Първоначално изпратено от BOBAN1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бисери и вицове - архив до 01.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеИменно тук е разликата между Софиянеца и Варненеца...
Варненеца с 500 лева заплата, които идва в София ще спре с БМВ-то пред Александър Невски и ще излезе все едно е Доналд Тръмп... и ще отиде в Планет да остави 50 лева за кафенце и сода..
А Софиянеца с 2000 лева заплата, че и повече като отиде във Варна ще седне в капанче на плажа и ще нагъва Цаца с бира и ще гледа морето и ще си прави кефа и го боли х*йа какво си мисли варненеца паралия, но без пунката стотинка в джоба... А за дискотеките е пълен смях. Аз и в София не ходя на дискотеки пък във Варна ще ходя..
Такива ги познавам бол... Даже знам един, който си продаде апартамента. А с парите си купи 2 пъти по-малък и лъскава кола.. Да им имам и приоритетите...
Явно да си тарикат във Варна е много важно нещо.podpis
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеТова и то не е лошо
Как да познаем софиянец във Варна
1. Тайно спестяваш цяла година от "високата софийска заплата", за да идеш за 3 дни до Варна, а през това време, скрит зад анонимен ник, убеждаваш всички в интернет какво село е там.
2. Любимият ти сайт е www.e-bane.net (и в живота си така - ебане нйет), особено обичаш графата "по какво ще познаеш провинциалиста в софия" - напомня ти на разказите на майка ти за първите й дни в София.
3. Идва заветното лято, ти умираш от скука в празната София (всички са на село - или по-скоро по родните места), хващаш БДЖ (евтинко значи хубаво) и си във Варна.
4. Звъниш на всички номера в телефона си, за да се похвалиш, че виждаш морето през прозореца си. Това, че си на квартира на 16 етаж в краен варненски квартал, не го споменаваш.
5. Едва си пристигнал, а чувството за пропиляна ваканция вече те преследва, бързай към плажа.
6. Използваш градски транспорт, пари за такси няма.
7. Страх те е да се качиш на такси. Страх те е да влезеш в заведение.
8. Страх те е да си купиш нещо. Постоянно се чувстваш се ограбен, без да си купил каквото и да е.
9. Музеи, галерии... егати скуката...а, кръчма - идвам довечера!
10. Показваш Колумбов ентусиазъм към нови и неподозирани за теб открития:
> я, тук имали асфалт по пътищата
> потресен си, имат си и свои радиостанции...
> и тия гледат Канал 1... ще разкажа на момчетата в квартала
> странно... аз си мислех, че тук всички се познават, а Пешо от казармата никой не го знае...
11. Говориш си сам - така, че всички да чуят аристократичния ти акцент, но вместо да те понесат на ръце, минувачите те гледат лошо.
12. Прекаляваш с израза "аз съм от София, копеле" и коментарите за селския произход на варненци, след което те пребиват "без причина"... Реваншираш се с едно "че ви откинем главите, кога дойдете у София" и отиваш на плаж.
13. 3 дни по десет часа не мърдаш от мястото си - печеш се, цвърчиш, боли, но доблестно търпиш... ярко червената кожа е гордост за софиянци. После ще показваш изгарянията с достойнство, като ветеран наранявания от Балканската война.
14. За първи път виждаш лебеди и, за разлика от панчаревските, никой не ги яде.
15. Най-доброто място да се отървеш от забравен в джоба ти билет от софийски градски транспорт е централната алея в Морската градина.
16. Снимаш се с напълно непознати момичета на плажа, след което ще разказваш на аверите как си ги свалил.
17. Пържена пресолена цаца с бира в някое забито капанче ти се струва първокласна вечеря. И за нея ще разкажеш на приятелите.
18. Дискотеките ти изглеждат твърде снобарски, тъй де - ти в София пари за вход не даваш, че тук ли... отиваш на кръчма.
19. Догодина отиваш на бунгало по южното черноморие, оправдавайки се, че тук е "твърде обикновено" за теб. Истината обаче е, че просто Варна не ти е по джоба.
