Първоначално изпратено от Selena
Разгледай мнение
Морала е строго индивидуален. Въпреки че изглежда като някакъв закон. Морала помага на хората да живеят по определен начин ...т.е да имат цел дори когато я нямат. Един вид сейфти плейс. Като църквата. Която играе ролята на почти безплатен психоаналитик.
Концепцията за книгата не знам...аз почти съм я написъл. Така че концепцията съм я избистрил бая отдавна.
Всеки има морал някакъв.
Имай пред вид че морала е само една от близо 80 те пункта на които аз искам да се спра в книгата . Никой не бива да си позволява да налага своя морал на други. В частта за морала аз се опитвам да помогна на човека да определи сам своя морал като граници...защото може да ти се вижда странно....но ако трябва някой да напише точно кво аджеба спазва...ще разбере че това не е никак лесно. Т.е човек даже не осъзнава на каква база стъпва в живота си. Той инстинктивно знае някакви неща.....къде ги спазва къде не...къде смята че ги спазва...Мен ме интересуват обаче неговите граници. След това.... да му дам теми за размисъл около тези граници...и в зависимост от неговия личен живот той да прецени кво да прави.
Това което каза...остарял морал...чакай кво означава това? Как да приемем нещо за миродавно ако то се променя? Щом обществото и потребностите променят морала..следва и че човек спрямо развитието си трябва да го променя и в това няма нищо лошо. Това ми е идеята. Не аз да променям морала...на някой а той самия да прецени кво иска да промени като му покажа евентуалните ограничения в които живее.
И с твоя Йовков. Как да разберем..дали морала да си българин патриот и да уважаваш историята си...и да четеш Йовков...за теб е актуално а за някой друг остарял морал на фона на глобализацията в света?
И т.н.
Коментар