Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнение
Просто Интернет се напълни с измислени "цитати", фалшиво приписвани на някой или нещо известно.
Предполагам. Ама нали вие бдите, вие ще го изпразните.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Че ти успешен ли си, та да пишеш в тази тема???
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Че ти успешен ли си, та да пишеш в тази тема???
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеДа разгледаме фактора "късмет", наистина: Според Насим Талеб, това е нещо извън подготовката: С нужния късмет, и безкрайно глупав човек, може да улучи 6-ца от тотото и, изведнъж да стане милионер. Буквално, за една вечер, без да е направил каквото и да е усилие, без да е (съз)дал нещо, ПРОСТО ТАКА.
От друга страна, много хора, и знаещи и можещи, правят чудеса от героизъм, създават блага, от които, цялата цивилизация се ползва но... в "точния момент и на точното място", ТЕ СА РАБОТИЛИ, а разни проходимци, кой нагъл, кой крадлив, кой и двете - и някой глупак с Късмет - идват и - ВОАЛА! - измамват малко наивната публика на един панаир... А после, ще плюят по истинските работяги, че били говорили "с мръсен език" и, видиш ли, ТЕ, "ПУРИТАНИТЕ", обградени от умните си директори, били " решили". И ще дращят из нета, как бялото перно, и ше лъжат прилюдно, без да са си направили труда да разберат каквото и да е, за разни "недомислици" и още куп (техни си, претенциозни) глупости.
По логиката на Импотеция, ще става дума за "знаещ и можещ", обаче.
Мдам. Яко. Де ми го рабоша, за зарежа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ами иди им обясни, тогава.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнениеСъмнително ми е да е самурайска максима.
Такъв самурай, който постоянно пада, би трябвало да си направи сепуку от срам.
Или да стане монах, най-малкото.
По-самурайско ми се струва да е "Победи или умри!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение... принципът дето го приписват на самураите: "100 пъти падни, 101 пъти стани."
Такъв самурай, който постоянно пада, би трябвало да си направи сепуку от срам.
Или да стане монах, най-малкото.
По-самурайско ми се струва да е "Победи или умри!"
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеНикой не желае твоята смърт. Напротив - трябва дълго да живееш.
Обаче при теб има някакво нещастно стечение на обстоятелствата.
Мама те е родила без късмет, и те е хвърлила на смет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТака казва народът. А, за този, дето разправяше за провалите...Да речем така, случвали са ми се. И какво? Всеки се е провалял. Дай сега, да се тръшнем, да заритаме... И тук, идва принципът дето го приписват на самураите: "100 пъти падни, 101 пъти стани." Както казвал Самюъл Клеменс, "Слуховете за моята смърт са силно преувеличени".
Обаче при теб има някакво нещастно стечение на обстоятелствата.
Мама те е родила без късмет, и те е хвърлила на смет.
Коментар
-
Роди ме, мамо, с късмет, па ме хвърли на смет.Last edited by Pyramid; 10.02.2022, 22:32.
- 1 like
Коментар
-
Да разгледаме фактора "късмет", наистина: Според Насим Талеб, това е нещо извън подготовката: С нужния късмет, и безкрайно глупав човек, може да улучи 6-ца от тотото и, изведнъж да стане милионер. Буквално, за една вечер, без да е направил каквото и да е усилие, без да е (съз)дал нещо, ПРОСТО ТАКА.
От друга страна, много хора, и знаещи и можещи, правят чудеса от героизъм, създават блага, от които, цялата цивилизация се ползва но... в "точния момент и на точното място", ТЕ СА РАБОТИЛИ, а разни проходимци, кой нагъл, кой крадлив, кой и двете - и някой глупак с Късмет - идват и - ВОАЛА! - измамват малко наивната публика на един панаир... А после, ще плюят по истинските работяги, че били говорили "с мръсен език" и, видиш ли, ТЕ, "ПУРИТАНИТЕ", обградени от умните си директори, били " решили". И ще дращят из нета, как бялото перно, и ше лъжат прилюдно, без да са си направили труда да разберат каквото и да е, за разни "недомислици" и още куп (техни си, претенциозни) глупости.
По логиката на Импотеция, ще става дума за "знаещ и можещ", обаче.
Мдам. Яко. Де ми го рабоша, за зарежа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Късметът спохожда умните и можещите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение...да не изпускаме и фактора късмет, разбира се.
Коментар
Коментар