IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес имам ден на щастие.

Моля нещастниците за извинение.
    Last edited by 78-10; 23.05.2020, 16:58.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=-FKw4F-WO7Q

Минах и трите образа: първо средния, след това десния, сега левия и даже отвъд.
      Но "Блу канари" ми е в душата и досега, още от малък.

Прочее, записът на музиката е на български певица и певец.

Коментар

• Абе, що си триете постовете? Кат сте казали нещо, що го триете? Самоцензурата на робовете или тъпите?

Мои постове са трити от други, но не и от мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Определено. И ще има много гневни и дебалансирани хора. Важното е да са живи.

Така мислим ние /нека са живи и здрави!/, но хората свикнаха с големи разходи, които бавно, но с голямо желание превръщаха в необходимост... Връщането към едни, за някои - дори непознати нивА на потребление - са свързани и със силен стрес..., с разрушени /бъдещи/ планове... Няма да е добре за много, свикнали с различни ... разходи...

Все тая, де... Имало да става... А ти - в кой клас си в момента и какви са ти оценките? Да не са такива, изкълчени, както във Франция?

Напр.: Тrès bien (16/20)..., минималната им оценка: 10/20... /под нея - на изпит!/

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Добавила си Витоша в момента, в който правех едни планове...

Проблемът е сериозен, не само при теб... Бих го оприличил като синдромът на настъпаният мравуняк... Вече го регистрирах: първо се освобождават от раздутите щатове по ниските етажи, като мислят, че няма да се стигне до високите... Лошо е, че не могат да преценят: по ниските етажи, обикновено са повече от сериозните изпълнители, където открай време започва всяко "оптимизиране"... И какво се получава: многото работа се разпределя между все по-малко хора, защото темпът на намаляване на работата не е толкова голям... Разбира се - остават по-близките до шефовете, които не са така на "ти" с преките си задължения, защото те, или са минавали "по тънката лайстна", или са малки шефове, които дори са си позволявали да отиват с час-два по-късно на работа... /да спирам - стана ясно/...

Та, в един момент /внимателно си представи/: пирамидата е имала основа, със сравнително голяма повърхност, способна да "издържа" върховете... Да де, ама - в последните години, че дори и десетилетия - основата си оставаше непроменена, а се надграждаше върхът на пирамидата... При настоящите условия нещата стават все по-зле, а разрушаването е въпрос на не толкова много време... Предстои да регистрираме доста промени с взривоопасен характер...
            Определено. И ще има много гневни и дебалансирани хора. Важното е да са живи.

Коментар

Книгата не съм я чела, но гледах филма със зъбатата скорпионка онази с конската физиономия - Джулия Робъртс.

Не е необходимо да си вадиш всичките зъби, за да се чувстваш добре със себе си. Така или иначе като дойде време за чене или импланти това се налага.

И двете произведения в същност описват едно нещо - човек трябва да е вътрешно наясно и да се чувства добре в собствената си кожа.

Героинята си е типична празна западна консуматорка, която зацепва, че консумирането не й носи радост.

Ма ние не сме западняци Слава Богу.

Това е за хора без вътрешен живот, май френд.

Около мен масово висоплатени “директорски” длъжности стават излишни. Нямаш представа какъв е вой.
              Ма те си нямат Витоша, а да имат нищо не разбират от природа. Те така ...

Добавила си Витоша в момента, в който правех едни планове...

Проблемът е сериозен, не само при теб... Бих го оприличил като синдромът на настъпаният мравуняк... Вече го регистрирах: първо се освобождават от раздутите щатове по ниските етажи, като мислят, че няма да се стигне до високите... Лошо е, че не могат да преценят: по ниските етажи, обикновено са повече от сериозните изпълнители, където открай време започва всяко "оптимизиране"... И какво се получава: многото работа се разпределя между все по-малко хора, защото темпът на намаляване на работата не е толкова голям... Разбира се - остават по-близките до шефовете, които не са така на "ти" с преките си задължения, защото те, или са минавали "по тънката лайстна", или са малки шефове, които дори са си позволявали да отиват с час-два по-късно на работа... /да спирам - стана ясно/...

Та, в един момент /внимателно си представи/: пирамидата е имала основа, със сравнително голяма повърхност, способна да "издържа" върховете... Да де, ама - в последните години, че дори и десетилетия - основата си оставаше непроменена, а се надграждаше върхът на пирамидата... При настоящите условия нещата стават все по-зле, а разрушаването е въпрос на не толкова много време... Предстои да регистрираме доста промени с взривоопасен характер...
              Last edited by безимeн; 22.05.2020, 18:32.

