If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Не си прав, хората дори не знаят какво самите те знаят и не могат да се самооценят пък някой друг да ги оцени правилно пак е шанс 50 на 50. Нали знаеш за Хонда, отказали му работа в Тойота и той направил конкурентна компания. Има само един вариант - ако нещо е неосъществимо мислим как да го осъществим, шанса да се получи е 50 на 50 и все си е така. Значи ако нещо е станало то шанса да се получи пак е бил 50 на 50, можело е да не се получи както е можело да се получи.
Що за въпрос - кой не иска да е успешен? Друг е въпросът какви компромис си готов да направиш, за да бъдеш такъв. Защото има вариант да не искаш да отделяш много от времето си за семейството и развлечения, за да градиш кариера, нали? Или пък да не ти се влиза в разни схеми, които не отговарят на критерия ви за почтеност. Много "ако" има в цялата работа.
аз затуй още кат малък послушах дедо си и той ми даде мъдър съвет още кат бях дете, тогава ми рече : направи хобито си професия и така нема да работиш и слугуваш на чорбаджиите........
Запомних тоя съвет,, направих хобито си да ми носи кинти и така съм цял живот все айляк и по тънката лайсна ..............
То и аз го бях направил но, всичко до време и, когато онази ми професия бе обезсмислена от политиците, напуснах професията, за да не си намразя хобито. И сега, работя по квалификация (парите ми са повече) но, кефът намаля. Имам относително повече граждански свободи, времето ми е по-организирано, ала и желанието намаля. А виж, критериите ми за успех, само се затвърждават. Доколко съм го постигнал? - Около 50%. Т.е., достатъчно високи цели имам, и за дО, и за след пенсия. За мен, тя не е нито цел, нито плашило, а само крайпътен знак. С или без него, шоуто трябва да продължи.
Интересното ми е, че хората (хора ли?) много бързат да работят.
Интересно ми е кога ще живеят, освен ако работата им е по желание, а не по задължение?
И то... задължение кому?
Аз работя първо по желание.
Работата ми ми доставя удовлетворение - по интерес, по ниво, по обкръжение, по резултат. Парите стигат за храна, покрив, дрехи. Засега.
Засега съм доволен.
Пп. Не че не мога да ходя гол, но е студено през зимата.
аз затуй още кат малък послушах дедо си и той ми даде мъдър съвет още кат бях дете, тогава ми рече : направи хобито си професия и така нема да работиш и слугуваш на чорбаджиите........
Запомних тоя съвет,, направих хобито си да ми носи кинти и така съм цял живот все айляк и по тънката лайсна, без да се напъвам и потя, щракам си с пръсти и кеф душа ..............
Интересното ми е, че хората (хора ли?) много бързат да работят.
Интересно ми е кога ще живеят, освен ако работата им е по желание, а не по задължение?
И то... задължение кому?
Аз работя първо по желание.
Работата ми ми доставя удовлетворение - по интерес, по ниво, по обкръжение, по резултат. Парите стигат за храна, покрив, дрехи. Засега.
Засега съм доволен.
Пп. Не че не мога да ходя гол, но е студено през зимата.
Коментар