IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
    Глупости на търкалета!Индиго деца?!!?Ако пренесеш в днешно време едно пеленаче ,родено преди 5000 ,та и повече години ,няма да е с нищо по-различно от едно съвременно дете...Още на третата си година ще оперира с съвременните технологии по добре от теб...
    Явно не си наясно с тази материя,и типично по Ганьовски отричаш всичко което не разбираш.

Ама това си е твоето мнение бре човече,не е меродавно, щом така мислиш,ок приемам го,ама да пишеш "глупости"- говори за това че мислиш другия за глупак,което си е нормална българска черта,за което пак не ти се сърдя.
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      Днес, като минавах през едно село, видях паднала стара къща. Кирпича и дъските се бяха разлетяли до пътя...Покривът беше прегърнал пода и си правеха компания.
      Само две греди стърчаха като два рога напред....
      Рогата на Дявола - това ми беше първата мисъл....Не знам защо !?
      Още една къща се срути в таз нашта България ! Още един род се затри .....

Отивам в Кръчмата да пийна ....
      Редовна гледка в селата и махалите в центъра на Българията. Има цели "закрити" населени места.
      Не би ме учудило, ако изоставените имоти бъдат закупени на безценица от общините и предоставени на бежанци.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Добро утро, тайфата!

Кой изтупа прахоляка от темата?
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Говореше се нещо за консуматорството малко по-надолу

Това ми попадна преди време.

Убий бедняка в себе си

Детството, изпълнено с лишения, влияе на физическото развитие на мозъка и дава на притежателя си ущърбен интелектуален потенциал.
          Разрушеният от бедността мозък не дава на човек възможност да се отърве от нея. Има връзка между социално-икономическия статус на този, който се грижи за децата, и когнитивните им успехи. Хората с нисък или среден социален статус имат съвсем различна представа за света.
          Начинът на оценяване на интелектуалните способности – IQ, зависи в еднаква степен не само от генетиката, но и от обстановката, в която израства детето.
          Съществуват няколко признака характерни за „програмираните” да бъдат бедни. Чувство на самосъжаление – настроените за бедност хора, се самосъжаляват и предполагат, че съдбата не им е отредила да са богати.
          Някои съжаляват, че не са от противоположния им пол, или че фигурата им не е такава каквато биха искали и това им пречи да ги предпочетат при кандидатстване за работа, някои съжаляват, че не са се оженили, а други - точно обратното.
          Самосъжалението е начин да си сложиш котва, която да те спира по пътя на личното развитие и така ти осигурява вечна бедност.
          Алчност – стремежът към тотална икономия не е признак на мъдрост, а индикатор, че имате дисбаланс на доходите и разходите и подхождате към проблема с грешна тактика.
          Когато цялата ви енергия е съсредоточена да търсите щандове с намаление, промоция или разпродажба – това са признаци, че притежавате втората черта на бедните.
          Програмираният за богат човек е готов да плати истинската цена на нещата, да възнаграждава щедро сътрудниците си и очаква същото и от останалите.
          Когато работите нещо, което ненавиждате – независимо какво работите, ако го вършите с неудоволствие и само защото се налага да си платите кредита или нещо друго.
          Тези хора са готови за несгодите на бедността – причина за това са чувствата, които са предизвикани от необходимостта да вършат неприятни неща.
          Ключът за спасение от този навик на бедността е да вършите нещо не защото се налага, а защото ви носи удовлетворение. Само така ще постигнете отлични резултати.
          Измерване на успеха с пари – бедният човек е убеден, че само собствеността на някаква парична сума, може да му донесе щастие.
          Пари в банката, които да го накарат да се чувства щастлив, заради дрехите, които може да си позволи, пътешествия, независимост от партньор или напускане на омразната работа.
          Практиката обаче показва, че щастието така и не идва. Успелият човек го измерва в единици, много по-значими от паричните, а какви точно, всеки решава за себе си.
          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Днес, като минавах през едно село, видях паднала стара къща. Кирпича и дъските се бяха разлетяли до пътя...Покривът беше прегърнал пода и си правеха компания.
            Само две греди стърчаха като два рога напред....
            Рогата на Дявола - това ми беше първата мисъл....Не знам защо !?
            Още една къща се срути в таз нашта България ! Още един род се затри .....

Отивам в Кръчмата да пийна ....

