IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Любче къде се затри?Няма кой да ми напише рецептата за оная дребната осолена рибка.
    Съжалявам бате Пешо, това го писах от Хюстън. От сиймънса.

Ама вече се прибирам, тъй да се каже ен руут то Хоум. И ще ви досаждам
    За рибката няма проблем, купуваш 2 кила, аз я чистя, има майсторлък при чистенето, като я фанеш рибката под хрилете и дърпаш назад и всичко си излиза. Като я почистиш, слагаш я в морска сол за два дена, после във оцет и вода за 24 часа (50%=50%), оцета е да неутрализира солта и да направи костите да се топят. После я измиваш с чиста вода и я нижеш с конец/месина и на балкона на проветливо. В зависимост от климата от 4 до 7 дена е готова. Ако я държиш много дълго почва да става много твърда. За това когато е готова и ако няма да се консумира веднага по добре във найлонка и в камерата. Аз много я харесвам като в зелената салата/маруля накълцам и 10-на рибки - става много добре. Дано да съм ти помогнал, Поздрави на тайфата

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Ааааа,

липсвах ли ви а?

Не отговаряйте, знам че не съм ви липсвал!

Глеам аз надоле, само тази страница, на к'во сте го обърнали тука бре? К'ви украйни в тази тема за готвене?

Да ви открехна - двамца юнаци от мойте украинци като им свърши контракта се прибраха и нито дума от тях. Май ги посрещнаха с welcome to the army at the airport of Kiev! И букети разбира се. Те си и бяха много наплашени преди да тръгнат да се прибират защото имаше вече инфо че всеки годен да носи калашник го причакват и го вземат...

Сега за гозбите...к'во ново, че за първи път умрях от глад. Таквоз чудо не ми се беше случвало. Добре че се навих да врътна някой друг таратор, кьополу, пълнени чушки...иначе само на ориз и картофи...
      Липсваше бре, стига си църкал!

Е, те точно Украйна ще думнат Русия - ко се чудиш. Нали са българчета и там. Опит да култивираме алчните "москвичи" се провалиха - сега следва бой, пак бой и пак бой ... докато изчезнат.
      ------------------------------------------

Ами, това се яде сега в тия жеги - днес правих яхния гъби с ориз на Ламята. Бърво става, ама имаш малко предваре подготовка и после за 2-3 мин. динамика като смесваш:

Грабваш купичка ориз и го накисваш в студена вода, после я сменяш 2-3 пъти поне за около час.

През това време си обелил гъбките и ги дъниш на кубчета ( конкасе ) около 1 см размер.

Морков, лук и толкоз.
      ----------------------------------------------------

После като техника на изтегляне:

1. Задушаваш в повечко мазнина лук и морков за 3-4 мин. на силен огън, който после ще намаляваш плавно. Овкусяваш само със сол и чер пипер дотук. Мащерка да засмърди стрита суха.
      2. Махаш тенджера от котлона, чакаш да спре да цвърти и набиваш ориза, дето е понабъбнал.
      3. Веднага хакваш и червен пипер и почваш да бъркаш яко докато се омаже всичко и овкуси - слагаш тенджера за малко на горещия котлон и после я махаш и стържеш с дървената шпатула по дъното да не загори и си бъркаш.

Затова се слага малко повечко мазнина, че ориз обича мазно и го поема. Това ти е за 1-2 мин. като упражнение и тук е хамалската работа. Докато местиш от котлон на котлон да смесиш.

После вкарваш гъбите и ги оцапваш и тях да се омазнят и да вземат от червения пипер и си готов.

Почваш да доливаш по малко вода, както ти набъбва ориза плавно и доливаш по малко. Вече си на най-нисък огън, че ще загориш при тази техника.

Щипка чубрица стриваш и риган и аз си правя един зеленчуков бульон, който ми пратиха рецепта - бам и 1 лъжица от него.

За финал, а той идва бързо - ситно нарязяно 1 домат за киселият ряз да ти удари, понеже нямах лимонтузи, нито лимон. Ама, съм мързел и не ми се настъргваше домата с ренде, че го кълцам по бързо с ножа наситно.

5 мин. след домата - махаш от котлоня и магданоз. Бъркаш и толкоз.

После си облизваш веждите, ама аз нямам апетит в тия жеги - само на Ламята готвя, че той затова е Ламя

Гледаш да стане като яхния, а не като чорба - затова се долива по малко вода. Сипваш да покрие, чакаш, после пак доливаш по малко, че ще почне да лепне по дъното.

Бъркаш през 2-3 мин. по дъното и си готов. За 20-30 мин. се прави общо време, ако си бърз, ама в тия жеги и аз днес съм на 1.5 литър таратор - нищо не ми се яде да'е ....
      Last edited by marandi; 19.08.2014, 04:46.

Коментар

• Ааааа,

липсвах ли ви а?

Не отговаряйте, знам че не съм ви липсвал!

