IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз нямам особен проблем с мухите, защото живея на 12 етаж
    Когато някоя все пак се докопа до тези висини я оставям на котарака си. Той определено до сега, не и е отварял прозорец

Коментар

• Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнение
      Една муха ( обект ) по никое време на годината, жужаща, се блъска изнервящо в прозорците на стаята ми......Въпроса ми е: субективно погледнато за Вас-трябва да я убия с овладяна жестокост или да опитам да живея в мир с нея като част от природата ни?
      Всъщност, каквото и да направиш оттук нататък, то няма да е правилното нещо. Това, което е трябвало да направиш е това което ти е подсказала интуицията в самият момент - било то да размажеш насекомото на стената или пък да отвориш прозореца и да се опиташ да го изкараш навън, щото третият вариант - съжителството с него едва ли би се появил като опция в подсъзнанието ти. Но замисляйки се над проблема и още повече задавайки въпроса си тук, т.е. търсейки мненията и на други хора, ти от субект веднага си се превърнал в обект, върху чието последващо действие биха повлияли редица външни фактори, включително и твоята собствена мисъл. Спонтанното, почувствано и дошло ни отвътре решение на дадена дилема или ситуация в която се чудим как да постъпим, е винаги най-правилното за нас, защото това е нещото което първо сме почувствали и съответно действали спрямо това наше чувство. Това е така защото подсъзнанието ни никога няма да ни подведе, ако сме се научили да го разпознаваме и да му се доверяваме.
      Наблюдаваш, констатираш, усещаш (почувстваш), действаш - това е! Без мислене, колебание, двоумене и анализ - за тях също ще има време когато ситуациите са непознати и го изискват, но в случай като горния са напълно излишни, а за мухата (обекта) остават само две възможности - live or die. Аз лично първо бих се опитал да я изгоня навън.

Загряхме малко като за неделя, 'убав ден на всички!

Коментар

• Was immer Du tun kannst oder träumst es zu können, fang damit an! Mut hat Genie, Kraft und Zauber in sich.
        Каквото и можеш да правиш или мечтаеш да го можеш, заеми се с него! Смелостта съдържа в себе си творческа сила и вълшебство.

Йохан Волфганг фон Гьоте
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Страшна неволя! Тяжко в ней.
          На воле жить — и спать, — страшней.
          Прожить ужасно без следа,
          И смерть и жизнь — одно тогда.

Т.Шевченко

Харесва ми и го поствам.Това е част от стихотворението "Дума"

Коментар

• "Когато словото ми стана мед, мухи устата ми покриха..."
            Махмуд Даруиш
            tnm

Коментар

• Добро утро лъвове и лъвици..Приятна почивка..Бате Космо, случват се тези неща-не се коси..На времето един приятел руснак беше разбил една врата пиян и беше заспал в един апартамен- помислил , че му се е развалила клучалката и я разбил..Добре , че хората излезаха свестни на сутринта се върнали.. и нямаше последици, ама така се напихме със стопанина на апартамента после, че жана му каза , че щетите са по големи от второто пиене, отколкото от първото разбиване...Забрани му да пие вече с нас..
              Човек като е млад и стават тези работи..

Коментар

Оня...Като малък удрях силно тези които ме дразнят с оправданието, че са имали кацнала муха на тях ( обектите ) ВНИМАВАЙ!!!!
                Проблема ти е решен. Изчакай мухата да кацне на носа ти и удари силно.

Коментар

• Добро утро,Мечо
                  Добро на всички

Коментар

• Добро утро tnm
                    Добро утро Екстра Рейндж
                    tnm

Коментар

• Ха добро утро....Вчера изпих каде литър коняк и сега ме гони махмърлук дето няма аналог в световната наука за махмурлуците... Един пияница ми каза страшен лек за махмурлук - чаша водка на екс.. Ама като нямам водка.. Дали и ракията ще свърши работа??? Мале ония ден каква простотия съм свършил - да взема да си объркам гаража и явно съм се ядосал че не се отваря вратата с дистанционното и с джипа съм разбил вратат на един съсед... Ама и джипа е бая потрошен... И се чудех вчера къде ли съм си оставил колата, ама не ми се търсеше и взех една служебна и о едно време ми звъни съседа и уплашен ми разказва как си е намерил гаража на сутринта с един влязъл през затворената врата джип... Май трябва да намаля пиенето.

Коментар

• Чш

Коментар

• Не съм влизала от известно време и отворих "Политика" и тази тема )
                          попрегледах по 2 страници .... някак си приличат темите
                          нещо в настроението...нещо в тона...нещо в отношението...

все пак в тази тема да кажа...мислех и фон - картинка...със звънчета да потърся...ама...))

Да имате прекрасен, силен и щастлив Декември!

Празничен и със засилен позитивизъм! :
                          )

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                            Пич, ти тъпунгер ли си, къв си бе?

Ти си този дето пишеш, че имаш проблем с муха, не аз.
                            Пък после почваш да даваш квалификации кой бил егоист, как всичко ти било ясно - ти да не си Оня бе?...

Баси тъпака...

Аи бегаи си пий, алкохолик....обективно.

П.П. Баси глупака - или убий мухата или я изгини на вън - все ще е в мир с твоята душа.
                            Пич/ке, субективно за теб може да съм тъпанар, но обективно да не съм и обратно.....като това се отнася и за теб.

Оня...Като малък удрях силно тези които ме дразнят с оправданието, че са имали кацнала муха на тях ( обектите ) ВНИМАВАЙ!!!!

Коментар

Комарници, токийска борса.....Тези неща, за които пишеш са следствие на моделирането на света от нас. Ясно, ти си само един егоистичен консуматор, който не се интересува за живота след него, а гледа в настоящето, кое и как ще въздейства върху тези неща, които са главни за неговото добруване!!!!!!

Наздраве и за теб!!! Интересно как разбра, че вече пийвам И лека....
                              Пич, ти тъпунгер ли си, къв си бе?

Ти си този дето пишеш, че имаш проблем с муха, не аз.
                              Пък после почваш да даваш квалификации кой бил егоист, как всичко ти било ясно - ти да не си Оня бе?...

Баси тъпака...

Аи бегаи си пий, алкохолик....обективно.

П.П. Баси глупака - или убий мухата или я изгини на вън - все ще е в мир с твоята душа.
                              Last edited by luboil; 30.11.2013, 22:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                                Hi hi hi,

ами аз нямам проблем с мухите - обективно погледнато имам комарници - нямам мухи.
                                Който има мухи - има проблем - или по скоро Токийската борса обективно има проблем, щото убиването на една муха в неизвестната България ще наруши икономическото равновесие и ще доведе до срив на Токийската борса - ама това субективно не го знаеш от мен, щото ще е вътрешна инфо - а тогава съвсем обективно си в затвора и ще си говориш там с мухите кое е обективно, кое субективно!

Наздраве и поздрави! - обективни
                                Комарници, токийска борса.....Тези неща, за които пишеш са следствие на моделирането на света от нас. Ясно, ти си само един егоистичен консуматор, който не се интересува за живота след него, а гледа в настоящето, кое и как ще въздейства върху тези неща, които са главни за неговото добруване!!!!!!

Наздраве и за теб!!! Интересно как разбра, че вече пийвам И лека....

Коментар

Working...
                                X