла...)
          В подобна ситуация, Матеев би могъл да наложи "санкция" на ТРЗ и своите роднини... и САМ да им плати от дебелия си портфейл...

Last edited by Mateev; 07.09.2021, 19:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнение
            Част от двукраките са грозни.
            За твой късмет, има достатъчен избор от четирикраки.

Коментар

• Част от двукраките са грозни.

Още по-голема част не са сигурни, дали свинщината им излиза на зурлите им.

И ето маските им идват дюшеш.
              Last edited by Хараламп; 07.09.2021, 17:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                Няма как ТРЗ да му каже нещо, защото най-вероятно тези длъжности са отредени на близките роднини.
                Така, всеки засегнат служител може да атакува в съда законосъобразността на устните "решения" на работодателя си - с той пък ще плаща, разбира се. (бълха го ухапАла...)
                В подобна ситуация, Матеев би могъл да наложи "санкция" на ТРЗ и своите роднини... и САМ да им плати от дебелия си портфейл...
                Безимен, като си нямал ТРЗ, не се обаждай. Може и да имаш някои попадения но, до там.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Устна заповед има нулева сила ТРЗ, не ти ли го каза това?

Коментар

• Забелязвам, часът на форума, е назад с един ч. Т.е.предния си пост, пуснах в 10 без 15, а ето, какво пише в стъкмистиката.
                    Last edited by Pyramid; 07.09.2021, 12:11.

Коментар

Кажи на шефа си, че е мутра, и да видим колко ще се задържиш, преди да бъдеш изхвърлен като мръсно коте. Придаваш си голяма важност и имаш висока самооценка, но всъщност си един никой, от който нищо не зависи.
                      Какво се обърка, че си изтървате нервите, Сър? Самооценките и на двама ви, са високи. Не вярвам Петърът да е крив, ако нещо с бизнеса не върви. НЕ Е цвете за мирисане, разбира се но, плебс, какво да сториш. Вие, Боговете, сте над всичко това.
                      ...Нали?

Коментар

• Я, каква война се е водила, съвсем незабелязано.. Това нерви, престрелки и т.н.

Коментар

Кажи на шефа си, че е мутра, и да видим колко ще се задържиш, преди да бъдеш изхвърлен като мръсно коте. Придаваш си голяма важност и имаш висока самооценка, но всъщност си един никой, от който нищо не зависи.
                          Шефа ми не е мутра.Няма такъв шанс да имам шеф мутра.Поведението му е на светлинни години от твоето.Никога не съм имал претенции да съм някой казах ти не членувам в ГЕРБ и този манталитет ми е крайно противен.Човешки те съветвам потърси помощ докато е време ще свършиш в Карлуково с това поведение.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Матеев с подобно поведение и знания типични за българския работодател мутра не зная какви работници и служители имаш.Аз не бих работил за подобен тип дори един ден.Имаш сериозен проблем.Казвам го без да се заяждам...Вече сме 2021 г не е 1996г..
                            Last edited by Mateev; 06.09.2021, 22:17.

Коментар

• Много ми е смешно когато неуспели в живота хора ми дават акъл как се създава и ръководи голямо предприятие. Като сте големи "експерти" по въпроса, защо все още сте наемни работници, които освен всичко друго си мислят, че някой им е длъжен с нещо.

Коментар

Какви глупости?
                                Аз съм шеф и не ми трябва да познавам кодекса на труда. Ако искам да уволня някого, просто се разпореждам на ТРЗ и на счетоводството, и после те решават проблема със законноста на уволнението и с изплатените неустойки. За мене проблемът приключва за 30 секунди с даването на устна заповед. Ако случайно не знаеш - шефовете дават заповеди, а служителите им се занимават с подробностите по изпълнението на тези заповеди.
                                Матеев с подобно поведение и знания типични за българския работодател мутра не зная какви работници и служители имаш.Аз не бих работил за подобен тип дори един ден.Имаш сериозен проблем.Казвам го без да се заяждам...Вече сме 2021 г не е 1996г..

Коментар

Working...
                                X