Ти от Марс ли падаш? БФС е най-корумпираната структура в тази държава. ??!?? Тези трябва министъра да им вземе лиценза.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спорт (2)
Collapse
X
-
От ММС се усъмниха в незаконосъобразни действия на свои служители
segabg.com
Документи по дело срещу БФС са изчезнали от спортното министерство
Коментар
-
Ваксинационният паспорт ще е задължителен за всички, обяви спортната министърка
SEGABG.COM
Обрат във Франция: Джокович може да не играе и на “Ролан Гарос“
Тенисист №1 в света Новак Джокович почти сигурно няма да участва и във втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос", ако не се ваксинира срещу коронавиру...
Посетете Информационния център за COVID-19 за ресурси относно ваксините.
Получаване на информация за ваксините
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПешо , ти нали не гласуваш и не те интересува..Не трябва да те интересува и кой какво ще разобличава..
trafficnews.bg
Балтов: Ще се наложи и четвърта доза
Щадящите тестове за децата не са ефективни, заяви бившият директор на Пирогов
Коментар
-
Пешо , ти нали не гласуваш и не те интересува..Не трябва да те интересува и кой какво ще разобличава..
trafficnews.bg
Балтов: Ще се наложи и четвърта доза
Щадящите тестове за децата не са ефективни, заяви бившият директор на ПироговLast edited by X_Y; 16.01.2022, 21:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеРАДОСТИН ВАСИЛЕВ
Ще разоблича мафията в спорта. Започвам огромна реформа в ММС и търговските дружества, на които е принципал. Целта е да бъдат преустановени всички порочни практики, които съм установил в първия месец от мандата ми.
В рамките на този месец се постарах да се запозная детайлно със системата на ММС, свързаните дружества, Българския спортен тотализатор, проблемите в българския спорт и се оказа, че нещата са много по-сложни и тежки, отколкото аз съм си представял. По-тежки и сложни от гледна точка на практики в структурата на ММС, в различни административни звена, които по моя оценка са на ръба на законността и които са били тенденция. За тези практики ще взема мерки по законовия ред.
Изключително много проблеми има в дружествата, на които аз съм принципал – „Национална спортна база“ ЕАД, „Академика 2011“ ЕАД, „Сердика спортни имоти“ ЕАД. Другата седмица взимам решение как ще продължат да работят тези дружества и по личния състав на управлението им.
В понеделник освобождавам всички членове на Съвета на директорите и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор. Вече съм се договорил с тях. Представили са ми част от документите на тотализатора. По първи мои анализи проблемите са изключително тежки. В последните 6 години – 4 години на загуба, последните 2 години с 8 и 11 млн. лева на печалба. Тепърва ще анализираме сключените договори в последните няколко месеца от управлението на настоящето ръководство на БСТ. С изпълнителния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство.
Ще бъде извършено цялостно преструктуриране на Министерството на младежта и спорта.
До 10 дни ще има нов устройствен правилник на министерството. Голяма част от хората, които работят в него ще бъдат освободени по различни причини. Някои от тях ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си в ММС. Другите ще преценяваме каква отговорност може да им се търси. Откриваме много порочни практики в структурите на ММС, разговарял съм вече и с премиера по този въпрос и с финансовия министър. Имам пълен картбланш. Аз съм станал министър именно заради това – да въведа ред в тази система.
На отделни пресконференции ще давам информация за всяко едно действие, което ще предприемем. Ще информираме за всички дружества, свързаните структури, за загубите на дружествата, за начина на управление на дружествата, за това какво се е случвало дълги години в една обществена тайна. В системата на спорта са се извършвали безобразия. И ние сега започваме да ги вадим.
По повод срещите ми с представители на спортните федерации, на които те бяха запознати с новата Програма за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г. Ръководителите приеха с одобрение извършените промени по критериите. Много от тях споделиха, че подобни срещи между министър и спортни федерации не са били практика в продължение на дълги години.
Обявих, че от сега нататък тези срещи ще бъдат регулярни. Хубаво е всички федерации да се събират, за да може да обсъждаме проблемите. Аз не мога да знам как да помогна, ако те не са тук и не работят заедно с нас.
Изключително добро впечатление имам от представителите на федерациите. Това са хора, които наистина знаят с какво се занимават. Те са опитни, кандидатствали са много години по програмите на ММС. Убеден съм, че няма да имат проблеми с формулярите за кандидатстване по новата Програма. Те самите го декларираха.
Ангажирал съм целия потенциал на ММС, в лицето на дирекция „Спорт за високи постижения“, да се помогне на федерации, които никога не са кандидатствали за финансиране и да попълнят своите документи, за да не се изпуснат сроковете.
Обърнах се към всички с абсолютна откровеност. Във всичките ми разговори с хората съм подходил по този начин.
Ще бъде извършван изключително засилен контрол над разходваните от федерациите средства, които са предоставени от ММС.
