IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересни факти - Знаете ли че?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • През 1928 г. Сталин прави опит да привлече живеещият в емиграция Горки обратно в Русия. За повод той използва 60-годишнината на писателя. Не за пръв път това азиатско чудовище разиграва трикове от тоя сорт, за да привлече наивници в мрежата си. Склонността му към сюрреалистични театрални разработки със съдбите на огромен брой хора е негова известна психопатска слабост.
    Горки приема и капана щраква. Неговото пристигане в Русия е съпроводено от екстравагантни празненства. От този момент неговия живот става нещо съвсем друго. Веднъж попаднал в лапите на изпитания партиен гангстер Сталин, той се оказва в среда на висши болшевики. Него го величаят, наричат го родоначалника на соц-реализма; от него правят плакати с развят на вятъра перчем, загледан мъдро в далечината на руската степ; Горки сред съветските пионери; Горки замислен над новата си книга; Горки сред мужиците...
    Макар че в тоя цирк той повече нищо не пише. И кой би могъл? Касапинът на революцията гали егото на писателя и го използва за партийна пропаганда! Трикът му е абсолютно безгрешен. Така сталинската бутафория продължава до самия край: по Сталински използван и изплют, Горки умира в 1936 г. при неясни обстоятелства, според слуховете от дълго мъчещата го туберкулоза.
    Знае се обаче, че тогава състоянието му не е било никак зле. По-късно шефът на НКВД (КГБ) Генрих Ягода си «признава», че е заповядал Горки да бъде убит. Всички обаче знаят, че зад него е дърпал конците Сталин, същият Сталин, който е режисирал показния процес на Каменев и Зиновиев така, че те да си признаят, че са извършили предателство, за да заслужат да бъдат разстреляни.





    Коментар


    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

      Аха, вдигнали 300 дрона, използват десетина суперкомпютъра да ги синхронизират посредством десетина военни радари, стотина прожектора да ги осветяват и двеста-триста идиоти, които да обслужват подобна идиотия.
      А пък по-простият Жан-Мишел Жар тия светлинни трикове го правеше още преди 30-40 години..... Твърдят че било със светлинни лазери. Ама англичаните откъде да знаят тези неща?


      Как въобще ти идват наум подобни глупости?
      Хайде стига си изпростявал. Правиш го достатъчно в другите теми, недей да сипеш простотии и в тази. Не е възможно с лазер да се направи точка в небето и да не се вижда лъча. Колкото до Жан-Мишел Жар - тука отново имаш някакви мокри сънища. Да, той използва лазери и те се виждат като лъчи, но не и като точки в небето.

      Ако фатмашкия ти мозък не беше закърнял, щеше да забележиш, че изображението се движи бавно. Именно това е доказателство за използването на дронове, а не на лазери, с които такава хореография не може да се направи, пък и въобще точки не могат да се постигнат, пък и да им се сменят цветовете - ха-ха..

      В конкретния случай наистина има няколко стотин дрона, движещи се бавно, но сменящи бързо светлините и цветовете на монтираните на тях светодиоди.

      Колкото до измислицата ти за някакъв суперкомпютър - тука май си спал във ваната със студена вода, за да измислиш подобна глупост. Истината е, че цялата тази хореография може да се управлява дори и от GSM, да не говорим за лаптоп, който вече е супермощен за тази задача. На самите дронове се изпращат само GPS координати, до които те трябва да се придвижат, и скорост, с която трябва да го направят. Останалото го прави самия дрон. Хореографията представлява някакъв предварително подготвен файл, който лаптопа го чете и без да прави никакви изчисления директно го изпраща по радиоканала. Потока от данни е минимален и предостатъчен, за да се организира такава хореография.
      Last edited by Mateev; 05.01.2021, 23:26.

      Коментар


      • Интересни исторически факти .

        1. Хитлер, Мусолини и Сталин са били номинирани за Нобелова награда за мир.

        2. Всички британски танкове от 1945 г. включват оборудване за приготвяне на чай. (Британците, наистина обичат чай).

        3. Между 11-ти и 19-ти век будистките монаси в Северна Япония практикували вид медитация, наречена Сокушинбуцу, при която те мумифицирали себе си живи, като бавно се отбивали от храна и вода, преди в крайна сметка да умрат от глад.

        4. Седем от десетте най-смъртоносни войни в историята на човечеството са били в Китай. Въстанието Тайпин е имало два пъти повече смъртни случаи от Първата световна война.

        5. През средновековието се е смятало, че сперматозоидите, произведени от левия тестис, произвеждат момичета. За да си осигурят син, мъжете премахвали левите си тестиси.

        6. Римляните използвали урината като вода за уста. Урината съдържа амоняк, който е един от най-добрите природни почистващи препарати на планетата.

