IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В Русия да, там е точно така, всичко могат да докажат с каквито си искат доказателства

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

не не ме разбирай погрешно...това го казах нарочно в резултат на наивното ти ....как ще докажат че някой е монолпоист или си прай квото иска. Ако искат ...ще докажат квото искат....ако не искат няма да докажат нищо.

нищо не искам да забраняват аз...говоря по принцип за положението

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Идеята е да го плащат глобалните интернет компании oт сорта на гугъл, амазон и т.н., за да компенсират работните места, които ще заличи роботизацията. Не излиза от държавния бюджет.
      т.е щатите да плащат на европа?

Не е това идеята...не знам къде си го чела това....

Коментар

Ето тука едно материалче за китайския гаргарон :
        Недей с зерохедж....там е руска пропаганда....)

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Тия, които предлагат данък на базовия доход са теоретици на бъдещето. Това е за развития монополизъм. Сега още изграждаме монополизма.
          Те и да са страдали от някакво там антимонополно законодателство, вече няма да го допуснат. "Няма мърдане" - както достъпно се изрази ББ. И въобще накъдето е тръгнала Европа забравете за анализи на соц. и кап. и се съсредоточете единствено върху монополизма и неговите апостоли либерастите.
          Не знам...дали някой хора осъзнавате.....и дали Мишо най вече...все пак е по близо до някой неща....осъзнава..кво всъщност се случва когато ЕС въвежда закони или директиви уж в полза на хората....относно големия бизнес....

Коментар

Ще ти кажа аз как го виждам. Гаргароните са два. Китайски и американски. Генезисът на проблеми на американската гарга се зараждат някъде към 1890 г. с появата на ФЕД. Борбата е между банковия/борсовия капитал и реалната икономика. Печели банковия капитал и нататък историята я знаеш. След 1989 г. същият този гаргарон става още по-мощен и поизтупва перушината на гаргон СССР и сателитни гарги. И тогава на китайския гаргарон му светва лампата, че ако не вземе мерки на него ще му вземат мярката. И взема много елегантно мерки. Плаааавно издърпва килимчето под краката на конкурента. Сега сме вече в последна четвърт.

Даже май борбата не е между социализъм и капитализъм в този контекст, а по-скоро борба между развилнял се финансов глобален капитал и класически национален индустриален капитал.

А иначе за гаргите по различните етажи, дето каза Ив., че печелела най-силната гарга следва да се уточни дали тази с политическата власт или тази с парите .

А сега се разиграва сценарий за хитрата сврака.
            Най накрая....да съм съгласен с теб))))) до голяма степен...

Коментар

Сега им вкарват в някои Европейски държави данък базов доход или нещо подобно беше утре ще търся. Започва да става весело. Всяка гарга може да се озапти
              чакай....не скачай преди да си казала ХОП.

Това е много интересна тема с базовия доход...ама от къде ти се роди мисълта че гаргата може да се озапти....е още по интересно

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Иначе ако казваш, защо не използват антитръстовия закон да ги накарат да свалят цените на частите - проблемът е точно да докажеш, че са монополисти на пазара на собствените си части. Това се нарича aftermarket. Първо Епъл ще кажат, ама то има и други производители на зарядни.

И второ дори да няма, ще кажат, че aftermarket-a не е самостоятелен продуктов пазар и че конкуренцията идва от там, че потребителя като вземе Мак знае колко са зарядните и ако не му харесва е свободен да си вземе LENOVO Ето ти конкуренция.
                аз знам кво ще кажат...питай адвокатите...те ще ти обяснят...

тея два примера с епъл са много показателни ПРИНЦИПНО...щото епъл не разрешават на никоя трета страна да произвежда неща свързани с тяхната екосреда

казах за зарядното щото тук преди месец си купих едно за моя лап топ от тея дето са с магнит...не от новите боклуци дето произвеждат епъл вече.....струва точно 158 лв. или 168 ли беше не помня...

не знам що го говорим това за монопола вече не помня...но искам да усетиш принципните положения в някой области на пазарната икономика

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  Така е във всички сектори с резервните части. Защо само на Епъл да забраняват.

