IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стига сте се дърляли, бре!

Нито Маранди би могъл да нахрани цяла Горна, камо ли България, нито Мечо би направил всички в Провадия субективисти, камо ли всички българи

Обаче всеки един от тях, както и от всички нас, би могъл да е полезен по своему за тези които четем и коментираме възгледите и идеите им, и именно това според мен е най-важното, а не противопоставянето между двама човека (в случая Маранди и Зарко ), и то посредством никовете им в един интернет форум.

Себедоказване граничещо с арогантност, демонстрация на качества, прибягване дори до обидни думи и квалификации, според мен нямат място тук, особено в тази толкова спонтанно родена и превърнала се в място за отдих и приятни емоции, тема.

Това от което имаме нужда тук е споделяне на мисли и впечатления, разспускане сред ежедневните грижи и най-вече чувството че бихме могли да си излеем това което ни е на сърцето пред сродни души и хора които биха ни разбрали, посъветвали, но не и критикували, обидили и иронизирали

А иначе способността както да оценим себе си като хора, така и да се надсмеем над нас самите, са може би най-важните и необходими качества, за да оцелеем в този толкова забързан и объркан вече свят. И аз мисля, че тук сме се събрали именно такива хора - добри, интелигентни, чувствителни и най-вече с чувство за хумор и самоирония

Ще завърша този си пост с една мисъл на един истински човек, който бат' Серго (дано да чете), Милом (дано да плава леко и спокойно) и аз, безкрайно уважаваме:

“You begin saving the world by saving one person at a time; all else is grandiose romanticism or politics.”

Charles Bukowski

Надявам се всеки от нас да има до себе си човек, който да го спасява в трудни моменти, и човек на който той да бъде ангел-хранител в същите такива! И дано да има по-малко безнадеждни романтици и политици

Респект към всички!
    Last edited by kev; 05.12.2013, 22:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Точно !!!

Променя се човека, променят се и истините му, а с тях и логиката на разсъжденията му.

И на мен ми се е случвало много пъти, като си спомням какво съм вършил и как съм разсъждавал, да се питам, абе това аз ли съм бил ???

"Нещата не са такива каквито изглеждат"
      Буда

"Совите не са това, което са"
      Хари Потър
      http://www.youtube.com/watch?v=ZQKZy1GT1AY

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
        Аз съм си аз - и, съответно*, аз далеч не съм аз

Нещо като коан, да го еба?
        Точно !!!

Променя се човека, променят се и истините му, а с тях и логиката на разсъжденията му.

И на мен ми се е случвало много пъти, като си спомням какво съм вършил и как съм разсъждавал, да се питам, абе това аз ли съм бил ???

"Нещата не са такива каквито изглеждат"
        Буда

"Совите не са това, което са"
        Хари Потър
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

Като станеш просветлена, което може би скоро прадстои, ще гледаш този твой пост и ще си казваш:

Това аз ли го казах ??? Хе, как бързо се променя човек.
          Иии, Мечо.

Това ми се е случвало доста пъти.

Първо като по-млад; помнейки какво съм мислел/казал на 15 години - та на 23-25 години си мислех: това язе ли бех, който го каза?

Второ, вече по-дрт, в ена ситуация казвам нещо, което мисля ф мумана. А наутре не моа се разбера - аз ли бешоф този тогава

Трето, вече като съсем дрт, гледам да запомня ситуацията, в която съм мислел и казал тава-онава.

И така
          Аз съм си аз - и, съответно*, аз далеч не съм аз

Нещо като коан, да го е*а?

----------------------------
          * - в смисъл "поради това" в дадения случай; за да е ясно дон сет моман.
          Last edited by el.t; 05.12.2013, 20:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
            Едва ме нави. Отивам до магазина за пуканки.
            До коя серия казваш, че си стигнал?
            http://www.youtube.com/watch?v=6h2lNTEr07w
            tnm

Коментар

Не те карам. Зорлан гюзеллик олмаз. Казвам, че е много вероятно да го преживееш. А после сама ще знаеш, че и аз съм го преживял. Купи си пуканки и гледай сериала.
              Едва ме нави. Отивам до магазина за пуканки.
              До коя серия казваш, че си стигнал?
              Last edited by mia11; 05.12.2013, 17:31.
              Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата
                Трети въпрос - допълнение на вторият...

"Защо не можеше всички да имаме компетенциите на Морските, за да носим в тая страна достатъчно валута, която да харчим тук?"

Наистина - 2-3 месеца /и повече/ по вълните - не е за болшинството от нас..., АМА - с доходите си, заработени за такива периоди - същите морски спецове наистина могат да надхвърлят доходите на НЕморските специалисти - за десетилетия напред... И го правят, разбира се, т.е. - ако за 3-4 месеца можеш да си докараш 10-15-на хиляди в зелено - това си е едно много добро попадение...

