Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеnational power, добре ти защо ги обиждаш от СУ, учат там нещо хората и все им влиза нещо в главите. Нали виждаш какво е положението, дефицит за инженери има но на друго място където има производство. Я си представи че всички са специалисти по правене на ток, ами то работа за всичките със сигурност няма да има, трябват и инженери които да конструират машини, някакви други неща а и софтуер се ползва много. Все пак борбата е за знания, те са софтуера и не са хардуера. Друг е въпроса колко ги бива софтуерните специалисти, ето това е въпроса. Ако знанията се развиват с добра скорост трябва да ти кажа че кризи няма до има и всичко ще е ок. Като няма знания и развитие на знанията какво правят - произвеждат едни и същи боклуци и почват да ги правят да се чупят бързо да не спира производството. Защо го правят ? - От некадърност. Няма нужда да правиш телефон който работи 2 години, ако можеш да направиш след тези 2 години нещо което е много по добро от този смартфон.
...А, относно СУ и ТУ, Петър се увлича...както и песимистът. Няма място за конкуренция между двата ВУЗ-а, те са различни. Затуй, и намирам надхващанията им за детински. Тук съм от 2005-та и някои хора, така и не дават достатъчно сигнали за истинска ЗРЯЛОСТ. Напразно. Тъкмо си помислиш, "- Най-сетне, порасна!" И - ето ти, Детство 2.0
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеНе се ежим.Аз съм фен на истината а Песи е объркал желаното с действителността.
- 2 Харесвания
Коментар
-
national power, добре ти защо ги обиждаш от СУ, учат там нещо хората и все им влиза нещо в главите. Нали виждаш какво е положението, дефицит за инженери има но на друго място където има производство. Я си представи че всички са специалисти по правене на ток, ами то работа за всичките със сигурност няма да има, трябват и инженери които да конструират машини, някакви други неща а и софтуер се ползва много. Все пак борбата е за знания, те са софтуера и не са хардуера. Друг е въпроса колко ги бива софтуерните специалисти, ето това е въпроса. Ако знанията се развиват с добра скорост трябва да ти кажа че кризи няма да има и всичко ще е ок. Като няма знания и развитие на знанията какво правят - произвеждат едни и същи боклуци и почват да ги правят да се чупят бързо да не спира производството. Защо го правят ? - От некадърност. Няма нужда да правиш телефон който работи 2 години, ако можеш да направиш след тези 2 години нещо което е много по добро от този смартфон.Last edited by supertrader; 27.06.2021, 20:59.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от levi_desni Разгледай мнениеВ момента, се ежите като първолаци. И нищо относно Успеха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Хаха , Разкри ме Бай Пеше :-) Истината е че бех на 16 години / да нема грешка/ като го карах и не бех наясно с какво съм се заел ... Бързо се коригирах заради двойките хахахха :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от levi_desni Разгледай мнение
Абе т.нар. "бал" не е точен измерител. Нещо, като БВП за икономиката. Пък за техникумите, при теб как е не знам, ние се конкурирахме 6 за едно място. И после, след такова "лошо" образование сме над 80% с висше...
Коментар
-
Ми не съм писал къде какво съм учил макар и да има с какво да се гордея ако тва е целта.... / селскичт ТОХ е голема работа/ А пиша само затова , че МЕИ-то след 90-та година събира само студенти, които не са приети на друго място.... Потресаващо ниско ниво, без компютърната техника.... А Бай Пешето се засяга :-( Той се засяга и на друга тема - винаги езиковите и математическите и ПМГ са били с най-висок бал, а в техникумите отново попадаха само неприетите в тези гимназии....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Ако отречеш приемният изпит всичко може да се говори. За гимназията не знам какво беше съотношението точно / преди 89/ , но е факт че неприетите там отиваха в разни техникуми. А за университета знам точно цифрите - като донаборник ме приеха в университета в съотношение над 100 към 1 , а за конкретната специалност 1500 към 1 с 3-ти резултат от над 20 000 държали изпит. После взимах стипендия за успех освен от университета още от 2 частни фондации...А Бай Пешето са го приели с връзки, осигурена работа и стипендия от бъдещият му работодател.... За какво мерене може да става въпрос ?!?! :-)
А по някаква огромна случайност поради акъла ми на 16 годишен / няма грешка на толкова бях в МЕИ-то/ исках да уча ядрена енергетика - специалността на Бай Пешето....та знам за какво иде реч....Потресаващо ниско ниво.... Е бързо се осъзнах и коригирах :-)
Не ме разбирай погрешно - аз много го уважавам за възгледите му за живота, професионалните успехи и т.н. сериозно... Ама за убразуванието не е познал....:-)
Коментар
-
Ми не съм писал къде какво съм учил макар и да има с какво да се гордея ако тва е целта.... / селскичт ТОХ е голема работа/ А пиша само затова , че МЕИ-то след 90-та година събира само студенти, които не са приети на друго място.... Потресаващо ниско ниво, без компютърната техника.... А Бай Пешето се засяга :-( Той се засяга и на друга тема - винаги езиковите и математическите и ПМГ са били с най-висок бал, а в техникумите отново попадаха само неприетите в тези гимназии....
Коментар
-
Първоначално изпратено от levi_desni Разгледай мнениеВ момента, се ежите като първолаци. И нищо относно Успеха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ми то тея от математическите гимназии с редки изключения не могат да завършат ТУ.Навремето най тъпите ходеха в МГ.Твоят кратък престой е щото са ти набили двойките...И ти реши тука в твоя форум да си го изкараш на ТУ...Навремето пуснах кучето и прасето да кандидатствуват във ФМИ.Приеха ги и завършиха с пълно шест...И миналата и по миналата година бях на предварителните изпити по математика в СУ ми то с родителите едвам се събираха триста човека отпред ма ти си ланкай...Тя и леля ми като кажа нещо за тоя ПУЦ подскача ама разправя как библиографка пише дУкумент и спори с нея.Тва е нивото осъзнай се потресающо е...
Коментар
-
Хаха истината е някъде там :-) демек в ТОХ-а. Иначе как ще стана келнер ?! Нямам спомени точно - мисля че някакви упражнения имаше само / трябва да е било материалознанието/... Ходил съм 10-ина пъти макс....
ПП Бай Пеше освен за единият семестър енергетика за друго не ми вервай какво съм учил.... Иначе трябва да си разваля образа на келнер :-)Last edited by RUBLA; 27.06.2021, 18:00.
Коментар
-
Разбира се че си прав. Обаче учебните програми се правят за да са по силите на най-слабите, а поне до 90-ра вероятно основните учащи в МЕИ-то са идвали от техникуми, а не от математически и ПМГ. Вероятно нататък става сложно и трябва да се учи , но поне в моят кратък престой нивото беше смешно ниско.... , като изключим чертането / явно не съм отишъл от техникум с чертане/....
Коментар
Коментар