Първоначално изпратено от Todor Sabev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
-
Чел съм, че момчетата от Delta Force ги тренират да се справят със страха. Включително с начина на дишане.
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Абе, известна доза тренировки помага, донякъде. Пък и не винаги е нужно да си най-смелият. Понякога е достатъчно, да не се парализираш тъй, щото, да можеш да се изнесеш Овреме, доде горящият покрив се срива върху ти.
Коментар
-
Само “кинти, кинти, много кинти!” Затова искаш да си приятел на Путин. Да те вземе под своето крило и да станеш олигарх Да си силен като олигарх, но да няма конкуренция, защото така ще си силен.
А Путин арабите не ги подкрепя защото е милосърден или защото са слаби.
За капитализма и пазара - там е чиста логика.
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Силните хора...избират човешки страната на по слабите. Говоря като хора. А слабите хора избират страната на по силния. Това е психика и мога да ти я докажа - наистина да го докажа не се бъзикам. Така че не ме учудваш. Ти избираш страната на силния дори подсъзнателно...щото сам не си достатъчно силен и много те е страх да останеш слаб сам със себе си. Това е може би една от причините диво и сляпо да зашитаваш капитализма...и в случая израел. Това е подсъзнателно.
По същата причина аз се чуствам ужасно лично силен и подсъзнателно защитавам по слабите.
Ако това ще те успокои и двете крайности в които евентуално сме с теб. Не са ОК.
За мен не е ок...щото се надценявам без да искам. А за теб...щото сам си безпомощен...без системата.
Добре че съм доста различен когато става въпрос за бизнес. Това ме спасява. Теб кво те спасява нямам идея и дали те спасява нещо.
Обаче не знам кво може да те спаси...от изречението Хизбула що стрелят с ракети Израел. както и това че било като Левски ЦКСА...значи има нещо по дълбоко в теб.....да го кажем бездушие...непукизъм...ще бъде меко. Щото ти не четеш нищо явно квото не ти изнася на умственната нагласа. От страх е това.
И кат се сетя че мен само кинтите ми били в главата.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Обратната страна на монетата наречена страх , се нарича агресия и се двете състояния се управляват от едни и същи хормони , контролирани от амигдалата. Състоянието на парализа при страх , може да се види при хора страдащи от паник атака. Състоянията не могат да се контролират волево. Механизма е доминиращ защото е свързан с оцеляването.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Аз пък винаги съм смятала, че страхът в малки дози е невероятно стимулиращ. В големи - наистина може да бъде парализиращ. Но ..., тази тема я бистрихме с 4i40 и Арахната в Кръчмата, та затова не смятам да се повтарям
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениекак се казва темата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеА аз, като се замисля за страха и се хващам, че страхът отклонява хората редовно от разумните решения, а тъпотията ги кара да копират останалите. Резултатът е трагичен.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Силните хора...избират човешки страната на по слабите. Говоря като хора. А слабите хора избират страната на по силния. Това е психика и мога да ти я докажа - наистина да го докажа не се бъзикам. Така че не ме учудваш. Ти избираш страната на силния дори подсъзнателно...щото сам не си достатъчно силен и много те е страх да останеш слаб сам със себе си. Това е може би една от причините диво и сляпо да зашитаваш капитализма...и в случая израел. Това е подсъзнателно.
По същата причина аз се чуствам ужасно лично силен и подсъзнателно защитавам по слабите.
Ако това ще те успокои и двете крайности в които евентуално сме с теб. Не са ОК.
За мен не е ок...щото се надценявам без да искам. А за теб...щото сам си безпомощен...без системата.
Добре че съм доста различен когато става въпрос за бизнес. Това ме спасява. Теб кво те спасява нямам идея и дали те спасява нещо.
Обаче не знам кво може да те спаси...от изречението Хизбула що стрелят с ракети Израел. както и това че било като Левски ЦКСА...значи има нещо по дълбоко в теб.....да го кажем бездушие...непукизъм...ще бъде меко. Щото ти не четеш нищо явно квото не ти изнася на умственната нагласа. От страх е това.
И кат се сетя че мен само кинтите ми били в главата.....
Милосърдието трябва поднася внимателно, ненатрапчиво. Не всеки е склонен да получи помощ и подкрепа /предполагам, наясно си с разликата между подкрепата и помощта/. Ответната страна също си има своите достойнства и гордост, които не трябва да бъдат накърнявани. Понякога хората дори не осъзнават своята слабост. По тази причина аз смятам, че милосърдието трябва да се предлага там, където е желано.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_maxДа еба и простака съм....как може да си направя нова тема? Не мога да открия...Алекс - баш модератор и бивш френд)) Хелп ме....
