IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Ето ме и мен - намирам време
    Виж, всичко, което си казал е много вярно и аз бих се подписaл под всяка твоя дума, само дето правиш една мъничко, но реално решаваща грешка. Грешка, която повечето от нас правят, често я правя и аз - ти мислиш за ситуацията като за идеалната перспектива, като за равни други условия, като случваща се във вакуум. Е, да, ама такива условия реално няма. Има ги в мечтите ни, има ги в учебниците, но ги няма в тази реалност, нашата реалност.

Нека не съм голословен и само теоритизаращ главоч, ще дам конкретен пример от родната история. През 1913 година България има най-голямата армия на Балканите - по-голяма от тази на маляките и шумадийците общо взети заедно. Едновременно с това България търпи най-голямото си поражение. Поражение, раните от които са нетърпими 100 години по-късно. Поражение, предопределило съдбата ни е до ден днешен. Българската армия е три пъти по-голяма от маляшката и поне с 2 пъти по-висок боен дух. Тази армия е помляла шумадийците през 1885, отнесла е манафите през 1912, има почти цялата подкрепа на населението в Тракия и Македония, модерно оборудвана е (само с тежките оръдия куцаме), реално най-модерната на Балканите, бойният дух е несравним с нито една друга държава, икономиката на страната е най-силната на полуострова и т.н. Всичко това уж предопределя резултатът от войната. Да, ама не, просто всички се обединяват срешу нас - е, среу целия полуостров няма държава, която да издържи, особено когато е в центъра. Конкретно с маляките - силите са почти равни (с лек техен превес), но ние имаме войски и източно и западно от Струма. Те изтеглят всичко на Запад от Струма и ни удрят такъв оглушителн шамар при Кукуш, при стотношение 3:1 в силите, съотношение, което не може да бъде компенсирано с никаква воинска храброст, че просто ни пребиват. Един шамар, една изгубена битка, след която ние опразваме цяла Беломорска Македония. Една агуба, но в точния за тях момент, загуба, след която нашите войски спрат да бягат чак при Благоевград. Никога друг път не са ни били, даже ги смазваме после по време на Първата световна, но резултатът е един и след нея - губим и Беломорска Тракия.
    Та това е смисълът на това да знаеш кога да биеш и кога да губиш тактикчески. Ако нашите управници през 1913 се бяха задоволи с Лондонска България, която дори е по-голяма от Санстефанска и бяха изчакали руския арбитраж (вярно и казаците изключително грозно ни играят в гръб, но ние се самозабравяме от победите си до степен, в която поставяме ултиматум на риския цар, това даже немците не смят да го направим, но ние сме велики) сега щяхме да сме една 15 милионна просперираща държава. Но не, ние сме искали всичко и веднага - бой до дупка, щото ние без Солун не можем, ама и без Лерин не можем, пък и без Шип и Скопие, че даже и без Родосто. Ей до това води грандоманията и надценяването. За разлика от нас една скапана малякия е знаела как да подходи - знаеш ли, че след Съединението те се готвят да обявят война на България,даже сондират шумадийците за подкрепа. В крайна слетка се отказват, защото си знаят силите. Ние - не, ние сме велики...
    Не ща да се меря с теб по история, щото не съм достатъчно подготвен.
    Фактите, са такива, квито СА. Сами срещу всички (звучи познато, кат че ле.. )
    НЕ СТАВА.
    Инак, да - ся, е ЛЕСНО да говорим, ВПОСЛЕДСТВИЕ.
    Сега, СЛЕД събитията, ни е видно, кой, какво и къде не е измислил по най-добрия начин
    Резултата е виден СЕГА. Тогава, е ВЗЕТО ТАКОВА решение.
    Аз, НЕ СМЕЯ да ги съдя...
    ТАКА са го видели - ТАКА са направли.
    Да, ама можеше по-добре.
    Да, ама АКО бяхме ...
    АКО ТОГАВА не така, А ТАКА...
    Сигурно е можело по-добре.
    Историята е такава, каквато Е ...
    НЕ съм от хората, дето оценяват такива събития... Твърде ГОЛЕМИ са за мен.
    Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    А историята помни само победителите, "ако" в нея няма, а поняога, за да се засилиш, следва да направиш крачка-две назад. така трябвае да постъпи и България и пез 1913 (исторически паралел просто) и през уикенда - кой щеше да ги обвини? Кой? И нямаше ли да е пълна залата за 1/2 финала, до който щяхме да стигнем с лекота, а? Кой щеше да се откаже, кой щеше да обвини Бидона? А сега пак ше гледаме 1/2 финал, но без България в него. Умните отбори, хора, комапнии действат така - коагто можеш да си спестиш време, нерви, усилия, пари, просто го правиш, дори и да ти се присмиват и уж да изгледаш слаб. Бий, за да те уважват е страхотен принцип, но трябва да си знаеш и възможностите, а първенството (както и войната) не е спринт, а маратон. Важно е кой ще се смее последен, а победителите - е, тях не ги съдят, нали?

