Първоначално изпратено от Alonso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеНикаква химия не е любовта. Какво е любовта е обяснено много отдавна от психолозите. С две думи чиста математикаLast edited by tnm; 09.05.2018, 17:10.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Допамин, окситоцин, тестостерон, норадреналин /пеперудките в стомаха/. И гени, които отключват сексуалното привличане, като позволяват преминаване на молекули през клетъчната обвивка. Химия, премесена с малко физика на флуидите
Някога са вярвали, то и досега вярват, че имало магии за любов, та знам ли, може и да има Ти си спецът
Алонсо, нормалните хора не завиждат ня никого - считам себе си за сравнително добре живееща горна средна класа и не завиждам. Който както успял, да е жив и здрав. И богатите плачат е сериал за бедните, но бедните духом. А духом аз съм богат, много боагт при това, няма как да завидя на никого, затова те моля да не генерализираш. Забелязал съм, че успелите хора на средна възраст изключително много държат да са последна инстанция и думата им да е закон. Обаче, понеже близките им са им свикнали и съответно само кимат с глава в съгалсие, защото са зависими от тях, част от тези хора пишат във форумите, в търсене на сродни души. И ако не ги намерят, пак почват да го играят последна инстанция, но тъй като никой от списващите не е зависим от тях (поне виртуално), то те се ядосват. А не бива - този форум, въпреки дебилщината, има доста читави зрънца и аз се радвам, че мога да комуникирам с тях!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Алонсо, позволи ми и аз да кажа нещо по темата, ако може
Принципно съм съгласен с мнението като генерална линия и посока - литературата от наше време е непригодна за сегашните млади! Обаче с доводите ти съм крайно несъгласен. Ще кажеш как така хем си съгласен, хем не си и ще ти отговоря - важно е съзнанието, с което четеш, периодът, в който го четеш, умът ти, а не точната буквалистика и произведение. Всяко едно произведение е велико и е съчетало в себе си духът на епохата, а сегашното поколение просто търси нещо, на което да се присмее и да го обяви за скучно. Ама то тигава да забраним всички книги, щото аз за всяка мога да намеря нещо, което е малоумно:
- Малкият принц е някакъв безумник, който явно е преял с халюциногенни гъби и си представя шапка като боа глътнала слон
- Дон Кихот е пълен ненормалник, дърт пръч, побъркан от любовни копнежи по някаква мърла
- Ловецът в Червената шапчица следва веднага да бъде арестуван за нехуманно отношение към Вълка - напълнил му търбуха с камъни, разбирап ли
- Хензел и Гретел веднагически в ТВУ - ама как така ще избиват те стари вещици, какво е това неуважение към старите хора
- Братя Грим на съд за отвратително отншение към децата, които вечно бият, тормозят, избиват в приказките си, защото не слушали
- Малката кибритопродавачка е толкова куха лейка, че няма накъде - абе тая физика не е ли учила, че да знае, че с една кибритена клечка е за книга, егати пироманката
- Ами Библията - хипофантастика пълна - някакъв си разделил морето, друг пък, пълен шарлатанин, тип Дейвид Копърфийлд, направил от водата вино и с 3 хляба нахранил 5 000 човека и т.н.
та да не отричаме нещата напълно, а, че иначе ставаме като онези, дето горяли книгите на клада... Иначе си прав - за всяко нещо си има време и съм напълно убеден, че 99% от децата въобще не разбират разказа за Моканина. Ама то същите не разбират и как Ботев и Левски са живели в една воденица цяла зима без да са хомосексуалисти, та чак и Левски пеел от кеф, а Хаджи Димитър гаранция е бил педер, щото около него пълно с харни пички, пък той Караджата, та Караджата.
Четенето не е като осмислянето, както и художествената литератира не е историческа или икономическа такава, но без нея не може, просто трябав да се чете в правилното време, а за да дойде това време, трябва в детето да се култивира желание да чете, да се учи, да се развива, за което аз нямам рецепта, но би ми било интересно да чуя твоятаАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеУспех с търсенето на формулата - те през средновековието са търсили и философския камък, ама нъцки После Ръдърфорд разбил ядрото на атома и вече било напълно възможно от абсолютно всичко са направиш злато, само дето цената на грам би била милиони евро Та и с твоите изчисления така - любовта специално е химия и винаги е била и ще бъде, колкото и да се пробваме да я дефинираме. И всеки един от нас (включително ти) има поне по един пример за нерационално и импулсивно влюбване, за което няма обяснение...Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Всъщност знаеш ли защо популистките партии не печелят. Щото тотално отричат ЕС. А хората все пак си искат ЕС. А знаеш ли що "популистите" печелят във Вишеградската четворка, а и в Австрия също. Щото не се обявиха против ЕС, а се обявиха за реформи в ЕС.
