IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересни факти - Знаете ли че?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • https://debati.bg/mayer-lanski-mozak...a-prez-20-vek/

    ЛюбопитноНовина Майер Лански – мозъкът на мафията (СНИМКИ)

    копирано от: https://debati.bg/mayer-lanski-mozak...a-prez-20-vek/

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Кажете на този от Фейса, откъдето е снимката, че евреинът Лански е от еврейската мафия в САЩ, може да е имал кооперация с Коза Ностра, но по никакъв начин не я е създал.

      Коментар





      • Кан Мотун създал най голямата Империя в Човешката история

        БЪЛГАРИЯ НА ТРИ ОКЕАНА !!!

        Около 198 г. пр. Хр.–Великият Български Владетел кан Мотун(200-174 г. пр. Хр.)-от рода Дуло
        (син на Кан Тюмен), завладял Китай за 200 години пленява китайския император Лиу Панг заедно с 320 000-та му армия и поставя Китай във васална зависимост от Българите.

        Кан Мотун (владял 27 народи през II в. пр. н. е. от Каспийско море до Великия океан, вкл. Япония, до Кашмир на юг. Издал закон: "Който продаде или подари даже педя българска земя на чужденци - за бъде наказан със смърт").

        2. Около 375 години Великия Български Владетел Кан Ишка (110 - 144 г.) - от рода Дуло. управлява Великата Кушанска Империя достигнала най-голямото си могъщество при неговото господстване и обхващаща териториите на днешните държави Афганистан, Таджикистан, Киргизстан, части от Китaи , Казахстан, Узбе-кистан, Туркменистан, Иран, Пакистан и Индия.

        3.Българската мощ достига своя връх при управлението на легендарния вожд КАН Атила (434 - 453 год.) от рода Дуло подчинил под властта си територия от Франция до Китай.Поставил на колене Константинопол и Рим, той остава в историята с прозвището Бич Божий (Flagellum Deum). Заветната цел на Атила била да Унищожи робовладелската Римска империя разсадник на расова разпуснатост, нравствена развала и разврат, да освободи поробените народи и да създаде от Европа и Азия една могъща Арийска Империя, устроена на здравите и високи нравствени принципи на древните българи да построи нова световна държава със справедливо обществено и държавно устройство.При неговото управление Българската империя стига до размери покриващи се с тези на родственика му Кан Мотун.

        Летописецът Йордан пише в своята “История на готите”:

        ”От земята на Българите се разпростря яроста на хуните върху народите”(ГЦ а, 110)

        Тази цивилизация Римската империя, както и цялата култура на античността, са се основавали на разточителното използване на робския физически и умствен труд на жителите на завзетите от Рим провинции-Тракия, Галия, днешна Германия и др. Рим управлявал с камшик в него царували неправди и тирания. Жесток бил Рим-“Правото на силния” бил негов девиз.Римския писател Салвиан (V век) пише: “Те търсят при варварите римска човечност , тъй като не могат да понасят варварската безчовечност на римляните…. Те предпочитат да живеят при варварите като роби но фактически свободни, отколкото в римската държава формално свободни но всъщност роби.” Християнските народи отчитайки прегрешенията си относно Христовия морал нарекли Атила-Бич Божи, дошъл да ги наказва.

        Кан Атила бил високо надарена личност, притежаващ хунорска държавна мъдрост, древнобългарска култура, дипломатичен такт, пълководен талант и неизтощима енергия.Главната квартира на кан Атила била в центъра на Германия. Някои германски родове давали войници за охрана: Англи-пазители на крайбрежията (от български “Анг”-Вода) и Сакчи-пазители на сушата. След смърта на Атила за да се спасят от преследвания, Англите се преселили на острова и го назовали със служебното си име Англия. Сакчите потънали из дълбините на Германия. Немския народ е съхранил спомен за господството на България в Европа като направил Атила герои в своя епос “Песен за Нибелугите”.

        Ода за АТИЛА

        Атила име свято и велико, най-българско и чисто. Като гръмовен вихър над Европа разпростряно. Като Слънцето Арийско за враговете ни жестоко. Като морски бриз за своите гальовно, Като Боговете древни за народите справедливо. Ний носим твойто име в сърцата наши. Преливат от възторг българските ни души. Разчупи ти “Бичът Божи”, оковите на Рим. Разкъса ги, дари народите арийски. със Свобода , Щастие и Ред. Духът ти огнен обладал бе българската конница велика, разтърсила Мидгарда свят.

