IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

    Обясни как купуването на хубав имот предпазва от инфлация, след като се изплаща с поне 35-40 годишни наема минимум и носи доходност от под 3%.

    Още с покупката на подобен надценен кофтор губиш 50%.

    ПС: Мисля да си букна Мавриций за 1 седмица - цени на нивото от 2018г. в същия хотел. Инфлация - кръгла нула. Акциите - и те стават сгодни. Бутхуйна гледам и той паднАл, може пък и там да има едни 100% до края на годината. Инфлацията не е навсякъде и не е за всичко. В такъв момент да имаш кеш, с който да разполагаш, е по-ценно от имот с въображаема капиталова, която още утре може да се изпари по същия начин, както се образува.
    Ти нали уж не обичаше да ходиш на море, хепиендинг ли ще предлагаш в Мавриций? Ама с битхуйна нема да сбъркаш, т'ва ти е играта! Загубите от акциите ще ти се видят трохички!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

      То обикалянето на света се оказа че е поскъпнало повече от имотите.... Мислех за първи път да заведа децата на по-топло и прилично място и за целта трябва да продам един гараж.... / 50% поскъпване до тези места за няколко месеца само/
      Та явно тази година ще ги оставя в панелката в Радомир ....Добре че фугите са супер та има естествена климатизация :-)
      Пълни глупости.Поскъпнало е за хора дето не знаят и не са в час къде да ходят.
      Писах ти къде отивам Сега съм в Турция,за двама 1100 лева,за 4 на 2 деца и 2 възрастни 2000 лева.
      В тези пари всичко е включено,дори имаш и вечери в ала карт ресторанти на брега на морето на първа линия
      За децата анимации нон стоп,всяка вечер,басейни,хранения на 3 места,в ресторанта,на плажа,и на басейна.
      Изобщо без аналог,хотела е супер,и водата не студена колкото си мислиш,маршрутките до Кушадасъ са по 0.80 стотинки,като ти писне отиваш и за 15 Мин си там.
      Имаш избор,огромен от хотели и това е за 4 звезди има и 5 звезди дето лукса е още по голям

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Evgo

        А имаш ли си подложка, братле?
        Замених с друга, споко.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ГАД Разгледай мнение
          Всичко е ясно, само как готвенето на кокошка води към успеха, остава Мистерия.
          Ми кулинарен успех, кво?
          Найш колко отдавна търся вкуса на пиле? Не найш.

          И найдох, кво? Пък ти си яш гумените пилета от супера.
          Прочее, преди до десет години в нашия супер имаше френски пилета, всичките точно по килограм целите.
          И те имаха вкус за разлика от гумата. Но свършиха.
          Last edited by Хараламп; 30.03.2022, 15:17.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

            Още ли си с щерката?
            Не, 28 години откак.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              В и терес на истината, аз не знам, дали бабата не вареше патицата, преди да я сложи на бутилката. Все я хващах в последния стадий, кога отваряше, да намазва с масълцето та, може о да съм пропуснал някой момент, оти търчах щерка и да онождам. Па и беше отдавна, къде преди 30-33 години...
              Още ли си с щерката?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ГАД Разгледай мнение
                Всичко е ясно, само как готвенето на кокошка води към успеха, остава Мистерия.
                Патица. Обясних вече, кой да слуша: ПАТИЦА. Баната печеше патица. Мисля, казваше му "по пекински", ама като не съм ходил в Пекин...
                Колегата Хараламп обаче, показа комбинативност, КОЯТО, е важен елемент за този успех....поне според мен.

                Коментар


                • Всичко е ясно, само как готвенето на кокошка води към успеха, остава Мистерия.

                  Коментар


                  • В интерес на истината, аз не знам, дали бабата не вареше патицата, преди да я сложи на бутилката. Все я хващах в последния стадий, кога отваряше, да намазва с масълцето та, може о да съм пропуснал някой момент, оти търчах щерка и да онождам. Па и беше отдавна, къде преди 30-33 години...
                    Last edited by Pyramid; 30.03.2022, 14:08.

                    Коментар


                    • Благодаря за включването, Евго!

                      До някъде си прав за предварителното (полу)сваряване и за супата, но така в печеното остава по-малко от вкуса, щот се разпределя и към супата.
                      А аз, лакомникът, исках да пробвам долуописаното; не бях пекъл така цяла кокошка, само бях чувал в народните ни песни от македонския и родопския край.

                      И се получи много вкусно. То ест има вкуса, който сега (почти) го няма в бройлерята, хеле па че се и прЕготвят за полвин час.