Така че Льо Пенито ако заговори за реформи в ЕС победата и е в кърпа вързана. Както и АФД-то в Германия и другите "популисти" в Италия.
Сега друг е въпроса дали може да се реформира такава бюрократична машина или не.
В Източна Европа до преди 10 години им обясняваха колко хубаво е в ЕС и за да не се изпадне в тотална шизофрения пред електората, нещата ще се случват бавно и ще се говори първо за реформиране и посфактум вече за друго.
Демагогия е да обявяваш, че в Европа хората си искали ЕС, дори бих казал пропагандна демагогия, защото според много от изследванията в Германия нагласите са 50:50, а в Италия напраимер са 60% против ЕС. Тези изследвания даже и по БГ новините ти ги казваха в първата година след Брексит. Последните месеци не съм чувал за нови подобни изследвания, но едва ли нещо генерално в нагласите се е променило, особено в подкрепа на твоята теза. Във Франция нещата са подобни.
Реално никой никога не е искал изобщо да го има ЕС, ако говорим за населението на Европа. Глобалистките псевдоелити са го създали, а не хората.
Концепцията за свободна търговия в рамките на стоманата и въглищата, се е извратила в уродлив тираничен и потиснически политически проект, служещ на псевдоелитите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Всяка възможност за щастие минава през личен успех. Моето желание е да открия какъв начин на мислене трябва да има човек - за да се ЧУСТВА ЩАСТЛИВ.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнениеУжас. И защо си си причинила всичко това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Обръщам се назад. Да, щастлива съм. Реализирана ли съм - да. Имам още задачки напред, но общо взето всичко е ок. Трудно ли ми е било. Екстремно трудно на моменти. Скачала ли съм в бездната - да. Всичко, което не ни убива ни прави по-силни. Какво ме е крепяло - това специално за Алонсо - вярата, ценностите и оптимизма. Каква е щастливата личност - здраво стъпилата на земята с двата крака. Какво ми дава най-много сили - реализацията и когато мога грижата за останалите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Не е вярно това.
В момента се занимаваме с едно малко тиймче с един проект...в който искаме ако успеем математически да опишем влюбването например.
И трябва да ти кажа че почти мога да го докажа че не е никаква химия или химера влюбването. Все пак 5-6 месеца мислим върху тоя проблем и сме стигнали до някъде. А щастието ...т.е чуството за щастие е още по лесно.
Вземи един бял лист, раздели го на две...в ляво запиши всичко което обичаш да правиш...а в дясно всичко което мразиш да правиш. После се усети че живееки живота си ...ако правиш повече неща които са записани в ляво...и по малко от тези записани в дясно..ще имаш в доста моменти ЧУСТВОТО че си щастлив.
Не е важно самото понятие щастие.; Важно е чуството.
Парите или успеха в работата или бизнеса не са достатъчно условие да си щастлив но са ПРЕДПОСТАВКА да имаш свободата да правиш повече от нещата в ляво и възможността да правиш по малко от нещата в дясно.
Разбира се има и моментни нюанси свързани с начина на мислене но те са предпоставки какво ще се случва в живота ти. Които също могат да бъдат описани според мен математически.
Т.е няма тайнство в чуството. Хората го приемат така...по инерция. Щото така е по лесно и щото не са се задълбочавали в проблема. Освен това така сме научини..да мислим от литературата...книгите , семейството и образованието. Че чуствата са тайнство. Нищо подобно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеА отговорът е, че прекалено дълго живеем в общество с йерархия, която е много различна от естествената и по този начин забиваме все повече в грешна посока.
За тва обаче трябва да "благодарим" на Маркс, Ленин и после на чича ни Сталин. Тамън взехме да се отърсваме от простотиите на комунизма/социализма и те на Запада па взеха да се кланят на Маркс и да го възхваляват. Няма отърване от тоя Маркс начи, щом Юнкер оня ден ходил на честванията му.
Обаче аз си мисля, че има надежда, щото все повече хора почват да разбират, че няма смисъл да разчитат на държавата и вземат живота/щастието си в своите ръце. Па на Запад почват да гласуват за разни "популисти".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеСлушам ви....и много искам да ви кажа - в крайна сметка .....едно е важно на тоя свят.
ДА СМЕ ЩАСТЛИВИ.
Сега искам да ви питам всеки от вас....да си сложи ръката на сърцето и да каже...той относително щаслив ли е или не е щаслив?