Българи, юнаци!!!
    Въпреки подплатената с история аргументация, НЕ съм съгласен.
    България - ВИНАГИ ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗА ЗА ПОБЕДА.
    Всеки БЪЛГАРИН-спортис (без значение, дале е щангис, футбалер или биатлонис), ВИНАГИ требе да излиза за ПОБЕДА. Да надскочи, да набие, да вдигве повече, да вкара повече или да надбега, а бе ковто там се прави, но ПОВЕЧЕ от противника... ТОВА е смисълът на спорта. Да тренираш и да се подготвяш, САМО ЗА ПОБЕДА. НЕ "достойно" 8-мо място, "достойно" класиране, или "великолепен" сребърен медал.
    ЗА ПОБЕДА.
    На ТОВА, трябва да учим децата си.
    Да искат и да се стремят, да са ПОБЕДИТЕЛИ. Не надхитрили или излъгали, а ПОБЕДИЛИ противника (а не дай си Боже и врага).
    (лека препратка, към моите пожелания, преди всеки мач на Байерн - И ДВАТА отбора да са в пълен състав, здрави. Който е по-добър - да победи.)
    Добечера, Николов, Братоев и другите БЪЛГАРИ от отбора, просто трябва да излязат на терена с лъвовете на гърдите и да се раздадат. ТОВА е. Пък каквото стане !
    АКО ни надвият швабите, нека стане на паркета.
    Да напраат повече точки. АКО го направят, НЯМА да е щото паднаха първия мач, а защото е възможно да са просто по-силни. ОК.
    Важното е, НИЕ да се борим със всички сили (колкото са - толкова).
    В спорта и живота ИМА и победи и загуби. ВАЖНОТО е да си направил ПРАВИЛНОТО - да си се БОРИЛ.
    че СМАЖЕМ фолсвагените !!!
    БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ - !!!
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Мда, загубата на Рейнджърс беше болезнена, имайки предвид амбициите им за шампионска титла и факта, че Джетс играха предната вечер, оправдание няма. Имаха 10 минути с човек повече, като при последното 2 минутно наказание допуснаха гол, което е...

Коментар

аз за пореден път се убеждавам да не пипам нещо, от което не разбирам - тъкмо посъбрах малко снощи от волей и футбол и го забих на двата твърди мача, от които единия не излезе и то с много - здраве да е, може пък другия път да стане, ако пак реша да пускам хокей..
        Моите скромни опити С ХОКЕЙ ЗАЛОЗИ са показали че NHL не бива да се пипа!
        За който му се залага може да се пробва с KHL (нещо като континентална хокейна лига - всичкото бляд + някои европейски отбори)! Там сякаш нещата са по-предвидими! А и мачовете са в наше време и може да се пускат на живо!

иначе аз съм много доволен! Снощи късмета ме покрива цял ден: един губещ залог не е станал (щото го мъчих през телефона), в 88та минути ми излезе един ГГ дубъл в английските долни дивизии. Сега се събуждам и гледам че дубъл ми Бразилия+Над 1.5 и Еквадор + Над 1.5 излязал с дузпа в 95тата минута...
        Last edited by man_united; 14.10.2015, 08:32.

Коментар

• аз за пореден път се убеждавам да не пипам нещо, от което не разбирам - тъкмо посъбрах малко снощи от волей и футбол и го забих на двата твърди мача, от които единия не излезе и то с много - здраве да е, може пък другия път да стане, ако пак реша да пускам хокей..
          Първоначално изпратено от Captain Morgan Разгледай мнение
          Вторник е. След събота това винаги е бил най-ползотвория ден за хокей. От опит в събота и вторник излизат най-прави тиражите, но пък да видим.