Аз съм човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията. Аз съм достатъчно смел и целеустремен, за да го направя. Първите писъци в системата на спорта ще дойдат от тези, които са най-облагодетелствани от системата на мафията, която дълги години е завладяла българския спорт. Повече пари по телефона и с договорки с президенти на федерации няма да се раздават.
От днес вратите ми са отворени за всички. Няма да деля федерациите на олимпийски, неолимпийски, малки, технически, колективни и индивидуални спортове. Аз се боря за това ММС да не бъде изолирано, маргинализирано, а спортът да бъде държавна политика. Федерациите от своя страна осъществяват и поддържат необходимото ниво на прозрачност, което отговаря на едно министерство. Ако някой си мисли, че ще бъде така както е било 12 години назад във времето, се е заблудил. На нито една федерация няма да се пречи. Напротив. Сега ще получат най-голямото финансиране за всички времена.
Искам да внеса и разяснение по повод възникналата ситуация с председателя на БФХГ Илиана Раева, която напусна срещата между екипа на ММС и представителите на федерациите преди нейния край.
Никой не разбра защо Раева си тръгна предварително. ММС е институция и трябва да се подхожда с уважение към нея и към министъра. Не съм търсил конфронтация. Имам твърде много работа, за да влизам в междуличностни нападки с г-жа Раева.
Коментар
-
Федералният съд на Австралия взе единодушно решение по казуса на световния №1.
dnevnik.bg
Джокович загуби обжалването и ще бъде депортиран (обновена)
Коментар
-
В българския футбол отдавна е настанало време за мъже. Към днешна дата времето на дами като Галя Топалова на и около родните терени е далеч в миналото и елитните ни клубове се управляват от мъже. От хора с реноме, които зад гърба си имат успехи в бизнеса или успехи на футболното поле, които ги карат да изглеждат съвсем на мястото си високо в ръководството на отборите от Първа лига. Това важи и за онези, които дърпат конците на самия български футбол - мъжете в БФС.
Да, обаче в последно време от действията на тези футболни хора не лъха на мъжкарство...
Четете повече в коментара на Адриана Димитрова
SPORTLIVE.BG
Време за мъже, ала с управници без мъжка дума, или как се обръща палачинката в Първа лига
Така няма да стане, уважаеми босове, шефове, собственици!
Коментар
-
РАДОСТИН ВАСИЛЕВ
Ще разоблича мафията в спорта. Започвам огромна реформа в ММС и търговските дружества, на които е принципал. Целта е да бъдат преустановени всички порочни практики, които съм установил в първия месец от мандата ми.
В рамките на този месец се постарах да се запозная детайлно със системата на ММС, свързаните дружества, Българския спортен тотализатор, проблемите в българския спорт и се оказа, че нещата са много по-сложни и тежки, отколкото аз съм си представял. По-тежки и сложни от гледна точка на практики в структурата на ММС, в различни административни звена, които по моя оценка са на ръба на законността и които са били тенденция. За тези практики ще взема мерки по законовия ред.
Изключително много проблеми има в дружествата, на които аз съм принципал – „Национална спортна база“ ЕАД, „Академика 2011“ ЕАД, „Сердика спортни имоти“ ЕАД. Другата седмица взимам решение как ще продължат да работят тези дружества и по личния състав на управлението им.
В понеделник освобождавам всички членове на Съвета на директорите и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор. Вече съм се договорил с тях. Представили са ми част от документите на тотализатора. По първи мои анализи проблемите са изключително тежки. В последните 6 години – 4 години на загуба, последните 2 години с 8 и 11 млн. лева на печалба. Тепърва ще анализираме сключените договори в последните няколко месеца от управлението на настоящето ръководство на БСТ. С изпълнителния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство.
Ще бъде извършено цялостно преструктуриране на Министерството на младежта и спорта.
До 10 дни ще има нов устройствен правилник на министерството. Голяма част от хората, които работят в него ще бъдат освободени по различни причини. Някои от тях ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си в ММС. Другите ще преценяваме каква отговорност може да им се търси. Откриваме много порочни практики в структурите на ММС, разговарял съм вече и с премиера по този въпрос и с финансовия министър. Имам пълен картбланш. Аз съм станал министър именно заради това – да въведа ред в тази система.
На отделни пресконференции ще давам информация за всяко едно действие, което ще предприемем. Ще информираме за всички дружества, свързаните структури, за загубите на дружествата, за начина на управление на дружествата, за това какво се е случвало дълги години в една обществена тайна. В системата на спорта са се извършвали безобразия. И ние сега започваме да ги вадим.
По повод срещите ми с представители на спортните федерации, на които те бяха запознати с новата Програма за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г. Ръководителите приеха с одобрение извършените промени по критериите. Много от тях споделиха, че подобни срещи между министър и спортни федерации не са били практика в продължение на дълги години.
Обявих, че от сега нататък тези срещи ще бъдат регулярни. Хубаво е всички федерации да се събират, за да може да обсъждаме проблемите. Аз не мога да знам как да помогна, ако те не са тук и не работят заедно с нас.