Коментар

Нямам време, за да чакам! ШЪ ходя да орА на Марс - Мъск ме е поканил!!! Никакво чакане! Тръгвам!

.................................................. ....

Да ти кажа - всеки експериментира и натриса на /горките/ читатели своите умозаключения... Да използвам твоето "Изчакай!", за да те убедя, че ще дойде време да прочета това, което си харесала...

А аз, знаеш ли какво съм решил! Кога, ли? След като прочетох това:

Bilder zu Elizabet_Gilbyrt_-_Jazh_moli_se_i_obichaj_-4028-b

С няколко думи: РЕШЕНИЕ! /Ще ми кажеш дали е правилно, разбира се!!!/

Начи: след като прочетох историите на Елизабет Гилбърт - РЕШИХ да извадя всичките си зъби /а те са по местата си/, защото искам да приличам на беззъбият шаман от нейния живот!!! Е, ти, самата - споделяш ли този "път към покоя, когато просто седиш и се усмихваш"... Прав ли съм да искам това, или според теб - има нещо смущаващо? Иначе, много реалистично е описано всичко..., но шаманът някак не ми се вмести в представите... Разбира се, че съм сериозен - и вярвам на различните възможности, при които "щастието бавно пропълзява в нас и ни завладява"..., но пак някакъв скепсис ме обВзема... Добре: ще си извадя зъбите, но колко време би ме държало подобно "щастие"..., а и няма гаранция, че някоя Елизабет изобщо ще ме навести... Дори да вземе, да ме навести - то па, едно щастие ще бъде...

Накратко: ............... Лиз /Елизабет Гилбърт/ се отправя на едногодишно пътешествие в търсене на щастието и равновесието в живота си, след разни случки в живота си..... Най-напред прекарва четири месеца в Рим, където учи италиански с помощта на красивите братя близнаци, въздържа се от романтична обвързаност (въпреки близнаците) и напълнява с десет килограма /това може да се приеме дори като щастие!/. След това прекарва четири месеца в ашрам в Индия, където установява, че за да постигнеш просветление, трябва да си готов дори да ставаш посред нощ и да търкаш пода на храма. Там успява да обуздае част от демоните в себе си. Накрая се озовава на Бали, където беззъб шаман на неизвестна възраст й показва нов път към покоя — просто седи и се усмихвай. И ето че щастието бавно пропълзява в нея и я завладява.

Предчувствам, че няма да се съгласиш с ваденето на зъби..., ама, пак да попитам: няма ли да е по-добре, за да "обуздая демоните в себе си" - да отида в Индия, за да ставам посред нощ и да търкам ... пода на храма?

.................................

Изводът ми: добре е човек да чете, важно е - какви изводи ще направи на края, а също - и да е уверен до край, че не винаги подражаването, чрез експеримент от прочетеното може да му се понрави и това - "завинаги"...
                Книгата не съм я чела, но гледах филма със зъбатата скорпионка онази с конската физиономия - Джулия Робъртс.

Не е необходимо да си вадиш всичките зъби, за да се чувстваш добре със себе си. Така или иначе като дойде време за чене или импланти това се налага.

И двете произведения в същност описват едно нещо - човек трябва да е вътрешно наясно и да се чувства добре в собствената си кожа.

Героинята си е типична празна западна консуматорка, която зацепва, че консумирането не й носи радост.

Ма ние не сме западняци Слава Богу.

Това е за хора без вътрешен живот, май френд.

Около мен масово висоплатени “директорски” длъжности стават излишни. Нямаш представа какъв е вой.
                Ма те си нямат Витоша, а да имат нищо не разбират от природа. Те така ...
                Last edited by Selena; 22.05.2020, 17:59.

Коментар

Теб пък - как да те разбирам... /трябваше да не пиша/, ама - като гледам как някои "трактористи" яхнаха идеята...

И, не, че бях далеч от подобна теза - че винаги ще има смесване на двете теми... и дори щях да пиша в тая насока, но ставаше дълго, а исках само за щъркелите..., как понякога се бъзикаме с тях...

Е, кВо стана сега? Някакъв тракторист се бил събудил в "страхотно върхово настроение"..., ама нищо друго не му се случило откъм... ерекция... /както винаги/... , прочел това-онова - и решил, че и така друго не /му/ става - значи е точно в кондицията да прави .. партия! Ама - разбира се - партия ще правим!