Е по-горе има един линк, Форум, кликни на него, избери си там къде, например "Отдих и развлечение," и има бутон Нова тема...
Айде, успех!
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеОтворих нова “невинна тема”. Широкодефинирана. Още от времето на Макиавели и мноооого преди него политиката влияе, уви на възможността за правенето на бизнес. Ако създателите на тази тема искат да обсъждат това, което обсъждат тук имат и този резервен вариант. Нека не се приема като засенчване на тази тема, нито омаловажаване на успехът й, а просто като достъпен резервен вариант.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНе е по темата.
А и в този конфликт нито едната, нито другата страна са ангели. Хизбула защо стелят с ракети по Израел? И казват, че няма да мирясат докато Израел не изчезне. Което го казват и Иран.
Тука е като Левски/ЦСКА.
Аз съм си избрал евреите, защото са ми по-симпатични. Не защото са по-прави. Мътна и кървава е Близкия Изток. За отделна тема е.
И кат се сетя че мен само кинтите ми били в главата.....Last edited by Iv_max; 15.05.2018, 03:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп - Дават им, разделят ги на два лагера и единия го бомбят американците а другия руснаците и това там от десетилетия се играе.Като тръгнат да бягат обаче от глада защото им е спрял соца да ходят при американците и при руснаците.
Виж гейовете за тази работа стават...Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Капитализма който според апологетите му тук бил най-растежен победи с всякакви средства националсоциализма и социализма.
На печелившия дето се вика - честито. На феновете му, също.
Обаче:
От класическия капитализъм отдавна не е останало почти нищо.
Живеем вече бая време в ерата на финансизма.
Живеем в ерата на глобалното господство на ТЯХНАТА финансова СИСТЕМА.
Чрез нея те управляват планетата.
Малко факти с три цифри:
-Глобалната икономика генерира оборот от грубо около 80 трилиона годишно;
-Глобалния финансов пазар по някой оценки е за около 800 трилиона;
-Дериватите според някой анализатори пък са с обем КВАДРИЛИОНИ!!!
....
Реалната световна класическа капиталистическа икономика в най-добрия случай генерира около 10% от световния паричен оборот!
Това е!
Какъв капитализъм и растежа му обсъждат феновете му тука не знам.
Според мен парадигмата по темата ни за растежа отдаааавна е сменена и по самата тема трябва да се дискутира в съвременния и контекст.
....
Ето какво е според мен в момента световното дередже.
В над националните елити има 3 добре разпознаваеми групи:
1. Финансистите - абсолютно доминиращата световна управляваща класа.
Това са собствениците на ФЕД , Лондонското сити, Уолл Стрийт и цялата банкстерска сволач за която се сетите под тях.
Характерно за тях е че практически правят пари от въздуха, на гърба на глобалното общество.
2. Корпоратокрацията - подчинена е на финансистите и контролира класическата капиталистическа производствена структура.
Тук влизат топ мениджърите и акционерите на глобалните ТНК и висшето чиновничество на всички над национални финансово икономически структури за които се сетите.
3. Нетокрацията - най-новата прослойката която реално движи /развива/ технологиите.
.....
Голямата борба между соца и капитализма е отдавна в миналото.
Днес битката е между горните три групи, чийто интереси обаче доста се различават.
Ясно е, че навлизаме в съвсем нова технологична ера и позициите и силата на доскоро несъществуващата нетокрация бързо нарастват.
Нетократите развиват 24 ключови технологии, които в близките години ще променят коренно света и могат сериозно да подкопаят доминацията на конкуриращите ги две господстващи досега групи.
В епохата на блокчейн например банките могат да станат излишни!!!
Ще позволят ли финансистите като глобални владетели това да се случи?
Надали. Битката ще е жестока.
Все пак, според мен в новата икономика нетократите ще доминират, заедно с част от успелите да се приспособят корпоратократи.
Финансовата система чрез която ни управляваха доста време постепенно ще стане ненужна.
Банкстерите, които разполагат с огромни ресурси и квалифицирани мозъчни центрове прекрасно разбират тези тенденции и се опитват да ги управляват доколкото могат в свой интерес.
Ясно е, че в новата парадигма нетокрацията е насителя на растежа, а финансистите ще дърпат нещата назад.
Те, банкстерите е ясно, че няма да се спрат пред нищо за да запазят господството си.
Поради това може да очакваме всякакви световни случки предизвикани от тях.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
Коментар