Първоначално изпратено от redcretin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеРапорт приет!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнениеРапорт.
Натиках три и половина килограмовата кокошка по гръб в йенската тенджера (със сечение елипс, r1:r2=0.5), зае я по късата ос плътно и поне една трета се показваше над ръба ѝ.
Сложих тенджурата на решетката на фурната малко по-ниско от средните релси, фключих на мах (250 гр.) за 10 минути и след това намалих на 180 гр и след 15 минути на150 гр.
Начесто отварях да правя справка и също намазвах с краве масло, с повече внимание на най-запичащите се части.
Наблюдението ми показа, че трябва да преместя тенджурата най-ниско, което направих след около половин час, вдигайки отново на 180 гр.
И така общо един час, по съвет на бабата на Пирамид (благодаря!). Изключих огъня и вдигнах тенджерата най-горе във фурната да дохожда пасивно още половин час. Тогава се и размириса из апартамента, което размирисване е първият показател за скорошно сготвяне на каквото и да се пече во фурната, било то и картофи.
Горната кожичка се опече до среднокафяво хрускаво, долната част беше блэда сравнително.
Месото е малко недосготвено, "ал денте", дйет му викат италянците за пастомакароненото варене, например.
Но това е фкусно; повече дъвчеш – повече вкусен сок се отделя в пастта.
Най-накрая – много съм доволен. Има вкус, за разлика от безвкусните пилята на лъжливите търгофци/производители.
Рапорт даден!
Коментар
-
Рапорт.
Натиках три и половина килограмовата кокошка по гръб в йенската тенджера (със сечение елипс, r1:r2=0.5), зае я по късата ос плътно и поне една трета се показваше над ръба ѝ.
Сложих тенджурата на решетката на фурната малко по-ниско от средните релси, фключих на мах (250 гр.) за 10 минути и след това намалих на 180 гр и след 15 минути на150 гр.
Начесто отварях да правя справка и също намазвах с краве масло, с повече внимание на най-запичащите се части.
Наблюдението ми показа, че трябва да преместя тенджурата най-ниско, което направих след около половин час, вдигайки отново на 180 гр.
И така общо един час, по съвет на бабата на Пирамид (благодаря!). Изключих огъня и вдигнах тенджерата най-горе във фурната да дохожда пасивно още половин час. Тогава се и размириса из апартамента, което размирисване е първият показател за скорошно сготвяне на каквото и да се пече во фурната, било то и картофи.
Горната кожичка се опече до среднокафяво хрускаво, долната част беше блэда сравнително.
Месото е малко недосготвено, "ал денте", дйет му викат италянците за пастомакароненото варене, например.
Но това е фкусно; повече дъвчеш – повече вкусен сок се отделя в пастта.
Най-накрая – много съм доволен. Има вкус, за разлика от безвкусните пилята на лъжливите търгофци/производители.
Рапорт даден!Last edited by Хараламп; 26.03.2022, 13:34.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Мойта тъща прави тъй: Нахуля фенера на патица (при тях тъй) на бирена бутилка, напълва с малко вода (признавам, не съм заничал, колко точно) и я слага в газовата фурна , бутилката да стъпи в една тавичка, да не окапе разтопената мазнинка) и чак тогава, пали фурната. Там е една тръба, почти окръжност, на пода на фурната, дупчици през 15-20мм. През 10-15 минути, намазва отгоре с краве масло и така, около час. Градуси и минути не съм засичал, ама става мммозък, пръстите да си оближеш.
Е, поне един разбиращ от готвене(правене на нещо) да се обади.
Останалите сигурно плюскат само готово, щото не могат да правят (но пък могат много да плямпат – само).
Плюскат-мляскат купешки пици и то – американски, не италиански. Щот така ги е научила американската талавизия, която подстригва "умовете" и "вкусовете" на целия Запад, и те я рупат свински с най-големо удоволствие. И грухтят.
Нейсе! Аз не съм "запад" и си имам свой вкус и ум, и с тях ще си умра доволно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнениеАбе, зех една кокошка три и половина кила и ще я пека на хвурна в йенска тенджера без други добафки, освен поливане с малко олио и повече краве масло.
Некой знае ли колко време печене ѝ стига с цел да позамирише щедро фапартамента и да не е преготвена?
Предполагам около 2 чáса на 180–>150 градуса.
Мерси боку.
ПП. Да, и на каква височина във фурната, за да се запече горе-долу еднакво отгоре и отдолу?
Мисля да е по-ниско, щото долният реотан е под ламарина, а горният е открит – както са стандартните фурни на битовите готварски печки.
