If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Горе върха на пламъка от дърво беше около 400-450 градуда ( по памет ) - така е проектирана, добави материалите за задържане на топлина, с която са наблъскали.
Та, скалата на датчика не я виждам по снимката, ама 300 градуса поне от дърво би трябвало да вдига като температура.
Ама, кат' я погледнах за 5 сек. като архитектура вероятно е комбинирана и може да се ръга и по-жешко гориво вътре - демек предполагам скалата му е до 400-450 градуса, ама т'ва дърво трудно би го направило.
Ще съм първият да питам как става тоя номер
така, както успявам да видя - до 400 градуса е.
На мен ми е интересно как точно минава нагретият въздух, за да има и горно печене, а и изобщо регулирането на температурата.
Спомням си от печката на баба ми, че имаше някакви клапи, чрез които се регулираше обтичането стените на фурната от изгорелите газове и така се нагласяше необходимата температура.
Горе върха на пламъка от дърво беше около 400-450 градуда ( по памет ) - така е проектирана, добави материалите за задържане на топлина, с която са наблъскали.
Та, скалата на датчика не я виждам по снимката, ама 300 градуса поне от дърво би трябвало да вдига като температура.
То това е ясно, може и да е вярно, но ако можеш и да кажеш колко дръва требе да сложа за 225 градуса
И на мен ми е интересно. Някак не ми се връзва едно дЪрво за 100 градуса, 2 за двеста
Ама, кат' я погледнах за 5 сек. като архитектура вероятно е комбинирана и може да се ръга и по-жешко гориво вътре - демек предполагам скалата му е до 400-450 градуса, ама т'ва дърво трудно би го направило.
Лубойл, да те питам: На тая фурна как се регулира температурата? Само чрез дървата отдолу или има и друг начин?
Благодаря.
Кат' я гледам е комбинирана за брикети, въглища и т.н. - оттам качва калории и помпи стрелката надясно за градусите. Тая е френска вероятно - те са доста добри да правят камини с топлоизвеждане от средата на помещението без жилищен комин наличен.
Имат и по-скъпи изработки - без димоотвод нагоре да не заема място. Аз па се загледах в ботушите - хубава кожа, ама стар модел
П.П. Голяма гъзария е да си готвиш с естествен енергоизточник, ама трябва да си малко пачкосан - поне над средния стандарт за станата. Русото още не може да си го позволи - хихи
Ха, наздраве - утре ще ходя на ключар за 3-ти патрон, че Ламята пъхна ключа, пак заклини - ай, пак чукай - хлопай, ама поне ся бях ин-витро и има инструмент.
Накрая му набих едни майни и му казах: Ти си търговец щот' 3 пъти му казах да не пъха тоя боклук дет' е отвън в ключалката - демек не пипай нищо, че само после някой трябва да върви подире ти - та ми скапа целия ден графика.
Днес трябваше да търча да регистрирам една фирма на една позната и отиде за понеделник. Ся трябва местя и графика за понеделник.
За наказание му казах сам да си наготви - и само го гледах отстрани и викам - това - така - това така. Другия път ще знаеш, щот' се опита да ми пробута номера, че бил много уморен и колко е зает. Тц ... ( не фърфи ) - викам ти ядеш по 4-5 пъти на ден, па аз не съм ял от фторник и не ме еВе ..
Коментар