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
              Когато мамите и татковците първо се осъзнаем и научим децата си, че играта на пре.би другарче, не води до нищо съзидателно, а самите ние с нашия личен пример живеем не с презумцията само аз да съм добре и другите да пукат, чак тогава света ще стане едно райско кътче.
              Миа, от нас зависи
              И всеки ден ...
              Когато не ми хареса нещо и го намирам за несправедливо, търся и смелост да го заявя, а не да премълчаваме, да отминаваме безшумно проблемните "зони" ...
              И искрено, когато нещо ми хареса, мога да кажа "браво" или усмивка и поздрав ...
              Не оставям място за завист или някакви сбъркани политики на "клубни игри" ...

А децата, те виждат и оценяват всеки ден искреността ...празните приказки ... им губят времето )

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                Глупости на търкалета!Индиго деца?!!?Ако пренесеш в днешно време едно пеленаче ,родено преди 5000 ,та и повече години ,няма да е с нищо по-различно от едно съвременно дете...Още на третата си година ще оперира с съвременните технологии по добре от теб...
                Подкрепям тази теза! Хората се раждат и винаги са се раждали едни и същи, т.е. "голи", а заобикалящата ги среда в голяма степен е тази която впоследствие ги прави такива каквито стават. А днешната среда е коренно различна от тази в близкото или по-далечното минало - за добро или лошо...
                Last edited by kev; 16.10.2016, 10:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                  Това с прееби другарчето води до това че всички сме преебани.Хората озверяха изпростяха тотално и станаха агресивни.В днешно време всеки глупак с лаптоп който може да напише гугъл и да чете си мисли че е образован....А в моето детство хората не заключваха вратите си събираха се и си помагаха.Съседа бие плоча на гаража всички комшии са там бъркат бетон носят жените готвят.После купон на улицата.....Да сега имаме лаптопи телефони телевизори коли перални печки ама станахме лоши.....
                  Ех ,Бате Пешо....Отминаха тия романтични времена....

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                    Така си е,ама не си прав за следващото поколение.
                    Индиго децата имат друга ценностна система и се раждат вече осъзнати.

Коментар

Когато мамите и татковците първо се осъзнаем и научим децата си, че играта на пре.би другарче, не води до нищо съзидателно, а самите ние с нашия личен пример живеем не с презумцията само аз да съм добре и другите да пукат, чак тогава света ще стане едно райско кътче.
                      Това с прееби другарчето води до това че всички сме преебани.Хората озверяха изпростяха тотално и станаха агресивни.В днешно време всеки глупак с лаптоп който може да напише гугъл и да чете си мисли че е образован....А в моето детство хората не заключваха вратите си събираха се и си помагаха.Съседа бие плоча на гаража всички комшии са там бъркат бетон носят жените готвят.После купон на улицата.....Да сега имаме лаптопи телефони телевизори коли перални печки ама станахме лоши.....

Коментар

+1

и когато се научат хората да пускат мигач преди да влизат в лента.... е тогава ще настане рай.. щото това означава, че се замисляш преди да минеш в лентата дали има човек и уважаваш своя и чуждия живот

Коментар

• Когато мамите и татковците първо се осъзнаем и научим децата си, че играта на пре.би другарче, не води до нищо съзидателно, а самите ние с нашия личен пример живеем не с презумцията само аз да съм добре и другите да пукат, чак тогава света ще стане едно райско кътче.
                          Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dali Разгледай мнение
                            Тва е най-якото поколение. Видели сме всичко, а сме още млади. Уличен телефон на шайба за пет стотинки, черно-бял телевизор с копчета, а после сме в основата на модернизацията. По-малките няма да имат такъв шанс
                            Така си е,ама не си прав за следващото поколение.
                            Индиго децата имат друга ценностна система и се раждат вече осъзнати.
                            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Тва е най-якото поколение. Видели сме всичко, а сме още млади. Уличен телефон на шайба за пет стотинки, черно-бял телевизор с копчета, а после сме в основата на модернизацията. По-малките няма да имат такъв шанс

Коментар

5. Рухването на прекомерния консумеризъм
                                Дълго време бяхме манипулирани да консумираме колкото можем повече, да купуваме всеки нов продукт – най-новата кола, последния iPhone, най-скъпите марки, купища дрехи, обувки, още и още и купища от всичко, до което можем да се докопаме.
                                Вървейки срещу тълпата, много хора осъзнаха, че това не им е нужно.

http://www.manager.bg/lyubopitno/nes...vat?page=0%2C0
                                Статията е....абе глупости на таркалета ала Мечо
                                Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Working...
                                X