IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

И това не расте, Кире, аз много обичам тиквени семки, обаче на абсолютно всички видове марки, които се продават в магазинната мрежа и на които съм попадал, пише страна на произход: Украйна. Шаш и паника, мат с пешката, защото според статистиката на ЕС сме най-големият производител на тикви в евросъюза. И това, ако не е виц...
    Извинете. Не е виц. Има едни схеми за финансиране на земеделските производители - т. нар. обвързани плащания. За отглеждане на домати, краставици, пъпеши, ......., тикви и се плаща, /освен субсидиите, които са около 30лв/дка / и по още 200лв/дка, и трябвна да продадеш определено количество реколта от декар. Тиквите са най-лесни, защото семето е много евтино и се сее на много големи разстояния. Обработката е механизирана и също много евтина. Тези, които го правят им викат схемаджии. След проверката от земеделската служба и подпис, че има тикви на полето, схемаджията удря дисковата брана върху тиквите и отива примерно на борсата в Слатина и взема фактура за тикви от търговец, като му плаща ДДС-то.
    Фактури има, тикви - няма.
    Може да сметнете печалбата при 50лв рента и 30 лв разходи на декар по производството, за примерно 300дка.

Не е виц. Само леко да ви светна за земеделските фондове.
    Last edited by vikhunter; 03.05.2018, 21:17.

Коментар

• Цитат на деня:
      "Това е ГЕРБ: Единият им партньор иска да излезем от ЕС, другият им партньор - от НАТО"
      (Мустафа Карадайъ, ДПС)

Коментар

• Прочетете това и всичко ще ви светне. Жертви сме на плановата икономика на ЕС.
        http://www.segabg.com/article.php?id=886339

Коментар

• Първоначално изпратено от 888 Разгледай мнение

Не е виц , а почти цялата продукция от тиквени семки се изнася , като био продукт .Даже се отлижда един сорт тикви без обелки на семките.
          Ибаф го, другарко, ми ние сме върнали комунизма бе - качественото се изнася за твърда валута, шлаката се яде тук. Затова ли се борихме и скачахме???? УжаЗ. Честно казано бях шокиран като прочетох статистиката преди време, викам си - браво, все в нещо да сме първенци, поглежам пакетчето тиквени семки на "вуйчо Ваньо" и там изрично си пише - произход: Украйна! Реших, че пак сме правили някоя евроврътка, като маляките с маслините, дето забиват колчета в земята и викат, че било масив от маслини, щото като го снимаш отгоре и не личи, та си лапкат субсидията, Обаче с това ти изказване пак уби всичко детско в мен, егати
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

И това не расте, Кире, аз много обичам тиквени семки, обаче на абсолютно всички видове марки, които се продават в магазинната мрежа и на които съм попадал, пише страна на произход: Украйна. Шаш и паника, мат с пешката, защото според статистиката на ЕС сме най-големият производител на тикви в евросъюза. И това, ако не е виц...
            Не е виц , а почти цялата продукция от тиквени семки се изнася , като био продукт .Даже се отлижда един сорт тикви без обелки на семките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ама то май има много вярно в това ! Проектите и субсидиите в земеделието именно за отглеждането на тикви са най големи ! А и може би на наша почва най добре виреят тикви
              Да, да, особено на политическа почва.

Коментар

• А ДАНО, АМА НАДАЛИ..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Като се огледаш в магазина, турски домати,гръцки дини, френски картофи, китайски чесън, излиза, че в България не расте нищо друго освен тикви...
                  Киро, с Джастис много добре поддържате темата! дано огрее и бфб скоро някакво раздвижване

Коментар

Като се огледаш в магазина, турски домати,гръцки дини, френски картофи, китайски чесън, излиза, че в България не расте нищо друго освен тикви...
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Ама то май има много вярно в това ! Проектите и субсидиите в земеделието именно за отглеждането на тикви са най големи ! А и може би на наша почва най добре виреят тикви

Коментар

• Като се огледаш в магазина, турски домати,гръцки дини, френски картофи, китайски чесън, излиза, че в България не расте нищо друго освен тикви...

Коментар

Над половината работещи българи са доволни от заплатата, която получават.
                          Анкетата сигурно е правена в парламента.
                          дааааааа )
                          ...

Коментар

• Над половината работещи българи са доволни от заплатата, която получават.
                            Анкетата сигурно е правена в парламента.

Коментар

• http://www.pmslweb.com/the-blog/wp-c...te-dancing.gif

hahaha

Коментар

• ИКОНОМИСТ

РАЗКАЗ ОТ ЧУДОМИР- ПРЕПОРЪЧВАМ

https://chitanka.info/text/14538-dudunyt

Коментар

Working...
                                X