If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е, при мен дегустацията върви и с консумация, не съм от онези дето плюят виното в емайлирани съдове. Пък и мезето е важно, еееех. А по-добра релаксация от бутилка добро червено вино в компанията на хубава жена няма!
И аз дегустатор... Поне навремето бях много добър - на вкус разпознавах сорт, реколта, даже и почвата, на която лозето е расло.... даже в стаята си имам лоза в саксия, знаеш ли? Мно-о голям фен съм на това растение.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Това с вината наистина е и страхотна инвестиция. И аз замислям нещо подобно, само че трябва по-дълбоко и заключено да ми е подземието, че съм и запален дегустатор. А Мавруда случайно съм пропуснал да го спомена, любимото ми вино е. Особено асеновградският, проблемът му е само, че го правят във винпром Асеновград. Там виното се съхранява в големи бетонови контейнери, смесват се няколко реколти, добавят се разни стабилизатори, изобщо мизерии правят.
Ми естествено, Брайн, бялото не е вкусно.
Аз обичам сухиндолските и мелнишките, е и Мавруд тоже.
Даже съм колекционер, знаеш ли? Имам си 100 отбрани бутилчици, на възраст м/у 8 и 20 години, погребани на 1.20 метра под земята в едно подземие.
Ха-ха, ако ти е син езикът, значи си пил вместо вино антифриз ) Сега сериозно, по-добро от червеното вино няма, от българските предпочитам Мерло от Стамболово, по възможност реколта '96, Мерло резерва на Домейн Бояр винаги е добро, вината от селекцията Цар Симеон, не са ме разочаровали и Домейн Менада. Внимание заслужават и малките винарни от Брестовица- 1000 човека село с три отлични изби. От чуждите вина- Кианти, Риоха, Бордо.
Пък аз сега слушам една много-много-много готина песен в шоуто на Слави - /"Ако ти си отидеш за миг" - оригиналът е на Импулс отпреди много години/, а с такава разчувстваща и будеща носталгия песен всичко спиртно е вкусно... )))
Коментар