IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Това което трябва да се случи за да се променят съотношениеята на силите не е от значение под каква шапка ще излезе и какъв ще е цвета на котката, а важно е тя да лови мишки. За да си върнат икономиката трябва да смъкнат данъците под тези в Китай, по малко преразпределителство и социализъм отколкото в Китай..дори могат да започнат със зануляване на данъците и покриване на държавните разходи които задължително трябва да се свият много с печатане на пари.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • vikhunter - след като Путин спечели изборите в САЩ е съвсем нормално отношенията САЩ - Русия да се обтегнат, трябва да се обясни на руснаците и американците че имат враг и трябва да харчат много пари за армии. Истинската причина е Китай от който и едните и другите доста ги е страх и правилно постъпват като наблягат на военното дело ако трябва да сме искренни и ако сме още по искренни това не променя обстоятелствата а те са че и едните и другите и дори взети заедно в сравнение с Китай са слабаци и това едва ли ще им помогне.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • "Капитализма" ускори като ферари, но не му понесе май. Усещат, че отиват към катастрофа и затова са тези истерии. Не мога да си представя, че по причина "предполагаема употреба на БОВ" се пънат да предизвикат сериозен световен конфликт.

        Коментар


        • Идиотско настоящо заглавийце.
          М.... . ш..... ..й.о!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Интересна тема сте захванали, ето и моите 5 стинки:

            Първо, смятам, че темата трябва да се прекръсти на: "Може ли диктаторски режим да създаде по-бърз растеж от капитализма". И отгворът тук би бил еднозначно; ДА, поне историята го е доказала неведнъж.

            Второ, да създаде по-бърз растеж е едно, но да го задържи е нещо съвсем друго, а и сравнянването на епохи и режими е леко некоректно

            Трето, има доста добри изследвания по темата, особено за периодът от Втората световна. категорично е доказано (и то от западни историц), че ефективността на резжима на националсоциалстите на чичкото с мустака е несравнима за нито една демократична система (дори има немалко теории, че именно производството в демократичните Франция, Белгия, Нидерландия го проваля, а си е плащал човекът), а за другият чичко с мустаци 9дето даже е победител) и неговият болшевишки режим е доказано, че е абсолютен апогей по свръхнатоварване и свръхусилие на производството, непостижими пак за нито едно западна демокрация. Естествено, индустриализацията решава всичко, особено ако не те бомбят на твоя територия, затова и САЩ смазват всички като общо производство

            Мисля, че бях изчерпателен - абсолютно всеки диктаторски режим може в кратък срок от време (особено ако има и да наваксва, а те всички имат) да бие която и да е западна икономика, като дори може да задържи този ръст и в средносрочен план, докато отмине силата на самовнушението, вярата на хората в строя и страхът им от евентуалната репрсия над тях (била тя вътрешна или външна). просто хората в дикататорско общество са много помобилизирани от тези в демократичен строй - елементарно е - едните се борят за живота и хляба си, а другите - за повече удобоства!
            Грую , почити се е докоснал до същността на нещата. Ако погледнем исторически как се развиват нещата по място и време ще се изяснат нещата.
            Почвам почити от самаото начало. В античния свят най големия разцвет на изкуството, математическите открития и дори използването на парата за механично задвижване се случва в Атинска Демокрация по време на така наречения златен век, Скока е тогава. По време на Римската Империя всичко е копи пейст с леки подобрения , скок няма. Има военна експанзия и упадък на нравите. Следващия скок започва по времето на ренесанса пак имаме примитивна форма на демокрация в градовете държави. Трети скок индустриална революция Британия началото на парламентаризма. Третия скок продължава в САЩ президентска република определено има демократично управление. Третия скок се прехвърля и в Европа основно в Германия. Тук е интересно че вървят две тенденции. От една страна силите на просвещение и либерализма , а от друга имперските и стремежи. До идването на Хитлер на власт Германия е на път да изпревари Великобритания и Сащ технологично. Германия е на първо място по брой нобелисти в света. Не малка част от тях са евреи. По време на нацистката власт откритията продължават но нямаме ускорение по точно движение по инерция. След загубата на войната. Всичко се концентрира в САЩ. Както се вижда скоковете случват на място и по време , където хората имат някаква форма на свобода и не са мачкани от някаква автократична матрица независимо каква форма има. Извода е следния за да се развие творческия импулс или човек да може да прояви своята креативност е нужно да се чувства свободен. Така че диктатурите могат да имат много по голямо развитие , също да го направят за много кратко време. Но никога няма да направят скок , всичко при тях е копи пейст. Надграждането при тях колкото и голямо да изглежда е механично не творческо. Така че ключовите думички са креативност и свобода. Когато загубим втората , и първата ще изчезне.
            Last edited by Todor Sabev; 13.04.2018, 11:49.

