IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • МИТКО ДИНЕВ


    ПРОБЛЕМЪТ БЕРОЕ

    В навечерието на Нова година и на прага на поредната пандемична вълна, криеща в себе си неподозирани тревожни последствия не само за старозагорци, изскочи и един, може да се каже, отдавна очакван проблем. Естествено, не толкова драматичен, колкото го представят капризите на не повече от 500 - 600 ревностни фена на футбола в нашия град, но достатъчно обосновано тревожен, що се касае минимизирането на духовния живот в града ни. Защото е ясно, че град, претендиращ да е най доброто място за живеене у нас, трябва да има що годе порядъчни театър, опера, музеи, художествени галерии, да кипят в него прояви, свързани с литературата и изкуството и естествено да дава възможност на своите граждани да се занимават и да симпатизират на спорта, респективно градът ни да издържа що годе сносни, съответстващи на потенциала му
    спортни, а не само футболни отбори. Това са все прояви на духа на града и тяхното отсъствие е способно много бързо да го превърне
    в поредния български Чирпан, който, като го загърби магистралата, единствения лост на бизнеса в града, го напускат дори и проститутките, а неколцината мутри, генериращи мизерните финансови потоци или изчезват от това прокълнато място, или чисто и просто фалират.
    За съжаление, трябва да си даваме сметка, че живеем в тъпа, глупава и по тази причина, изключително тъжна държава. И няма смисъл да се вайкаме, защото това дередже си го постигнахме самите ние и като гледаме как живеят хората в белите държави, трябва да си отговорим, можем ли и ние да изградим като тях такова гражданско общество, което да е гарант за правилния просперитет на страната ни, или не можем. И тогава да искаме полагащото ни се.
    За футбола в нашия град в последните 20 години, може да ви прозвучи нескромно, но едва ли има друг като моя милост, който да е опознал толкова детайлно всичките му проблеми в цялата им палитра - материални, финасови, обществени, технически, морални и какви ли не още. Не претендирам да съм футболен капацитет, но така се случи, че животът ме захвърли в ужасна месомелачка и ме застави да се запозная с неподозирани от други като мен, детайли в този живот.
    Мисля, че сега е момента да ви разкажа за всичките невероятни перипетии около сагата Берое, за много от които старозагорци, а дори и феновете на отбора, дори и не подозират. В тях е натрупан колосален опит, който, убеден съм, би могъл да помогне и днес, когато въпросът със съществуването на отбора, а и на самия футбол в града ни, виси със страшна сила.
    Началото на сагата Берое, напълно естествено може да се каже, не започна от емблематичния собственик Банев и острия му спор с феновете на клуба. Всички знаем, постоянните рокади на желаещите да се отъркат в славата на футболни босове, пишман бизнесмени в първите десет години на прехода. Гриша Ганчев беше ми споделил веднъж в неговия стил, че единствено професията футболен бос, ти позволява напълно законно да си купиш не.ър, без да те считат за робовладелец.
    Колкото и да е ви е неприятно, Банев бе първия, който успя да изгради нещо като юридически и икономически футболен субект и няма как да не му се отдаде дължимото за похарчените му безвъзвратно милиони. Без да съм му фен, искам да кажа, че за съжаление, това не могат да разберат много лумпенизирани старозагорци, което си е нормално за хората в подобни на нашата, страни. Да, глупаво беше от негова страна, когато той демонстративно тръгна срещу настръхналите фенове и всъщност срещу клуба си, воден единствено от желанието да им докаже, че те без неговата финансова подкрепа са нищо.
    Берое бе изхвърлен на улицата – без средства, без управа и главното без възможности да изкара лиценз за предстоящия сезон,.т.е. закриването на клуба бе въпрос на дни.
    Идеята за спасяването на клуба възникна спонтанно, както принудата сега кара разтревожените привърженици да предприемат екстрени, но нека признаем в голяма степен, хаотични и не свързани със здравия разум действия. Защото тецът за десет години даде за футбола ни, много ли, малко ли – около 50 милиона сухи пари, а трудно могат да бъдат пресметнати и средствата, които той похарчи за спортните съоръжения. Терени, осветление, тренировъчни бази, инвентар всичко това бе направено от държавата и няма друга фирма у нас, освен в Лудогорец, която да е наляла безвъзвратно толкова пари във футбола. Няма как да го опровергаете. Вината е в ръководството на клуба. Не бе трудно то да се досети, че спирането на кранчето на изобилието може да стане във всеки един момент, в който се смени политическата система и трябваше по упорито да се търсят варианти за този случай, а не да се разчита на отделни спомоществования от случайни, временно изгряли икономически субекти. И не трябва да откриваме питагоровата теорема, за да разберем, че в света този проблем отдавна е решен с акционирането на всички големи футболни клубове. И системата работи перфектно.
    Всъщност, това беше и нашата идея, когато се заехме да извадим горещите кестени от огнището на старозагорския футбол, след абдикирането на Банев. Това не можеше да стане обаче само с едно голо желание да помогнем. Берое бе частно дружество с реален собственик, чието желание, след като е взел решение да се разделя с клуба, естествено бе да продаде акциите му, но в никакъв случай да ги подарява на друг. Нужно бе да се приложи хитър и до голяма степен компромисно незаконен ход, за да се попречи на собственика да препятства действията по саниране на отбора. Нашите юристи намериха пролука, Банев имаше неплатени задължения към маса доставчици на клуба. Тези дългове бяха изкупени от Холдинг Загора и заведохме дело срещу собственика, обявявайки дружеството му във фалит. Грешката на Банев бе, че той самонадеяно не плати тези мизерни задължения и пренебрегна надвисналата опасност от загуба на собствеността на дружеството си. Нататък нещата се развиха с главоломна бързина – съдът, нечувано за дейността си, насрочи за няколко дена дело и с големи компромиси осъди Банев, отнемайки му правото и лиценза на футболния клуб. Този лиценз стана собственик на завелия иска – Загора холдинг, а ние за да тушираме съмнението, че предстои нова сага на Берое с други поредни безсъвестни чорбаджии, го подарихме този лиценз на една дузина ветерани на старозагорския футбол, демек те ще са новите собственици на клуба. Така новото дружество Берое, което си беше абсолютно незаконно, с големи недомлъвки и натиск в БФС, бе регистрирано и му бе даден абсолютно компромисно лиценз. (впоследствие по нашия „гениален“ път се помъчиха да тръгнат и Ботев, срещу упорития си и безполезен собственик, но на тях бе отказано, защото то очевидно си беше гаф и нарушение на закона, а не само правилниците на БФС) Ние бяхме първи и докато институциите се осъзнаят (трябва да се отчете факта, че всички те ни симпатизираха, къде в името на запазване на емблематичния старозагорски футбол, къде водени от класовата си ненавист към скандално забогателия собственик на АКБ Форес) успяхме да се промушим през цедката.




