If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
!
Месечината не свети. Тя само препраща светлината от слънцето
Имайте знание, за да не ви лъжат и да не бъдете прости.
Знание се придобива с четене поради желание.
„Много неща не ги знаем, не защото знаем недостатъчно, а защото тези неща не влизат в кръга на нашите знания.”
„Ако те попитат кое е по-полезно, слънцето или месечината, отговори: месечината. Защото слънцето свети денем, когато и без това е светло, а месечината – нощем.“
!
Месечината не свети. Тя само препраща светлината от слънцето
Имайте знание, за да не ви лъжат и да не бъдете прости.
Знание се придобива с четене поради желание.
Това е голяма тема за размисъл, точно толкова голяма, колкото кое е първично- яйцето или неговата майка.
Затова в момент на просветление ще мога да намеря отговора....
„Ако те попитат кое е по-полезно, слънцето или месечината, отговори: месечината. Защото слънцето свети денем, когато и без това е светло, а месечината – нощем.“
Прости и моето нахалство, но в момента чета "Квантовият войн в квантовия свят" на Кехоу, стигнах до една мисъл и ако можеш да я анализираш.
"Преминаваме от несъзнателна еволюция чрез естествен подбор
до съзнателна еволюция чрез избор"
Е, няма нужда от прошка. Забавно ми е или дори ми харесва нахалството в общуването. Все по-рядко се среща.
Но в този кънверсейшн сме далеч от нахалството засега.
Асоциацийните ми възможности не са
толкова широки и не мога да съвместя квантовата физика с морална или естетична категория.
Но, кът та гледам, може да ти е любопитна книгата "Холографската вселена", най-малко увода. Написана е от физик, но идеята е доста разтропана и може да ви допадне.
Това е голяма тема за размисъл, точно толкова голяма, колкото кое е първично- яйцето или неговата майка.
Такова "нахалство" (да ни кажеш какво четеш в момента)! ))
Не си уточнила в коя област желаеш да бъде отговора (му): коронавирус, политика, друго...?
Нахалството бе във връзка с молбата ми за анализ.
Може ли и към теб да проявя същото нахалство?
Няма граници в квантовия свят за области, градове и държави....
Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
След третото изречение, Миа11, веднага погледнах под текста да видя дали е Ошо. Познах.
Въпрос за подписа ти
Кое от двете е по-първично или основно?
Или по друг начин, може ли да се живее само с едно от тях?
За да съм до край нахален и насочващ ще задам въпроса по трети начин, може ли да има въображение без знание?
След третото изречение, Миа11, веднага погледнах под текста да видя дали е Ошо. Познах.
Въпрос за подписа ти
Кое от двете е по-първично или основно?
Или по друг начин, може ли да се живее само с едно от тях?
За да съм до край нахален и насочващ ще задам въпроса по трети начин, може ли да има въображение без знание?
"Свободата създава страх. Хората говорят за свободата, но се страхуват. А човекът още не е човек, ако се страхува от свободата. Аз ви давам свобода, не ви давам сигурност. Давам ви разбиране, не ви давам знание. Знанието ще ви направи установени.
Думата „смелост“ идва от корена cor – cor означава сърце – значи да си смел, означава да живееш със сърце. А слабите, само слабите хора живеят с главата си – уплашени, те се обграждат със сигурността на логиката. Уплашени, те затварят всички прозорци и врати – с богословие, с концепции, с думи, с теории – и се скриват вътре зад тези затворени врати и прозорци.
Пътят на сърцето е път на смелостта. Той означава да живееш в несигурност, да живееш в любов, и да се уповаваш; той означава да навлезеш в непознатото. Той означава да оставиш миналото и да позволиш на бъдещето да бъде. Смелостта означава да се движиш по опасни пътища. Животът е опасен и само страхливците могат да избегнат опасността – но тогава те вече са умрели.
Този, който е жив, истински жив, интензивно жив, винаги ще навлиза в непознатото. Там има опасност, но той ще поеме риска. Сърцето винаги е готово да поеме риска, сърцето е хазартен играч. Главата е бизнесмен. Главата винаги пресмята – тя е хитра. Сърцето не пресмята.
Отговорността ми е към моето сърце, а не към когото и да било в света. Така и твоята отговорност е само към твоето собствено същество. Не върви против него, защото това означава да се самоубиеш, да се самоунищожиш. А каква е ползата? Дори и хората да те уважават, дори и да те смятат за един много трезв, порядъчен, достопочтен човек, тези неща няма да подхранят твоето същество. Те няма да ти дадат каквото и да е по-дълбоко прозрение в живота и неговата красота."
Ошо
Коментар