И да го каже след всичко което иска да има пред вид.....обществото...успеха си...политическата обстановка...начина си на мислене....семейство...приятели...работа и т.н..
Ако е щастлив...нищо друго няма значение. Няма значение кво мисля аз...Селена..Алонсо, Мишо и т.н..
И още по важно е, ако може да каже без да мисли - защо е ЩАСТЛИВ. Като кажеш на глас това...осъзнаваш приоритетите си в живота които може и да си ги забравил...бързайки да живееш.
Моята теория е че зад всеки щаслив живот се крие личен успех. Какво е успех ? За всеки е различно....за някой да помага на другите..друг да прави пари...трети да има семейство и деца.....други..да са дали нещо на света..да са измислили нещо...да са добри в професията си , да познават историята.. и т.н. Но това няма значение защото аз смятам че всички успешни хора имат нещо помежду си. И това е начина на мислене който е много специфичен и който сигурно 4 години се опитвам да избистря и заради което в даден момент в моя живот почнах да пиша и тук.
Ей така като се обърнете назад...вие щасливи ли сте или не сте?
Аз съм щастлив. Щастлив съм щото мога да правя това което ми доставя удоволствие, щастлив съм щото имам семейство ...две деца...щото въпреки стреса не се налага да мисля за парите....щото не робувам на стереотипи...щото имам свободно време...щото мога да правя адски много неща...щото не ме е страх да рискувам и това ме забавлява...щото съм умен...щастлив съм щото имам моя си свобода....щастлив съм щото мога да се забавлявам....и т.н. мога да изброявам на прима виста 5 минути без да спра - защо съм щастлив.
Всяка възможност за щастие минава през личен успех. Моето желание е да открия какъв начин на мислене трябва да има човек - за да се ЧУСТВА ЩАСТЛИВ
Коментар
-
Успех с търсенето на формулата - те през средновековието са търсили и философския камък, ама нъцки После Ръдърфорд разбил ядрото на атома и вече било напълно възможно от абсолютно всичко са направиш злато, само дето цената на грам би била милиони евро Та и с твоите изчисления така - любовта специално е химия и винаги е била и ще бъде, колкото и да се пробваме да я дефинираме. И всеки един от нас (включително ти) има поне по един пример за нерационално и импулсивно влюбване, за което няма обяснение...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Щастието е имагинерно понятие, Ив, и ти го знаеш не по-зле от мен! То е химера! И е неизмеримо, а ако тръгнем да го мерим, то виждаме, че супер бедни и нещастни (според нас) държавици са в челото на световния индекс на шастието, а българите, които са по-богати от поне 70% от населението в света (да не кажа 90%) са сред най-нещастните нации...
ЩАстието е манталитет и преди всичко примерение с настоящето, радост от дребните неща. Всеизвестна аксиома е, че знанието те прави нещастен. А най-щастливите хора са ромите - като получи помощите за безработица, наеве жената или дъщеря си (или и двете), купи пиене и набичи музиката на макс с Шушана е най-щастливият човек на света за 3 дни. Ти или аз никога няма да постигнем неговото щастие. Никога - изводите са за теб
В момента се занимаваме с едно малко тиймче с един проект...в който искаме ако успеем математически да опишем влюбването например.
И трябва да ти кажа че почти мога да го докажа че не е никаква химия или химера влюбването. Все пак 5-6 месеца мислим върху тоя проблем и сме стигнали до някъде. А щастието ...т.е чуството за щастие е още по лесно.
Вземи един бял лист, раздели го на две...в ляво запиши всичко което обичаш да правиш...а в дясно всичко което мразиш да правиш. После се усети че живееки живота си ...ако правиш повече неща които са записани в ляво...и по малко от тези записани в дясно..ще имаш в доста моменти ЧУСТВОТО че си щастлив.
Не е важно самото понятие щастие.; Важно е чуството.
Парите или успеха в работата или бизнеса не са достатъчно условие да си щастлив но са ПРЕДПОСТАВКА да имаш свободата да правиш повече от нещата в ляво и възможността да правиш по малко от нещата в дясно.
Разбира се има и моментни нюанси свързани с начина на мислене но те са предпоставки какво ще се случва в живота ти. Които също могат да бъдат описани според мен математически.
Т.е няма тайнство в чуството. Хората го приемат така...по инерция. Щото така е по лесно и щото не са се задълбочавали в проблема. Освен това така сме научини..да мислим от литературата...книгите , семейството и образованието. Че чуствата са тайнство. Нищо подобно.
Коментар
Коментар