    Коментар


    • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
      Айдееее - уникално състезание на формулата.Макс е шампион
      Добър е, дано задържи тая форма и следващия сезон. Фен съм му.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
        Айдееее - уникално състезание на формулата.Макс е шампион
        Да много яко. Браво на Ферстапен, изхвърли надутия и няма да бие рекорда на Шуми. Супер стана, браво на максо
        Last edited by X_Y; 12.12.2021, 20:19.
        http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

        Коментар


        • Айдееее - уникално състезание на формулата.Макс е шампион
          Last edited by RUBLA; 12.12.2021, 17:58. Причина: Спазвайте добрия тон!
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
            Изразът "Биеш се като момиче!" придоби друг смисъл през последните дни ... (wink)
            Съвсем, съвсем друг смисъл доби този израз след Олимпиадата. Българките показаха сила браво!

            Коментар


            • Вкара невероятните 566 гола в 607 мача за "Байерн"



              anteni.bg
              Отиде си Герд Мюлер - Бомбардировачът на нацията - АНТЕНИ

              Коментар


              • Прогноза Осиек - ЦСКА Днес 12.08.-22:15ч. Осиек Or Цска-София / Over 1.5 1.85;Осиек Или Цска-София / Над 2.5 2,50

                Коментар


                • Аз бих играл над 1,5..

                  Коментар


                  • Моля дайте прогнози за Лудогорец-Олимпиакос!
                    Ето и моята!Лудогорец Или равенство / Над 1.5 коеф. 2.35.....Лудогорец Или равенство / Над 2.5 коеф.4.40 EFBET

                    Коментар


                    • Изразът "Биеш се като момиче!" придоби друг смисъл през последните дни ... (wink)

                      Коментар


                      • Шапки- долу!!!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                          Огря ни - след 13 години ЗЛАТООООО
                          Добре че са жените
                          Click image for larger version

Name:	231672915_4597709563573365_8623662115848173684_n.jpg
Views:	1
Size:	41.0 КБ
ID:	3790011

                          Браво момичета! Това са имената на медалистите ни на Олимпиадата в Токио:
                          - Ивет Горанова - карате;
                          - Стойка Кръстева - бокс;
                          - Евелина Николова - борба;
                          - Тайбе Юсеин - борба;
                          - Антоанета Костадинова - стрелба.
                          Само жени! Мъжете ни си пазят силите за ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА.
                          На снимката Ивет Горанова - златен медал в каратето.






                          Коментар


                          • Огря ни - след 13 години ЗЛАТООООО
                            Добре че са жените
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                            Коментар


                            • Хора, на олимпиадата май, освен среброто дето вече взехме, няма да ни огрее друго.

                              Коментар




                              • 150 кинта напред - с малко, но от сърце. бях убеден, че ще изпуснат. До какво се доведе клетата лгбтдцикюдабълю, коленичила имперска сила на трите писанки - винаги съм им симпатизирал и съм бил против жабетата, но снощи стисках палци до полуда на Италия и се накефих, все едно България го е взела този мач. Каквото посееш, това ще пожънеш...
                                Last edited by RUBLA; 12.07.2021, 14:34. Причина: Изтрито мнение.
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X