            Коментар


            • 77 - толкова хубаво е било творението на Хитлер, че двамата немски инженери изобретили реактивните снаряди подхвърлят документация за установка за залпов огън на СССР и не от любов към Сталин който повече си прилича с Хитлер отколкото се отличава от него. Защото Хитлер започва вечна война, а руснаците попиляват армията му с тези катюши и направо е странно как руснаците никога не са си признали как им е била подарена "победата".
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение

                Хибрида между двете системи е измислен и приложен от гениалния Хитлер.
                На водачите на капитализма и социализма по това време неговия хибрид хич не им харесва.
                Заедно те го унищожават и заклеймяват.
                Масмедиите им десетилетия наред правят всичко възможно за да създадат зловещ образ на национал социализма в световната общност.
                Твърде малко хора в наши дни осъзнават гениалните обществено ИКОНОМИЧЕСКИ идеи на национал-социализма.
                ....
                Какво му е гениалното на Хитлер ли?
                Създава система която не разделя, а обединява ОБЩеството!!!
                Спомняте си снопа съчки на Кубрат, нали? Същия сноп е символ и на фашистите в Италия между другото.
                Но за националистите и фашистите днес се говори основно за лошите неща които са направили. За добрите им идеи, при това частично реализирани и доказани на практика-НИЩО.
                Е, нормално е. Нали победителите пишат историята.
                Както виждаме ОБЕДИНЕНИЕТО на обществото е важна тема за водачите на народите...
                При нас на сградата на парламента би трябвало да пише ОБЕДИНЕНИЕТО прави силата, а не съединението, но да не се отклонявам.
                Национал-социалистическата система не противопоставя, а ОБЕДИНЯВА частния и обществения интерес по невероятно ефективен начин.
                Е, това не се харесва на англосаксите, тъй като капиталиста в нова Германия вече е принуден да работи освен за собствения си егоистичен интерес и в интерес на обществото.
                Частните му интереси са съгласувани с обществените и са подчинени на обществото.
                Да, капиталиста е оставен се развива икономически и да си печели, НООО печалбата му е ограничена. В конкретни процентни рамки. По време на войната - до 6%!
                За спекула и дума не може да става. За луди спекулативни печалби от рода на 25-50-100+% капиталиста просто е принуден да забрави.
                ...
                В националсоциализма върховната ценност е нацията, а благосъстоянието на народа е върховното благо.
                Всички лични, частни, съсловни или класови интереси са подчинени на националните, на народните идеали и стремежи.

                Нещо подобно да виждаме днес някъде?
                Индивидуализма е издигнат в култ. И накъде ни води той?
                1% срещу 99%.
                Това ли е идеала ни за ОБЩЕСТВО!
                ...
                В така наречената "демокрация", имаме политическа превдо демокрация, но в стопанския и живот да виждате демокрация?
                Някой от работниците да си избира шефа? Или да го контролира?

                Хитлер вкарва демокрацията във всяко предприятие или фирма!!!
                И тази СТОПАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ работи учудващо добре, благодарение на създадените закони които обединяват интересите на капиталиста, работниците му и обществото.
                Някой друг в световната история да е постигал подобно нещо???
                ...
                На който му е интересна темата ето малко сламки за които да се хване:
                Книгата на проф. Александър Цанков "Трите стопански системи"
                Кратки извадки от книгата:
                Стопански основи на националсоциализма
                Признавам по темата знам много малко. Това което съм чела е, че райхс марката е покрита с труда на населението, но може и да цитирам неточно.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                  С тоя не се говори влизаш тегляш му една бърза и чао
                  Ами айде...чао! Другото си го знаеш.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

                    Некоректен е!

