Африканска жега изпече Европа, очакват се нови температурни рекорди |
В Холандия асфалтът се разтопи, а в Австрия на полицейските кучета бяха сложени защитни обувки. Мдааа , и природата ше накаже експлоататорите ! |
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеТрогнат съм от вниманието и загрижеността ти за моята скромна особа, затова реших да ти отговоря
Басейна го ползват и внучетата, защото синчето си направи къща в двора ни, но не си пречим, защото неговата къща е на 80 метра от нашата
Спирам до тук, защото ...
Спри , щото на 5000+2000 ойрос пенции не спря и видя кво се случва постоянно ... с лъжите е като с пиенето , прехвърлиш ли повече ,се излагаш , боли глава / и не само / .Last edited by majnata; 05.08.2018, 12:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеИ последно....Попитай твоя "фен" -"барбарон",защо с 5000 евро пенсия във Франция/пожелавам и 10 000 да му ги направят/ ,почти денонощно клепти ,като мисир в тоя форум?Попитай го за тия над 40 години престой във Франция от колко човека се състои приятелския му кръг....А и по-широкия -кръгът от познати?Това ли е най-приятното,най-интересното ,най-смисленото и т.н. нещо на тоя свят- да шарииш по цял ден из интернет?Че аз познавам куп български пенсионери ,дето с 20 пъти по-малка пенсия,живеят в пъти по добре от него....
Не се тревожи, лесно можеш да сметнеш колко време посвещавам на този форум: начало: 2008 г., реплики: 2706, закръглям ги на 5000,
следователно на ден съм пускал средно по 5000/((2018-2008)*365) = 1.37, закръглям ги на 2 реплики дневно, предимно цитати
Я виж ти, не било "почти денонощно"
А защо си "губя" времето с този форум?
Като инженер и математик, цял живот (от 1970) съм се занимавал с информатика, с анализи и синтез. В безброй области. Продължавам и сега, Последно хоби: artificial intelligence, robotics, deep learning. Сега на принтера 3D печатам елементи от корпуса на робот. Затова в кабинета си имам 4 компютера (запалени 24/24, 7/7) и 6 екрана
И нищо не ми пречи в един от прозорците да има и https://forum.investor.bg/
Така четейки ви мога да се занимавам и с психиатрия, а и да наблюдавам докъде сте стигнали с "прехода"
И за приятелския ми кръг не се тревожи - приятелите предпочитат да ми идват често на гости (заради плувния басейн в двора).
Басейна го ползват и внучетата, защото синчето си направи къща в двора ни, но не си пречим, защото неговата къща е на 80 метра от нашата
Спирам до тук, защото ...
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеБидейки „в партер”, дори по онова време, финансово, Маркс се справя доста добре. Материя, ако си внимавал -а май, не си - НЕ ОЗНАЧАВА само и единствено вещество, нито „претеглянето”ѝ става, като я спреш, хванеш и я аложиш на везните. МНОООГО ВСТРАНИ СИ ОТ НЕЩАТА.
И, изобщо, профанизацията ебава макята на пейзажа, в която и сфера да е. А смехът а Вселената ти се хили от огледалото всеки път, когато „се” огледаш в него. Най-малкото, понеже, „виждаш” един НЕреален образ а, ама със сигурност и убеденост, твърдил, че бил...ТВОЙ.
Карочэ, «жить стало лучше, жить стало веселей!»
https://www.bnt.bg/bg/a/d-r-tsvetesl...no-malko#recap
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
Пинокио, фактът, че Маркс е диалектик, автоматично го поставя в партер. Ако имаш поне бегла представа от философия, ще си наясно защо. Фактът, че е материалист, го тушира още преди да е излязъл на тепиха. А когато материалистите говорят за причинно-следствени връзки, Вселената се превива от смях.
От какво вещество са тези причинно-следствени връзки, за да са обект на изследване от страна на материализма? Имат ли маса и енергия? Посочи поне една причино-следствена връзка?! Къде е, искам да я видя?!?
И, изобщо, профанизацията ебава макята на пейзажа, в която и сфера да е. А смехът на Вселената ... Тя ти се хили от огледалото всеки път, когато „се” огледаш в него. Най-малкото, понеже, „виждаш” един НЕреален образ а, ама със сигурност и убеденост, твърдил, че бил...ТВОЙ.
Карочэ, «жить стало лучше, жить стало веселей!»Last edited by Pyramid; 05.08.2018, 00:03.
Коментар
-
Дори в античността едно поколение се е изтъркулвало за 30 години при тогавашната продължителност на живота...
Достатъчно е да кажем, че бившият телохранител на Бащицата, е лицето на демокрацията в България. Какъв преход те гони? Преходът започва в главата, а ние сме още далеч от първата крачка.