Изключително добро впечатление имам от представителите на федерациите. Това са хора, които наистина знаят с какво се занимават. Те са опитни, кандидатствали са много години по програмите на ММС. Убеден съм, че няма да имат проблеми с формулярите за кандидатстване по новата Програма. Те самите го декларираха.
Ангажирал съм целия потенциал на ММС, в лицето на дирекция „Спорт за високи постижения“, да се помогне на федерации, които никога не са кандидатствали за финансиране и да попълнят своите документи, за да не се изпуснат сроковете.
Обърнах се към всички с абсолютна откровеност. Във всичките ми разговори с хората съм подходил по този начин.
Ще бъде извършван изключително засилен контрол над разходваните от федерациите средства, които са предоставени от ММС.
Аз съм човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията. Аз съм достатъчно смел и целеустремен, за да го направя. Първите писъци в системата на спорта ще дойдат от тези, които са най-облагодетелствани от системата на мафията, която дълги години е завладяла българския спорт. Повече пари по телефона и с договорки с президенти на федерации няма да се раздават.
От днес вратите ми са отворени за всички. Няма да деля федерациите на олимпийски, неолимпийски, малки, технически, колективни и индивидуални спортове. Аз се боря за това ММС да не бъде изолирано, маргинализирано, а спортът да бъде държавна политика. Федерациите от своя страна осъществяват и поддържат необходимото ниво на прозрачност, което отговаря на едно министерство. Ако някой си мисли, че ще бъде така както е било 12 години назад във времето, се е заблудил. На нито една федерация няма да се пречи. Напротив. Сега ще получат най-голямото финансиране за всички времена.
Искам да внеса и разяснение по повод възникналата ситуация с председателя на БФХГ Илиана Раева, която напусна срещата между екипа на ММС и представителите на федерациите преди нейния край.
Никой не разбра защо Раева си тръгна предварително. ММС е институция и трябва да се подхожда с уважение към нея и към министъра. Не съм търсил конфронтация. Имам твърде много работа, за да влизам в междуличностни нападки с г-жа Раева.
- 2 Харесвания
Коментар
-
На пресконференцията присъстваха представителите на Сдружение Ботев Рашко Стоянов, Бойчо Попов и Леон Анави, а брифингът беше воден от журналиста Валери Станков. Присъстваха и легендите на Ботев Трифон Пачев, Иван Глухчев и Иван Занев. Ботев ще направи 110 години на 12 март.
Създаден е Инциативен комитет за честването, в който влизат ветерани, фенове, както и родственика на патрона на клуба Христо Ботев - Боян Ботйов.
"По повод отбелязването на 110-годишнината ние феновете сме единни и ще разчитаме на подкрепата на всички фенове и на мажоритарния собственик на клуба Антон Зингаревич. Бюджета е около 110 хиляди лева. Започваме дарителска кампания за инициативата. Целта ни е да съберем половината от тези пари от феновете. Допълнително ще бъде оповестено как ще могат феновете да се включат в инициативата. Събитията ще протекат през цялата година. От 11 до 13 март ще се организират най-големите събития. Церемония по награждаване на ветерани, първа копка на парк "110 години Ботев", който ще се намира до клубната база в Коматево. Ще издадем юбилейна пощенска марка по случай 110-годишнина на клуба, за която искам да благодаря на Министерството на транспорта и на Български пощи", заяви Рашко Стоянов.
"Конкурс за детска рисунка ще бъде първата инициатива. Тя ще стартира от утре и се приемат рисунки до средата на февруари. Ще има награди за най-добрите. Рисунките ще бъдат оценявани от жури. Ще има фотоизложба - "110 години Ботев". Тя ще бъде открита на 3 март и ще продължи до 15 март в галерия "Капана". Ще бъде представена фотоизложба със 110 фотографии. След края на изложбата фотосите ще бъдат продадени на благотворителен търг", Леон Анави
"През май ще се проведе благотворителен пролетен бал. Събраните пари ще бъдат за построяване на паметник на нашата легенда Динко Дерменджиев - Чико. Ще бъде организиран и детския турнир в памет на Георги Славков - Бенкса. Подготвя се и детско списание. Чрез него ще покажем и историята на клуба по един модерен начин. В средата на годината ще има концерт на Античния театър. Ще участват Държавна опера Пловдив и много познати музикални лица. През есента ще представим документалния филм - "Легендите на Ботев Пловдив". Той ще бъде завършек на цялата културна програма по случай 110-годишнината", заяви Бойчо Попов.
Ето как и Вие може да се включите в дарителската кампания за отбелязване на 110 годишнината на Ботев Пловдив:
1. Като направите банков превод в откритата сметка за дарения за кампанията:
IBAN : IBAN BG30 TEXI 9545 1004 0180 01,
Сдружение ПФК Ботев
2. Чрез системата за електронни разплащания Paypal на: us@botevplovdiv.org
__________________________________________________ ____________________
Поздравления за инициативния комитет и в частност за Бойчо ........ и все пак основното внимание трябва да е насочено върху довършването на Колежа ..... и то и двете му фази!!! ...... този фокус не бива нито за момент да се изпуска!!!fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар