IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хубаво е да се поуспокоиш - и да не търчиш кат' разгонена кучка на 'орицата дет' имат кетапчета.

Добри/лоши ... т'ва е положението - че не спираш да пишеш простотии в момента.

П.П. Дето те питах да ми покажеш къде пише, че акции са с държавна защита.

Още чакам, ама то да сере само човек глупости нон-стоп не е лесно. Те, така и за корабите.

Имаш около над 20 простотии в долния си пост - но не очаквай да хукна една по една ти ги търкам

Коментар

• Свърши ли да истерясваш?

Няма да имате скоро корабостраене - спокойно. Само бармани и сервитьорки.
      ----------------------------------------

Не се проектира така и няма подобна глупост корабна ел.централа.

Ако говориш за някаква лодка ( яхта ) може и да има 1 дизел генератор от типа 15 м.

Зависи за какъв тип кораб иде реч, ама да кажем, че всичко не се дублира, а претройва да не останат 'орицата на пътя.

П.П. Кораб с дизел - ще ти е скъпичко и корабособственик ще ти се изхили веднага, ака му го предложиш като вариант от 25 хил тона дедуед нагоре па въобще, освен ако не е некво скутерче.

.

Коментар

• ТоА пак се вИдя в апогея си..., ама няма все коректив да ти бъда, ве, мъШ...

Пак Зе да отрича, тоя път - корабната ел.централа!!!

Кажи му смотан корабостроител, дай му някой кингстон или отсек - да прави корекции по тръбопроводи, да прави скелета - и да се занимава с месеци - и го пускай да си пие кафетата и да омайва мацките, щот - видите ли - от години бил корабостроител...

Ще припомня, че кораб същият не е проектирал, защото това ВИНАГИ Е СТАВАЛО в Института по корабостроене, а Он е работИл в корабостроителница - т.е. - наготово е изпълнявал нечии вече изработени проекти.... Той е правил единствено някои промени в конструкцията, които са се наложили, предвид някои промени в процеса на работата /примерно - тръбата не са целнали на стапела откъде точно да мине - и искат разрешение - да сложат една кривка, за да мине 100 милиметра вдясно....

Толкоз!

Ми, щом не е чувал, че корабната ел.централа е основна група механизми, след главните двигатели - не зная какво изобщо е чувал...

Ми то - дето казвах, в деЦката градина децата по-бързо сФащат, а то било инженерин?

Ми, инДЖинера, а кАжи ми - кО праИ тоА екипаж, при повреда на дизелгенератор? А ако излезе цялата корабна ел.централа, заедно с 2-3 и повече дизелгенератори - що става - в открито мОре, ве - спец?

Екипажът ще отстранява, нъл? Механиците... И кВо, ако кораба се рее по нощите без светлини? Ми, капитана, как би управлявал тоя кораб, ве? Как би подавал команди към главните двигатели? А как биха работили помпите, Ве - десетки и стотици, които обслужват различните системи - примерно на главните двигатели? Как се охлаждат те? Как се смазват? Как се пускат изобщо без електриката???

Ко става между пътниците, ако тая корабна ел.централа /с мощността на ел.централи, обслужващи средно големи и огромни градове???

Като ви казвам, че тоА е опасен за себе си - не ми вяврате... Добре, че рано са го усетили шефовете му, за да си пие там кафетата и да не прави ПОНЕ зулуми...

АдИ, стига въпроси - прочети си друг път много добре въпросите, преди да мяташ празните си мисли, почерпени единствено от едните фантазии /и фантасмагории/ - учени и недоучени в ония времена..., зер някои тогава влизаха с връзки, по партийна линия... Ето какво стана от тия...

Да не бъда грешно разбран: имало е необходимост и от такива изпълнители - и те бяха хиляди. Хвала на знаещите /от тях/ - що е то - корабната ел.централа - и има ли тя място на кораба?

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
          Даа,ама...,ако неговата система я няма,тогава остават излишни и охладителната,и противопожарната,и останалите осем системи,пък и куп още с-ми...
          Ай наздраве заааа,Швейцария да кажем,че бият...пък и банките им като хората...
          Наздраве!

П.П. Да, прав си - от хиляди години корабите са плавали и добре, че имаше ток - иначе нямаше да могат

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Да така е по добре поуспокоихме топката и ще ми е приятно да си говорим спокойно.Благодарността е хубаво нещо но ток имаш не само благодарение на мен а и на колегите ми.Понеже не знам каква е специалността ти но чета за кораби да си призная не съм специалист в тази област.Та като лаик и обикновен човек си мисля че ел частта на кораба е една от най важните.Не си представям кораб без генератор за производство на ток и ел инсталация.А тия круизните представяш ли си ги без ток...Маранди съвременния човек толкова е станал зависим от тока че не можеш да си представиш.Хората направо откачат като им спре за повечко време да знаеш...и стават едни агресивни налитат на бой....
            Съвсем други са критерии при проектиране, но нормално да не ги знаеш.

Трябва да влезеш в цена Х - да харчи малко ( някво смотано ) - демек да е икономично - да не потъва, ако ще и да мине ураган, да излиза за ремонт след 6-7 години чак примерно, да има малко персонал и т.н. - зависи какъв вид искаш - голяма е разликата при различните видове.

Естествено трябва да има и ел. - ма, той не е основен, ако си мислиш. Зависи и за какъв стандарт иде реч. В БГ проектираме и по Веритас немците и по хамеранския, ама за ток са малко различни двата.

Ще ти дам 5 стълба с ток примерно, ама няма да можеш да ги превозиш с кораб. Кораби имало и преди да откриете ток.
            Last edited by marandi; 26.06.2014, 01:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Да, разбира се - Благодаря!

Ако не беше ти батка половин БГ нямаше да имаме ток да'е ...

П.П. Аз не съм специалист по ток - особено високо-напрежение, където ме засилваш

При проектантите работим с цели екипи хора и имаш да кажем 10 системи, като не мога да кажа, че точно твоята е най-важна и трябва да отсвиря останлите 9 системи.

Примерно, ако не направя охладителна и противопожарна система - твоята ще думне - нищо, че била най-важна според тИбя.
              Даа,ама...,ако неговата система я няма,тогава остават излишни и охладителната,и противопожарната,и останалите осем системи,пък и куп още с-ми...
              Ай наздраве заааа,Швейцария да кажем,че бият...пък и банките им като хората...

Коментар

П.П. Аз не съм специалист по ток - особено високо-напрежение, където ме засилваш

При проектантите работим с цели екипи хора и имаш да кажем 10 системи, като не мога да кажа, че точно твоята е най-важна и трябва да отсвиря останлите 9 системи.

Примерно, ако не направя охладителна и противопожарна система - твоята ще думне - нищо, че била най-важна според тИбя.
                Да така е по добре поуспокоихме топката и ще ми е приятно да си говорим спокойно.Благодарността е хубаво нещо но ток имаш не само благодарение на мен а и на колегите ми.Понеже не знам каква е специалността ти но чета за кораби да си призная не съм специалист в тази област.Та като лаик и обикновен човек си мисля че ел частта на кораба е една от най важните.Не си представям кораб без генератор за производство на ток и ел инсталация.А тия круизните представяш ли си ги без ток...Маранди съвременния човек толкова е станал зависим от тока че не можеш да си представиш.Хората направо откачат като им спре за повечко време да знаеш...и стават едни агресивни налитат на бой....

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  Маранди аз не съм лош човек и не бива да имаш комплекси от мен.Понеже каза проектиране....Като минеш покрай подстанция Царевец Картала Златарица Елена Дряново Горна Оряховица ГО Запад ГО Изток Стражица Свищов Полски Сеновец и Полски Тръмбеш простичко кажи здрасти Бате Пешо....И не само там ами като минеш покрай Електрическа централа и подстаснция в Северна България кажи здрасти Бате Пешо.И да знаеш по електропроводите не се пренася само ток пренасят се данни телевизия интернет.Има ускорения на защитите на електропроводите противоаварийна автоматика.Кога минеш покрай подстанция и видиш на портала да виси високочестотна бобина кажи кротко здрасти Бате Пешо и не забравяй да благодариш щото благодарение на такива като мен си в цивилизацията

Коментар

Горе не ви е направена акустиката - нали и ти няма да почнеш сега като бате Пешо да ме пита инженер ли съм?

В стени и тавани се вграждат "едни" кухини, както им викате и т.н.

Няма го - и затова звук е кофти.

Ти си Софиянец с позиции - отиваш и ги питаш ( писмено даваш предложение ) и т.н.

Тоест гледайте Столица, не може само аз да се срамувам как са ви лъгали.
                    Маранди аз не съм лош човек и не бива да имаш комплекси от мен.Понеже каза проектиране....Като минеш покрай подстанция Царевец Картала Златарица Елена Дряново Горна Оряховица ГО Запад ГО Изток Стражица Свищов Полски Сеновец и Полски Тръмбеш простичко кажи здрасти Бате Пешо....И не само там ами като минеш покрай Електрическа централа и подстаснция в Северна България кажи здрасти Бате Пешо.И да знаеш по електропроводите не се пренася само ток пренасят се данни телевизия интернет.Има ускорения на защитите на електропроводите противоаварийна автоматика.Кога минеш покрай подстанция и видиш на портала да виси високочестотна бобина кажи кротко здрасти Бате Пешо и не забравяй да благодариш щото благодарение на такива като мен си в цивилизацията

Коментар

• Прав си Марандич... Винаги си прав....
                      Сега спокойно си топни едното краче в студената вода а другото в горещата......
                      Спокойно......
                      Пошляпай с крака ...Все едно , че проектираш корабче и го тестваш на вълничките....
                      Бравооо....
                      И днес победи един лош гамен , дето обезкостява бедните за да си чеше крастата на борсата...
                      Бравооо.....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        Абе шуте,
                        пак ти доскуча и вътрешното гласче започна да говори.....
                        Какво значи чиновник..? Аз от 2 години съм на държавно....
                        Работих 19г за себе си и за семейсвото ...Имам около 300 обекта в цялата страна .....Винаги съм давал повече, отколкото съм писал и получил....

Толкова неща са минали през главата ми , че сега работя само за едното име...Чистя "оборите" и събота и неделя...Да ме споменават с добро след време ( но се обеждавам , че е кайза пердута...)

Щото марандевците са болшинство в тази държава......
                        Дребни, злобни, зависливи, мързеливи, грандомани.....
                        Дотук разбрах, че си як пич и не къртиш дългове през съдебини решения. Да събаряш кожата на хората.

И аз ти преча да продължаваш - понеже съм злобен, завистлив и т.н.

И че помолих да бъдете хора.

П.П. Тия неща са незаконни и ще го видиш скоро - работя - че го няма никъде. В БГ още няма да го разберете - понеже те виждам, че ти си мислиш, че си изряден.

Аз предлагам - иди изкарай 2 стинки от Берлин/Ню Йорк, Монако, Африка, Китай, Масква.

Нали си пич?

Можеш ли да изкараш 2 стинки - или ще дебнеш с нотариус да издънваш хората? Хепи ли си?

Коментар

• Да припомня за последно, срещу кого е "защитата":

"Срещу КФН, НАП и КЗЛД - има защита!"

Прекалено си елементарен и ти липсват знанията /които не съжалявам, че днес получи от доста хора, между които - и от мен/.

Изобщо НЕ СИ ИЗРАЗИТЕЛ на мнението на хората тук /нито пък - на целият форум/.

Не ги подценявай: те имат свое мнение, което не можеш да промениш така лекоВАТО, вкарвайки политическите си нюанси от близкото минало. Това изнудване на политическа основа ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА -остана си в миналото: поне нещо доброто и от демокрацията ...

Бъди здрав - и дано разкараш тромбите, по мое /неангажиращо/ мнение - това става с много спорт и движения.

Приятна вечер на СИТЕ БЪЛГАРЕ!

Коментар

• Абе шуте,
                            пак ти доскуча и вътрешното гласче започна да говори.....
                            Какво значи чиновник..? Аз от 2 години съм на държавно....
                            Работих 19г за себе си и за семейсвото ...Имам около 300 обекта в цялата страна .....Винаги съм давал повече, отколкото съм писал и получил....

Толкова неща са минали през главата ми , че сега работя само за едното име...Чистя "оборите" и събота и неделя...Да ме споменават с добро след време ( но се обеждавам , че е кайза пердута...)

Щото марандевците са болшинство в тази държава......
                            Дребни, злобни, зависливи, мързеливи, грандомани.....

Коментар

• 3-ти път те питам "специалистът" за държавна защита при акции.

Целия форум те чакаме.

П.П. Аз ти предложих и Зимбамве да ми кажеш как е - понеже яко грухтя досега, па не отговаряш.

Линк може ли? ( че е гарантирано ) от държавата. Или още ще ми грухтиш?
                              ----------------------------------

Малко по-долу се виж какво грухтя и те чакаме всичките, че било "гарантирано".

Само питах може ли линк да прочетем - нищо повече.

Чакаме още
                              Last edited by marandi; 25.06.2014, 23:27.

Коментар

• Слушай сега, колко е елементарно:

Колко дружества фалираха, Ве акъллията? Десетки милиарди са активите от началото на избухването на демокрацията...

Е - кВо - дали акционерите им са били обезщетени от държавата - според теб?

...за да твърдиш, че няма обезщетение, като нещо, което си научил - и държиш да покажеш пред всички тук...

Не е ли елементарно, че фалиралите просто изчезват, без да правят нови дружества?

Имам чувството, че си говоря с дете от деЦката градина...

Коментар

Working...
                                X