IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Представя ли си някой колко е скучен живота на бюрократа?

Нито свободно време има....да си гледа семейството децата и живота....цял ден на работа..нищо не прай...ама трябва да е на работа...цяла година чака отпуската...отива на някакакво море там....за 15 дена...щаслив. И ако в началото факта че някой балък му дава много кинти на месец е някакво успокоение...кво ли е след 20 години в системата? Аз бих изперкал.
    Кредит....малък апартамент....фитнес...евентуално куче...пица и сериал вечер...два пъти на ресторант....и то не много скъп...щото трябва кинти за инвестиция...за кво ли си говори с половинката...? Абе...живот....

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Ай стига бе. Ша се напия
      Не пий ами отивай да бачкаш...Мишо заплата чака...))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Най-интересното е, че го четох в голям европейски официоз. Ще го потърся ако искаш линк. Аз и затова го споменавам. Не беше в някакво сайтче.
        Европейските бюрократи....спирка нямат. Това е най тлъстата бюрократична система в историята на човчеството.....

Ей го Мишо да ти каже....нищо не прайш...умуваш на дребно...и взимаш 5-8 евра на месец и пей сърце...капитализма е велик...пазараната икономика...демокрацията....политиката...законите. .бла бла....демократичните ценности и т.н....

На тез хора не им трябва да се борят с живота.....като се намърдат в системата и почнат да взимат добри заплати всичко е по различно...за тях някак си тея...дето се мъчат там..в разни частни бизнеси...глупсоти....те са ...те нищо не разбират...просто статистика....виж бюрократите...те са къде къде по умни...и ги хващат нещата много.

Повечето от тея хора връзка с реалността нямат. За тях е важно само да са в системата...и системата да я има.

Сега друг е въпроса че тея шибани 5-8 евра с това ще си останат цял живот...освен ако не се издянят много....да ги уволнят..ама това почти не се случва. Кой да ги уволни? ...да не им плаща той заплатата...ей такива кат нас дето нищо не разбират...ние им плащаме заплатата....пък и като ги уволни нали си има щат пак някой малоумник трябва да назначи....така че все тая..кво значение има кой няма да работи?)) Пък и как да се издънят...като нищо не праят))

Това е живуркане....за мен...но за всеки е различно..хората са различни...живота ще ти мине и нищо няма да си разбрал....
        Last edited by Iv_max; 07.05.2018, 18:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Имхотеп - 99.99999% от хората няма да са съгласни да живеят с ББД и ще работят, на практика няма да изхранваш никакви паразити или ако има такива те ще са с 99.99999% по малко от сега. Всеки си има ББД-то и може да се наложи да го ползваш, например остарееш и вече не можеш да работиш и ти остане ББД който е колкото да си купиш два хляба и две кисели млека на ден и няма да гладуваш защото на такава възраст на човек са му много повярвай.
          Супертрейдър, Тук вече е мястото на държавата, а не ббд. Аз съм напълно съгласен съ солидарност с хората които поради обективни причини не могат да се издържат. Например инвалидност, старост... Но до тук! Това ще осигури много повече средства за тези хора и по-достоен живот отколкото ббд на ангро.
          И не всички са като теб да мислят по този начин. Много, ама наистина много здрави, прави хора не искат да работят каквото и да било. Ми що да работят като може да я карат на помощи?... Процента на тези хора е доста голям, независимо в коя държава са.
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Затова, аз казвам: НЕ! На ББД.
            ДА! На УБД, където "У" ="Условен". Прав, здрав, ама НЕ завършил задължителния минимум 10-ти клас - Без УБД.
            Крал, мамил, насилвал - бюБез УБД.
            И т.н. ББД- ДРУГ ПЪТ.
            Last edited by Pyramid; 07.05.2018, 18:12.

Коментар

Тошко, ако някой иска да кара на ББД това си е негово решение и да си кара на ББД. Като е ББД един хляб и едно кисело мляко едва ли с охота ще се задоволи някой с толкова. Нямало да работи, това е лично решение и 99.9999% от хората ще искат да работят.
              ББД затова е ББД, щото, не е диференциран, ами БЕЗУСЛОВЕН. Значи, и за милиардер, и за просяк, Еднакво. За трудов човек, временно затруднен с работата, и за хъхряк. За млади момичета, гърбещи по 12 часа...и за курветини, шампионки по сирене на крАци и д-р "особени" случаи. Та, не е зле първо да знаеш, за какво иде реч...