Я да видим сега, КОЙ е наоколо, какви интереси има, а и защо - не проявява интерес!

..........................................

И сега - по темата: "аполитична съм, ама - след известно време..."

Това трябва да е мнението на адвоката... Така де, ама и иначе...

Това, дамите - все с олимпийското си спокойствие... А аз - щях да го изритам: КОЙ СИ ти, ве! Ти ли, сульо - ще изразяваш моето мнение! И, как го реши това - за 5-6 часа, че можеш да ме представляваш!

Ама - в действителност: абе - ще си миииииисля!

И, защо ще мислиш? Някакви материални облаги ли може да излязат на хоризонта..., или - морални? А, ти, самата - не си ли разбрала кои са стимулите пред теб, за да живееш и какво са ангажиментите ти в тая посока? Всичко друго е, за да те набута някой в своята схема, след което ти казва ежедневно "абе, я да те видя, ще можеш ли да духнеш тая... супа..." ))

.............................................

Сега, нещо по-сериозно... Имам морални стимули, за да пиша /след като казах, че няма да пиша тук/... Морални са, а не материални, защото...

Всеки бачкатор има своите - именно морални стимули, когато бачка своята работа. Защо са морални? Защото работодателите обикновено не му плащат... Ето, тук също има работодатели: те наемат добър изпълнител, който им носи пари /материални стимули/, а в същото време - заплащането на добрият изпълнител минава в графата морални стимули...

В тая връзка, Селена - обещавам за теб материален стимул /% от сделката/, ако ми намериш в "твоята" Испания - работа за тракторист /оране, фрезоване - дисковане/ и една квартирка - ама като за САМ човек... За преводач мога да предвидя друг %, разбира се... ...

Та, ето това са моралните ми причини, за да пиша, след като обявих, че спирам /морални, защото зная, че - ако и да съм добър изпълнител - заплащането ще е ..., айде да не говорим.../

Все пак: не те насилвам с нищо. Пандемия, това - онова... Ако - то...

/докато мислиш за политическа кариера в някаква измислена тая нощ "партия" - можеш да свършиш и нещо по-полезно..., било то, съсредоточено в другата част на Испания..., знаем, че няма да е на площада в столицата..., а и всичко си е хипотетично, но все пак - по-реално от "партийната" службица... /

Коментар

Абе да ти имам на теб проблемите, аз сега завършвам он лайн учебна година .

Сега, дай да сегментираме въпросите:

1. Политика - не ми се занимава на този етап;

2. Учтивост - има един френски философ - за мен беше откритие - ето я тука една негова добра книжка
                    https://kibea.net/book/500

Първата, според него, “преддобродетел” е вежливостта. Много добре го е обяснил човека, защо трябва да сме учтиви по между си.

3. Аграрна работа - чакай поне да мине извънредното положение -такава каша нямаше даже през 2008ма.

Изчакай.

Нямам време, за да чакам! ШЪ ходя да орА на Марс - Мъск ме е поканил!!! Никакво чакане! Тръгвам!

.................................................. ....

Да ти кажа - всеки експериментира и натриса на /горките/ читатели своите умозаключения... Да използвам твоето "Изчакай!", за да те убедя, че ще дойде време да прочета това, което си харесала...

А аз, знаеш ли какво съм решил! Кога, ли? След като прочетох това:

Bilder zu Elizabet_Gilbyrt_-_Jazh_moli_se_i_obichaj_-4028-b

С няколко думи: РЕШЕНИЕ! /Ще ми кажеш дали е правилно, разбира се!!!/

Начи: след като прочетох историите на Елизабет Гилбърт - РЕШИХ да извадя всичките си зъби /а те са по местата си/, защото искам да приличам на беззъбият шаман от нейния живот!!! Е, ти, самата - споделяш ли този "път към покоя, когато просто седиш и се усмихваш"... Прав ли съм да искам това, или според теб - има нещо смущаващо? Иначе, много реалистично е описано всичко..., но шаманът някак не ми се вмести в представите... Разбира се, че съм сериозен - и вярвам на различните възможности, при които "щастието бавно пропълзява в нас и ни завладява"..., но пак някакъв скепсис ме обВзема... Добре: ще си извадя зъбите, но колко време би ме държало подобно "щастие"..., а и няма гаранция, че някоя Елизабет изобщо ще ме навести... Дори да вземе, да ме навести - то па, едно щастие ще бъде...

