IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    В далечното бъдаще, на телефоните ще печем пипер и ще варим компоти
    Къде ходиш, Мечо? Затъжих се за теб.

П.П. Добро утро, Мечо!
    Добро утро, тайфата!
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

Трудна работа. Според мен творението на човешкия гений чушкопек трудно би било заменено от смартфоните. Иначе според мен няма абсолютно никаква грижа да си джиткаш корабчето от телефоня. Така де помниш ли как се използва секстант?

Коментар

• Добро утро.
        Заиграли сте се нещо с бъдещето.
        Живейте тук и сега
        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Ще стават и за жигосване на някой заблуден комунист.....

Коментар

• В далечното бъдаще, на телефоните ще печем пипер и ще варим компоти
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              Под отвън, имам предвид обществото,което и да е то, а не отделната личност т.е. мнозинството/социума налага този тип поведение, иначе си аут.
              Отделно- глобализмът, който задава световната рамка.
              Първо, запетайката в удебеленото е излишна и пречи.

Второ, консуматорството е обществено определено, но не е личностно определено. Пътят на свинете - консуматорството - не е генетично заложен в хората.

--------------------------------------------------
              Не, какво правя аз тук?
              Какво правя, за кого?
              Май нещо чикиджийствам, га че ли?
              Що сте толкова ефтини?
              -------------------------------------------------

Грух-грух! Щастливо ви грухтене и нататък.

Еба си

Коментар

Саботьори бих нарекла тези, които не потребяват и саботират зададената система.
                Може и така да се каже- има резон.
                Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                  Вал, ами ти що ползваш компютъра, интернет, и в частност този форум? Не е ли за по-бързо споделяне на информация - било то от или към останалите потребители. Ами така е и със смартфоните - ставаш независим от захранване (поне за ден-два), от кабелен интернет, от място, време и т.н., а тя - информацията е според мен най-важното нещо за хората от както свят светува Е, друг е въпросът как се разчита, асимилира и употребява от различните хора, и каква полза носи това за отделния индивид и обществото като цяло. И ето в тази насока според мен трябва да се насочат усилията, а не да се "плюе" по нововъденията и технологичните джажджи!

А и големият Ошо (лека му пръст) явно още преди десетилетия е стигнал до това накъде върви светът и какво бъдеще (а вече и настояще) ни очаква...
                  Кев, мога да дам примери и с други предмети от ежедневието ни, които преждевременно пенсионираме.

Коментар

Вероятно, все някой член от семействто ти, джитка на електронна джаджа, която не му е нужна, но , за да е в тон с "времето си" и най- паче- околните, притежава.
                    Това важи за 80% минимум от хората.

п.п.Казвам го съвсем добронамерено.
                    Вал, ами ти що ползваш компютъра, интернет, и в частност този форум? Не е ли за по-бързо споделяне на информация - било то от или към останалите потребители. Ами така е и със смартфоните - ставаш независим от захранване (поне за ден-два), от кабелен интернет, от място, време и т.н., а тя - информацията е според мен най-важното нещо за хората от както свят светува Е, друг е въпросът как се разчита, асимилира и употребява от различните хора, и каква полза носи това за отделния индивид и обществото като цяло. И ето в тази насока според мен трябва да се насочат усилията, а не да се "плюе" по нововъденията и технологичните джажджи!

А и големият Ошо (лека му пръст) явно още преди десетилетия е стигнал до това накъде върви светът и какво бъдеще (а вече и настояще) ни очаква...

Коментар

• Саботьори бих нарекла тези, които не потребяват и саботират зададената система.

Коментар

• Вероятно е точно така, както го казваш, но ключовата дума тука е свободен избор и отговорността за него си я поема всеки за себе си. Саботьорите са само оправдание.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                          Телефон съм сменяла само когато:
                          1. ми откраднаха стария
                          2. се развали следващият
                          3 виждам накъде насочваш разговора, но вече трета година ми дрънкат за промоции и подмяна на телефона, но ще си остана с настоящия докато не му си случи непоправима случка.
                          Вероятно, все някой член от семейството ти, джитка на електронна джаджа, която не му е нужна, но , за да е в тон с "времето си" и най- паче- околните, притежава.
                          Това важи за 80% минимум от хората.

п.п.Казвам го съвсем добронамерено.
                          Last edited by val/she; 25.04.2015, 16:04.

Коментар

• Телефон съм сменяла само когато:
                            1. ми откраднаха стария
                            2. се развали следващият
                            3 виждам накъде насочваш разговора, но вече трета година ми дрънкат за промоции и подмяна на телефона, но ще си остана с настоящия докато не му си случи непоправима случка.

Коментар

• Първоначално изпратено от noneth Разгледай мнение
                              Така е при нас, в България, понеже сме по-назад в "развитието".

Иначе, според мен, развитието на цивилизацията по пътя на консуматорството се предопределя от постоянния и експоненциален ръст на населението на Земята и от това, че цивилизацията е технологична и може да изхрани такава, че и по-голяма бройка население (друг е въпросът, къде е смисълът да има все повече и повече хора?).

И, според мен, се получава по принципа на велосипеда, който, веднъж подкаран, трябва да е в движение, за да не падне.
                              Но трябва да се избере друг начин на развитие, защото масата на велосипеда ни все повече се увеличава и му трябва все по-голяма скорост, за да е в стабилност... и така докъде? - докато не се строши машината, предполагам.

Та затова казвам, че трябва да паднем от велосипеда по-рано и с по-малко наранявания, отколкото неминуемо да си строшим врата най-накрая.

А управляващите велосипеда не искат да спират, затворили са очи и не се интересуват от спирачката.
                              Защо ли? Не искам да обсъждам това, че пак може да се разкрещя - а няма за кого.
                              Тези, които го знаят, си го знаят, а тези, които не го знаят, въобще и не искат, ами, допълнително към затворените очи, си запушват и ушите.

Аз съм един от тези; казвам го без грам удоволствие, но с много горчивина, понеже сме редки птици вече.
                              Под отвън, имам предвид обществото,което и да е то, а не отделната личност т.е. мнозинството/социума налага този тип поведение, иначе си аут.
                              Отделно- глобализмът, който задава световната рамка.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                                Да, бе , да!
                                Всичко отвън нас ще виним!
                                Винаги е по-лесно другите да са ни виновни, а не се поглеждаме в огледалото, и да видим, че у нас е ножа и само ние решаваме как ще го използваме.
                                Хайде, така ще го разгледам. Имаш ли ай фон или телефон, с повече ненужни функции, и кой подред ти е?

Коментар

Working...
                                X