        7. Хората са били погребвани живи толкова често през 19-ти век, че е бил измислен предпазен ковчег, така че „мъртвите“ да имат способността да предупреждават тези над земята, ако все още са живи.

        8. До началото на 20-ти век в Монголия престъпниците били затваряни в дървена кутия за наказание, понякога оставяни да умрат от глад.

        9. Във Викторианската епоха е било популярно хората да снимат роднини след смъртта им, като често ги поставят в реалистични пози.

        10. Римският император Гай, известен също като Калигула, направил един от любимите си коне сенатор.

        11. Най-кратката война в историята е била между Англия и Занзибар. Продължила само 38 минути.

        12. Преди 19-ти век зъбните протези обикновено се правят със зъби, извадени от устата на мъртви войници.

        13. В древен Египет слугите са били намазвани с мед, за да привличат мухи от фараона.

        14. Преди Ейбрахам Линкълн да стане политик, той е бил шампион по борба.

        Коментар


        • Ето още дронове,но от Сеул
          https://www.youtube.com/watch?v=YIs8t3ro9Fw

          Състраданието не е добродетел

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

            Дронове .............

            Имат си хората пари, могат да си позволят няколко стотин дрона в небето, движещи се синхронно по команда от земята.
            Аха, вдигнали 300 дрона, използват десетина суперкомпютъра да ги синхронизират посредством десетина военни радари, стотина прожектора да ги осветяват и двеста-триста идиоти, които да обслужват подобна идиотия.
            А пък по-простият Жан-Мишел Жар тия светлинни трикове го правеше още преди 30-40 години..... Твърдят че било със светлинни лазери. Ама англичаните откъде да знаят тези неща?


            Как въобще ти идват наум подобни глупости?
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
              https://www.youtube.com/watch?v=MpJIg_3DnLk
              новогодишната програма в небето на Лондон, едно BLM юмруче очертано със светлини в небето, как ли става това ?

              https://www.youtube.com/watch?v=5LKKmimrsx8&feature=emb_logo
              Дронове .............

              Имат си хората пари, могат да си позволят няколко стотин дрона в небето, движещи се синхронно по команда от земята.

              Коментар


              • Знаете ли, че освен че еврейския народ е богоизбрания (разбира се), самия свят, поне според тях, е създаден на основата на иврита и неговата азбука.

                He that Dwells forever, and whose Name is holy; having created His world by three [derivatives] of [the Hebrew root-word] sefar : namely, sefer (a book), sefor (a count) and sippur (a story), along with ten calibrations of empty space, twenty-two letters [of the Hebrew alphabet]
                https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sefer_Yetzirah

                Коментар



                • Някои не толкова известни истории, в които Съдбата се е намесила с присъщото ѝ "чувство за хумор".

                  Преводачите знаят името Томас Уркхарт - английски писател и преводач, ерудит, който създава първият вариант за универсален език. Този човек е умрял от смях /действително/, след като прочел, че Чарлз Втори е станал крал на Англия.

                  Жан Батист Поклен - Молиер - няма смисъл да обяснявам кой е той, само ще кажа, че докато пишел "Мнимият болен" - последната му и най-добра комедия, докато описвал хипохондрията на героя и всички трикове, които е прилагал, за да разбере дали жена му го обича, писателят се чувствал зле. Бил е болен от туберкулоза. Въпреки състоянието си, на премиерата той изиграва ролята на Арган. На финала започва да кашля кръв, занасят го в дома му. Съпругата му хуква да търси свещеник, който да го изповяда и убеди да се откаже от попрището на комедиант, за да може да бъде погребан в християнско гробище. Не успява да намери услужлив божи служител. Молиер умира същата вечер. Архиепископ Арле де Шанвалон забранил погребението на неразкаялия се грешник. Погребан е извън оградата на гробището, там където се погребвали самоубийците.

                  Жан Батист Люли - композитор, цигулар, китарист и страстен танцьор. Люли е италианец по произход. Любимец на Людвик 14-ти. Не е имало кралски прием без музиката на Люли. И след заболяване на краля, Люли написва Te Deum - възхвала на божественото оздравяване. Дирижира сам произведението и вживявайки се в музиката, забива батута /диригентския жезъл/ в крака си. Получава гангрена, но категорично отказва ампутация, защото не би могъл да танцува повече.

                  Клемент Валандингъм - американски адвокат, политик, лидер на Демократическата партия и човекът с най-много спечелени дела в своето време. Поема делото на обвинен в убийство мъж. Убийството е извършено в бар. По това време в баровете се е стреляло свободно и всеки е можел да влиза с оръжие.

                  Тезата за невинност Валандигъм построява върху хипотезата, че жертвата сам се е прострелял, докато е вадел пистолета от джоба си. В съдебната зала адвокатът демонстрира действието, изважда пистолет /за който смята, че не е зареден/ и се прострелва в стомаха. Умира от перитонит. Обвиняемият Томас Маккахън е оправдан и освободен.

                  Алън Пинкертон - да. Същият Пинкертон - основателят на "Национално детективско агентство Пинкертон". Великият детектив, който е работел за разузнаването на Съюза по време на гражданската война в САЩ. Та, той се спъва на улицата, пада, прехапва си езика и умира от сепсис.

                  Джордж Херберт, Пети граф Кърнарван - египтолог и любител археолог. Открива гробницата на Тутанхамон. Той е този, който прочел проклятието на фараона. Убит е от комар. Докато се бръснел, го ухапва комар, който графът убива с бръснача си. Комарът явно е бил малариен и Херберт умира от пневмония. Сър Конан Дойл налага историята за проклятието на фараона.

                  Айсидора Дънкан - основоположницата на свободния танц. Красавица. Отивала на разходка из Ница. Шалът ѝ се увива в спиците на автомобила. Трагичен край.

                  Коментар


                  • https://www.youtube.com/watch?v=MpJIg_3DnLk
                    новогодишната програма в небето на Лондон, едно BLM юмруче очертано със светлини в небето, как ли става това ?

                    https://www.youtube.com/watch?v=5LKKmimrsx8&feature=emb_logo

                    Коментар


                    • https://radiokp.ru/nauka/privet-zeml...4536_au4338au/

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Най-дългият боксов мач в историята продължава 110 рунда.

                        На 6 април 1893 г. Анди Боуен и Джак Бърк водят най-дългия боксов мач в историята проведен в Олимпийския клуб в Ню Орлиънс, Луизиана.

                        Схватката продължава седем часа и 19 минути, от 21:00 ч. до ранната сутрин на следващия ден, отчитайки 110 рунда. Наградата била титлата на първенството в лека категория на юга и кесия от 2500 долара. Бърк повел в началото, спечелвайки първите 25 рунда, но „Айрън Боуен“ отказва да бъде победен.

                        Той нокаутира Бърк в 25-ия рунд, но гонга удря, преди рефера да отброи до 10. По време на мача и двете ръце на Бърк били счупени и двамата противници се уморили толкова, че просто обикаляли ринга един срещу друг.

                        Повечето от тълпата си тръгнали до полунощ и много били заспали на столовете си. След 110-ия рунд съдията Джон Дъфи спира мача,отсъжда равен резултат и предлага двамата мъже да си разделят кесията с 2500 долара.
                        Ето, че дори и в бокса може, да се намери соломоновско решение

                        Коментар



                        • Най-дългият боксов мач в историята продължава 110 рунда.

                          На 6 април 1893 г. Анди Боуен и Джак Бърк водят най-дългия боксов мач в историята проведен в Олимпийския клуб в Ню Орлиънс, Луизиана.

                          Схватката продължава седем часа и 19 минути, от 21:00 ч. до ранната сутрин на следващия ден, отчитайки 110 рунда. Наградата била титлата на първенството в лека категория на юга и кесия от 2500 долара. Бърк повел в началото, спечелвайки първите 25 рунда, но „Айрън Боуен“ отказва да бъде победен.

                          Той нокаутира Бърк в 25-ия рунд, но гонга удря, преди рефера да отброи до 10. По време на мача и двете ръце на Бърк били счупени и двамата противници се уморили толкова, че просто обикаляли ринга един срещу друг.

                          Повечето от тълпата си тръгнали до полунощ и много били заспали на столовете си. След 110-ия рунд съдията Джон Дъфи спира мача,отсъжда равен резултат и предлага двамата мъже да си разделят кесията с 2500 долара.

                          Коментар


                          • Флагът на Еврейската автономна област в Русия, замислена една време като Новия Цион, е



                            https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...81%D1%82%D1%8C

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              [h=1]
                              И така, откъде се е появила водата в либийската пустиня?

                              Допреди около 3 000 години Сахара била плодородна територия, напоявана от обилни дъждове. Вследствие на рязка климатична промяна обаче, се образувала днешната пустиня, но проникналата в дълбочина вода се запазила в подземните слоеве.
                              Климатичната промяна не е рязка, а следва многократните геологични температурни цикли на Земята.

                              В конкретния случай е застудяване.
                              При застудяване водата в атмосферата кондензира и изпада от нея във вид на дъжд, сняг, роса, скреж.

                              Вследствие на по-сухата атмосфера дъждовете в района на сегашна Сахара са намалели дотолкова, че предишната цъфтяща земя е станала пустиня.

                              Това горе е относно "глобалното затопляне"

                              Коментар


                              • Най-странните неразгадани мистерии на всички времена – Топ 10

                                https://kakda.org/%d0%bd%d0%b0%d0%b9...4PcElO7Z1aVcV8

                                Коментар

                                Working...
                                X