IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
    Мързелът е раждал велики открития...

Вероятно е така... и е така /ама в началото/...

Колко труд са искали още тия "велики" открития - само РАБОТИЛИТЕ по тях си знаят /примери няма да давам/...

..., а колко от тях пък са направили откритието си, но не са били признати?...

Иначе - в тъпо-афористичен стил - всеки може да си ръси "бисери", колкото си иска...

Някой си търсел пари, а не работа...

Възможно е!

Например, някой има вуйчо-милионер. Пример! Типичен.

Та, каквато и дейност да извършва някой, търсещ пари - то той пак работи. Нека стои пред екрана и следи котировки. Това е отново работа. Нещо повече: такава работа може да се "работи" паралелно с всяка друга.

Е?

Кой-как търси пари?

п.п. не разбрах, как в последните 10-на години мързелът е създал велики открития? Ааа, сетих се - пускат тук-там в нета едни темички - неуки разни, "изобретатели", но нали е в нета - значи по-умен от другите е човекът... А, като погледнеш "изобретението" - пълен мизерник, неграмотник и абсолютен аматьор - може да копира и ги представи като свои - такива неща и да ги качи в нета...

Така де, важно е човек да не работи и да изкарва пари... Без никакви ангажименти?

Добре, че не сме наясно за какво става дума.
    Опалянка, ... още един започна да "простира чаршафи" из темата
    На Зарата, Мечо и Русото сме им свикнали, сега трябва да се мъчим и с този "нов" индивид. УжасТ
    Пък на всичкото отгоре не зачита мързела, а той както знаем, е издигнат в култ в тази тема. Мъка, мъка, мъкааааа, какви хора започнаха да пишат тук

П.П. От друга страна се радвам да разбера, че Зарата е в добро здраве. Тъкмо не бяха налегнали едни притеснения
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Ей, кофти - бях останал с впечатлението, че си щастлив с нея да'е ...

П.П. Ма, животецът бил срещи и раздели. Затова винаги и на всеки пожелавам повече срещи и по-малко раздели.

Ха, наздраве! Аз не знам от кога не съм изтрезнявал тия дни - че вчера и днес в магазинчето за цигари и бири съм изнервен нещо и се чудя как да не пребия поредния кретен.

Нещо вярно се дразня от най-дребните неща. Вчера един тъпак - аз ще си мятам бутилките в кофата отсреща на улицата и тоя без мигач ми бие кучки пред краката, а аз съм на тротоара и той бил за магазина и от насрещното без мигач.

И го гледам някакво рахитче 100 кила дет' падат с поглед - и щях да го питам чувал ли е, че се дава мигач като се тръгва и сприра, щот' не съм Ванга да знам накъде е тръгнал малкия му гъз.

Ма, викам - ай, празници са и си замълчах.

Трябваше да го пребиеш... Или да си поиуграеш с него... А от друга страна си прав. Не си заслужава човек да си разваля празниците.

С унгарката бяхме добре ама знаеш какви са проблемите като живееш със силиконова златотърсачка от европейски клас, дето освен да се кълчи по пилоните и да се снима по филми за възрастни друго не е правила в живота си... Разбирай освен секса нищо не е както трябва.. А в последно врем на мен не ми се чука и съвсем връзката ни изгуби смисъл...

Абе а.. и майката.. Важното е да сме живи и здрави. Ха наздраве.

Коментар

• Мързелът е раждал велики открития...

Вероятно е така... и е така /ама в началото/...

Колко труд са искали още тия "велики" открития - само РАБОТИЛИТЕ по тях си знаят /примери няма да давам/...

..., а колко от тях пък са направили откритието си, но не са били признати?...

Иначе - в тъпо-афористичен стил - всеки може да си ръси "бисери", колкото си иска...

Някой си търсел пари, а не работа...

Възможно е!

Например, някой има вуйчо-милионер. Пример! Типичен.

Та, каквато и дейност да извършва някой, търсещ пари - то той пак работи. Нека стои пред екрана и следи котировки. Това е отново работа. Нещо повече: такава работа може да се "работи" паралелно с всяка друга.

Е?

Кой-как търси пари?

п.п. не разбрах, как в последните 10-на години мързелът е създал велики открития? Ааа, сетих се - пускат тук-там в нета едни темички - неуки разни, "изобретатели", но нали е в нета - значи по-умен от другите е човекът... А, като погледнеш "изобретението" - пълен мизерник, неграмотник и абсолютен аматьор - може да копира и ги представи като свои - такива неща и да ги качи в нета...

Така де, важно е човек да не работи и да изкарва пари... Без никакви ангажименти?

Добре, че не сме наясно за какво става дума.