Накратко: ............... Лиз /Елизабет Гилбърт/ се отправя на едногодишно пътешествие в търсене на щастието и равновесието в живота си, след разни случки в живота си..... Най-напред прекарва четири месеца в Рим, където учи италиански с помощта на красивите братя близнаци, въздържа се от романтична обвързаност (въпреки близнаците) и напълнява с десет килограма /това може да се приеме дори като щастие!/. След това прекарва четири месеца в ашрам в Индия, където установява, че за да постигнеш просветление, трябва да си готов дори да ставаш посред нощ и да търкаш пода на храма. Там успява да обуздае част от демоните в себе си. Накрая се озовава на Бали, където беззъб шаман на неизвестна възраст й показва нов път към покоя — просто седи и се усмихвай. И ето че щастието бавно пропълзява в нея и я завладява.

Предчувствам, че няма да се съгласиш с ваденето на зъби..., ама, пак да попитам: няма ли да е по-добре, за да "обуздая демоните в себе си" - да отида в Индия, за да ставам посред нощ и да търкам ... пода на храма?

.................................

Изводът ми: добре е човек да чете, важно е - какви изводи ще направи на края, а също - и да е уверен до край, че не винаги подражаването, чрез експеримент от прочетеното може да му се понрави и това - "завинаги"...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                      Опасявам се, че ще се провали този политически проект. Успешния политик трябва да е изпечен лъжец, а всички знаем, че Тракториста не е такъв.
                      Пепел ти на уста! Ти виждал ли си чиста, кладенчова вода? Това е новият "лидер"...

Опитвате да /МУ/ омаскарите проекта, още в началото! Той си има и секретарка, а това са цели ДВА гласа "ЗА"! /не е шега работа!/ ))

Коментар

• Опасявам се, че ще се провали този политически проект. Успешния политик трябва да е изпечен лъжец, а всички знаем, че Тракториста не е такъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение
                          Събудих се усмихнат, в страхотно върхово настроение, одялах едно кафе, ся пия второто за деня и рекох да погледна тази тема, че тук не съм писал май. И кво да видя пак за трактористи е писал колегата, ей, тия трактористи се в главата ви, бе. И ми хрумна страхотна идея - да основа политическа партия на Трактористите Разбира се, аз като главен Тракторист ще бъда вашия Лидер и политически водач. Майтап, майтап ама нещо наистина почвам да се замислям за тази готина идея. Пък и е по темата за Успеха. Как един прост тракторист с килийно образование може да основе партия и да поведе тази изстрадала държава към светли бъднини и прогрес Честно в момента със сълзи се смея
                          То много хубаво, ама гледай трактора да не се повреди по пътя към светлото бъдеще. предлагам политическата ти програма да включва
                          За всеки глас от мъжете: по 10 жени за изборната победа. Ако трябва ще започнеш да вкарваш от ЕС
                          Всеки месец партита на корем на някоя ливада. Безплатно да е всичко. Ще се вихрят диви оргии от сутрин до вечер, пиене ядене, опиати, жени. Голем кеф
                          По един трактор за всеки гласоподавател!
                          Дискотеките клубовете и всички заведения стават държавни - пиене и ядене на разноските на ЕС
                          Заемите по тази програма ще ги връщат поколенията след 100 години, все пак ще увеличим и населението на България след купоните по планини и паланки, ливади и ниви

Коментар

Теб пък - как да те разбирам... /трябваше да не пиша/, ама - като гледам как някои "трактористи" яхнаха идеята...

И, не, че бях далеч от подобна теза - че винаги ще има смесване на двете теми... и дори щях да пиша в тая насока, но ставаше дълго, а исках само за щъркелите..., как понякога се бъзикаме с тях...

Е, кВо стана сега? Някакъв тракторист се бил събудил в "страхотно върхово настроение"..., ама нищо друго не му се случило откъм... ерекция... /както винаги/... , прочел това-онова - и решил, че и така друго не /му/ става - значи е точно в кондицията да прави .. партия! Ама - разбира се - партия ще правим!

Я да видим сега, КОЙ е наоколо, какви интереси има, а и защо - не проявява интерес!

Това, дамите - все с олимпийското си спокойствие... А аз - щях да го изритам: КОЙ СИ ти, ве! Ти ли, сульо - ще изразяваш моето мнение! И, как го реши това - за 5-6 часа, че можеш да ме представляваш!