Коментар

• Имхотеп - 99.99999% от хората няма да са съгласни да живеят с ББД и ще работят, на практика няма да изхранваш никакви паразити или ако има такива те ще са с 99.99999% по малко от сега. Всеки си има ББД-то и може да се наложи да го ползваш, например остарееш и вече не можеш да работиш и ти остане ББД който е колкото да си купиш два хляба и две кисели млека на ден и няма да гладуваш защото на такава възраст на човек са му много повярвай.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  Най накрая....да съм съгласен с теб))))) до голяма степен...
                  Ай стига бе. Ша се напия

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    т.е щатите да плащат на европа?
                    Не е това идеята...не знам къде си го чела това....
                    Най-интересното е, че го четох в голям европейски официоз. Ще го потърся ако искаш линк. Аз и затова го споменавам. Не беше в някакво сайтче.

Коментар

Тошко, ако някой иска да кара на ББД това си е негово решение и да си кара на ББД. Като е ББД един хляб и едно кисело мляко едва ли с охота ще се задоволи някой с толкова. Нямало да работи, това е лично решение и 99.9999% от хората ще искат да работят.
                      Там е работата че ббд създава паразити. Защо му е на някой стигнал до ббд да работи? Верно живее мизерно, но пък му е достатъчно.
                      От друга страна защо такива като мен трябва да плащат за да хрантутят паразити?
                      Лично аз не искам да храня лентяи.
                      Всичко това е против природните закони. А природата ме е само около нас...
                      Това с концентрацията си съществува и то е природен закон. Всичко друго е от лукавия.

ПП
                      Между другото на тошето това му е мечтата...

Коментар

• Тошко, ако някой иска да кара на ББД това си е негово решение и да си кара на ББД. Като е ББД един хляб и едно кисело мляко едва ли с охота ще се задоволи някой с толкова. Нямало да работи, това е лично решение и 99.9999% от хората ще искат да работят.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Като си говорим за монополи и глобализация....
                          https://www.independent.co.uk/life-s...-a7666731.html
                          Click image for larger version

Name:	brands.jpg
Views:	1
Size:	24.7 КБ
ID:	3330819

тва е само за храните. ама и другаде не е по-различна картинката.
                          например 4-те най-големи банки в САЩ
                          Click image for larger version

Name:	bank-consolidation.jpg
Views:	1
Size:	81.5 КБ
ID:	3330839

Last edited by Kildirim_Bei; 07.05.2018, 16:32.
                          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Бе не знам за какви черджери говорите, но в ебай са по петнайсетина долара...

Коментар

• Виж сега, човек може да не е в час как се случват нещата, защото е наивен и си мисли, че птички летят в синьото небе, маргаритки са поникнали на зелената морава край бистрото поточе, хората се обичат и т.н.

Но нещата имат и друга страна. Когато човек е краен циник (поради обстоятелсвата на живота му и битието, в което живее) той може също да не е в час и да не вижда, че неговото битие си е неговия свят, но че има друг по-широк свят, където нещата не са баш толкова крайно цинични, както той е убеден.

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

не не ме разбирай погрешно...това го казах нарочно в резултат на наивното ти ....как ще докажат че някой е монолпоист или си прай квото иска. Ако искат ...ще докажат квото искат....ако не искат няма да докажат нищо.

нищо не искам да забраняват аз...говоря по принцип за положението

Коментар

• 158лв. - радвай се, защото аз си спомням че взех за 149 евро от FNAC. Това след като БГ Еър ми откраднаха багажа и се направиха на луди.

Когато нямаш доминиращо положение на пазара можеш да правиш доста повече неща. Като примерно това, което прави Епъл.

За монопола говорим, защото Селена смята, че там е разковничето на всичко. И аз до преди пет-шест години смятах, че антитръста е най-важното нещо на света, но си промених мението. Сега за мене антитръста е само fine tuning на капиталистическата икономика и не там е решението на проблемите.

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

аз знам кво ще кажат...питай адвокатите...те ще ти обяснят...

тея два примера с епъл са много показателни ПРИНЦИПНО...щото епъл не разрешават на никоя трета страна да произвежда неща свързани с тяхната екосреда

казах за зарядното щото тук преди месец си купих едно за моя лап топ от тея дето са с магнит...не от новите боклуци дето произвеждат епъл вече.....струва точно 158 лв. или 168 ли беше не помня...

не знам що го говорим това за монопола вече не помня...но искам да усетиш принципните положения в някой области на пазарната икономика
                                Last edited by Money; 07.05.2018, 15:34.

Коментар

Working...
                                X