IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Да ти напиша с какво сме по-различни от Бангладеш, ако позволиш.
    Първо като начало - намираме се в различна климатична област.
    Второ - в България в миналото са дадени милиони левове, за да се вземат превантивни мерки с цел избягване на такива наводнения. Изградени са били стотици километри отводнителни канали, канавки, баражи и клеонажи, различни видове прагчета и водостоци. И всичко се поддържаше. Виждала съм невероятни съоръжения за противодействие на демодацията в Южна България.
    Трето - направени бяха хиляди декари противоерозионни залесявания. И обратно - там където се получаваш приплъзване на почвата върху основната скала, бяха премахнати дърветата и се засяха храсти и трева.
    Всичко това позволи пороите на България да бъдат укротени. Поражения имаше - но не и в такива размери, както през последните години.
    А пораженията ги има, защото нищо от изграденото през годините не се поддържа. Казвам ти го от първа ръка, защото съм член на кризисен щаб и всяка пролет и есен ходя по разни невралгични точки.
    Това са част от нещата, по които се различаваме от Бангладеш.
    Колкото до природата - човекът отдавна е преминал границата на търпимост, която тя има и съответно си понася последствията.
    Много ми хареса мнението ти!
    Ясно посочващо какво трябва да се прави и какво не е ... направено.
    Чудесен пример е Холандия.
    С близо 7 метра под морското ниво на 1/3 от земята й, борбата й или взаимодействието й с Природата е всекидневно!

Коментар

• Пичове и красавици,

дайте по два реда.

Щот ви обичам.

Заслужихте си го.

Коментар

Чела съм за наводненията в Бангладеш и причините за тях - климата, географското разположение, множеството делти на реки и липсата на достатъчно количество съоръжения за борба с пороите. Затова там умират стотици, а не десетки, както е в държави, които са се погрижили да вземат някакви мерки.
        Не казвам, че можем да се преборим с Природата, когато е в стихията си, но трябва максимално да се възползваме от всичко, което сме направили, за да сведем до минимум пораженията.
        Тук не мога да не се съглася с теб.Природата няма да ни търпи вечно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          А имаш ли представа какво е направено в Бангладеш?Видяхме че и сърби чехи немци и унгарци са безсилни пред водата.Природата няма да позволи ние да я унищожим.Това е разум много по висш от нас.Реши ли Господ нищо не можем да направим
          Чела съм за наводненията в Бангладеш и причините за тях - климата, географското разположение, множеството делти на реки и липсата на достатъчно количество съоръжения за борба с пороите. Затова там умират стотици, а не десетки, както е в държави, които са се погрижили да вземат някакви мерки.
          Не казвам, че можем да се преборим с Природата, когато е в стихията си, но трябва максимално да се възползваме от всичко, което сме направили, за да сведем до минимум пораженията.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

Второ - в България в миналото са дадени милиони левове, за да се вземат превантивни мерки с цел избягване на такива наводнения. Изградени са били стотици километри отводнителни канали, канавки, баражи и клеонажи, различни видове прагчета и водостоци. И всичко се поддържаше. Виждала съм невероятни съоръжения за противодействие на демодацията в Южна България.
            Трето - направени бяха хиляди декари противоерозионни залесявания. И обратно - там където се получаваш приплъзване на почвата върху основната скала, бяха премахнати дърветата и се засяха храсти и трева.
            Всичко това позволи пороите на България да бъдат укротени. Поражения имаше - но не и в такива размери, както през последните години.
            А пораженията ги има, защото нищо от изграденото през годините не се поддържа. Казвам ти го от първа ръка, защото съм член на кризисен щаб и всяка пролет и есен ходя по разни невралгични точки.
            Колкото до природата - човекът отдавна е преминал границата на търпимост, която тя има и съответно си понася последствията.
            А имаш ли представа какво е направено в Бангладеш?Видяхме че и сърби чехи немци и унгарци са безсилни пред водата.Природата няма да позволи ние да я унищожим.Това е разум много по висш от нас.Реши ли Господ нищо не можем да направим

Коментар

• Ех, гигов, ако не беше 9 септември, с Белчо и Сивушка щяхме да орем земята.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Нека да позная.
                Това второто и третото беше направено при гадния тоталитарен мръсен и отвратителен социализъм. Нали?
                Колко пъти да ти пиша, че в тази тема не си "крещим".
                А на въпроса ти - още по царско време са започнали да правят противоерозионни съоръжение и залесявания.
                Никой не може да каже как щяха да се развият нещата, ако нямаше 9-ти септември.
                Мечо

Коментар

Нека да позная.
                  Това второто и третото беше направено при гадния тоталитарен мръсен и отвратителен социализъм. Нали?
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Голяма беля стана в Аспарухово. Сега ми е интересно като всичките викат да не се политизирал въпроса, пак ли само Господ ще изкарат виновен.

Коментар

Ма ти ако досега си мислела че лошите работи са само за другите си била в голяма заблуда.С какво ние сме по различни от Бангладеш.За Господ няма недосегаеми.Природата повече няма да ни търпи простотиите.Това е началото на шамарите.След тях следват юмруци и ритници ако не се вразумим.Прочети прдсказанията на Слава Севрюкова и ще разбереш какво ни чака до 10-12 години.Ще има нов релеф в Северна Америка и Европа...
                      Мечо

Коментар

• Вчера не съм гледала ТВ, но тази сутрин видях каква трагедия са преживявали хората, докато съм си чела книгата. Страхотия наистина.
                        Миналата година в нашето село когато имаше подобен потоп с градушка и опука насажденията, майка ми разплакано казваше, че сигурно сме много грешни, за да се разсърди така природата. Аз я успокоявах. че има и по-страшни неща, които биха могли да ни се случат и че сега сме дори пожалени. Докога? Само природата, от която сме се отдалечили, ще реши.
                        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                          Лека им пръст на загиналите ...
                          В България трябва да стане някакво нещастие за да има помирение в народа и разбирателство между политиците...
                          Дай Боже ....
                          Чиче страхувам се че нашите политици и народа няма да поумнеят след това което стана във Варна.ще им трябва по голяма нещастие.За съжаление разбираме само от дърво по главите.Аз се страхувам че ще се случи това което е предрекла Слава Севрюкова и ще загубим Югоизточна България.Чак тогава ще наритаме крадците и разбойниците.Ако бяхме нормален народ Костов Борисов Станишев Софиянски Доган и обръчите им да са в затвора отдавна

Коментар

• Лека им пръст на загиналите ...
                            В България трябва да стане някакво нещастие за да има помирение в народа и разбирателство между политиците...
                            Дай Боже ....

Коментар

При теб как са нещата има ли пострадали близки?Да благодаря на Господ в Плевен всичко е наред.
                              Няма проблеми при мои близки. Няма и сред приятели от Аспарухово. Още вчера като видях първи снимки разбрах, че ще е голяма трагедия. Дано съм лош пророк, но ще има още жертви. Там има и циганска махала, в която едва ли знае колко народ живее.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Баси, гледам снимките.... Ужас
                                При теб как са нещата има ли пострадали близки?Да благодаря на Господ в Плевен всичко е наред.

Коментар

Working...
                                X