        Достоен син на древний род Дуло бе Ти, От безбрежните поля арийски долетял.В чертозите неземни вдишал първия Вселенски Дъх.Но дойде време да покажем как Българската конница велика тъпче, Чуждорасовата сган, вероломна тъпа,От теб Атила, ний черпим сила за битката сегашна, И множат се воините на Расата.Бийте се герои, за нас ще дойде лекокрилата дъщеря на Один Богът-Могъщ и във Валхала ще намерим вечен покой, там където вечни са народните герои, на Атила, Исперих, Крум и Омуртаг синовете смели.

        Събудете се чеда на Атила за битка последна с врага жесток, за битка без жал и пощада.Ний не ще пощадим тез що отровиха сърцата ни Ний идемъ отхвърлили робския стон, горди, Изправени,твърди, като воините на Атила, враг чуждорасов не ще пожалим,вражеските орди,от Родината ни Свята ще изметем, Като Атила ний ще изгорим този свят на Гнилоч, неправда и Печал.

        Вдигнете българи достойни ,знамената древни, на Атила, пряпорците бойни. Злото да прогоним чуждо и лъжливо, ний нищо, От тях нещем, ний идемъ горди българи с марш гръмовен, за мир живот за хляб и свобода И дорде сме живи в стегнати редици без милост, И без страх Война ще водим срещу този декеденски Свят, свят на Злото и Смъртта, идвайки от вековете, Многохилядни да отмъстим сме длъжни, да утвърдим вечните Атилови стремежи, и да възкръсне нашата Хиперборея по-красива и по- величествена и от преди дори.

        И дорде в нас гори българското-арийско.Ний идемъ, арийци благародни в единен Кубратов сноп. Ний идем децата на Атила, за подвиг нов и величав, Да възвисим подвига му славен, като буря страховит.Да си прославим Родовете, да умрем или да Победим. Врагът е жесток. Но той трябва да бъде победен И ний ще победим! Бързо и Безпощадно! Защото В сърцата ни е величието на Бялата на Арийската раса Защото благородството трябва да победи духовната нищета.Защото в желязната ни Воля е нашия дом Европа. Защото от вековете древни на Бунт зов




        Е..ИМА И ТАКИВА ТЕОРИИ И ИСТОРИЦИ..

        Коментар



        • Коментар


          • Първоначално изпратено от forman777 Разгледай мнение


            Когато изкуството е възвишена красота!!! Епидермисът е само опората на художествена картина, която отразява пътуването на всички...
            Дай снимка и отпред.
            Като си казал А, кажи и Бе.

            Защо е без маска?

            Коментар


            • Енио Мориконе
              (10 ноември 1928 -6 юли 2020)
              Рим, Италия.

              В кариерата си Мориконе е работил по музиката на 527 проекта и пет пъти е номиниран за наградата на академията: "Малена" ( 2000 ) на Джузепе Торнаторе; "Бъгси" (1991) на Бари Левинсън; "Недосегаемите" (1987) на Браян Де Палма; "Мисията" (1986) на Ролан Жоффе и "Райски Дни" (1978) на Терънс Малик....
              Създател на знаковите произведения на филмовата музика с работата си по "Кръстникът" на Франсис Форд Копола, "Имало едно време на Запад" и "Имало едно време в Америка" на Серджо Леоне и "Професионалистът" на Жорж Лотнер.



              Коментар


              • Не знам дали има нещо вярно в тази история. Но звучи обнадеждаващо!



                - На 5 години баща му умира.
                - На 16 спира да учи.
                - На 17 години вече е загубил повече от 4 работни места.
                - На 18 години се жени.
                - Между 18 и 22 работи като шофьор и се проваля.
                - Решава да се присъедини към армията, но е отхвърлен.
                - Кандидатства Право и отново е отхвърлен .
                - Проваля се, като застрахователен агент .
                - На 25 години жена му го напуска, като взима единствената му дъщеря.
                - Става мияч в малко кафене.
                - Не успява да си върне дъщеря си.
                - На 65 се пенсионира.
                - В първия ден на пенсионирането си държавата му дава 105 долара. Осъзнавайки, че не може да се издържа решава да се самоубие, измъчван от живота си, пълен с неуспехи. Сяда под едно дърво, за да напише предсмъртното си писмо, но осъзнава, че има нещо, което все още не е опитал, и това е да готви! С доларите, отпуснати му от държавата, купува фритюрник, прави пържено пиле по рецепта на баба си и го продава от врата на врата из града.

                На 88 години господин Сандърс, основател на KFC, е милиардер.

                А ние, само с един провал, искаме да се откажем ?

                Животът ще ни тества толкова пъти, колкото е необходимо и в правилния за нас момент, ще ни възнагради !
                Затова не се оплаквайте, а продължавайте напред !

                Коментар




                • Когато изкуството е възвишена красота!!! Епидермисът е само опората на художествена картина, която отразява пътуването на всички...

