Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
То обикалянето на света се оказа че е поскъпнало повече от имотите.... Мислех за първи път да заведа децата на по-топло и прилично място и за целта трябва да продам един гараж.... / 50% поскъпване до тези места за няколко месеца само/
Та явно тази година ще ги оставя в панелката в Радомир ....Добре че фугите са супер та има естествена климатизация :-)
Писах ти къде отивам Сега съм в Турция,за двама 1100 лева,за 4 на 2 деца и 2 възрастни 2000 лева.
В тези пари всичко е включено,дори имаш и вечери в ала карт ресторанти на брега на морето на първа линия
За децата анимации нон стоп,всяка вечер,басейни,хранения на 3 места,в ресторанта,на плажа,и на басейна.
Изобщо без аналог,хотела е супер,и водата не студена колкото си мислиш,маршрутките до Кушадасъ са по 0.80 стотинки,като ти писне отиваш и за 15 Мин си там.
Имаш избор,огромен от хотели и това е за 4 звезди има и 5 звезди дето лукса е още по голям
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГАД Разгледай мнениеВсичко е ясно, само как готвенето на кокошка води към успеха, остава Мистерия.
Найш колко отдавна търся вкуса на пиле? Не найш.
И найдох, кво? Пък ти си яш гумените пилета от супера.
Прочее, преди до десет години в нашия супер имаше френски пилета, всичките точно по килограм целите.
И те имаха вкус за разлика от гумата. Но свършиха.Last edited by Хараламп; 30.03.2022, 15:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеВ и терес на истината, аз не знам, дали бабата не вареше патицата, преди да я сложи на бутилката. Все я хващах в последния стадий, кога отваряше, да намазва с масълцето та, може о да съм пропуснал някой момент, оти търчах щерка и да онождам. Па и беше отдавна, къде преди 30-33 години...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГАД Разгледай мнениеВсичко е ясно, само как готвенето на кокошка води към успеха, остава Мистерия.
Колегата Хараламп обаче, показа комбинативност, КОЯТО, е важен елемент за този успех....поне според мен.
- 1 like
Коментар
-
В интерес на истината, аз не знам, дали бабата не вареше патицата, преди да я сложи на бутилката. Все я хващах в последния стадий, кога отваряше, да намазва с масълцето та, може о да съм пропуснал някой момент, оти търчах щерка и да онождам. Па и беше отдавна, къде преди 30-33 години...Last edited by Pyramid; 30.03.2022, 14:08.
- 1 like
Коментар
-
Благодаря за включването, Евго!
До някъде си прав за предварителното (полу)сваряване и за супата, но така в печеното остава по-малко от вкуса, щот се разпределя и към супата.
А аз, лакомникът, исках да пробвам долуописаното; не бях пекъл така цяла кокошка, само бях чувал в народните ни песни от македонския и родопския край.
И се получи много вкусно. То ест има вкуса, който сега (почти) го няма в бройлерята, хеле па че се и прЕготвят за полвин час.
Щи шъпна на ушо, че като поомръзне (все пак над 3 кила чисто месо), от останалото мога да направя "пилешка" каша – с брашънце, чесънец и кисело млеко. Е, може и мащерка да поснаръся озгор.
Приятна вечер!
ПъПъ: Да! За вредата на честото отваряне на фурната съм чувал от жените от едно време, но само ако става въпрос за печене на тестено.Last edited by Хараламп; 28.03.2022, 17:27.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнениеРапорт.
Натиках три и половина килограмовата кокошка по гръб в йенската тенджера (със сечение елипс, r1:r2=0.5), зае я по късата ос плътно и поне една трета се показваше над ръба ѝ.
Сложих тенджурата на решетката на фурната малко по-ниско от средните релси, фключих на мах (250 гр.) за 10 минути и след това намалих на 180 гр и след 15 минути на150 гр.
Начесто отварях да правя справка и също намазвах с краве масло, с повече внимание на най-запичащите се части.
Наблюдението ми показа, че трябва да преместя тенджурата най-ниско, което направих след около половин час, вдигайки отново на 180 гр.
И така общо един час, по съвет на бабата на Пирамид (благодаря!). Изключих огъня и вдигнах тенджерата най-горе във фурната да дохожда пасивно още половин час. Тогава се и размириса из апартамента, което размирисване е първият показател за скорошно сготвяне на каквото и да се пече во фурната, било то и картофи.
Горната кожичка се опече до среднокафяво хрускаво, долната част беше блэда сравнително.
Месото е малко недосготвено, "ал денте", дйет му викат италянците за пастомакароненото варене, например.
Но това е фкусно; повече дъвчеш – повече вкусен сок се отделя в пастта.
Най-накрая – много съм доволен. Има вкус, за разлика от безвкусните пилята на лъжливите търгофци/производители.
Рапорт даден!
Да има и супа.
След това се маже с червен пипер, сол и олио и се слага да се пече във фурната.
Много е грешно да се отваря често и да се мести позицията на тавата (йената).
Слагаш и гледаш през стъклото. Може да включиш на силно и после да намалиш, то личи кога е готово по мириса и по коричката.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеОще не сме те откраднали бе. Споко. Първо те крадем, после те кормим, и чак накрая, ще видим, дали да те печем.
И сигурно не разбира от готвене.
Прочее, обезкостих кокошката, накъсах месото на удобни парчета и го разбърках с мааазния сос от печенето; в него вкусният аромат се е събрал по-силен.
Вкусно.
Да! – в кокошката процентът бяло месо (което е сухо) е по-висок, отколкото в бройлерята.
Приятен обед!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Върховния успех на 2 мурзилки - дружно да полу-опекат крадена кокошка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеРапорт приет!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнениеРапорт.
Натиках три и половина килограмовата кокошка по гръб в йенската тенджера (със сечение елипс, r1:r2=0.5), зае я по късата ос плътно и поне една трета се показваше над ръба ѝ.
Сложих тенджурата на решетката на фурната малко по-ниско от средните релси, фключих на мах (250 гр.) за 10 минути и след това намалих на 180 гр и след 15 минути на150 гр.
Начесто отварях да правя справка и също намазвах с краве масло, с повече внимание на най-запичащите се части.
Наблюдението ми показа, че трябва да преместя тенджурата най-ниско, което направих след около половин час, вдигайки отново на 180 гр.
И така общо един час, по съвет на бабата на Пирамид (благодаря!). Изключих огъня и вдигнах тенджерата най-горе във фурната да дохожда пасивно още половин час. Тогава се и размириса из апартамента, което размирисване е първият показател за скорошно сготвяне на каквото и да се пече во фурната, било то и картофи.
Горната кожичка се опече до среднокафяво хрускаво, долната част беше блэда сравнително.
Месото е малко недосготвено, "ал денте", дйет му викат италянците за пастомакароненото варене, например.
Но това е фкусно; повече дъвчеш – повече вкусен сок се отделя в пастта.
Най-накрая – много съм доволен. Има вкус, за разлика от безвкусните пилята на лъжливите търгофци/производители.
Рапорт даден!
Коментар
Коментар