IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Значи викаш в днешни времена доматите се гледат сами, после се самонарязват и подреждат в чинията. И следващите домати като дойдат измиват чиниите и чакат команда да станат на салата? Мерцедесите и пътищата и те ли сами се правят? Сигурно се самопроектират после самопроизвеждат? За съжаление според мен още не сме достигнали тези времена, когато роботите да започнат да произвеждат всичко а ние само ще се караме как да разпределяме благата. То тогава форума направо няма да се трае сигурно
    Човек се труди за да притежава блага, а всяко допълнително благо е с намаляваща полезност. Виж труда, особено когато си се умързеливил, си е неприятно нещо. Това е причината да работим толкова, а не повече. Следователно начина да накараме хората да работят повече е да им плащаме по-малко. Тогава обаче кой ще консумира двата тона шопска салата?

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Алонсо, това е утопия. Хората са се трудили, защото това е бил единственият начин да оцеляват и това е бил единственият начин на живот, който са познавали. От няколко поколения това не е така и единствено гигантски катаклизъм може да обърне нещата.
      Значи викаш в днешни времена доматите се гледат сами, после се самонарязват и подреждат в чинията. И следващите домати като дойдат измиват чиниите и чакат команда да станат на салата? Мерцедесите и пътищата и те ли сами се правят? Сигурно се самопроектират после самопроизвеждат? За съжаление според мен още не сме достигнали тези времена, когато роботите да започнат да произвеждат всичко а ние само ще се караме как да разпределяме благата. То тогава форума направо няма да се трае сигурно
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Алонсо, това е утопия. Хората са се трудили, защото това е бил единственият начин да оцеляват и това е бил единственият начин на живот, който са познавали. От няколко поколения това не е така и единствено гигантски катаклизъм може да обърне нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Идеята ми беше за сериозен макар и скучен спор... Но не би

То и аз мога да пускам лафчета, ако това е идеята.

Селена, като сме на тема Пилат Понтийски, ми да превърнем водата във вино, искам да кажа каманака в петрол и да станем и ние "иновативни" като Кадафи

Но виж, Алонсо, проблемът на подобна форумна дискусия е, че сериозните аргументи не хващат декиш.

Нима моите аргументи не са сериозни? Ако не хващат декиш защо въобще да се води дискусия?

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Мога ли да те помоля за нещо простичко, но важно. Сложи едно главно Б на България.
            Умишлено е с малка буква. Ако прочетеш и поста може да разбереш защо е важно да е с малка буква
            Last edited by Alonso; 09.05.2018, 00:07.

Коментар

• Идеята ми беше за сериозен макар и скучен спор... Но не би

То и аз мога да пускам лафчета, ако това е идеята.

Селена, като сме на тема Пилат Понтийски, ми да превърнем водата във вино, искам да кажа каманака в петрол и да станем и ние "иновативни" като Кадафи

Но виж, Алонсо, проблемът на подобна форумна дискусия е, че сериозните аргументи не хващат декиш.

