IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Три часа през нощта. Мъж и жена спят. Изведнъж се звъни на вратата. Мъжът, псувайки, отива да отвори. На прага стои мъж, очевидно пийнал: - Приятел, ела, моля ти се, долу да ме бутнеш.
    - Абе, човек, ти полудя ли! Три часа през нощта е! Ходи помоли някой друг. Връща се мъжът в леглото и жена му го пита:
    - Кой беше?
    - Някакъв идиот, искаше да го бутна.
    - И ти какво направи?
    - Пратих го на майната му!
    - Звяр! Говедо! Помниш ли на нас как ни изгасна колата в големия дъжд и едно момче цял час ни бута? Толкова ли не можеш да помогнеш на човека! Мъжът пак се разпсувал, станал от леглото и се облякъл. Слиза на двора, а там пълна тъма. Вика:
    - Ей, приятел! Къде си?! От тъмнината:
    - Тук съм! Ела тук!
    - Къде тук?
    - Тук,тук на люлките!!!!

Коментар

• Бай Гъцо Мърдавицата и въргозуняка*

Петър Незнакомов

(По образци от селски белетристи)

Бай Гъцо Мърдавицата, сухоляв сгугушен парясник на около петдесет лазаря, с бутурясало рофито лице и клепясали от стара неизлечима балънма уши, излезе на сундурмата на новата си двуетажна, току-що измазана къща, прозина се до разгъчване (затуй му викаха и Гъцо), задръгна със скукушинени пръсти голия си кирливожълт корем, който се пелтееше като качамак изпод разпраната риза, па ръшна с нога бозолявото келаво псе на име Мърлю, което хръпаше току на чеперека, свило предните си сгъчкани и омъждуляни от ровляк лапи под приличната на туфа муцуна. Псето се кътландиса, бафна два-три пъти сънливо по стопанина си, пребаца с подгъзурен куйрук разлятата помия по двора, па се шмугна у дребака между кочината и мръсовината.

- Къде пак бря? - кукна от горната одая стрина Пъца Гуджовкина, вдовицата, дето шъташе на бай Гъца и от време на време му подслаждаше животеца. Тя беше гърдунеста, сбабичосана вече жена, обута в ръждоляви окъсани джорапи, закрепени с джантер за пездерицата. - И що ти е криво пцето, та го буторяса?

- Млък ма, навро! - гъгна връз нея бай Гъцо. - Туй псе я че го разчекнем с гьостерицата, а ти да не го буторясам. За пцето кърпел, тъй си знам язе. Разлигавиш ли го, оно че ти се качи на келя...

И без да обръща повече внимание на стрина Пъца, бай Гъцо се затътряви към обора да навиди болното от краста турмаче. Той шляпаше с гумените цървули из помръзляка, мина край барабината, обра с крак насърбаната от снощи пенюга и като все още попържаше и мрънкявеше под нос, влезе в обора. Удари го гъста фанара от биволски пръждавици, смесена с воня на уруглица и пикня. Бай Гъцо се спря на цепленката, швиркна с уста и краставото турмаче, изглежда, го усети, защото от полутъмната жежчава се счу радостното му брецане, а веднага след туй скюсканата от болестта чутура на хавайнчето се завря в гърделя на бай Гъца и почна да му се лади и бъцка като малко сополявче.

- Пъш де! - взе да жъмка главата на турмачето бай Гъцо. - Я какво ме изглафа целия, кьорчо-кьорава!

Но гласът му не звучеше сърдито, а по-скоро гълчаво. Бай Гъцо се бе превързал с оная престара селска обич към болното турмаче, иначе отдавна да му бе пуснал кръвняка или да го бе трампосал на някоя оривица.

Докато турмачето и човекът се лабацаха един друг, откъм темнявата пърлица на обора изведнъж се счу тупурдия, сякаш скопяваха нерез, после оттам изскочи като бесня страшен цървен дзвер и се хвишна право на гърба на бай Гъца.

- Леле, въргозуняк! - извреца бай Гъцо и се юрна към манаря, но дзверът го ръмкаше по гъзиняка и озгор и не му даваше да изщрапка до яснеца под сводовището. Сърцето на бай Гъцо прекина, прекина иднаж-дваж, па се бишна нагор, заседна в гръцмуля и ни насам, ни натам.

И кой знае как щеше да завърши тая дунанма, ако бай Гъцо не беше щрегар човек и не даянеше на ръмкане. Докато дзверът крежаваше с некти връз него, той изведнъжка си спомни ,че е атеист и като такъв не бива да верва в разни богове, светии, гяволи и въргозуняци. Тази мисъл му даде криле, той се сбабуни на две, запрошна дзвера от гърба си, обърна се и видя, че той наистина не е въргозуняк, а църната мачка на комшията чичо Дърмо Крижавия, която се бе омърляла прездене си и си бе намерила котило в темнявата пърлица.