За мен може да се търсят задължителни победи на Рейнджърс и Далас. С по-малка вероятност - Монтреал, Каролина, Нашвил, Сан Хосе, Детройт и Сейнт Луис.

Ето и моята фън колонка (система 4/5/6 от 6)

1 ДЕТ Ред Уингс -1.5 ТБ Лайтнинг @ ДЕТ Ред Уингс
          (Хендикап) 14/10/2015 Никой 3.30 Текущ
          2 СХ Шаркс СХ Шаркс @ ВАШ Капиталс
          (Коефициенти) 14/10/2015 Никой 2.05 Текущ

3 СТЛ Блус -1.5 СТЛ Блус @ КАЛ Флеймс

4 НАШ Предаторс -1.5 НАШ Предаторс @ НДж Девилс
          (Хендикап) 14/10/2015 Никой 2.85 Текущ
          5 КАР Харикейнс -1.5 ФЛО Пантърс @ КАР Харикейнс
          (Хендикап) 14/10/2015 Никой 3.50 Текущ
          6 Над 5.5 ЕДМ Ойлърс @ ДАЛ Старс
          (Общо в Мача) 14/10/2015 Никой 1.95 Текущ
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

обаче едно не мога да разбера, какво толкова плюете Перукан - ето, под неговото вещо ръководство успяхме да изпреварим Маляките (европейски преди 11 години и 1/8 финалист на световното миналата година) и достигнахме нивото на Холандия (трети на световното миналата). И още има мрънкачи - какво повече искате, бе
            Забрави, че сме и пред така обичаните от теб западни съседи

Уфф, лека нощ!

Коментар

• обаче едно не мога да разбера, какво толкова плюете Перукан - ето, под неговото вещо ръководство успяхме да изпреварим Маляките (европейски преди 11 години и 1/8 финалист на световното миналата година) и достигнахме нивото на Холандия (трети на световното миналата). И още има мрънкачи - какво повече искате, бе
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                Не го бех видел тоа пост.. (та ся, ш си позвола реплика.. ако мой, афкорс..)
                Ми, Груйче, НЕ съм съгласен...
                Аз съм на мнение Българите, правят точно това, което трябва. Играят за победа. БОРЯТ се, въпреки ситуациите, които се получиха.. И, ... ПОБЕЖДАВАТ.
                Пък да става квото ЩЕ..
                Вчера, слушах Гебоно по радилото. От мен БРАВОС !!!
                Ми, за мен ТОВА е единствената вярна позиция. ВИНАГИ излизаш на терена за ПОБЕДА...
                И отборът го е подкрепил. Защото, НЯМА КАК, в София, да паднем умишлено !!!
                И НЕ ТРЯБВА.
                И не само в София. А НИКЪДЕ не трябва да губиш умишлено !!!
                АКО сметките на швабете, излязат верни и ни бият на четвърт-финала, значи, не сме били по-добри от тях...
                Голям ПРАЗ. Все някой трябва да победи. налЕ..
                Има обаче и друг вариант.. Въпреки СЕЛСКОТО сметкаджийство и холандоитриганството, ПАК да им скъсаме шортите от бой.
                И одат да си праат смеДките у ЛеверкУзен или къде щАт..!!!
                Щото ВЯРВАМ, че имаме сили да ги шамаросаме ПАК ...
                БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ !!!
                Ето ме и мен - намирам време
                Виж, всичко, което си казал е много вярно и аз бих се подписaл под всяка твоя дума, само дето правиш една мъничко, но реално решаваща грешка. Грешка, която повечето от нас правят, често я правя и аз - ти мислиш за ситуацията като за идеалната перспектива, като за равни други условия, като случваща се във вакуум. Е, да, ама такива условия реално няма. Има ги в мечтите ни, има ги в учебниците, но ги няма в тази реалност, нашата реалност.