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
              Значииии от къде да почна не знам. Защо ли пиша също не знам. Всичко тръгва от много от далеч. Там в детските години, през които са ни обяснили че хитър петър може да е много хитър и беден а настрадин бил много богат и прост. Има една приказка по света. Като си полкова умен къде са ти парите? Само в българия не важи тази приказка Това че едни лентяи и крадци като хъшовете от немили-недраги се възхваляват като герои. Моканина бил много готин, защото пратил болното момиче и клетото семейство за зелен хайвер да търсят бялата лястовица. То само за това мога да напиша 5 тома поне Та и тука всеки разбира от всичко. Как не разбирате, че спора русия-америка или левски-цска не е полезен за никого. Даже напротив. Това е основния проблем на света. Подобни спорове освен омраза друго не могат да породят. Омразата е в основата на войните и въобще на всичко негативно на тази планета. Та да ви кажа ли например за картофите. По учебниците пише че кило картофи не трябва да излиза повече от 16 стотинки. 16 стотинки ама ние ги купуваме по левче а поляците си ги купуват по 30 стинки. И що така става? Ми защото транспорта им от полша на картофите излиза 40 стинки и като сложиш и ДДС-то и ето ти го левчето. И що така тази работа? Щото никой не иска да гледа картофи а тези които се хващат незнайно как вадят по 2-3 тона от декар при нормален добив 12. И после псуват режима, правителството, руснаците, американците и извънземните защото естествено че все има някой друг виновен. А всичко е толкова просто. И първолак би го разбрал. Мишо писа за бвп на глава че бил важен. Ами важен е ама на глава нали. Тая глава трябва да взема да си размърда задника вместо да се оплаква от извънземните. Като взема че отгледам аз 10 тона домати, а комшията направи 10 тона краставици а другия пък комшия свари 2 тона ракия и ще има да плющим ракия с шопска салата и тримата и да сме добре. Та то хубаво БВП на глава ама пак да питам аз. Как да накараме тая глава да си мръдне задника? Кой ще я накара?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Значииии от къде да почна не знам. Защо ли пиша също не знам. Всичко тръгва от много от далеч. Там в детските години, през които са ни обяснили че хитър петър може да е много хитър и беден а настрадин бил много богат и прост. Има една приказка по света. Като си полкова умен къде са ти парите? Само в българия не важи тази приказка Това че едни лентяи и крадци като хъшовете от немили-недраги се възхваляват като герои. Моканина бил много готин, защото пратил болното момиче и клетото семейство за зелен хайвер да търсят бялата лястовица. То само за това мога да напиша 5 тома поне Та и тука всеки разбира от всичко. Как не разбирате, че спора русия-америка или левски-цска не е полезен за никого. Даже напротив. Това е основния проблем на света. Подобни спорове освен омраза друго не могат да породят. Омразата е в основата на войните и въобще на всичко негативно на тази планета. Та да ви кажа ли например за картофите. По учебниците пише че кило картофи не трябва да излиза повече от 16 стотинки. 16 стотинки ама ние ги купуваме по левче а поляците си ги купуват по 30 стинки. И що така става? Ми защото транспорта им от полша на картофите излиза 40 стинки и като сложиш и ДДС-то и ето ти го левчето. И що така тази работа? Щото никой не иска да гледа картофи а тези които се хващат незнайно как вадят по 2-3 тона от декар при нормален добив 12. И после псуват режима, правителството, руснаците, американците и извънземните защото естествено че все има някой друг виновен. А всичко е толкова просто. И първолак би го разбрал. Мишо писа за бвп на глава че бил важен. Ами важен е ама на глава нали. Тая глава трябва да взема да си размърда задника вместо да се оплаква от извънземните. Като взема че отгледам аз 10 тона домати, а комшията направи 10 тона краставици а другия пък комшия свари 2 тона ракия и ще има да плющим ракия с шопска салата и тримата и да сме добре. Та то хубаво БВП на глава ама пак да питам аз. Как да накараме тая глава да си мръдне задника? Кой ще я накара?
                Мога ли да те помоля за нещо простичко, но важно. Сложи едно главно Б на България.

Коментар

• Демокрация в ДЕЙСТВИЕ

1. Иранския народ не заслужава такова правителство...Руския народ не заслужава Путин - обаче има санкции на Русия че се меси във вътрешните работи на САЩ
                  2. Иранскиото правителство е РЕЖИМ...А саудитското е ...демократично.
                  3. Иран подкрепял алкайда....нищо че едните са сунити другите шиити...и нищо че доказателства за това че СА финансира алкайда не липсват а за Иран няма нито едно
                  4. От Хисбула са терористи и Иран ги подкрепял нищо че...всъщност са законно правителство борещо се да си върне заграбените от Израел теротории и за това Палестина да е държава.
                  5. Израел анексира на няколко пъти части от Палестина къде няма един евреин и даже ги засели с евреи - но няма санкции и даже това не е анексия...обаче Русия анексира Крим където друго освен Руснаци няма и там има санкции

и т.н.

демокрация....кво да прайш....най великата

Коментар

• Значииии от къде да почна не знам. Защо ли пиша също не знам. Всичко тръгва от много от далеч. Там в детските години, през които са ни обяснили че хитър петър може да е много хитър и беден а настрадин бил много богат и прост. Има една приказка по света. Като си полкова умен къде са ти парите? Само в българия не важи тази приказка Това че едни лентяи и крадци като хъшовете от немили-недраги се възхваляват като герои. Моканина бил много готин, защото пратил болното момиче и клетото семейство за зелен хайвер да търсят бялата лястовица. То само за това мога да напиша 5 тома поне Та и тука всеки разбира от всичко. Как не разбирате, че спора русия-америка или левски-цска не е полезен за никого. Даже напротив. Това е основния проблем на света. Подобни спорове освен омраза друго не могат да породят. Омразата е в основата на войните и въобще на всичко негативно на тази планета. Та да ви кажа ли например за картофите. По учебниците пише че кило картофи не трябва да излиза повече от 16 стотинки. 16 стотинки ама ние ги купуваме по левче а поляците си ги купуват по 30 стинки. И що така става? Ми защото транспорта им от полша на картофите излиза 40 стинки и като сложиш и ДДС-то и ето ти го левчето. И що така тази работа? Щото никой не иска да гледа картофи а тези които се хващат незнайно как вадят по 2-3 тона от декар при нормален добив 12. И после псуват режима, правителството, руснаците, американците и извънземните защото естествено че все има някой друг виновен. А всичко е толкова просто. И първолак би го разбрал. Мишо писа за бвп на глава че бил важен. Ами важен е ама на глава нали. Тая глава трябва да взема да си размърда задника вместо да се оплаква от извънземните. Като взема че отгледам аз 10 тона домати, а комшията направи 10 тона краставици а другия пък комшия свари 2 тона ракия и ще има да плющим ракия с шопска салата и тримата и да сме добре. Та то хубаво БВП на глава ама пак да питам аз. Как да накараме тая глава да си мръдне задника? Кой ще я накара?

Коментар

• А ето я, дами и господа новината на деня:

Снимка: ЕПА/БГНЕС<br><br>Американският президент Доналд Тръмп обяви, че изтегля САЩ от ядрената сделка с Иран, която беше договорена през 2015 г. след преговори, продължили ...

Коментар

Либийската икономика беше една от най-иновативните по време на Кадафи. Двигател на световния икономически прогрес
                        Кадафи е живото (вече не) доказателство как един просветен деспот може да генерира иновативни бизнеси, които променят играта и правят пазарните икономики да изглеждат смешни
                        Опа и аз като Пилат Понтийски сега ще ти кажа - ти го каза

Останалото е ... мълчание ...

Коментар

• Либийската икономика беше една от най-иновативните по време на Кадафи. Двигател на световния икономически прогрес

Кадафи е живото (вече не) доказателство как един просветен деспот може да генерира иновативни бизнеси, които променят играта и правят пазарните икономики да изглеждат смешни

Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Ммммдам те затова на Кадафи му духнаха под опашката, щото не беше сполучлив диктатор
                          Last edited by Money; 08.05.2018, 23:35.

Коментар

Няма такова нещо, сполучливо избран диктатор, който ще определя, кой бизнес да е успешен и кой не. Ефективността се постига когато пазарът решава кой да успее и кой да пропадне
                            Ммммдам те затова на Кадафи му духнаха под опашката, щото не беше сполучлив диктатор

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                              Разбира се че това не е вярно и не става въпрос за средствата които сме получили....но....кво значение има...
                              В пропуснатите ползи е ключа от бараката...

Коментар

Евростат е само за бюрократи, там не пипам
                                Шегаджия ще излезеш ти

Коментар

Working...
                                X