Първоначално изпратено от безимeн
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)
Collapse
X
-
Всеки от нас поне е чувал за изящните пластики на скулптора Огюст Роден /"Целувката", "Мислителят".../
.............................................
Сама по себе си, Природата също е велик скулптор, а аз определям подобни скулптурни групи - като връх в Природното изкуство...
Забелязва ли се добре прегръдката на двете тела на снимката, долу?
"Тя" е обърнала дупето си към "него"... Около 10-на години, откакто обърнах внимание на извайването на природната "скулптурна" група... "Тя", с всяка следваща година става все по-"сочна" и закръглена, а "той" - като че повече се издължава откъм други части, вкл. - височина...
Е, няма ли природна мъдрост навсякъде около нас?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Променливите настроения на хората съществуват от край време. Няма да кажа нещо ново: през лятото съм фен на времето, отпреди 2-3 месеца.
Преди около 3 месеца Боянският водопад, с катерещ ледената стена, изглеждаше така:
По същото време, преди 2-3 месеца - хижа Академика /бивша - Физкултурник/ - събираше цвета на нацията... Стърчащите пръчки на преден план - са част от малиновите масиви, които - малко по-надолу дават най-сочните и едри малини, които съм ял някога:
Накрая - малко география... При изкачването към хижа Академика се вижда и подобна природна картинка... С такава природа - човек няма как да остане встрани от инфото... На преден план са началните склонове на планината Средна гора, които склонове почват от Панчарево. На заден план, разбира се - е част от внушителната Старопланинска верига:
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Тая картина горе ми е интересна, но не разбирам как пасва на вас, поклонниците на Иван Костов?[/QUOTE]
Да, съм дясна, но не виждам противоречие между моите политически нагласи и картината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Похарчихме ли го Маранди?
Ако знаех смисъла на въпроса, наистина бих отговорил...
Дамите трудно приемат, че има хора, като мен - които трудно зацепват в материята. Може да ми липсва интелект! Може и от възрастта да е! Обичам, когато ми задават въпрос, той пълно да описва ситуацията..., а не - подобно на учителя на Бранислав Нушич, който им давал невъзможни теми за домашно, нещо от рода, напр. "Изпечи и кажи!"...
........................................
Маранди, да ти се оплача - наглееше... Разбира се - никой не е длъжен да споделя мнението ми, но - като пример - мога да кажа това, че постоянно "ме канеше" да съм освободил "мястото в кабинета си", за да е свободно за по-младите /вероятно имаше предвид себе си.../
Ами - дано се е възползвал от жестовете, които съм правил в тая посока! От ония години, когато Маранди искаше да освободя мястото си, до сега - съм освободил места "за млади" - поне 10 на брой /чрез 30-дневно предизвестие до работодателя ми/... И - разбира се - нови работодатели, отново и отново - ми гласуват доверието си, като ме назначават на поредното работно място...
И още тогава казах на мИранди , че никога не съм имал кабинет - както се изразяваше той "с рисунка на корабче на стената"... ))
Трябва да му призная, че някои негови мисли - наистина ме забавляваха..., но както вече казах - вероятно е "под чехъл" и си спазва предбрачния договор...
Дали сме "похарчили" Маранди - не схващам смисъла на въпроса, въпреки че търся логиката, но женското мислене не ми е подвластно..., но зная също и, че общият знаменател не е на мястото си...
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Коментираше се името Зиези... Мисля, че тематиката беше по-скоро детска... Някои от тук си я купиха и ако са я съхранили - могат да ти услужат с нея... Някои оспорваха историческите факти в нея, но ми се губят подробностите...
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=8JWgcxieGAo
https://www.youtube.com/watch?v=oF16lgIiUsA
------------------------------------------------------------------
https://www.youtube.com/watch?v=tRfp6c9rxVI
https://www.youtube.com/watch?v=m8plFaqXY4k
Last edited by val/she; 09.05.2020, 12:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Бягаше ми една буква ама не знаех коя . Неква книга май издаде и така и нито знам коя е, нито па можахме да се запознаем със съдържанието
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Голям си образ... , не е мИранди, а мАранди... )) Виж сега - как можем на спомени да го ударим... История се гради тук, не е шега работа!...
Та, мАранди може би е вече "под чехъл", а това да е причината, за да не пише...
