If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Днес ми се наложи да прескоча до Южна България ... Като се качих са Св. Никола, гледам едни хора редят павета, други копат из зелените площи... Навсякъде кипи усилен труд - изумих се
Чак после се пресетих, че предстоят празниците за боевете на Шипка
Хм, аз защо съм останала с впечатление, че са 8-11 август.
Малко за душата....
Преди 2-3 дни ми показват едно сладко бебче.....С едни малки и красиви крачка - ще стане прекрасна госпожица....Пипнах и петичките и То се усмихна...Помислих, че е случайно и като ги погъделичках се захили с глас.....
Безценно за душата....
Май остарявам....
Там авторът описва една сладка двегодишна дъщеря на негов познат.
Като се върне таткото от работа и се появи в нейната стая, тя започва да марширува в детското си креватче по периметъра и да скандира някакъв си неин химн на бащата (щото, за разлика от майка си, го вижда само сутрин и вечер).
Той идва до нея, навежда се и тя го целува по бузата. Двамата са на небето.
Един път таткото идва с нови очила.
Мичето почва своя марш, ама след втората стъпка спира, намръщва се, но и продължава своите скандирания в слава на дошлия баща, намръщена и гледайки под око така....
Таткото идва, навежда се за целувка, госпоицата лепва една влажна целувка на новите очила - и започва марша около своето креватче, марш, прославящ появилия се татко.
--------------------
Нема лошо в остаряването, стига да не ни влияе основно.
Е преди неколко деня скъсах мускулни влакна на бедрото в игра на федербал.
На тея години такъв хъс
Като се сетя или чета или чуя (особено от Кисимов) тази ода на Вазов, мравки ме полазват по гърба и по скалпа. Ей и сега малко.
Това долу, от батко ви Иван Вазов, е твърде вярно и сега ( за тези хора, които още не са свине):
Нека носим йоще срама по челото,
синила от бича, следи от теглото;
нека спомен люти от дни на позор
да висне кат облак в наший кръгозор;
нека ни отрича исторйята, века,
нека е трагично името ни; нека
Беласица стара и новий Батак
в миналото наше фърлят своя мрак;
нека да ни сочат с присмехи обидни
счупенте окови и дирите стидни
по врата ни още от хомота стар;
нека таз свобода да ни бъде дар!
Нека. Но ний знаем, че в нашто недавно
свети нещо ново, има нещо славно,
що гордо разтупва нашите гърди
и в нас чувства силни, големи плоди;
защото там нейде навръх планината,
що небето синьо крепи с рамената,
издига се някой див, чутовен връх,
покрит с бели кости и със кървав мъх
на безсмъртен подвиг паметник огромен;
защото в Балкана има един спомен,
има едно име, що вечно живей
и в нашта исторья кат легенда грей,
едно име ново, голямо антично,
като Термопили славно, безгранично,
що отговор дава и смива срамът,
и на клеветата строшава зъбът.
Днес ми се наложи да прескоча до Южна България ... Като се качих са Св. Никола, гледам едни хора редят павета, други копат из зелените площи... Навсякъде кипи усилен труд - изумих се
Чак после се пресетих, че предстоят празниците за боевете на Шипка
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Олиото е по леко бре Що се бъзикаш И, да олиото гранясва в горната си част. За това трябва да се излее, заедно с малко доматен сок при отваряне А дали е аспирин или салицил - въпрос на търговска марка Все ацитил-салицилова киселина
В северна България се ползва изотоп на олиото (тежко олио). Или търговско известното - Козлодуйско олио.
oлиото се загрява предварително/запържва/,за да е граняса
това го знам от тъщата,която прави лютивка от мелени чушлета,моркови и чесън
невероятно мезе
гарантирано качване на 5кг за зимата при редовна употреба
Чичееее ми то олиото не отива ли после на дъното щото е по тежко или ги държат с капачката надолу
Олиото е по леко бре Що се бъзикаш И, да олиото гранясва в горната си част. За това трябва да се излее, заедно с малко доматен сок при отваряне А дали е аспирин или салицил - въпрос на търговска марка Все ацитил-салицилова киселина
Вие май се окапахте малко с тез домати,а
Домати бол ....Водката не достигаааАААААА
Их малееееееее как съм се разсъхнал само ....как бих се отрязал ....'ма в таз жега не знам после как ще преживея следващия ден
Ухххх,нема да стане така .....търкаля ми се половинка домашна кайсиева ...прясна е,тазгодишна ....абе мятам я ....с 2 праскови ....пък утре ше го мисля
Ми да, аз през зимата просто вадя буркан от домати, нарязвам малко лук и олио и готово, пластмасите от магазина не мога да ги ям, дори и когато нямам пресни домати.
А тоя трик със запечатката от олио не го бях чувал, да не вземе да граняса олиото?
И на мен ми се струва, че олиото би придало тежка миризма. Леко бланширани домати- обелени и нарязани. Малко сол,. Капачка. Варене. Другото си го написал и е много освежаващо през зимата- когато по магазините се търкалят онези топки за тенис- наречени домати.
Коментар