                  Коментар


                  • Когато през 1861 г. бъдещият американски президент, генерал Юлисис Грант заминава за Илинойс за да се включи във войната срещи Конфедерацията, той пише първото писмо до жена си Джулия, което завършва с думите: "Скъпа Джулия, каквото и да се случи с мен, знай, че няма да те опозоря!"...Няма думи за любов и вечна вярност, няма словоизлияния, че ще се върне жив. Само думи, които може да изрече истинският мъж на честта.













                    Коментар


                    • Крал Рудахигава от Руанда посещава Белгия. Рудахигава е крал на Руанда между 1931-1959 г., докато страната е белгийска колония, така че ролята му била предимно символична. По време на неговото царстване белгийците затвърдиха предпочитанията си към етническата група на краля "Тутси" (която белгийците смятаха за расово по-висша) пред етническата група "Хуту", дори изписват етническите групи на хората в личните им карти. С тези си действия Белгия проправя пътя към бъдещия геноцид в Руанда.












                      Коментар


                      • Full name - Alexander Boris De Pfeffel Johnson

                        Boris Johnson's great grandfather was Ali Kemal Bey
                        Boris Johnson's 5x great grandfather was King Frederick I of Württemberg
                        Boris Johnson's 6x great grandfather was Friedrich II, Duke Of Württemberg (внук му е Tsar Nikolai I Of Russia)
                        Boris Johnson's 8x great grandfather was King George II of Great Britain
                        Boris Johnson's 9x great grandfather was King George I of Great Britain
                        Boris Johnson's 9x great grandfather was King Frederick I of Prussia
                        Boris Johnson's 12x great grandfather was King James I of England
                        Boris Johnson's 17x great grandfather was King Edward IV
                        Boris Johnson's 26x great grandfather was Henry III, King Of England
                        Boris Johnson's 28x great grandfather was King Henry II Of England
                        Boris Johnson's 30x great grandfather was King Henry I Of England
                        Boris Johnson's 31x great grandfather was William The Conqueror Уйлям Завоевателя
                        Boris Johnson's 37x great grandfather was King Edward The Elder, King of the Anglo-Saxons (роден 874)


                        David Cameron's 5x great grandfather was King William IV
                        David Cameron's 6x great grandfather was King George III of Great Britain
                        David Cameron's 8x great grandfather was King George II of Great Britain
                        David Cameron's 9x great grandfather was King George I of Great Britain
                        David Cameron's 11x great grandfather was King Frederick V of Bohemia
                        David Cameron's 12x great grandfather was King James I of England
                        David Cameron's 16x great grandfather was King Henry VII of England
                        Last edited by hazard; 05.07.2020, 23:19.

                        Коментар


                        • Австрийски летовник от Браунау, на борда на ферибот в Балтийско море.Вероятно лекуващ депресия, след отказа му да бъдет приет във Виенската Художествена Академия за изящни изкуства.1921г.



















                          Коментар




                          • Златната перпера на цар Иван Асен II. Това е единствената златна монета не само на български средновековен, но и на славянски владетел от епохата. Запазен е само един екземпляр, открит около 1934 г. в колективна находка от Прилепско, Македония. Сега се съхранява в Археологическия музей на БАН. Монетата тежи 4,33 g, диаметърът ѝ е 30 mm и е изработена от 18 каратово злато. Има леко корубеста форма. На едната ѝ страна са изобразени прави и в анфас Иван Асен II и Димитър Солунски. С едната си ръка светецът подава на царя меч, а с другата поставя на главата му корона. Надписите (на български и със съкращения) гласят: „Йоан Асен, цар“ и „Свети Димитър“. На другата страна е изобразен Христос Пантократор. Надписът е „Исус Христос, цар на славата.“ Поради голямото сходство на тази монета с монетите на Теодор Комнин, се предполага, че Иван Асен II е поръчал изсичането на своите златни монети в Солунската монетарница . Уникалността на златната перпера на Иван Асен II и особеностите на иконографията и дават повод за съмнение у някои изследователи относно нейната автентичност. Повод за съмнение дават неяснотите около откриването ѝ, прекалено плоската ѝ форма, голямата пукнатина в нея, очевидното сходство с монетите на Теодор Комнин и двойният жест на свети Димитър – едновременно коронова царя и му връчва меч. Едновременното извършване на две действия не се среща в други византийски и славянски монети.














                            Коментар












                            • Дъщерята на агента на Мосад Робърт Максуел, Ghislaine и един от нейните любовници, Борис Джонсън.




                              Коментар


                              • Крайбрежният парк Хитачи, Япония


















                                Коментар

                                Working...
                                X