Глеам аз надоле, само тази страница, на к'во сте го обърнали тука бре? К'ви украйни в тази тема за готвене?

Да ви открехна - двамца юнаци от мойте украинци като им свърши контракта се прибраха и нито дума от тях. Май ги посрещнаха с welcome to the army at the airport of Kiev! И букети разбира се. Те си и бяха много наплашени преди да тръгнат да се прибират защото имаше вече инфо че всеки годен да носи калашник го причакват и го вземат...

Сега за гозбите...к'во ново, че за първи път умрях от глад. Таквоз чудо не ми се беше случвало. Добре че се навих да врътна някой друг таратор, кьополу, пълнени чушки...иначе само на ориз и картофи...

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
          Giannis Vardis - Ama Deis Ta Paidia (Pes Ena Geia) - http://www.youtube.com/watch?v=hknbBS25B5A
          ...и поздрав с класика от жанра
          https://www.youtube.com/watch?v=3wrFukB-GvA

(върлите анти...комунисти да не слушат )

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            нищо ново в историята - нещата се повтарят
            Поздрав!

Giannis Vardis - Ama Deis Ta Paidia (Pes Ena Geia) - http://www.youtube.com/watch?v=hknbBS25B5A
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
              кво става тука бе много тихо тукинка.махно нещо,философии нещо, добро утро и ае.кво ще чета аз сега
              за простор на твоите ...философии ....музика
              Cafe del Mar

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Хи хи! Анархиста са изказа.

Ми анархистите сте били най-верни съюзници на болшевиките бе! Цялата гражданска война анархистите са бият на страната на комунягите. И чак накрая, понеже комунягите не траят да делят власт с други, им резват зелките.
                И не Махно е напуквал тиквите на болшевиките, ами болшевиките са му резнали зелката.
                Хи хи
                хаха, Мечо беше анархист само докат' бат му Бойко си проправяше пътя да избута другите и да си вземе пак короната
                Прав е Спарт, нищо ново в историята - нещата се повтарят

Коментар

• кво става тука бе много тихо тукинка.махно нещо,философии нещо, добро утро и ае.кво ще чета аз сега
                  Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Не схваща. Не го храни, защото расте
                    На Шапока съм му разрешил негласно да ме нарича, както иска: Готвач, Инженер и сие ...

П.П. Да си прегледа период на събитията тогава дали е нямало Украйна? ( понеже твърдят, че Украйна се пръква чак в 1990 г. )

След 100-200 години, когато всичко ще е финиш - после "историците" ви ще го обобщят като БГ въстанията в тия земи.

За добри анализи - трябва да можеш да се вдигнеш нагоре поне до Слънцето и да се изкажеш, но после трудно се контактува с тротоарни плочки, които "виждат" само съседната до тях.

Както и да е ... Шапок е готин, ще го правим Българче пак скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Шапок,

ти схващаш ли, че се базикам.
                      Не схваща. Не го храни, защото расте
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Ето бе, дребен.

Трябва ли да доказвам, че поставянето на думата "белогвардеец" в скоби след думата "меншевик" е абсолютно равнозначно на поставяне на знак за равенство?

Та на кой фронт тия меншевики(белогвардейци) са се били с червените?

Впрочем доста от изявените лидери на червените са били "меншевики", пък после са се присъединили към Ленин.
                        Шапок,

ти схващаш ли, че се базикам.

Ако помниш аватара му ( картинката ) на Спарт беше на некво пиче с бяла униформа и фуражка = белогвардеец.

Ся я обърна/смени на Путьо.

Затова го питам - какъв е последно от всичките?

Нека позная? Тъпанар?

Коментар

• Маранди, не храни Гигоф, за да не расте !!!
                          tnm

Коментар

Шапок,

би ли ме цитирал ( мен/някъде ), където съм твърдял подобно нещо?

Че меншевики = белогвардейци.

Копи/паста и благодаря предварително!
                            Ето бе, дребен.

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Мани го тоя непрокопсания - години наред се правеше на меншевик ( белогвайдерец ), па ся обърна лайсната, че бил болшевик ( красноармеец ). Последно какъв е?
                            Трябва ли да доказвам, че поставянето на думата "белогвардеец" в скоби след думата "меншевик" е абсолютно равнозначно на поставяне на знак за равенство?

Та на кой фронт тия меншевики(белогвардейци) са се били с червените?

Впрочем доста от изявените лидери на червените са били "меншевики", пък после са се присъединили към Ленин.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Господ като раздавал акъл, Гигоф е бил на обучение. С плащ чорапи и наметало. Зарин, зоман и Иприт.
                              tnm

Коментар

Пак не е точно така.

Лавирал е накратко да го наречем между едните и другите като е гонил собствен интерес - независимост.

Не му се е получило.

Сега с Украйна ще видим - вече нещата са коренно различни, а не както преди.
                                Така е. Нищо не е забравено и никой не е забравен. Сега върви отмъщението за бащицата !!!
                                tnm

Коментар

Working...
                                X