За да се случи промяната, е нужно доста време и достатъчен брой хора с преобладаващи динамични ценностни модели, които да преборят закостенялостта на миналото. А подобни хора рядко остават в тук. Бягат не толкова от България, а от промитите мозъци, с които се сблъскват ежедневно.
Нямам спомен всички американски президенти да са били нобелови лауреати....Съвременните демократични конституции дават право на всеки да участва в политическия живот и в управлението на една демократична държава....И изобщо няма никакви гаранции,че един професор,например,би се справил по-добре като министър-председател от един телохранител, на когото и да било....Не съм фен на ББИзобщо не съм фен на политици...За мен ,те са необходими безпринципни балансьори в едно общество....
Преходът си върви съвсем нормално,като за нашите ширини...
Нямам идея,какви са тези динамични ценностни модели,но кое точно минало имаш предвид,само социалистическото ли?
А ,дали всички тия - "избягалите" се чувстват "удобно" в новата среда и дали очакванията им са се оправдали?Питаш ме,а защо не се връщат отново в България,ако са разочаровани?Ами някои се връщат,предимно най-младите и вече в пенсионна възраст...Защо тия по средата по-рядко го правят?Много дълъг и нееднозначен отговор...
Навсякъде по света ще се сблъскаш с промити мозъци,само гледай да не се окаже ,че процентът им е по-голям отколкото в България...
И последно....Попитай твоя "фен" -"барбарон",защо с 5000 евро пенсия във Франция/пожелавам и 10 000 да му ги направят/ ,почти денонощно клепти ,като мисир в тоя форум?Попитай го за тия над 40 години престой във Франция от колко човека се състои приятелския му кръг....А и по-широкия -кръгът от познати?Това ли е най-приятното,най-интересното ,най-смисленото и т.н. нещо на тоя свят- да шарииш по цял ден из интернет?Че аз познавам куп български пенсионери ,дето с 20 пъти по-малка пенсия,живеят в пъти по добре от него....
Last edited by retro_69; 04.08.2018, 20:45.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеВ помощ му идва най-вече философското образование, защото той е диалектик от школата на Хегел и схваща брилянтно причинно-следствената връзка между историческите процеси и последващите икономически следствия.
От какво вещество са тези причинно-следствени връзки, за да са обект на изследване от страна на материализма? Имат ли маса и енергия? Посочи поне една причино-следствена връзка?! Къде е, искам да я видя?!?
Коментар
-
Чели сме го, така че не се стеснявай. Ако се аргументираш адекватно и се получи дискусия, ще го препрочета, но Маркс е толкова уязвим, че всеки средно интелигентен човек може да го разпердушини от обща култура.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Orange Ray Разгледай мнениеКакви проблеми ви създава Маркс, нали сам казахте че бил уязвим. Продължавам да си мисля, че не сте го чели.
Да припомня и как нашите ко му не та избиха над 300 000 души горяни, и опозиционери и ликвидираха опозицията в ПарлаМАмента.
Да припомня и как нашите ко му не та подложиха на геноцид народа си по заповед от Москва и го оставиха да манефистира под радиационния дъжд и да яде заразени с радиация зеленчуци затрили над 1 000 000 души досега според изказване на най добрия професор по ракови болести Черноземски.
Единият Крал Мас а другият му правил Енгел.
Няма социализъм и комунизъм. Има едни хитреци които се възползват от енергията на масите за да се докопат до властта и да я упражняват като диктатура уж на пролетариата за своя сметка.
Освен това няма как една диктатура да организира състезания в идеите за нови технологии при положение че не осигурява равностойно заплащане на тези гении които се раждат рядко и обикновено чуждите разузнавания им уреждат бягство в чужбина и достоен живот с идеални технически условия за реализацияLast edited by Krum Sokolov; 04.08.2018, 06:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Orange Ray Разгледай мнение
След като прочетете Маркс, моля. Иначе е безпредметноLast edited by Pyramid; 04.08.2018, 06:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Orange Ray Разгледай мнениеКакви проблеми ви създава Маркс, нали сам казахте че бил уязвим. Продължавам да си мисля, че не сте го чели.
- Искаш ли да играем на една игра?
- Да, коя е играта?
- Ще ти кажа, но първо трябва да прочетеш правилата.
- Ако ми кажеш коя е играта, ще мога да се запозная с правилата и.
- Разбира се, че ще ти кажа, но не и преди да си прочел правилата.
- Как да ги прочета, ако не зная на какво ще играем?...
Накрая Маркс си намерил богата жена (Енгелс), която да го издържа и заживели щастливо...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Да, Маркс не дава решения, а създава проблеми...
Имаш идея или чакаш някой да ти подхвърли кокалче, за да трупаш капитала на отрицанието?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Orange Ray Разгледай мнение
В кое е уязвим ? Мисля, че не сте го чел. Той не дава решения
Имаш идея или чакаш някой да ти подхвърли кокалче, за да трупаш капитала на отрицанието?
- 1 like
Коментар
Коментар