IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
    кат ме няма се кукушиниш,като мисерок край мрежа

адаш,ся почвам манджорето.мерсаж

п.п мечка, дан си помислиш,че за тебе е мерсажа за теб само винкел...аха.докат измяукаш и съм ти проснал мечата кожа до мисерока.
    Само да се пачкосам да отида в къща - откога съм си заплюл меча кожа пред камината

За манджорното ще си бърз - кисни ориза, пилето го къпи и осолявай - бам в тенджера за 20 мин. ще ти е почти сварено. През това време ще си нагласил морков, лук.

Ориз после става бързо за 15 мин. - общо време няма и 50 мин.

Ама, става по-секси от ония помии като пиле с ориз на фурна - там е чудо и като изстине на следващия ден ориз ти мяза на гъз ( сух, ще си изкъртиш зъбите ).

Па, т'ва си става сочничко, може и да си топиш даже, ако го искаш да има и сосец.

Ха, наздраве! ( днес пиле - утре мечка - кой знае )

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Аз кат зема винкела и кат го тресна Винкела у ТИКВАТА !!!
      кат ме няма се кукушиниш,като мисерок край мрежа

адаш,ся почвам манджорето.мерсаж

п.п мечка, дан си помислиш,че за тебе е мерсажа за теб само винкел...аха.докат измяукаш и съм ти проснал мечата кожа до мисерока.
      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Аз кат зема винкела и кат го тресна Винкела у ТИКВАТА !!!
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Възмутен съм. В темата на матрьошките написах, че се гордея, че съм българин и ме изтриха.
          За това ще пиша тук
          За втори път: Маша е най-влиятелната руска звезда

А кой еВе най-влиятелната раша звезда???
          Да не говорим, че на 5-то място е пак българин
          В нея тема пиши по цял ден, че Обонго е нигър фидераст и няма да имаш грижи.

Това се води по темата

Коментар

• Възмутен съм. В темата на матрьошките написах, че се гордея, че съм българин и ме изтриха.
            За това ще пиша тук
            За втори път: Маша е най-влиятелната руска звезда

А кой еВе най-влиятелната раша звезда???
            Да не говорим, че на 5-то място е пак българин

Коментар

• Добро утро tnm
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• А бе, вие що се бъзикате с 4i40!?
                Станали веднъж в метрото да му сторят място - чудо голямо. Ми сигурно е изглеждал изморен човека - щото леля е с високи изисквания

П.П. Добро утро, Мечо!
                Добро утро, тайфата!
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• За 3 литра яхния да изкараш - вземи си 5 л тенджера - 1/2 кг пиле и 300 гр ориз.

Другото го имаш като дози.

П.П. Само кажи, че си я загорил и вадя винкело ( че ще стане гадна ). Стоиш като опълченец на Шипка и зорко следиш с шпатулата по дъното на тенджера и ще доливаш по малко вода като ти набъбва ориз

Няма да обезкостяваш - то после месото само се свлича от кокалите. Па кокал винаги ти вкарва един специфичен вкус като го има.

Накрая на финал в тенджера ще изглежда, че няма вода/булон, а па ще е сочно всичко. Докараш ли го така на визия - значи си мастър.
                  Last edited by marandi; 24.07.2014, 11:50.

Коментар

адаш.ти поне си майстор у готвенето
                    драсни ена рецепта за пиле с ориз,че довечера трябва правя за щерката.
                    като се знам къв съм готвач,кой знае какви ще ги надробя,но друго си е да ти обясни някой,който го може.сега чезна по задачи.ако имаш време драсни на бързо.

лек ден на всички
                    Кажи поне от какво месо ти е пилето, бря? Крилца, кълки, гърди?

Цяло, на тарелка?

П.П. Най-лесно е измиваш го със студена вода и го посоляваш - хакваш го у хладилнико за 1 час поне.

Кипваш вода в тенджера и го сваряваш почти до готовност ( 10 мин. по-малко ).
                    --------------------------------------------

През това време изплакваш 4-5 пъти под течаща вода да падне скробяла на ориз и го слагаш в купа със студена вода за 1 час да набъбне.

Тия подготовки ти спестявят после време за готвене - и става доста по-бързо.
                    --------------------------------------------------

После грабваш глава/две стар лук и 2-3 моркова - зависи от размерите. Палиш котлон на макс - сипваш 3 лъжици олио и като сгорещи - ръгаш лук и морков и сваляш огъня наполовина. Кълцаш ги на кубчета по 0.5-0.8 см размер.

След 3-4 мин. под капак и бъркане ще ти е задушено. Ръгаш сол, чер пипер по малко и и ориз с червен пипер и бъркаш енергично за 1 мин. като го сваляш от котлон, че червен пипер е деликатен и загаря.

Люсваш почти свареното пиле с бульона му ( да не го изхвърлиш !? ) и при нужда доливаш.

Всичко го дъниш в една тенджера като само пресипваш в купа пиле и бульон и изплакваш - после ръгаш другото по описаната схема. Най-малко цапаш.

На слаб огън, че ориз загаря и ще бъркаш по дъното през 2-3 мин. с шпатулата.

Като подправки - за подобна яхния - сминдух, мащерка ( по една щипка ) и юзум.

П.П. Т'ва е накратко. Успех с щерката! Да й вземеш акъла

Супер фроста манджа е.
                    Last edited by marandi; 24.07.2014, 11:47.

Коментар

• адаш.ти поне си майстор у готвенето
                      драсни ена рецепта за пиле с ориз,че довечера трябва правя за щерката.
                      като се знам къв съм готвач,кой знае какви ще ги надробя,но друго си е да ти обясни някой,който го може.сега чезна по задачи.ако имаш време драсни на бързо.

лек ден на всички
                      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Мхм ... Господ измисли 'орицата - па пернишкият винкел ги направи равни

Я, пусни пак онова парче: Запомни едно, че хип-хопът ми - е много по-добър от хип-хопа ТЧУИ.

убу поздрав за сичкото,човек и за мечката
                        http://www.youtube.com/watch?v=JGH72v5CHGY

Коментар

Пък аз знам,древно бойно изкуство-Булгариан тупан техно
                          боли ме фара за конфуций и сие
                          Мхм ... Господ измисли 'орицата - па пернишкият винкел ги направи равни

Я, пусни пак онова парче: Запомни едно, че хип-хопът ми - е много по-добър от хип-хопа ТЧУИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Адаш, фнимфай, че Мичок знае 250 фатки от Конфуций, 400 от Шаолин и 150 от Далай Лама

Даже може и да ги копи/паста да'е ...
                            Пък аз знам,древно бойно изкуство-Булгариан тупан техно
                            боли ме фара за конфуций и сие

Коментар

или не съм разбрал въпроса,или пак ми подхвърляш философски глупости.
                              шубе се пише не шопе бе ти последните 5-10 г от животеца си стрелял ли си.пистолет имаш ли дома.въбще помниш ли как се разглобява,стреля и т.н за картечници ич няма те питам
                              Адаш, фнимфай, че Мичок знае 250 фатки от Конфуций, 400 от Шаолин и 150 от Далай Лама

Даже може и да ги копи/паста да'е ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Ми колко ... 30+
                                ми той млад бе.начи по млад от нас

Коментар

Working...
                                X