Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеКато цяло гените доминират си мисля доста над 90%
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Да, ама умните и предполагаемо по-богатите спират да правят деца. Или правят недостатъчно за възстановяване на популацията. Или там както се казва. Не им знам термините на животновъдите.
Но, ако говорим за абсолютен прираст, повечето от развитите все още са на плюс, май?
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
Да, и са "пропуснали" да обърнат вниманието на почитаемата публика, че 30-те процента по-добра генетична интелигентност влияят на качеството на 70-те процента социалност.
В социалната част влиза, например, семейната среда. То ест, към плюса на добрия ген, получен от умните родители (коефициент 0.3) се добавя плюсът на подходящата семейна среда, създадена от умните родители (коеф. 0.7).
Към суцялното можем да добавим библиотики-миблиотеки, интелигентни приятели, възможност за избор на интелигентни медии и т. п.
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеНаскоро случайно се натъкнах на научно изследване, публикувано в реферирано научно списание и направено от голям екип, включващ психофизиолози, генетици, статистици и учени от хуманитарните науки.
Там се твърдеше, че интелигентността е 30% генетично обусловена и 70 - социално. То ест, както разбирам, интелигентният човек е с 30% по-голяма вероятност да изглежда физически по-добре от неинтелигентния.
Подозирам, че процентите са с още по-голям наклон към евгениката и расизма, но екипът не може да го каже заради политкоректността, наложена на целия Западен свят и изискваща да се смята, че всичко, де що се е родило, все е еднакво и става след това различно поради нас, "лошите".
Да, и са "пропуснали" да обърнат вниманието на почитаемата публика, че 30-те процента по-добра генетична интелигентност влияят на качеството на 70-те процента социалност.
В социалната част влиза, например, семейната среда. То ест, към плюса на добрия ген, получен от умните родители (коефициент 0.3) се добавя плюсът на подходящата семейна среда, създадена от умните родители (коеф. 0.7).
Към суцялното можем да добавим библиотики-миблиотеки, интелигентни приятели, възможност за избор на интелигентни медии и т. п.
Струва ми се че политкоректността започва да отстъпва. Едва забележимо, но според мен има индикации.
Тези 30 на 70 важат само как да кажа - на "старта". С течение на времето доста се смесват. Като цяло гените доминират си мисля доста над 90%
Мисля да ви кажа един виц по случая, но по-късно...
ПП
Скромността е доста субективно чувство.Last edited by Имхотеп; 10.06.2018, 07:27.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
физически или умстевни? според теб...
Там се твърдеше, че интелигентността е 30% генетично обусловена и 70 - социално. То ест, както разбирам, интелигентният човек е с 30% по-голяма вероятност да изглежда физически по-добре от неинтелигентния.
Подозирам, че процентите са с още по-голям наклон към евгениката и расизма, но екипът не може да го каже заради политкоректността, наложена на целия Западен свят и изискваща да се смята, че всичко, де що се е родило, все е еднакво и става след това различно поради нас, "лошите".
Last edited by П.Ф.Изеров; 10.06.2018, 06:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Да кажем, че притежавам редица други качества, които да ме красят. Затова си живея живота без излишна скромност.
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеИмхотеп, грешка!
Точната фраза на сентенцията ми е:
Скромността е порок.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
"Писателите" у форума много. Все ще се намерят още двама за партия чист бридж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеВече не крия, че съм бивш участник на форума, но с ново име.
Не парадирам с познанията и начетеността си - то просто извира отвътре
Не искам да коментирам сега нечии сентенции, но ще ти предложа една оригинална моя, която надали друг поддържа:
Скромността е грях.))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеИменно. Краси човека...когато няма какво друго да го.
Наздраве!Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеДостъпни са само за форумци с принос...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Малко оф топик, ама откъде ги вадиш тия готини иконки, бе! Благородно завиждам.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеДа.
Скромността е порок.
Наздраве!
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеНе е за вярване!
Комуникацията ти тук изобщо не предполага подобно нещо.
Я кажи кой те банна, амстердам нали?
Last edited by Selena; 09.06.2018, 21:29.
Коментар
Коментар