Първоначално изпратено от Todor Sabev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Last edited by Selena; 23.04.2018, 21:31.
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеИ да, и не /парадокс/. Понякога, няма ли го, ти си забелязвах, каквото щеш. И другия случай: имаш късмет, не си го забелязал /осъзнал, КОЕТО Е ВЪПРОСЪТ НА ТАЗИ НАСТРОЙКА/ все тая, ползваш го ( напр.добро здраве, верни приятели - които, ти не си осъзнал, какви са но, ТЕ СА такива) и т.н. Неслучайно, има пословици "Роди ме, мамо, с късмет, па ме хвърли на смет."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Религиозните ценности са свързани с религията. Обаче ценностите не са в следствое на релгията.
Най просото определение за ценностна система е списък с нещата които ти доставят удоволствие да правиш и тези които не обичаш да правиш или мислиш че обичаш или не обичаш да правиш.
Хубавите неща в живота са или незаконни, или неморални, или от тях се пълнее.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
При матриархалните общности не е така.
Коментар
-
Късмета е въпрос на това да го забележиш. А не на съществуването му като такъв. А за да го забелязваш...ти трябва определена умственна настройка.Last edited by Pyramid; 23.04.2018, 21:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Ценностите като цяло се базират на религиите. Християните имат едни, при исляма са други, при будистите трети. Тея с вудото или дето нищо не изповядват - не им ги знам какви са.
Примерно при християните е казано "Не кради", докато в Африка където не изповядват никаква религия или някакви месни нрави и обичаи правилото е "всичко каквото не е здраво закрепено и мога да го нося е мое".
Едните имат 1 мъж - 1 жена. Другите 1 мъж - няколко жени. Някъде е 1 жена - деца от различни мъже.
Коментар
-
Това не трябваше да го казваш във форума. Ще демотивираш и малкото жени в тук. Не че са ти цел.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Ценностите като цяло се базират на религиите. Християните имат едни, при исляма са други, при будистите трети. Тея с вудото или дето нищо не изповядват - не им ги знам какви са.
Примерно при християните е казано "Не кради", докато в Африка където не изповядват никаква религия или някакви месни нрави и обичаи правилото е "всичко каквото не е здраво закрепено и мога да го нося е мое".
Едните имат 1 мъж - 1 жена. Другите 1 мъж - няколко жени. Някъде е 1 жена - деца от различни мъже.
Най просото определение за ценностна система е списък с нещата които ти доставят удоволствие да правиш и тези които не обичаш да правиш или мислиш че обичаш или не обичаш да правиш.
Коментар
-
На това разчитам....колкото повече жени мислят че могат да ме преметнат....толкова повече жени ще преметна аз)))
Ама никой не е застрахован от нищо...верно е))
- 1 like
Коментар
-
Липса на ценности в определен човек е абсолютно невъзможнно да същестува. Въпроса е че тея ценности са различни. Дори за някой е това да гръмнеш 100 човека в училище. Това пак е ценност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Дълъг ще стане разговорът. По-добре на ЛС, за да не досаждаме на останалите участници. Все пак си има зададена тема. Когато имам малко повече време ще пиша.
Колибата вече я прегледах по диагонал. Мнение ще дам след по-добър прочит.
Коментар
-
Количеството на парите е качество на самеца.А удоволствието е начин на природата да си подсигури предаване на генетичния материал. Но пък ние сме се изхитрили. Все пак не си застрахован , че някоя женска няма да реши да се подсигури за по дългосрочно, като се възползва от твоя генетичен матерял.
Ама никой не е застрахован от нищо...верно е))
Коментар
-
Това че си професор, добър инжинер или лекар или адски амбициозен ИТ специалист и т.н...няма никкава връзка с богатстовото. В 99.99% от слуаите ти ще работиш за някой който е БОГАТИЯ. Да си богат т.е да имаш капитал...и да си част от капитала т.е капиталист....не ти трябва да си добър в дадена област а ти трябва да си визионер и лидер и да наемеш най добрите да бачкат за теб.
Ей това е основното нещо което хората не разборат изначално. Смятат че ако много работиш...и много учиш....или си адски добър специалист в нещо си ще станеш богат. Нищо подобно. Като имам пред вид богат имам пред вид не да имаш къща и мерцедес а да имаш капитал. дали го разбираш това се чудя.
Богатството е свързано не с математиката, историята или науката.....то е свързано с начина на мислене.
От тук дойде и голямото разочарование на много хора които от деца са ги учили че ако много бачкаш и учиш - ще станеш богат.
Дедо ти Бъфет нали така почнал. Бачкал и живеел в скромна къщичка и карал скромна кола. Спестяванията в акции.
- 1 like
Коментар
-
Добро и зло са относителни понятия Селена. Пак казвам гледай Колибата.
Липса на ценности в определен човек е абсолютно невъзможнно да същестува. Въпроса е че тея ценности са различни. Дори за някой е това да гръмнеш 100 човека в училище. Това пак е ценност.
Искаш ли да ти ракажа за моето пребиваване в два манастира в Индия? Относно ценностите на източните народи.
Но като цяло има едно нещо в което си права. Изтока е така да се каже по морално устойчив от запада като цяло. Ква е причината...е друг въпрос.
Самият ти не си даваш сметка в каква стъклена къща живееш.
Дълъг ще стане разговорът. По-добре на ЛС, за да не досаждаме на останалите участници. Все пак си има зададена тема. Когато имам малко повече време ще пиша.
Колибата вече я прегледах по диагонал. Мнение ще дам след по-добър прочит.Last edited by Selena; 23.04.2018, 21:12.
Коментар
Коментар