- 1 like
Коментар
-
Абе, зех една кокошка три и половина кила и ще я пека на хвурна в йенска тенджера без други добафки, освен поливане с малко олио и повече краве масло.
Некой знае ли колко време печене ѝ стига с цел да позамирише щедро фапартамента и да не е преготвена?
Предполагам около 2 чáса на 180–>150 градуса.
Мерси боку.
ПП. Да, и на каква височина във фурната, за да се запече горе-долу еднакво отгоре и отдолу?
Мисля да е по-ниско, щото долният реотан е под ламарина, а горният е открит – както са стандартните фурни на битовите готварски печки.Last edited by Хараламп; 25.03.2022, 16:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГАД Разгледай мнение
Не усещаш ли, че няма логика? Не се връзва отникъде. Взел, че "занесъл". Що и на мен не донесеш? Как се носят 100 милиона, с инкасо автомобил?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеВ темата за ПДНГ, умен човек, написа:
Аз, на тези юнаци, им занесох инвестиция не за 500, млн, ами да речем, за около 100, но, с пари от ЕС . Т.е., де факто, без пари но, де толкоз акъл да слушат и да питат? Глупавият "знае". Вярно, можеше сега вече да не са 20лв, а 30 но, пак да питам ... Не . Няма да питам. Няма акъл - няма инвестиция - имаме убедително предречен от мен спад.
На печелившите - честито.
Коментар
-
За така наречените пробиотици.
Малко история на "понятието".
Антибиотиците убиват неизбирателно всякакви бактерии в организма, най-вече в стомашния тракт и дебелото черво, ако са приемани през устата.
Немалка част от тях (и вируси тож) са полезни за организма – израснали сме в еволюцията с тях още от ниво "чехълче" в развитието от едноклетъчни към многоклетъчни. Синергично, дйет му са вика.
След като се разбра тая работа, лекарята започнаха да препоръчват приемане на кисело млеко с антибиотиците, преди 50 годин още.
Те възстановяват (компенсират, на български), флората в стомашно-чревния тракт откъм млечнокисели бактерии.
Млечнокисели бактерии има и в трушиите, те са основните там, както и в киселите млека.
И сега БигФарма кво прави? – а тя изсушава и отделя от киселомлечните продукти некви техни си виждания, лъжовни, както е ПИсиАР-ът, и ви ги рекламират да ги купувате на стократно по-висока цена.
А една лъжица кисело млеко или трушия ще вкарат в стомаха ви сто пъти повече такива бактерии и то - естествено живи.
Това булгариан_левчето, от кохортата лекари-убийци, никога няма да ви каже. Например.
Щото има полза да мрете и то да ви спасява с убийства, ако е непроследимо по "правилата".
Но мракето идва без правила и лекарите-убийци си греят ръцете на смъртта на "лекуваните".
- 1 like
Коментар
-
В темата за ПДНГ, умен човек, написа:
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеУчебникарски пример на БФБ, какво да не се прави!
Имаше дивиденти, имаше обратно на 10 лв, влизане излизане в индекси, и накрая какво цена от 2.80? Това ли ви харесва? Дивидентите?
Те ви на...
ВМЕСТО ТОВА, АКО ИМАШЕ ИНВЕСТИЦИИ ЗА 500 МИЛИОНА ТУК СЕГА ЩЕШЕ ДА Е 20 лв ПОНЕ!!
На печелившите - честито.
Коментар
-
Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение
Това не е май за тази тема
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Що злоба бре ?
До онзи ден се точехте на бежанците от Украйна ,за наемчета ,какви ли не тънкажни сметки бяха сега аз съм злобния ??
Самички си показвате алчността и безграничната глупост без капчица здрав разум ,а после някой друг бил такъв и онакъв ???
Напротиw даваме им имоти без никакъв наем
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнениеНе съм специалист по български език, просто го говоря.
В такива двусмислени случаи по-близкият субект до притежателното местоимение "негов" в изречението е под смисловото ударение.
В конкретния случай "Иван" е по-близо до 'неговата", а е и последно по смислово изреждане. (номерацията в скобките в цитата е моя)
Пример за пояснение:
"Драган, Петър, Филанкьо и Иван пиха ракия в неговата къща".
Ако българинът, говорещ това, милее за езика си, той със сигурност има предвид "в Ивановата къща".
За да няма, обаче, двусмислия в писмената реч, са измислени така наречените "препинателни знаци".
Сравни: "Пешо пи ракия с Иван, – в неговата къща".
Със запетайката и тирето става ясно, че е при Иван.
- 1 like
Коментар
Коментар