                    Всъщност темата с "краденето" е стара колкото Света и никога не е имало конкретни доказателства,че руснаците са гепили на 100% нещо от Германия и са го завлекли в Магадан...Все едно примерно Япония и в частност Хонда да претендира,че всичко си е абсолютно нейно като постижение в авто-индустрията!Но няма и смисъл да се открива отново и отново "топлата вода" в името на избягване на обвиненията в интелектуална кражба!

                    ПС:НСУ е марка германски малолитражки (при соца съм имал шанс да ги видя наживо) погълнати от Фолксваген и по дизайн доста приличат на ЗАЗ 963...Москвич донякъде напомня БМВ,докато Жигули в най-масовата си версия до модел 1300S е буквално Фиат 123 (ako не бъркам номера на модела Фиат) и който също съм виждал реално.


                    Какви доказателства ,флекса оправя всичко

                    На открития преди няколко дни в Москва (23.09.2017) паметник на руския оръжейник Михаил Калашников се оказа чертеж на немски автомат StG44, дело на прочутия немски инженер Хуго Шмайзер. Гафът е бил забелязан от руския историк Юрий Пашолок и след това потвърден от други експерти.

                    Изпратени са работници, които са изрязали с флекс чертежа, а скулпторът Салват Щчербаков бил привикан за обяснения и признал, че е сгрешил.

                    АК-47, познат просто като „Калашник“, е конструиран от Михаил Калашников през 1947 и веднага влиза на въоръжение в съветската армия. Мнозина специалисти смятат, че в голяма част той копира оръжието на Шмайзер, въведено в нацистката армия през 1944 година.

                    Самият Шмайзер е пленен от руснаците, закаран в Съветския съюз и заставен да работи за нуждите на военното производство.
                    Где нет вопросов - всегда есть ответ.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                      ... Предполага се, че сме пред разпад на старото, а още не сме измислили нова работеща социална структура, която да е достатъчно удовлетворителна за обществото. Затова толкова ми харесва темата, която си постнал. Според мен и двете стари системи буксуват и следва да се роди хибрид. Нещо средно между капитализъм и социализъм.
                      поред теб кои черти от двете системи ти лично би взел, за да конструираш едно по-модерно общество?
                      Хибрида между двете системи е измислен и приложен от гениалния Хитлер.
                      На водачите на капитализма и социализма по това време неговия хибрид хич не им харесва.
                      Заедно те го унищожават и заклеймяват.
                      Масмедиите им десетилетия наред правят всичко възможно за да създадат зловещ образ на национал социализма в световната общност.
                      Твърде малко хора в наши дни осъзнават гениалните обществено ИКОНОМИЧЕСКИ идеи на национал-социализма.
                      ....
                      Какво му е гениалното на Хитлер ли?
                      Създава система която не разделя, а обединява ОБЩеството!!!
                      Спомняте си снопа съчки на Кубрат, нали? Същия сноп е символ и на фашистите в Италия между другото.
                      Но за националистите и фашистите днес се говори основно за лошите неща които са направили. За добрите им идеи, при това частично реализирани и доказани на практика-НИЩО.
                      Е, нормално е. Нали победителите пишат историята.
                      Както виждаме ОБЕДИНЕНИЕТО на обществото е важна тема за водачите на народите...
                      При нас на сградата на парламента би трябвало да пише ОБЕДИНЕНИЕТО прави силата, а не съединението, но да не се отклонявам.
                      Национал-социалистическата система не противопоставя, а ОБЕДИНЯВА частния и обществения интерес по невероятно ефективен начин.
                      Е, това не се харесва на англосаксите, тъй като капиталиста в нова Германия вече е принуден да работи освен за собствения си егоистичен интерес и в интерес на обществото.
                      Частните му интереси са съгласувани с обществените и са подчинени на обществото.
                      Да, капиталиста е оставен се развива икономически и да си печели, НООО печалбата му е ограничена. В конкретни процентни рамки. По време на войната - до 6%!
                      За спекула и дума не може да става. За луди спекулативни печалби от рода на 25-50-100+% капиталиста просто е принуден да забрави.
                      ...
                      В националсоциализма върховната ценност е нацията, а благосъстоянието на народа е върховното благо.
                      Всички лични, частни, съсловни или класови интереси са подчинени на националните, на народните идеали и стремежи.