Нека не съм голословен и само теоритизаращ главоч, ще дам конкретен пример от родната история. През 1913 година България има най-голямата армия на Балканите - по-голяма от тази на маляките и шумадийците общо взети заедно. Едновременно с това България търпи най-голямото си поражение. Поражение, раните от които са нетърпими 100 години по-късно. Поражение, предопределило съдбата ни е до ден днешен. Българската армия е три пъти по-голяма от маляшката и поне с 2 пъти по-висок боен дух. Тази армия е помляла шумадийците през 1885, отнесла е манафите през 1912, има почти цялата подкрепа на населението в Тракия и Македония, модерно оборудвана е (само с тежките оръдия куцаме), реално най-модерната на Балканите, бойният дух е несравним с нито една друга държава, икономиката на страната е най-силната на полуострова и т.н. Всичко това уж предопределя резултатът от войната. Да, ама не, просто всички се обединяват срешу нас - е, среу целия полуостров няма държава, която да издържи, особено когато е в центъра. Конкретно с маляките - силите са почти равни (с лек техен превес), но ние имаме войски и източно и западно от Струма. Те изтеглят всичко на Запад от Струма и ни удрят такъв оглушителн шамар при Кукуш, при стотношение 3:1 в силите, съотношение, което не може да бъде компенсирано с никаква воинска храброст, че просто ни пребиват. Един шамар, една изгубена битка, след която ние опразваме цяла Беломорска Македония. Една агуба, но в точния за тях момент, загуба, след която нашите войски спрат да бягат чак при Благоевград. Никога друг път не са ни били, даже ги смазваме после по време на Първата световна, но резултатът е един и след нея - губим и Беломорска Тракия.

Та това е смисълът на това да знаеш кога да биеш и кога да губиш тактикчески. Ако нашите управници през 1913 се бяха задоволи с Лондонска България, която дори е по-голяма от Санстефанска и бяха изчакали руския арбитраж (вярно и казаците изключително грозно ни играят в гръб, но ние се самозабравяме от победите си до степен, в която поставяме ултиматум на риския цар, това даже немците не смят да го направим, но ние сме велики) сега щяхме да сме една 15 милионна просперираща държава. Но не, ние сме искали всичко и веднага - бой до дупка, щото ние без Солун не можем, ама и без Лерин не можем, пък и без Шип и Скопие, че даже и без Родосто. Ей до това води грандоманията и надценяването. За разлика от нас една скапана малякия е знаела как да подходи - знаеш ли, че след Съединението те се готвят да обявят война на България,даже сондират шумадийците за подкрепа. В крайна слетка се отказват, защото си знаят силите. Ние - не, ние сме велики...

А историята помни само победителите, "ако" в нея няма, а поняога, за да се засилиш, следва да направиш крачка-две назад. така трябвае да постъпи и България и пез 1913 (исторически паралел просто) и през уикенда - кой щеше да ги обвини? Кой? И нямаше ли да е пълна залата за 1/2 финала, до който щяхме да стигнем с лекота, а? Кой щеше да се откаже, кой щеше да обвини Бидона? А сега пак ше гледаме 1/2 финал, но без България в него. Умните отбори, хора, комапнии действат така - коагто можеш да си спестиш време, нерви, усилия, пари, просто го правиш, дори и да ти се присмиват и уж да изгледаш слаб. Бий, за да те уважват е страхотен принцип, но трябва да си знаеш и възможностите, а първенството (както и войната) не е спринт, а маратон. Важно е кой ще се смее последен, а победителите - е, тях не ги съдят, нали?

Българи, юнаци!!!

Коментар

• Вторник е. След събота това винаги е бил най-ползотвория ден за хокей. От опит в събота и вторник излизат най-прави тиражите, но пък да видим.

За мен може да се търсят задължителни победи на Рейнджърс и Далас. С по-малка вероятност - Монтреал, Каролина, Нашвил, Сан Хосе, Детройт и Сейнт Луис.

Ето и моята фън колонка (система 4/5/6 от 6)

1 ДЕТ Ред Уингс -1.5 ТБ Лайтнинг @ ДЕТ Ред Уингс
                  2 СХ Шаркс СХ Шаркс @ ВАШ Капиталс
                  (Коефициенти) 14/10/2015 Никой 2.05 Текущ

3 СТЛ Блус -1.5 СТЛ Блус @ КАЛ Флеймс

4 НАШ Предаторс -1.5 НАШ Предаторс @ НДж Девилс
                  (Хендикап) 14/10/2015 Никой 2.85 Текущ
                  5 КАР Харикейнс -1.5 ФЛО Пантърс @ КАР Харикейнс
                  (Хендикап) 14/10/2015 Никой 3.50 Текущ
                  6 Над 5.5 ЕДМ Ойлърс @ ДАЛ Старс
                  (Общо в Мача) 14/10/2015 Никой 1.95 Текущ
                  Last edited by Captain Morgan; 14.10.2015, 07:39.

