Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Нормално е, има и други фундаментални изобретения но от тях не е последвал нов обществен строй и капитализм няма но има соц който се явява наследник на робовладелството и феодализма които хората отхвърлят категорично. Комунизма си е нормален обществен строй когато няма прецакване от тарикати на нормалните хора.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеpower grid - капитализъм е навсякъде по Света много отдавна с изобретяването на парите. Т.е. той не е обществен строй. Общественните строеве които са актуални са комунизъм и социализъм. С уговорката че комунизма няма нищо общо с комунизма на Маркс и Енгелс които "били" велики според някои. Комунизъм се случва от време навреме при всеки мощен фалит на социализъма някъде по Света, когато управляващите в дадена държава се усетят с оцапани дупета и ситуацията стане такава че спрат или не смеят да берат пари от народонаселинието за "справедливо и жизненоважно за обществото ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯНЕ. Минава се известно време през което населението вземе че се замогне и ЗАБРАВИ до къде води социализамът и пак изпълзяват "добронамерените" събирачи.
Коментар
-
power grid - капитализъм е навсякъде по Света много отдавна с изобретяването на парите. Т.е. той не е обществен строй. Общественните строеве които са актуални са комунизъм и социализъм. С уговорката че комунизма няма нищо общо с комунизма на Маркс и Енгелс които "били" велики според някои. Комунизъм се случва от време навреме при всеки мощен фалит на социализъма някъде по Света, когато управляващите в дадена държава се усетят с оцапани дупета и ситуацията стане такава че спрат или не смеят да берат пари от народонаселинието за "справедливо и жизненоважно за обществото ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯНЕ. Минава се известно време през което населението вземе че се замогне и ЗАБРАВИ до къде води социализамът и пак изпълзяват "добронамерените" събирачи.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Те тва е андрешковска класика - простия работник взел да дава акъл как се става капиталист
- Да бе. Само се виж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Те тва е андрешковска класика - простия работник взел да дава акъл как се става капиталист
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Ми на тебе кой ти пречи да направиш фирма и да станеш голям началник?Ми ако ти пречат тука емигрирай нали на Запад е свобода и няма мутри има правосъдие направи там фирма и печели....Омръзна ми всичките сини и десни некадърници и мързели все някой да им пречи.Хем некадърни хем прости хем те да командват...нали искаш капитализъм при капитализма ще управляваш това което сам си създал или ти искаш да те турят да управляваш чуждото...
Коментар
-
Ми на тебе кой ти пречи да направиш фирма и да станеш голям началник?Ми ако ти пречат тука емигрирай нали на Запад е свобода и няма мутри има правосъдие направи там фирма и печели....Омръзна ми всичките сини и десни некадърници и мързели все някой да им пречи.Хем некадърни хем прости хем те да командват...нали искаш капитализъм при капитализма ще управляваш това което сам си създал или ти искаш да те турят да управляваш чуждото...
Ся, ако ми потрябва мнението ти, неминуемо ще те попитам.
Last edited by X_Y; 17.09.2018, 18:17.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеПауъре, съгласен съм с голяма част от написаното, но без пораженческия финал. Да, нищо съществено в България не се е променило през последните 75 години и комунистическата олигархия властва под една или друга форма, но нещата ще се променят. Бавно и полека.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Така де но кой да чака още 75 години?
Ми например '90 си бил на 20 години, '10 си вече на 40, и продължаваш да виждаш все същите муцуни и на децата им във властта, в икономиката... За теб нищо не се е променило. Да, живота е станал малко по-добър, но не заради тях, а въпреки тях.
А между другото времето си върви, и '20 вече си на 50.
И ако не си емигрирал, поглеждаш назад, и виждаш че тези години са изминали ей така... Трийсет години си работил, надявайки се на нещо по-добро, а виждаш че промяна няма!
Живота е кратък. Промените всеки трябва да направи за себе си. Дали го устройва да се развива в застояла от 30 години среда, дали ще бяга навън, са все решения които всеки трябва да првмисли много добре, и да си поеме риска.Last edited by X_Y; 17.09.2018, 18:17.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеПауъре, съгласен съм с голяма част от написаното, но без пораженческия финал. Да, нищо съществено в България не се е променило през последните 75 години и комунистическата олигархия властва под една или друга форма, но нещата ще се променят. Бавно и полека.
Ми например '90 си бил на 20 години, '10 си вече на 40, и продължаваш да виждаш все същите муцуни и на децата им във властта, в икономиката... За теб нищо не се е променило. Да, живота е станал малко по-добър, но не заради тях, а въпреки тях.
А между другото времето си върви, и '20 вече си на 50.
И ако не си емигрирал, поглеждаш назад, и виждаш че тези години са изминали ей така... Трийсет години си работил, надявайки се на нещо по-добро, а виждаш че промяна няма!
Живота е кратък. Промените всеки трябва да направи за себе си. Дали го устройва да се развива в застояла от 30 години среда, дали ще бяга навън, са все решения които всеки трябва да првмисли много добре, и да си поеме риска.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kondora Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
Тъп въпрос... Разликата между сините и червените комунисти е, че няма такава.
Коментар
-
Чунчо бе да не се е върнал някой щъркел и да те е клювнал зад вратъ или мъжко магаре си е вкарало предните крака в джоба на якето ти и те апе зад вратъ?
Коментар
Коментар