Първоначално изпратено от nomche
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Ми защото това е нашият дом.Планетата Земя може без нас хората ама ние без нея не можем.Аз лично не мога да разбера защо се самоубиваме заради мания за комфорт и удобство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://m.dir.bg/business/ikonomika/...ti-v-germaniya Масови фалити в Германия
Въпросът сега не е дали ще дойде вълна от несъстоятелност, а кога, предупреди икономически експерт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don 0815 Разгледай мнение
Не разбирам защо пишеш природа с главна буква. Или според теб природа = Бог (пантеизъм)?
Както и да е, разбрах какво искаш да кажеш, въпреки че не знам кои закони имаш предвид.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Аз лично платих 6400 долара около коледа за транспорт на голям контейнер плюс 400 долара рушвет да можеш да получиш контейнер в който да натовриш при нормална цена от около 1800 долара и нямаше нужда да даваш рушвети
Добре, че няма много строителни товари от Китай, че не знам къде щяха да са вече цените на апартаментите.
Коментар
-
От Август до Ноември в целия ЕС има дефлация от около 0.3% на месец, обикновенно инфлацията е около 2-3%. Това, че контейнерите са по-скъпи не означава инфлация за всички стоки и услуги. Започва стагфлация - цените на лаптопите са вече на горе като пример, дори и тези втора употреба и така ще става с много стоки. Единствените държави с 2-3% инфлация са Чехия, Унгария и Исландия.Очаквам статиите за колко са поскъпнали имотите в тези държави, или вече са ги слагали в темата?
За да има инфлация някой трябва първо да напечата хартиики и вторo да ги вкара в икономиката, не виждам нито едно от двете. ЕЦБ тепърва Декември напечатаха малко пари за да гонят 2% инфлация - около 600 милиарда, при икономика от 18 трилиона на година, това са около 3% които тепърва трябва да стигнат до джобовете на хората, тези хора да са достатъчно смели да теглят ипотека и да имат късмет те или фирмата за която работят, да не фалира. Но някак си мисля, че ще се източат към неща като по-високи цени за контейнети и суровини от Китай и тулата ще остане на заден план защото доста необходими(и не чак толкова) вещи ще се превърнат в скъп лукс. До 2027 плана е да се похарчат около 1.7-2 трилиона за короната ако не се лъжа. За толкова години би ЕС би трябвало да завърти около 130 трилиона. Това е далеч от хиперинфлация (за която всъщност повечето си мислим)
Мисля, че дори да има инфлация тя ще е при електронните устройства, автомобили, транспорт, петрол и всичко свързано със вноса на суровини особено от Китай. Имотите в най-добрия случай могат да останат на тези нива, докато не започне да се усеща острата нужда от пари при критична маса от хора което да повлече всичко надолу. Предполагам ще е паралелно с фалитите не бизнеса.
Все неприятни неща се задават.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vm20 Разгледай мнениеЗдравей Лед
Поздрави за коментара в другата тема. Хермес , миналата седмица (по памет), бе посочил цена от 9 000(за транспорта), нещо се отказа да пише.
Пиша го в тази тема, защото тук пишеш повече, зная че не е по темата но моля да не се трие.
За Януари за отплавания преди китайската нова година се очаква цената да удари над 8000
Също така както написах и в другият пост всички пратки от сайтове в Китай като Али Експрес, които до момента минаваха между капките вече ще бъдат облагани с 20% авансов ДДС на реалната цена и вече няма скатаване на ДДС и мита
Само горните две неща сами по себе си са в състояние да генерират около 10% инфлация в страната а и в ЕС
Продължавам да стоя зад абсурдната прогноза от над 20% ръст на имотите за настоящата годинаLast edited by ledosvetlenie; 05.01.2021, 02:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://m.dir.bg/business/ikonomika/...ti-v-germaniya Масови фалити в Германия
Въпросът сега не е дали ще дойде вълна от несъстоятелност, а кога, предупреди икономически експертОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://trafficnews.bg/sviat/hiliadi...ndirat-198873/
Вижте какво става във Виена.
Има и клип в репортажа.Протестите са от Неделя след обяд.Масово хората се вдигат на бунтове срещу Ковид локдауните.не си ли се убедил.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
https://m.dir.bg/business/ikonomika/...ti-v-germaniya Масови фалити в Германия
Въпросът сега не е дали ще дойде вълна от несъстоятелност, а кога, предупреди икономически експерт
- 1 like
Коментар
-
https://trafficnews.bg/sviat/hiliadi...ndirat-198873/
Вижте какво става във Виена.
Има и клип в репортажа.Протестите са от Неделя след обяд.Масово хората се вдигат на бунтове срещу Ковид локдауните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid
Никой от тези безспорни авторитети не е ползвал способностите си за а плаши хората или да работи срещу тях.Никой не е давал конкретни дати и събития.Но знаейки законите не е трудно да определиш като гледаш какво се върши какво ще се случи.Човека се самозабрави особено западния човек.Реши че мъката и нещастията са за другите а те Богоизбраните разбира се с досада ще ги гледат по новините.Масова алчност разврат и простотия..Е Природата реши да раздаде правосъдие и 2020 е доказателство за това.През настоящата година ще берем плодовете на безобразното си поведение спрямо Природата.Както съм казвал много пъти нейният арсенал да ни вразуми е огромен.Ние с нашия капацитет дори не можем да си представим какви са възможностите.Станахме зли арогантни алчни решихме че сме единствени изключителни и неповторими решихме че можем безнаказано да убиваме живота на Земята и в океаните че всички живи същества са тук за да ни слушат решихме че сме господарите.Както е казал класика следва приземяване приземяване приземяване.Отрезвяване и приземяване.Тази година ще гледаме фалити и финансови кризи.
Както и да е, разбрах какво искаш да кажеш, въпреки че не знам кои закони имаш предвид.
Last edited by Don 0815; 04.01.2021, 20:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеИмаш ли някоя подходяща..?.
...
- А ти как мислиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТебе към газовия хъб да те вържем с една тръба и, от кубици, още толкоз като докараш, Цар ставаш.
Коментар
Коментар