Кога ще ги стигаме ние, останалите?

Отговор /в стила на мненията долу/: в един друг живот /но и това е съмнително/..

Та, да се върна на дилемата: еееее, кой ли го храни един моряк, който си идва за няколко месеца с НЯКОЛКО ХИЛЯДАРКИ?

Аз на такъв сложен въпрос не мога да отговоря - за вас пък не зная...

Едни Айца даН може да си направи!... Много е гадно - от глад си загива, а джобовете му - пълни със зелении някакви, дето за ЕдИни не стават /това и аз не зная как става - как се ядат долари?...., това да не са ни пържени яйца?...
                Льольо ...

за пръв и последен път ти отговарям.

В цял свят тяхната професия се води непрестижна и ниско-платена по статистика.

П.П. Отварям скоба - БГ моряците са едни от най-добрите света, но това едва ли може да промени статистиката. Поклон пред тях от мен!!! ( за уменията и разбитите семейства после ).

Точка 4-ри - престани да гледаш в канчето на 'орицата - риташ си здравната книжка така.

На кой му пука Мечока какво печели и изкарва - щом е удовлетворен и се кефи той сам - толкоз.

Стига гледа в чужди паници, щот' ще те пребие и той накрая - хихи
                ------------------------------

Т'ва е последния път, в който ти отговарям лично - оттук насетне се ....сещай ... - да'е навлека досаден - хихи

Коментар

Не можеш да ме накараш да преживея нещо, което ти не си преживял.
                  Миа
                  Не те карам. Зорлан гюзеллик олмаз. Казвам, че е много вероятно да го преживееш. А после сама ще знаеш, че и аз съм го преживял. Купи си пуканки и гледай сериала.
                  tnm

Коментар

• Иначе малко по-хумористично - днес през нощта излизам до магазина да си взема пиячка и цигарки.

И то тъкмо полу-сумрак и си изкарали песовете - па мен не ме е страх от песове.

Ма, мятам си бутилките в кофата и тръгвам към магазино ...

....... и един води биткаджийска порода пес ( бул-териер нещо такова ), па отзад през кръстовище на 30 метра някакъв пуснал няква миниатюрка.

Ма, педя и половина дълго и няма педя високо и малкото хуква към бул-терериера и стопанинът веднага го обира с каишката на 50 санта с веригата териера.

И тоя отзад с малкия паляк се провиква - Спокойно, няма да го ухапе кучето ти.
                    -----------------------------------------------------

Е, дали не се смях после 2 часа да'е кат' го чух ....
                    Last edited by marandi; 05.12.2013, 17:12.

Коментар

Не можеш да ме накараш да преживея нещо, което ти не си преживял.
                      Миа
                      Иии ..... шат' на патката главата ....

П.П. Ся ще търси копи/паста пак ( ъъ .. смигам ).

Винаги ме кефят мухльовци, които си мислят, че могат да задават универсални норми през човешки фактор.

Ако е през бизнес - 'кей, ако през работа - 'кей - ма .... къв си ти бе цървул - да се пробваш да задаваш човешки съдби?

Той затова тренира бягане - аз както съм зле в момента - ще го стигна пак да му почупя кофата, ако тръгне да ми дава тон за песен на семейството

Ха, наздраве!

Коментар

• Не можеш да ме накараш да преживея нещо, което ти не си преживял.
                        Миа

Коментар

Хм, от където и да го разгледаш, това си е чиста шега.
                          А сега шегата настрана, но това може да се случи в друг мой живот, но не в близките 10-20-30-40 или 50 години.
                          “Има неща, които са толкова сериозни, че трябва да се надсмеете над тях.”
                          Нилс Бор

Един датски субективист
                          tnm

Коментар

• Хм, от където и да го разгледаш, това си е чиста шега.
                            А сега шегата настрана, но това може да се случи в друг мой живот, но не в близките 10-20-30-40 или 50 години.

Коментар

За субективистите съм сигурна, че съществуват, ама са някъде по Тибетските възвишения, и също съм сигурна , че дори и те няма да посмеят да отрекат обективизма и да го нарекат презрян.
                              А няма да го отрекат, защото то е все едно да се отрекат от въздуха, който дишат, от слънцето. С една дума да се отрекат от себе си.
                              Като станеш просветлена, което може би скоро прадстои, ще гледаш този твой пост и ще си казваш:

– Това аз ли го казах ??? Хе, как бързо се променя човек.
                              tnm

Коментар

Дойде ми друго нещо на ум, и което е на път да го осъзная, и то е, че страшно лесно е да се правят анализи и критики на другите хора, трудното идвало когато настъпи момента да се самоанализираме и самокритикуваме.
                                "Имаме очи за да виждаме другите, но ни трябва огледало за да видим себе си."
                                Тибетска мъдрост
                                tnm

Коментар

Working...
                                X