И, защо ще мислиш? Някакви материални облаги ли може да излязат на хоризонта..., или - морални? А, ти, самата - не си ли разбрала кои са стимулите пред теб, за да живееш и какво са ангажиментите ти в тая посока? Всичко друго е, за да те набута някой в своята схема, след което ти казва ежедневно "абе, я да те видя, ще можеш ли да духнеш тая... супа..." ))

Сега, нещо по-сериозно... Имам морални стимули, за да пиша /след като казах, че няма да пиша тук/... Морални са, а не материални, защото...

Всеки бачкатор има своите - именно морални стимули, когато бачка своята работа. Защо са морални? Защото работодателите обикновено не му плащат... Ето, тук също има работодатели: те наемат добър изпълнител, който им носи пари /материални стимули/, а в същото време - заплащането на добрият изпълнител минава в графата морални стимули...

В тая връзка, Селена - обещавам за теб материален стимул /% от сделката/, ако ми намериш в "твоята" Испания - работа за тракторист /оране, фрезоване - дисковане/ и една квартирка - ама като за САМ човек... За преводач мога да предвидя друг %, разбира се... ...

Та, ето това са моралните ми причини, за да пиша, след като обявих, че спирам /морални, защото зная, че - ако и да съм добър изпълнител - заплащането ще е ..., айде да не говорим.../

/докато мислиш за политическа кариера в някаква измислена тая нощ "партия" - можеш да свършиш и нещо по-полезно..., било то, съсредоточено в другата част на Испания..., знаем, че няма да е на площада в столицата..., а и всичко си е хипотетично, но все пак - по-реално от "партийната" службица... /
                            Абе да ти имам на теб проблемите, аз сега завършвам он лайн учебна година .

Сега, дай да сегментираме въпросите:

1. Политика - не ми се занимава на този етап;

2. Учтивост - има един френски философ - за мен беше откритие - ето я тука една негова добра книжка
                            https://kibea.net/book/500

Първата, според него, “преддобродетел” е вежливостта. Много добре го е обяснил човека, защо трябва да сме учтиви по между си.

3. Аграрна работа - чакай поне да мине извънредното положение -такава каша нямаше даже през 2008ма.

Изчакай.

Коментар

Хм, аполитична съм.

Нека мине ковид кризата първо.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                                Безимен, реакцията ти показва страсти. Бъди над нещата. Чудо голямо, че някой/някоя не е оправдал/а доверието ти. Това злепоставя него/нея, не теб. Ти, нали си постъпил правилно?!

Да видим сега, какво съм разбрал...

Съжалявам, че трябваше да не пиша във форума, пък някак постоянно съм провокиран от мнения..., но - тъй като и тази моя реакция - показва страсти - нямам шанс...

Очевидно реакциИТЕ ми са подчинени на ... страсти... За себе си - не мога да отговоря, кое е лошото в подобен начин на организиране на нашите възприятия? И - от поста ти - аз разбирам съветът ти: "Бъди над нещата /защото страстите са лошо нещо/"!

Нещо не е оправдало очакванията ми, а аз трябва да остана в пасивната роля на наблюдателя...

Е, как да стане това?

Не са ли, точно страстите, които са в основата на взаимоотношенията ни? Страсти, взаимоотношения, духовност..., защото мисля, че ако тия /абстрактни/ понятия не съществуват, то..., лично аз отивам в групата на ... животните...

Така де, ако имам взаимоотношения /напр. в половата сфера/ - и ги няма изброените..., кО праИм? Едно животинче /което и да е то/ - не прави повече от това, физическото докосване..., или - проникване... В сложна тема нагазих...

Е, може би при делфините да е по-различно, отколкото при някои групи... хора, ама ме е срам да си го представя...

Според мен - не можем да сме над усещанията си като хора /страстите не са нищо лошо, за да се опитваме да бъдем, над тях.../...

Дано не те обидя, но усещам, че опитваш да въдвориш някакъв ред в усещанията, може би ратуваш за спокойствието, което трябва да е в основата..., а това /над нещата/ - може и да идва с една преклонна възраст /говоря за мъжете/, но това - очевидно е по-далеч във времето...

Благодаря за съветите, сигурен съм, че са правилни и отговарят на мисленето на уравновесен и спокоен човек /аз съм малко по-неспокоен.../

/а, като помисля, че нямаше да пиша.../...

Коментар

Working...
                                X