IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Абе заеби, имам фурна дето само сФирки не прави. С 20 програми, от които ползвам 1-2. 4 котлона, от които ползвам 2. Ебаси консуматорите сме Навремето си спомням, на печката на дърва на баба ми, винаги имаше едно джезве с вода и един чайник. Струваше ми се, че шипките никога не се сменяха в него. Но явно някакви магарии се правеха, докато спя, защото чаят винаги беше адски ароматен
    Не знам. Аз си представих знойно лято, в което- рано сутрин, паля печка, за да направя кафе и закуска. Не ми се понрави тази мисъл.
    Иначе и аз помня такива моменти, но през зимата. Чаят от липа в/у печка- преварен до червено наистина е много ароматен.

Коментар

Абе заеби, имам фурна дето само сФирки не прави. С 20 програми, от които ползвам 1-2. 4 котлона, от които ползвам 2. Ебаси консуматорите сме Навремето си спомням, на печката на дърва на баба ми, винаги имаше едно джезве с вода и един чайник. Струваше ми се, че шипките никога не се сменяха в него. Но явно някакви магарии се правеха, докато спя, защото чаят винаги беше адски ароматен
      Не е баш така за старите печки/фурни. Имаха много функции. Сега не мога да ти снимам старата ни, но долното дава бегла представа какви бяха....
      Отгоре имаше 3 "котлона".

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        Преди няколко години, гледайки филма "Бялата стая", ми направи впечатление това:героинята на Д. Тончева- Александра, направи кафе в/у печка на дърва. За минути умът ми беше отклонен от филмовото повествование размишлявайки над такива битови подробности като зпалване на печка заради едното кафе и как сега- сме благословени (но май- не за дълго) в това отношение.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          Термометъра е до 400 гр.

Ама са забравили да сложат един червен сектор след 300 градуса, както при колите
          Иначе 250 гр ги прави без проблем, но аз не я надувам толкова, държа я между 150 и 200 - гори лесно в този диапазон, а над 200 става много горещо.
          И да уточня - това е температурата на въздуха във фурната, а не в камината.
          Кей с клапана в кюнеца вдигаш окисляването да горят по-бързо дървата, ама кат' я погледнах беше читав чугин и термоустойчиво стъкло.

Не си ли чел спецификацията само на дърва ли е?

Доле не можех да видя, че такава ти е снимката, ама с тоя ламинат внимавай. Пали се от четвърт за числата, които говорим. Демек затова се ръга датчик до 300 градуса.

Демек, ако форсиш - първо ръгай подложка, яка отдоле, ако няма да не стане беля - мраморна е най лесно, щот' т'ва ми мяза на хапартамент и едва ли имаш опции за монтиране.
          Last edited by marandi; 18.10.2013, 18:11.

Коментар

Забеляза ли как приготви сутринта кафето на любимия?
            Сутрин предпочитам да ми се приготвя мусака.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Вчера пак го даваха.
              Забеляза ли как приготви сутринта кафето на любимия?

п.п.Много хубав филм и това, че е чернобял е само плюс.

Коментар

Ти ко, нещо ме действаш ли? Хайде, обясни ми!!! Не съм инджинер. Какво трябва да направя за да поддържам 225 градуса във фурната?
                Бе, луд ли си - черпя те - ма кажи ко пиеш, че да не съм Ванга да'е .. - чек, че стана интересно наистина докат' бебе Люк е хиър

Коментар

Преди няколко години, гледайки филма "Бялата стая",
                  Вчера пак го даваха.

П.П. заради 90 год. от рождението на Апостол Карамитев.

Коментар

• Преди няколко години, гледайки филма "Бялата стая", ми направи впечатление това:героинята на Д. Тончева- Александра, направи кафе в/у печка на дърва. За минути умът ми беше отклонен от филмовото повествование размишлявайки над такива битови подробности като зпалване на печка заради едното кафе и как сега- сме благословени (но май- не за дълго) в това отношение.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                      Здравей,

Печката на дърва/камината се регулира по сл;едния начин - колкото повече дърва, толкова по-висока температура. Разбира се това е много относително.
                      Другия начин за регулиране е - има един ключ на мястото където печката се съединява с първия кюнец. Този ключ върти една кръгла метална пластина почти с диаметъра на кюнеца. Когато пластината е вертикално има неограничен достъп на въздух от комина към печката. Когато почнеш да въртиш пластината (с ключа) съответно пропорционално намаляш притока на въздух към печката и дървата горят по слабо и обратното.
                      Но все пак всичко е много относително и не е електроника за да може да поддържа точна температура. Но все пак в някакви граници може да регулираш. Като ти стане много горещо намаляш въздуха и обратното.
                      Дано узпях да обясня.
                      Успехи!
                      Сега разбрах.
                      Имаш регулиране на процеса на изгаряне, а не на обтичане на стените на фурната.

Поздрави и все така вкусни ястия да готвиш на камината.

Коментар

Туй не е ли множко? Аз дома на 500 правя пиролиза. Едно време в казармата, като надумквахме печката на долно горене се зачервяваше от жега. След зимата ставаше на хиляди извивки
                        Термометъра е до 400 гр.

Ама са забравили да сложат един червен сектор след 300 градуса, както при колите
                        Иначе 250 гр ги прави без проблем, но аз не я надувам толкова, държа я между 150 и 200 - гори лесно в този диапазон, а над 200 става много горещо.
                        И да уточня - това е температурата на въздуха във фурната, а не в камината.

Коментар

Лубойл, да те питам: На тая фурна как се регулира температурата? Само чрез дървата отдолу или има и друг начин?
                          Благодаря.
                          Здравей,

Печката на дърва/камината се регулира по сл;едния начин - колкото повече дърва, толкова по-висока температура. Разбира се това е много относително.
                          Другия начин за регулиране е - има един ключ на мястото където печката се съединява с първия кюнец. Този ключ върти една кръгла метална пластина почти с диаметъра на кюнеца. Когато пластината е вертикално има неограничен достъп на въздух от комина към печката. Когато почнеш да въртиш пластината (с ключа) съответно пропорционално намаляш притока на въздух към печката и дървата горят по слабо и обратното.
                          Но все пак всичко е много относително и не е електроника за да може да поддържа точна температура. Но все пак в някакви граници може да регулираш. Като ти стане много горещо намаляш въздуха и обратното.
                          Дано узпях да обясня.
                          Успехи!

Коментар

Ти ко, нещо ме действаш ли? Хайде, обясни ми!!! Не съм инджинер. Какво трябва да направя за да поддържам 225 градуса във фурната?
                            Слагаш хартия - ако почернее 220 градуса , ако се запали - 230..

Коментар

Туй не е ли множко? Аз дома на 500 правя пиролиза. Едно време в казармата, като надумквахме печката на долно горене се зачервяваше от жега. След зимата ставаше на хиляди извивки
                              Такъв термометър са имали, такъв са сложили.

П.П. над 300 вече отиваме към крематориум.
                              Демек - многофункционална фурна/пещ.

Коментар

така, както успявам да видя - до 400 градуса е.

.

Коментар

Working...
                                X