- Да ти и... намерата, гадина неприклопена! - изглафа през зъби бай Гъцо, па като фана за дръжляка една гьостерица, па като зачепрасти, та ни въргозуняк остана, ни турмак, ни обор...

Така атеистът бай Гъцо Мърдавицата се пребори със суеверието.

Коментар

• Коментар

• Ти да видиш ....!!!

Кака Пена, многомашинничка и ударничка, я поканват да влезе в БКП. Дали й да чете устави, история на БКП и всичко, което е нужно да се подготви идейно. На събранието на първичната партийна организация я питат:
          - Како Пено, ти си наш човек, комунист. Ще те приемем в Партията. Имаше ли някакви въпроси, докато се подготвяше?
          Кака Пена отговаря:
          - Другарю председател, всичко ми е ясно, защо е червено знамето, какви са ми правата и задълженията, но едно не ми стана ясно: аз, като партиен член, имам ли право да се чукам с безпартийни, щото лошо - безпартиен да чука партиен член!
          Помислили другарите и решили:
          - Имаш право, како Пено, но трябва сама да си го вкарваш, та да се чувства ръководната роля на Партията!

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
            [ATTACH=CONFIG]n3521412[/ATTACH]
            Българинът винаги е бил практичен човек... Страхотен виц!
            Vanitas vanitatum...

Коментар

• https://www.facebook.com/Baldegino/v...xMDUxNTk0OTI2/

Коментар

• В един магазин в мола влиза мъж. Разглежда и пита:
                - Извинете, а тези високи токчета по 120 лева дали се търсят?
                - Разбира се! Имате прекрасен вкус! Като тези продаваме по 20 чифта на ден!
                - Странно… А този костюм за 680 лева?
                - Също е много добро качество! Страшно много се търси!
                - Странно… А тези ризи по 150 лева?
                - Извинете, но защо все казвате “странно”, та “странно”?
                - В отчета ви за деня до НАП касовият апарат отчита 50 лева средно на ден...

Коментар

• Какво казва булката, след първата брачна нощ, в различните страни:
                  В Германия: Ханс Дитрих, отиди в кухнята и направи кафе, или и това не можеш да правиш?!
                  Във Франция: Жан-Пол, подай ми шампанското, че ми остана неприятен вкус в устата.
                  В Англия: Сър, надявам се, че въпросът с потомството Ви е уреден и няма да се налага повече да вършим тези неуместни и неприлични движения.
                  В Холандия: Скъпи, когато вече сме семейство, мога ли да използвам разкошната ти самобръсначка да си оформя мустаците?
                  В Италия: Джузепе и ти, и баща ти, и братята ти – всичките сте мръсници!
                  В Испания: Фернандо, да ти представя семейния ни приятел Луис, както и двете ни деца.
                  В Полша: Лешек, ако и следващата нощ се повтори същото, лятото отиваме на почивка в България!
                  В Чехия: Хонзичко, още жив ли си?
                  В Русия: За 126 път – За Сталина, за Родину – Ставай!!!
                  В Македония: Ванче, исто бугарин си бе, умора немаш!
                  В България: Еее, Иване, Иване, да беше и заплатата ти толкова голяма…

Коментар

• Click image for larger version

Name:	78187998_1565741633566494_3913643739930689536_n.jpg
Views:	1
Size:	60.1 КБ
ID:	3521412

Коментар

• Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
                      Мисля, че виртуалният "приятел" накарал жената от банката да му изпрати
                      1милион, без да се познават , трябва да спечели "България търси талант",
                      за мен е N1 !!!
                      мога да си представя какво би направила момата, ако се беше срещнала с "нуждаещият се приятел" ........ щеше да изпразни цялата банка
                      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Name:	916779.jpg
Size:	53.2 КБ
ID:	3521098
                        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Мисля, че виртуалният "приятел" накарал жената от банката да му изпрати
                          1милион, без да се познават , трябва да спечели "България търси талант",
                          за мен е N1 !!!

Коментар

Name:	71925235_10218358479067735_3486519618984476672_n.jpg
Size:	30.6 КБ
ID:	3520802

Коментар

• https://www.dunavmost.com/novini/bal...ZL1-tZVbCvAscc
                              България настигна Буркина Фасо в ранглистата на ФИФА

Коментар

• Коментар

Working...
                                X