Май само в ЕС имаше регламент налагащ ограничения за някои авточасти.

не не ме разбирай погрешно...това го казах нарочно в резултат на наивното ти ....как ще докажат че някой е монолпоист или си прай квото иска. Ако искат ...ще докажат квото искат....ако не искат няма да докажат нищо.

нищо не искам да забраняват аз...говоря по принцип за положението

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    ББД ще повлияе положително доходите и от там и потреблението, не се премахва никакво потребление. Може да падне потреблението на "националната диария" сигурно, но потреблението да падне от това не, ще се повиши дори.
                    Добре де, а за кого изобщо, ще е този ББД и що, ако може да се кара на него, Мунчо от Горно Нанадолнище изобщо що му е да работи?
                    Last edited by Pyramid; 07.05.2018, 13:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Аха. Аз разбрах друго от твоя пост за данъка върху ББД. Помислих, че като платят от ТЕЛК на циганина ще му начислят данък.
                      Да бе. И после, "- Гласувай, Манго, за "нашите!"

Коментар

Имало е отпор обаче тогава...Там е заровен ключа от бараката...представи си, образно казано, че сме черни гарги, едната гарга гледа от втория етаж, другата гарга от покрива, а трета от земята. Коя гарга вижда най-много?
                        Ако пипето им е едно и също, нито едната. Макар че, знам ли, гарги.Човек вижда с ума, не с очите...

Коментар

• ББД ще повлияе положително доходите и от там и потреблението, не се премахва никакво потребление. Може да падне потреблението на "националната диария" сигурно, но потреблението да падне от това не, ще се повиши дори.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Абе нещо от Германия тръгва вълната, та може и да стане по-скоро от очакваното. На Гуъл са се наточили и всичките интернетни компании.
                            Аха. Аз разбрах друго от твоя пост за данъка върху ББД. Помислих, че като платят от ТЕЛК на циганина ще му начислят данък.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Това не е ББД, идеята е с ББД да се премахнат всякакви пасивни доходи и да останат само активни и ББД. Пари за ББД има в изобилие, всички тези пари които сега се преразпределят като пасивни доходи.
                              Това интернет компаниите дето щели да плащат данък си е просто още един данък от който парите да се преразпределят. Състоянието на тези компании въобще не е това което се прокламира, тях и 5% данък ще ги заличи и няма да могат да го платят защото са неустойчиви с много ниска принадена стойност ипросто няма да ги има. С интернет е така - оборот огромен а печалбата е някакви нищожни проценти спрямо него. Все едно да работиш на глобален пазар, а там конкуренцията е огромна защото се конкурираш например с някои индийци за които да изкарат 100 долара е ок. В Света няма глад за работна ръка , има излишна много. Върви се или към премахване на парите в този им вид или към премахване на данъците, това е посоката и не е концерт по желание.
                              То тази, излишната, да я премахнеш, обаче...тя върви комплект и с уста, глава, мераци, гъз, ако щеш. Потребление, двигател на икономиката. И ти го отстраняваш, не било концерт по желание? Естествено като ой на ще ти купи артаментите в Бобов дол? На повишени цени? И с какво? С ББД? Слез на Земята, Дани.

Коментар

• Това не е ББД, идеята е с ББД да се премахнат всякакви пасивни доходи и да останат само активни и ББД. Пари за ББД има в изобилие, всички тези пари които сега се преразпределят като пасивни доходи.
                                Това интернет компаниите дето щели да плащат данък си е просто още един данък от който парите да се преразпределят. Състоянието на тези компании въобще не е това което се прокламира, тях и 5% данък ще ги заличи и няма да могат да го платят защото са неустойчиви с много ниска принадена стойност ипросто няма да ги има. С интернет е така - оборот огромен а печалбата е някакви нищожни проценти спрямо него. Все едно да работиш на глобален пазар, а там конкуренцията е огромна защото се конкурираш например с някои индийци за които да изкарат 100 долара е ок. В Света няма глад за работна ръка , има излишна много. Върви се или към премахване на парите в този им вид или към премахване на данъците, това е посоката и не е концерт по желание.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X