IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да поговорим за любими ракии и вина!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• brat mi stana dnes student i sam vzel edna butilka Bacardi Razz sas sprite ako se usladi utre 6te nau4ite parvi

Коментар

• Първоначално изпратено от atwi
      R.I.P. написа:
      Истински фенове на пиенето:

Водка
      Rest In Peace, R.I.P!
      Водката е за феновете на напиването.
      Истинските пиячи обичат да усещат какво пият - аромат, вкус, изглед...
      Едно отлично вино беше Мавруд 91-ва, с белия обикновен етикет, но вече го няма. Ракия - синя Пещерска! Върховна, и бутилка, и съдържание. (те друга ракия нямат )
      Ааах мавруд... Остана ли са ми 2 кашона Мавруд 98 и един 99г.

Коментар

• R.I.P. написа:

Водка
        Rest In Peace, R.I.P!
        Водката е за феновете на напиването.
        Истинските пиячи обичат да усещат какво пият - аромат, вкус, изглед...
        Едно отлично вино беше Мавруд 91-ва, с белия обикновен етикет, но вече го няма. Ракия - синя Пещерска! Върховна, и бутилка, и съдържание. (те друга ракия нямат )

Коментар

• яка тема. пробвайте дюлева ракия, трудно се прави и идва скъпичка, но пък ако е добре напревена е страшна.

наште вина - енира и санта сара, някои на тодороф, но са малко.

но да не се мешат с ракия

Коментар

• Първоначално изпратено от VS
            Ordinary Man - ше ме прощаваш, но си написал невероятна аматьорска глупост. Чилийците и калифорнийците били силни в БЕЛИТЕ вина????

Чилийските вина са сред най-добрите от света, които съм опитвал (а съм опитвал доста). Червени, разбира се. Но съвет: не пийте евтини неща.

По същата логика чужденец, отпил от долен клас БГ вино ще остане с впечатлението, че произвеждаме буламачи.

Но да се върнем към наште ширини. Някой снощи ми стопли сърцето с трендафилова домашна ракия Ееххх....
            Колкото хора, толкова и вкусове, нищо лошо. На един ако му харесва едно, на друг може да не му хареса и обратно. Така че усещанията са строго индивидуални. Друг е въпроса като цяло как стоят нещата. Твърдението ми е за ценовия диапазон до 10 паунда/15 евро грубо казано, тъй като там имам най-големи наблюдения. Там по мнение на повечето хора белите са по-добри от червените при относително равни цени /говорейки за чилийските и калифорнийските само/. Какви точно марки вина е пил колегата Земетресение най-добре е той да каже, за да сме още по-точни. Иначе ВС /Срещу/най-вероятно си пил повече вина от мен, но само на червените ли наблягаш? А че чилийските вина по принцип са сред най-добрите в света мисля, спор не може да има.
            От червените аз лично най се кефя на френските при равни други условия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
              Първоначално изпратено от R.I.P.

Водка

:P
              Бахти пича как се сряза ха ха.

Коментар

• Не съм твърдял, че "интервалът 5-20 евро" е евтинджос.

Впрочем, този интервал е невъзможно широк - за 5 евро трудно ще намериш свястно вино. Но пък вината от Новия свят - начело с чилийските разбира се - пробиха именно с невероятното съчетание цена/качество... Между едно средностатистическо каберне от Чили и от България определено предпочетам първото.

Но да беше само кабернето... Бих обърнал думите ти именно към нашите вина - ние вече се проваляме в ниските и средните ценови категории.

Коментар

• Първоначално изпратено от VS
                  Но съвет: не пийте евтини неща.

По същата логика чужденец, отпил от долен клас БГ вино ще остане с впечатлението, че произвеждаме буламачи....
                  VS, интервалът 5-20 евро бутилката не е точно евтинджос, въпреки че съм пил и много приятни френски вина за 3 евра (btw има и по-добри български аналози за под тази цена)

Е, ако говорим за "Шато Лафит"'59 или нещо от сорта, сори, там не съм експерт :-D

Мисля си, че една силна винарска индустрия можеш да я познаеш именно по middle-class вината. Да прави скъпи всеки може!

Според моето скромно мнение (не претендирам да съм познавач) генералният проблем на българските червени вина е, че са КИСЕЛИ. Кисело, мааму и това е.
                  ----------------------------------------------------
                  [url=http://designinteriorideimebeli.blogspot.

Коментар

• Ordinary Man - ше ме прощаваш, но си написал невероятна аматьорска глупост. Чилийците и калифорнийците били силни в БЕЛИТЕ вина????

Чилийските вина са сред най-добрите от света, които съм опитвал (а съм опитвал доста). Червени, разбира се. Но съвет: не пийте евтини неща.

По същата логика чужденец, отпил от долен клас БГ вино ще остане с впечатлението, че произвеждаме буламачи.

Но да се върнем към наште ширини. Някой снощи ми стопли сърцето с трендафилова домашна ракия Ееххх....

Коментар

• Първоначално изпратено от Ordinary Man
                      Не е от моделите. И чилийците и калифорнийците са силни в белите вина
                      10х, сега ми просветля

Коментар

• Първоначално изпратено от Earthquake
                        Ракийка: сливенска перла все още ми е фаворит сред upper-middle-class БГ ракиите, въпреки че някои зли езици твърдят, че е доста поразвалена...

Винце: БГ Мерло - телиш и оригиналните от Любимец. Още - различните му френски и испански (говорим в интервала 3-20 евро бутилката). Чилийските и калифорнийските все ми оставят устата яко пресъхнала след това...може пък да не съм попаднал на модели
                        Не е от моделите. И чилийците и калифорнийците са силни в белите вина

Коментар

• Ракийка: сливенска перла все още ми е фаворит сред upper-middle-class БГ ракиите, въпреки че някои зли езици твърдят, че е доста поразвалена...

Винце: БГ Мерло - телиш и оригиналните от Любимец. Още - различните му френски и испански (говорим в интервала 3-20 евро бутилката). Чилийските и калифорнийските все ми оставят устата яко пресъхнала след това...може пък да не съм попаднал на модели

Коментар

• Първоначално изпратено от Nia
                            Preporuchvam vi LS, kaberne sovinion 2005, na Loviko Suhindol...
                            На Ловико от години силата им е точно в Каберне Совинъон-а, така че нищо чудно че ти е харесало. Точно 2005 не съм чувал да е от най-силните реколти, но това не пречи да си го пийнеш с кеф. Наздраве, Ния!

Коментар

• Няма какво да говорим Тодоров е номер 1.....е и вила Любимец са много добри ама аще не са толкова известни на пазара
                              Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• Preporuchvam vi LS, kaberne sovinion 2005, na Loviko Suhindol...
                                NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

Working...
                                X