20. Превръщаш се в поредният софиянец, чиято неосъществена мечта в живота ще е да си купи гарсониера във Варна
Abe pi4ove, kato tolkova mnogo mrazite Sofia, kakvo pravite po nashite ulizi i zasto dishata nashai vuzduh i draznite okoto s prisustvieto i prostotiata si?? Ami stojte si tam kudeto ste rodeni!! Bulgaria ima nujda ot seljani, njakoj trjabva da kopae nivite vse pak! Aaajde obratno po rodnite mesta!podpis
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнениеНадявам се че ти стана по леко. А аз пък като съвсем изпаднал Софиянец, ходя в Гърция. По близо ми е, пестя пари, паркирам безплатно до плажа, пестя пари, чадърите и шезлонгите са безплатни, пестя пари, не си троша колата по варненските улици, пестя пари, няма селяни около мен, пестя нерви, не се обривам от водата, пестя пари, не се просирам от храната пестя и нерви и пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение+1 От къщи до пристанището на Кавала са точно 300 километра през ГКПП Илинден. Обмислям и имот на о. Тасос - по-чисто, по-евтино, по-приветливи хора, по-дълъг сезон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнениеНадявам се че ти стана по леко. А аз пък като съвсем изпаднал Софиянец, ходя в Гърция. По близо ми е, пестя пари, паркирам безплатно до плажа, пестя пари, чадърите и шезлонгите са безплатни, пестя пари, не си троша колата по варненските улици, пестя пари, няма селяни около мен, пестя нерви, не се обривам от водата, пестя пари, не се просирам от храната пестя и нерви и пари.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеТова и то не е лошо
Как да познаем софиянец във Варна
1. Тайно спестяваш цяла година от "високата софийска заплата", за да идеш за 3 дни до Варна, а през това време, скрит зад анонимен ник, убеждаваш всички в интернет какво село е там..
19. Догодина отиваш на бунгало по южното черноморие, оправдавайки се, че тук е "твърде обикновено" за теб. Истината обаче е, че просто Варна не ти е по джоба.
20. Превръщаш се в поредният софиянец, чиято неосъществена мечта в живота ще е да си купи гарсониера във Варна
Коментар
-
Първоначално изпратено от benedict Разгледай мнениеАйде да не почваме пак темата за Варна и София, комплексари има навсякъде. Също и тарикати.
само шопи и гагаузи ли има в тая страна ?
Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение... Може би малко към Перник, но то е повече плод на медийното представяне на перничани и голфа....
Пред ВИНКЕЛО всички са равни...
Only God Can Judge me...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mom4i Разгледай мнениеНе, че съм докачлив - дори напротив, ама не мога да схвана иронията. Изобщо не мога схвана има ли ирония!
Явно съм мноо прост!
ПП А не мога да разбера защо един варненец се обиди. Та Варна е прекрасен град с умни, възпитани и любезни хора.
ПП Ау, забравих за Jay Gould, когато се развихри. Хич не е любезен.Last edited by Софиянец80; 08.07.2011, 15:26.
Коментар
-
Именно тук е разликата между Софиянеца и Варненеца...
Варненеца с 500 лева заплата, които идва в София ще спре с БМВ-то пред Александър Невски и ще излезе все едно е Доналд Тръмп... и ще отиде в Планет да остави 50 лева за кафенце и сода..
А Софиянеца с 2000 лева заплата, че и повече като отиде във Варна ще седне в капанче на плажа и ще нагъва Цаца с бира и ще гледа морето и ще си прави кефа и го боли х*йа какво си мисли варненеца паралия, но без пунката стотинка в джоба... А за дискотеките е пълен смях. Аз и в София не ходя на дискотеки пък във Варна ще ходя..
Такива ги познавам бол... Даже знам един, който си продаде апартамента. А с парите си купи 2 пъти по-малък и лъскава кола.. Да им имам и приоритетите...
Явно да си тарикат във Варна е много важно нещо.Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар