IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
    И аз така си мислех ама нали ползвах чичко Гугъл и ето какво намерих:

"Пътна детелина се прави при пътища, пресичащи се под прав ъгъл. Тук пресичането е под остър ъгъл, т.е. ушите в двата тъпи ъгъла ще са на твърде много градуси - над 270 и с твърде голям радиус, а дъгите в острите ъгли ще са за завои над 90 градуса. Асиметричност е търсена, за да правят многоградусови завои пътуващите по редки направления като София-Русе, Русе-София, Шумен-Варна и Варна-Шумен, а пътуващите по интензивните София/Русе-Варна и Шумен-София и обратно да правят малки извивки. При една детелина тези от Русе за Варна и от Шумен за София биха правили над 270-градусови завои"

Аз бих добавил че пътуващите Шумен - Варна няма какво да търсят там защото изхода за Варна е точно в другия край и ще си удължат доста пътя за да се включат точно тук

така че от мен браво - помислено предвид посока и натовареност на трафика - не се пресичат две магистрали, а един път се влива в друг... дайте да на плюем без да знаем Има доста такова примери по цял свят. Приятна вечер
    Да, ама НЕ. С лекота могат да разположат долният път така че да се пресечат под прав ъгъл даже единият ръкав е почти такъв. И нямаше да има по 3 точки в които можеш да катастрофираш за да направиш прост десен/ляв завой
    Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
        Тази детелина ми изглежда твърде евтина. Не стига, че е симетрична ами ще струва малко и ще изисква по-малко средства при поддръжка и нови ремонти.
        bpst, без да те обиждам, но нямаш никакъв политически нюх
        И аз така си мислех ама нали ползвах чичко Гугъл и ето какво намерих:

"Пътна детелина се прави при пътища, пресичащи се под прав ъгъл. Тук пресичането е под остър ъгъл, т.е. ушите в двата тъпи ъгъла ще са на твърде много градуси - над 270 и с твърде голям радиус, а дъгите в острите ъгли ще са за завои над 90 градуса. Асиметричност е търсена, за да правят многоградусови завои пътуващите по редки направления като София-Русе, Русе-София, Шумен-Варна и Варна-Шумен, а пътуващите по интензивните София/Русе-Варна и Шумен-София и обратно да правят малки извивки. При една детелина тези от Русе за Варна и от Шумен за София биха правили над 270-градусови завои"

Аз бих добавил че пътуващите Шумен - Варна няма какво да търсят там защото изхода за Варна е точно в другия край и ще си удължат доста пътя за да се включат точно тук

така че от мен браво - помислено предвид посока и натовареност на трафика - не се пресичат две магистрали, а един път се влива в друг... дайте да на плюем без да знаем Има доста такова примери по цял свят. Приятна вечер

Коментар

• Ама тоя възел верно ногу гаден - толко ли нема един шофер да са го питале кво да праат....
          И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
            Класическа "детелина" на Стара Загора - безконфликтно във всички посоки.
            За разлика от новия пътен "възел"...
            Тази детелина ми изглежда твърде евтина. Не стига, че е симетрична ами ще струва малко и ще изисква по-малко средства при поддръжка и нови ремонти.
            bpst, без да те обиждам, но нямаш никакъв политически нюх

Коментар

• мрън, мрън, мрън

Спомням си една подобна форумна истерия като откриха магистрала Тракия преди години, пък още не сте си изяли шофьорските книжки - карате си, нали така

Попътен вятър, исках да кажа
              Yeah

Коментар

• Охххх, отдъхнах си....
                Погледнах снимката и си казах, че е много сложно за мен.....
                Не ги писах , за да не проличи колко съм умен......
                Очаквам коментарите на минали по "гениалното транспортно съоръжение"....

Коментар

• Значи,такава щуротия само ние можем да направим.
                  Връх на човешката глупост!!!!
                  Може би е трябвало да изглежда по-сложно,за да се усвоят повече пари-
                  Това е малоумна работа.
                  Прост народ-слаба държава!!!!
                  Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Извинявам се изказах се неподготвен - има и мост над ЖП линия...
                    това усложнява нещата.
                    Къде има ЖП линия колега? В Търново има, ама тя няма нищо общо с пътния възел.

А в Белокопитово ЖП линия няма.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Ще идвам да си пера килимите в шадравана
                      Хахаа. Да бе , някакъв перко решил да си изпере килима в новия шадраван.
                      Тази градинка впрочем е на 100 метра от дома.
                      Ама ако искаш да си изпереш килимите, ела у дома на вилата. Имам чудесна бетонна площадка за пране на килими. а също и водоструйка. И докато някое момче пере килимите, ще те черпя със студена напитка на верандата.

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                        Класическа "детелина" на Стара Загора - безконфликтно във всички посоки.
                        Е да, ама при нея моста е само един двулентов над магистралата, а в Белокопитово имаме два моста четирилентови и още два малки. И парите, които се "усвояват" са различни.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Че каква работа имаш да идваш от Варна (горен десен по стария път) и да заминаваш за Варна (горен ляв по магистралата) ? Що не си стоиш във Варна, ами ще биеш път до Шумен?

.
                          Ще идвам да си пера килимите в шадравана

Коментар

Е сега не драматизирайте. Не е чак толкова сложно.
                            Защо не са направили класическа детелина, това е друг въпрос и то главно икономически. Голямо насипване е паднало - голямо нещо
                            Извинявам се изказах се неподготвен - има и мост над ЖП линия...
                            това усложнява нещата.

Коментар

• Класическа "детелина" на Стара Загора - безконфликтно във всички посоки.
                              Attached Files
                              "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• 2050 година:
                                – Накъде с тази врата?
                                – Това не е врата. Това е Samsung Galaxy S35!...http://www.infosi.bg/biseri-ot-naroda/

Коментар

Working...
                                X