Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iva66 Разгледай мнение
Споделям Да заменим мантрата "Аз съм перфектен" с "Обичам и уважавам се себе си"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Чакай сега, ако човек си набива нарцисизма на света, значи преценката му е сбъркана. Смята че и другите трябва да го възприемат като перфектен. А в техните очи той е част от несъвършения свят.
Аз говоря за лично възприемане на самия себе си. Не възприемане, което да очаква от другите. Това човек да се харесва зависи само и единствено от него самия. Ако за него чуждото мнение за него самия е по-важно от неговото собствено, винаги ще го поставя в подчинена позиция. Която ми се струва, че рядко предполага човек наистина да харесва и да се харесва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеТова не е трудносмилаемо, но понякога ги заплиташ едни... Преди известно време се сетих за една случка по сходен въпрос. Ще опитам да разкажа лесносмилаемо)).
По време на Наполеоновите набези се случило, французите да завладеят един далечен град. Сложили стражи на портите, не пускали никой. Имало обаче странен човек в града, който разсъждавал по страни въпроси и имал навика, надвечер да се разхожда, като дори излизал за кратко от портите. (*Казват, че по разходките хората знаели колко е часа) )) Та веднъж, вглъбен в размисли и не разбрал, че вече има часовои, при поредната разходка пак стигнал до портите, а стражите го спрели и го питат "Стой, ти кой си"!? А той сякаш събуждайки се, им обяснил - "точно това се питам, кой съм аз" )) Гледали слисано, но му направили път да мине и повече не го спирали.))) Човекът се наричал Емануел Кант)) (не е доцент Каро) )))
Сега не бива да задаваме риторични въпроси, защото броят им може да се окаже голям.)) А докато човек не започне, да си задава сам някои въпроси, трудно ще надгражда нечовешките си същности)))
(понеже много философска станала темата, пробвах да я опростя) ))) (извинявам се, ако е неуспешно)
А това просто не е вярно. Човек е това което сам мисли за себе си. Като иска може да си върже собственото възприемане за себе си, с това което другите мислят, като иска може да не го прави. Никой не може да му заповядва как да мисли. В това е напълно свободен. За щастие или за съжаление хората сами се връзват. Оковават се в собствените си вериги и дават ключовете на някой друг.
А човек не е това това което му липсва, а е това което е. И това е най-доброто му аз в този момент. В следващ момент може да е друг, може и да не е. Но пак няма да е това, което му липсва или това, което другите виждат в него. Пак ще си е просто той и пак това как се възприема ще зависи само от него самия. Така че може да се придържа към по-приятната част - да се харесва А и никой няма право да му казва да мисли за себе си по-друг начин.
- 1 like
Коментар
-
Аз говоря за лично възприемане на самия себе си. Не възприемане, което да очаква от другите. Това човек да се харесва зависи само и единствено от него самия. Ако за него чуждото мнение за него самия е по-важно от неговото собствено, винаги ще го поставя в подчинена позиция. Която ми се струва, че рядко предполага човек наистина да харесва и да се харесва.
По време на Наполеоновите набези се случило, французите да завладеят един далечен град. Сложили стражи на портите, не пускали никой. Имало обаче странен човек в града, който разсъждавал по страни въпроси и имал навика, надвечер да се разхожда, като дори излизал за кратко от портите. (*Казват, че по разходките хората знаели колко е часа) )) Та веднъж, вглъбен в размисли и не разбрал, че вече има часовои, при поредната разходка пак стигнал до портите, а стражите го спрели и го питат "Стой, ти кой си"!? А той сякаш събуждайки се, им обяснил - "точно това се питам, кой съм аз" )) Гледали слисано, но му направили път да мине и повече не го спирали.))) Човекът се наричал Емануел Кант)) (не е доцент Каро) )))
Сега не бива да задаваме риторични въпроси, защото броят им може да се окаже голям.)) А докато човек не започне, да си задава сам някои въпроси, трудно ще надгражда нечовешките си същности)))
(понеже много философска станала темата, пробвах да я опростя) ))) (извинявам се, ако е неуспешно)Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Въпрос на гледна точка. Какво очакваш да каже един философ, че Александър Велики е господар, а Аристотел жалък придворен мислител
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Поглеждайки назад във времето,на мен ми се струва,че "господари на света" са хора,които се възползват възможно най- максимално от идеите,които променят света,независимо,дали това са техни идеи, или най-вече принадлежат на някой друг ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНе казвам ESTP да менажира INTP.
Моят даскал по философия от 11 клас подразделяше хората на три вида: овце, овчари и господари.
Овцете ясно кои са. Овчарите са политици, бизнес лидери и т.н.
А господарите са хората, които анализират света и създават новите идеи, които променят света.
По тази класация Кейнс или Хари Марковиц са господари. Господари на света, един вид.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iva66 Разгледай мнение
Малко трудно ще се съжителства с такъв човек и в личен ,и в колегиален аспект...освен ,ако не притежава изключително чувство за хумор и самоирония) и голяма доза лична харизма..че да му простим перфектността
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
Ако конформизъм и агресия са характеристики на определени психотипове, съвместими с пазара /допускам, че има и несъвместими/, то борсовото поведение е предефинирано от психотипа.
Коментар
-
Много по готино е човек да вярва, че е перфектен и не се нуждае от усъвършенстване Може да среща трудности, да се налага да научава на нови неща, но то не е защото той не е перфектен, а защото светът е несъвършен
Коментар
-
Не казвам ESTP да менажира INTP.
Моят даскал по философия от 11 клас подразделяше хората на три вида: овце, овчари и господари.
Овцете ясно кои са. Овчарите са политици, бизнес лидери и т.н.
А господарите са хората, които анализират света и създават новите идеи, които променят света.
По тази класация Кейнс или Хари Марковиц са господари. Господари на света, един вид.
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеINTP не се славят с толкова креативно мислене, колкото с критично
Пък и не съм много сигурен, колко дълго биха понесли ESTP да ги менажира. Има и свят населен предимно от ISTJ. Наричат го - армия...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе смятам че психологическите типове - направени по този начин влияят на начин на инвестиране. По-скоро е комформизъм и агресивност що се отнася до игра на пазара.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПод “собствено мислене” имах предвид креативно мислене.
(Иначе светът има нужда предимно от ISTJ хора, менажирани от някакви ESTP, ENTP примерно, но като цяло тонът трябва да се задава от INTP )
Пък и не съм много сигурен, колко дълго биха понесли ESTP да ги менажира. Има и свят населен предимно от ISTJ. Наричат го - армия...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Това май не е най-полезното качество при инвестирането
Коментар
Коментар