If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Преди две седмици ходих до центъра на България. Пътят е стръмен и се извива през стари букови гори. Допрените корони на дървета от двете страни образуваха красив тунел от златисти листа, които точно започваха да капят и приятно шумоляха под гумите на колата ...
Днес сутринта погледнах към Балкана - пъстрата есенна премяна беше изчезнала и сребристата сивота на оголените дървета се сливаше с оловносивите облаци на мрачното небе.
Хубав есенен ден на младежите и девойките!
Преди две седмици ходих до центъра на България. Пътят е стръмен и се извива през стари букови гори. Допрените корони на дървета от двете страни образуваха красив тунел от златисти листа, които точно започваха да капят и приятно шумоляха под гумите на колата ...
Днес сутринта погледнах към Балкана - пъстрата есенна премяна беше изчезнала и сребристата сивота на оголените дървета се сливаше с оловносивите облаци на мрачното небе.
Хубав есенен ден на младежите и девойките!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
батка , тоз карфиол бланшираш ли предварително че довечера кафиол ша боднем с бирка
чета тука - някакви патафрита , някакви варенета - то мноооооооо дълго бря
Чети бебе Люк - направил е к'вот казах как се прави най-бързо и вкусно. Тиган, олио, почистен карфиол - бам вътре на умерен огън и ги обръщаш от време на време като картофи.
Мани ги тия простотии от нет-а
Само, че както констатира Ламята вчера - вика: Хмм ... гъбите 5 кинта килото, а карфиолът 0.29 лв. - па, то на вкус същото.
П.П. И да не направиш панировка не е фатално - пак си има вкус на гъби после. До златисто в тиганя. Той спихва малко/доста карфиолът.
Забележка: Слагаш ги вече като мазнината е загрята да почнат леко да цъскат след 2-3 мин. ги посоляваш - вкарва още енерджи в мазнината и почват още повече да съскат. Демек солиш след като са инвитро в тиганЯ - не преди това.
батка , тоз карфиол бланшираш ли предварително че довечера кафиол ша боднем с бирка
чета тука - някакви патафрита , някакви варенета - то мноооооооо дълго бря
Да не взема думата на Маранди, ама на обяд направих панирам карфиол - за 15 минути с чистенето и разпарчадисването. Както Маранди каза - в една найлонова торбичка - моята от кауфланд - брашно+каквото друго искаш - разбъркваш - и в тигана или касеролата с олиото. Станаха златни и вкусни - малките ги изядоха.
Коментар