Коментар

• МАО-риньо минал от тъмната страна

Коментар

• Ще отговоря, но ще бъде по-късно и ще е дълго, с примери - прозвуча като заплаха и вероятно е така

Коментар

Секи вижда нещата, от своята камбанария...
                        Или си добър и биеш, или те бият. Толкова. Нищо сложно.
                        Единственото, което ТРЯБВА да правиш, е да се раздадеш до край и да се бориш ...
                        ... Просто колкото можеш...
                        НИЕ МОЖЕМ - доказвали сме го МНОГОКРАТНО ...
                        ... , сметкажийството е педалска работа ...
                        Е,ВСЕ ПАК,НЕ Е ЛИ ХУБАВО ДА ПЕСТИШ МАЛКО СИЛИ!!!аЗ СЪМ ГО ПРАВИЛ!!!Не трия!!!Лаф топа ме прецака!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                          Kолче,в случая смятам,че Груйчето е по-прав!!!Но не бих залагал нито на едното,нито за другото!!!
                          Секи вижда нещата, от своята камбанария...
                          Или си добър и биеш, или те бият. Толкова. Нищо сложно.
                          Единственото, което ТРЯБВА да правиш, е да се раздадеш до край и да се бориш ...
                          ... Просто колкото можеш...
                          НИЕ МОЖЕМ - доказвали сме го МНОГОКРАТНО ...
                          ... , сметкажийството е педалска работа ...
                          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Как ще играеме да загубиме,бе вие добре ли сте?!?!?! И то като домакини пред пълна зала ... ?!?!?
                            А който си прави сметката, може да се окаже, че я е правил без кръчмар.
                            Life won't wait for you.

Коментар

Аз съм на мнение Българите, правят точно това, което трябва. Играят за победа. БОРЯТ се, въпреки ситуациите, които се получиха.. И, ... ПОБЕЖДАВАТ.
                              Пък да става квото ЩЕ..
                              Ми, за мен ТОВА е единствената вярна позиция. ВИНАГИ излизаш на терена за ПОБЕДА...
                              И НЕ ТРЯБВА.
                              АКО сметките на швабете, излязат верни и ни бият на четвърт-финала, значи, не сме били по-добри от тях...
                              Има обаче и друг вариант.. Въпреки СЕЛСКОТО сметкаджийство и холандоитриганството, ПАК да им скъсаме шортите от бой.
                              БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ !!!
                              Kолче,в случая смятам,че Груйчето е по-прав!!!Но не бих залагал нито на едното,нито за другото!!!

Коментар

Обаче имаме супер тъпанари начело на отбора по волейбол. Супер идиоти. Честно Вече става повече от ясно, че немците са играли тото и в мача с нас, явно направиха хубава пачка, а след това ние им се вързахме на елементарното номерче, като паднаха от Холандия. Трябваше просто да загубим с 0:3 и сега щяхме да пратим като първи Холандците на 1/4 финал, ние да играем с Белгия на 1/8 финал, след това на 1/4 финала да си играем пак с холандците, а немските и полските свирачи да се избиват в другия 1/4 финал. Ама не, сега ще играем с дойчовете или шляхтите на 1/4 финал. Тъпо, а трявбаше просто да паднем вчера и толкова - не е много сложно, но трявба и малко акъл, а не само да ръгаш. Дано да бием отново скапаните нацисти, но някакси не го вярвам - за пореден път имаме добра тактика и отвратителна стратегия, те затова ще си стоим в миманса и вечно ще мрънкаме как уж нямаме загубена битка (което не е вярно, естествено, но си е национален мит), а все губим войните...

Българи, юнаци!!!
                                Пък да става квото ЩЕ..
                                И НЕ ТРЯБВА.
                                БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ !!!

Коментар

Working...
                                X