Той беше се хвалил /постовете са в темата/, че има колежка от ВУЗ-а, с която искал да се..., не помня термина, който използваше..., много специфичен беше..., нещо подобно на: да се "овъргалят" с нея, желаеше /не, че има нещо лошо в това, де/..., а и нещо все към предварителен /пробен/ брак, с договор го теглеше...
Та, все си мисля, че може вече да е "свалил" бившата си колежка, а в брачния договор - тя, от своя страна - да е поставила условието - той да не участва във форума... Знаеш ли ги дамите, някои от тях - претенциозни по рождение..., други пък - са скромни, докато...
Стига съм фантазирал... Готини са момичетата и винаги съм им желал само щастие и любов, да са здрави и така нататъкА...Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениееха яката тема. На космонаФта стоят ли мненията? А миранди май така беше, от него се дозарибих за траките
Голям си образ... , не е мИранди, а мАранди... )) Виж сега - как можем на спомени да го ударим... История се гради тук, не е шега работа!...
Та, мАранди може би е вече "под чехъл", а това да е причината, за да не пише...
Той беше се хвалил /постовете са в темата/, че има колежка от ВУЗ-а, с която искал да се..., не помня термина, който използваше..., много специфичен беше..., нещо подобно на: да се "овъргалят" с нея, желаеше /не, че има нещо лошо в това, де/..., а и нещо все към предварителен /пробен/ брак, с договор го теглеше...
Та, все си мисля, че може вече да е "свалил" бившата си колежка, а в брачния договор - тя, от своя страна - да е поставила условието - той да не участва във форума... Знаеш ли ги дамите, някои от тях - претенциозни по рождение..., други пък - са скромни, докато...
Стига съм фантазирал... Готини са момичетата и винаги съм им желал само щастие и любов, да са здрави и така нататъкА...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
О, ясно. Много знаеш, щом сп. Егоист ти го е вкарало.
Пробвай да научиш и руснаците по темата, те, бедните, не знаят колко си умна и как напразно са жертвали себе си за жена, деца, майка-баща и за родината.
Да, харесва ми този поглед към победата. И, да, тя - победата, може да свърши.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеУтре е особен ден. Ден на Европа, защо ли пък точно тази дата избраха, и - "День Победы".
Преди 15-на години, в едно списание - "Егоист", излезе най-точното описание на "Победата" по руски.
Пробвай да научиш и руснаците по темата, те, бедните, не знаят колко си умна и как напразно са жертвали себе си за жена, деца, майка-баща и за родината.
- 1 like
Коментар
-
Утре е особен ден. Ден на Европа, защо ли пък точно тази дата избраха, и - "День Победы".
Преди 15-на години, в едно списание - "Егоист", излезе най-точното описание на "Победата" по руски.
"(Записки от първия ден в Москва - 9 май 2005)
М.К.: МОМЧЕТА, ПОБЕДАТА СВЪРШИ.
Когато си много велик, силен и истински - тогава си най- самотен и притиснат в ъгъла па планетата. Когато най-много лоши неща се говорят за тебе или - още по-лошо — всички са те забравили, тогава значи си на прав път. Когато ти е най-трудно, когато изглежда, че си загубил големи части от себе си, когато ти се струва, че губиш битката, тогава си най-близо до божествения промисъл за човека. Когато тъмната страна на силата те притиска, но ти знаеш, че ще се възродиш, тогава може би живееш в страна, която се казва русия. Изроди не*разумни, поради что се стараете да забравите, че има една страна, по-голяма от всичко, по-непозната от всичко и по- близка от всичко?! По-близка от всичко, което някога ви се е случило в историята и ще ви се случи в историята?! Една раз*дирана от противоречия страна (като всяка друга), но като никоя друга болна от гигантизъм и всяко нейно израстване и сгромолясване, всяко нейно противоречие обвива света в пукота на израстването и пепелта на сгромолясваното. Една не*съвършена страна, на която през поколение се надяваме и мразим. Едното поколение я обича и й се надява, следващото я потапя в забрава и великодушно отричане, сякаш приказки за великани не съществуват. Разгледайте собствената си ис*тория от птичия поглед на XX век и ще видите как ние, сла*вянските джуджета, разказваме една и съща сага на децата си, но през 50-100 години винаги много внимателно сменяме функциите на великана - първо той е добър и ще помогне на малките и неоправданите, после той става зъл и яде хора. Раз*бира се, и двете приказки за този наш дядя великан са верни.
Тъжното е, че в различни епохи сляпо вярваме винаги по*отделно в само една от тях."
https://www.lentata.com/page_14562.html
Коментар
Коментар