                      Нещо подобно да виждаме днес някъде?
                      Индивидуализма е издигнат в култ. И накъде ни води той?
                      1% срещу 99%.
                      Това ли е идеала ни за ОБЩЕСТВО!
                      ...
                      В така наречената "демокрация", имаме политическа превдо демокрация, но в стопанския и живот да виждате демокрация?
                      Някой от работниците да си избира шефа? Или да го контролира?

                      Хитлер вкарва демокрацията във всяко предприятие или фирма!!!
                      И тази СТОПАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ работи учудващо добре, благодарение на създадените закони които обединяват интересите на капиталиста, работниците му и обществото.
                      Някой друг в световната история да е постигал подобно нещо???
                      ...
                      На който му е интересна темата ето малко сламки за които да се хване:
                      Книгата на проф. Александър Цанков "Трите стопански системи"
                      Кратки извадки от книгата:
                      Стопански основи на националсоциализма
                      Last edited by 77; 10.04.2018, 21:47.
                      Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                        Отговорът ти не е коректен.
                        Некоректен е!

                        Всъщност темата с "краденето" е стара колкото Света и никога не е имало конкретни доказателства,че руснаците са гепили на 100% нещо от Германия и са го завлекли в Магадан...Все едно примерно Япония и в частност Хонда да претендира,че всичко си е абсолютно нейно като постижение в авто-индустрията!Но няма и смисъл да се открива отново и отново "топлата вода" в името на избягване на обвиненията в интелектуална кражба!

                        ПС:НСУ е марка германски малолитражки (при соца съм имал шанс да ги видя наживо) погълнати от Фолксваген и по дизайн доста приличат на ЗАЗ 963...Москвич донякъде напомня БМВ,докато Жигули в най-масовата си версия до модел 1300S е буквално Фиат 123 (ako не бъркам номера на модела Фиат) и който също съм виждал реално.
                        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                        Коментар


                        • Не те обидих, само попитах. Отговорът ти не е коректен.
                          Партия была, есть и будет есть!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                            Не разбирам.
                            Не разбираш,че си по-неграмотен от Ванката ли!?Оня цитира само себе си и редува серия от 5 еднакви поста....

                            Ти дори не можеш и да цитираш като хората!Вероятно си в честния сектор и толкова страх те тресе,че си като онзи габровец дето стоял на загасена лампа по бели гащи за да не си търка потурите, зер в тъмното няма кой да го гледа....

                            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                              Гледаш с прекалено политически очила на омразата, а това ти пречи. За теб един строй е само ретрограден, а друг е само положителен, което няма как да е вярно. При нациите след втората световна има много фактори - както планът Маршал, който СССР няма как да приемат, така и умората от войната - ето, ние победихме, дайте ни малко почивка, сравнено с - вие загубихте, сега трябва да работите двойно повече. Има и много други неща - едните се бориха за първа сила, а това изисква непосилни ресурси да "изнасяш революция", докато другите кротко си копаха в градинката, с изрязано вече национално самочувствие и оставени само на надеждата за ръст в икономиката. Много са нещата, доста са обхватни и не мога да ги ситематизирам в 5 реда, когато другите пишат многотомни трудове по тях.

                              П.С. Предполагам си говорил с хора по селата у нас, набор 1935 - за 99% от тях социализмът ен ай-хубавото нещо в живота им, затова личните спомени не са най-добрият критерий...
                              С тоя не се говори влизаш тегляш му една бърза и чао

                              Коментар


                              • Но краденето е фантасмагория - Москвича бил БМВ,Жигули - Фиат,ЗАЗ - НСУ и т.н

                                ================================================== ===========

                                Може ли да обясниш, какво искаш да кажеш с тези думи. Не разбирам.
                                Партия была, есть и будет есть!

                                Коментар

                                Working...
                                X