                      Щи шъпна на ушо, че като поомръзне (все пак над 3 кила чисто месо), от останалото мога да направя "пилешка" каша – с брашънце, чесънец и кисело млеко. Е, може и мащерка да поснаръся озгор.

                      Приятна вечер!

                      ПъПъ: Да! За вредата на честото отваряне на фурната съм чувал от жените от едно време, но само ако става въпрос за печене на тестено.
                      Last edited by Хараламп; 28.03.2022, 17:27.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнение
                        Рапорт.

                        Натиках три и половина килограмовата кокошка по гръб в йенската тенджера (със сечение елипс, r1:r2=0.5), зае я по късата ос плътно и поне една трета се показваше над ръба ѝ.

                        Сложих тенджурата на решетката на фурната малко по-ниско от средните релси, фключих на мах (250 гр.) за 10 минути и след това намалих на 180 гр и след 15 минути на150 гр.
                        Начесто отварях да правя справка и също намазвах с краве масло, с повече внимание на най-запичащите се части.
                        Наблюдението ми показа, че трябва да преместя тенджурата най-ниско, което направих след около половин час, вдигайки отново на 180 гр.

                        И така общо един час, по съвет на бабата на Пирамид (благодаря!). Изключих огъня и вдигнах тенджерата най-горе във фурната да дохожда пасивно още половин час. Тогава се и размириса из апартамента, което размирисване е първият показател за скорошно сготвяне на каквото и да се пече во фурната, било то и картофи.

                        Горната кожичка се опече до среднокафяво хрускаво, долната част беше блэда сравнително.

                        Месото е малко недосготвено, "ал денте", дйет му викат италянците за пастомакароненото варене, например.
                        Но това е фкусно; повече дъвчеш – повече вкусен сок се отделя в пастта.

                        Най-накрая – много съм доволен. Има вкус, за разлика от безвкусните пилята на лъжливите търгофци/производители.


                        Рапорт даден!
                        Можеше да я свариш първо.

                        Да има и супа.

                        След това се маже с червен пипер, сол и олио и се слага да се пече във фурната.

                        Много е грешно да се отваря често и да се мести позицията на тавата (йената).

                        Слагаш и гледаш през стъклото. Може да включиш на силно и после да намалиш, то личи кога е готово по мириса и по коричката.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          Още не сме те откраднали бе. Споко. Първо те крадем, после те кормим, и чак накрая, ще видим, дали да те печем.
                          Тоа сигурно го е яд, че, за разлика от него, можем да говорим и по други теми, освен НИ и политика.
                          И сигурно не разбира от готвене.

                          Прочее, обезкостих кокошката, накъсах месото на удобни парчета и го разбърках с мааазния сос от печенето; в него вкусният аромат се е събрал по-силен.
                          Вкусно.

                          Да! – в кокошката процентът бяло месо (което е сухо) е по-висок, отколкото в бройлерята.

                          Приятен обед!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                            Върховния успех на 2 мурзилки - дружно да полу-опекат крадена кокошка
                            Още не сме те откраднали бе. Споко. Първо те крадем, после те кормим, и чак накрая, ще видим, дали да те печем.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Рапорт приет!
                              Върховния успех на 2 мурзилки - дружно да полу-опекат крадена кокошка

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнение
                                Рапорт.

                                Натиках три и половина килограмовата кокошка по гръб в йенската тенджера (със сечение елипс, r1:r2=0.5), зае я по късата ос плътно и поне една трета се показваше над ръба ѝ.

                                Сложих тенджурата на решетката на фурната малко по-ниско от средните релси, фключих на мах (250 гр.) за 10 минути и след това намалих на 180 гр и след 15 минути на150 гр.
                                Начесто отварях да правя справка и също намазвах с краве масло, с повече внимание на най-запичащите се части.
                                Наблюдението ми показа, че трябва да преместя тенджурата най-ниско, което направих след около половин час, вдигайки отново на 180 гр.

                                И така общо един час, по съвет на бабата на Пирамид (благодаря!). Изключих огъня и вдигнах тенджерата най-горе във фурната да дохожда пасивно още половин час. Тогава се и размириса из апартамента, което размирисване е първият показател за скорошно сготвяне на каквото и да се пече во фурната, било то и картофи.

                                Горната кожичка се опече до среднокафяво хрускаво, долната част беше блэда сравнително.

                                Месото е малко недосготвено, "ал денте", дйет му викат италянците за пастомакароненото варене, например.
                                Но това е фкусно; повече дъвчеш – повече вкусен сок се отделя в пастта.

                                Най-накрая – много съм доволен. Има вкус, за разлика от безвкусните пилята на лъжливите търгофци/производители.

                                Рапорт даден!
                                Рапорт приет!

                                Коментар

                                Working...
                                X