Коментар

• И преди съм го казвал, ма толкоз са ме и чели.

Човешкият мозък е разделен на 2 полу-кълба - едното е менижмънта, другото е лийдършийп-а.

Обикновено мениджмънта взема светкавични решения как да се измине пътят от точка А до точка Б.

Лидършийп-ът ( другата половина ) през цялото време мисли - дали вървим в правилната посока.

Пример: БГ - за 25 години "преход" - кифлите ви я върнаха на нива под 80-те години като стандарт.

Т.е. - ако имахте читави мениджъри и лидери - те винаги си знаят ролите - едните най-бързо да решават проблеми, а другите дали вървим в правилната посока.

Ако, за 20 години - не спирате да чупите всички негативни класации за най-най-най-зле ......

То, явно имате проблем с лидършипа и мениджмънта, понеже другите не стоят на едно място да ви чакат, а действат и те.

----------------------------------------------------------------

Най-простия пример дава Стивън Кови ( лека му пръст ) - великан - Той го описва така - представете си, че сте попаднали в джунгла и трябва да излезете оттам.

Мениджмънтът - ще ви организира и впрегне целият ресурс по най-бързия начин да сечете по 10 км гори на ден ( да правите пътека/просека ) през джунглата и ще се справи убийствено бързо.

И пита ( Ст. Кови ) - ами, ако се окаже, че сте секли 10 дни в грешната посока и сте се отдалечили още повече от Изхода? Какво правим?

Добър мениджмънт ли е било това? Или лош? Защото ви е върнал в първи клас и сега ще се загуби пак време да се върнете в изходна точка. А, ако още един път объркате посоката и пак трябва да се връщате в началото? Това добър менижмънт ли е?

И се оказва, че проблем не е в менижмънт, а в лийдършип-а - няма кой да види вярната посока накъде е
          Last edited by marandi; 21.12.2013, 20:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от $ Разгледай мнение
            Мързелът е - двигателят на човешкия прогрес!
            Мързелът ражда великите открития!
            Мани, той Зарко не е чел даже и Киосаки - който между другото казва нещо много интересно в Богат татко - Беден татко.

На въпрос: Какво толкова има другият ти баща? - зададен от биологичния му баща - той се замисля и казва - Пари и свободно време. Демек - хубавото на физическия "мързел", че имаш много време да мислиш, сравняваш, преценяваш.

Чиляк блъскал по 10 часа на ден и 2 часа по пътищата като се прибере кога ще има право да умува за нещо? Пуска БиТиВу-то - пие 2 ракии и се мята в кревата до другия ден. И после пак - ден след ден .....

П.П. Ся па ме обвини, че съм щял да му заразя комп-а с бацили - смятай колко е изперкал тоя.

Ми, то блог.бг е на инвестор - все едно инвестор сега да му заразят комп-а и те.

Ма, 'ноу ме разсмива с тъпотиите си да'е ...

Ха, наздраве!
            Last edited by marandi; 21.12.2013, 20:41.

Коментар

• извинявам се, АМА демографски взрив не се бори с блогчета, а с дечица - но не съм така добре с "анализаторските" качества.../пък и това е лично мнение, неангажиращо - не те пращам да четеш блогчета и мои статии, за да ти губя времето за нещо, в което НЕ СИ убеден/...

...иначе - не се кОси - зная какво да чета, а твоите препоръки не са ми необходими..., освен това - човек да ходи тук-там из нета - не винаги е безопасно... /май това си го знаеш, но пак търсиш шарани.../.

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
                Мързелът оставям отворена тема, защото - всеки образован човек в тая страна не би трябвало да има проблеми да намери подходяща, платена работа, според своите критерии и този казус не би трябвало изобщо да касае хората тук ... Нещо повече - дори някой отделен поданик на тая страна - да би имал някакви супер-квалификации, то нищо не би трябвало да му пречи да се реализира на всяко кътче на планетата Земя...;
                Зарко мнооу го е закъсал
                Тук има и такива елементи, които си търсят "платена работа" ама язе не съм от тях и никога не съм бил!
                Аз винаги, първо и единствено съм търсил пари - не работа!
                Ама у зарковата глава нещо я нема таз тема - пари!?
                Зарко вика ай са клецаме, пък как дойде - има и банани по дърветата

Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
                Защото мързелът не е нищо повече от мързел!;
                Мързелът е - двигателят на човешкия прогрес!
                Мързелът ражда великите открития!

Коментар

• Благодаря за пожеланията! - да ти се връщат по 3.

Пълна къща с челяд, пълни хладилници и много детски смях.

П.П. Не ми се търси из блог-чето, ама ако имаш време бях писал, че ключовата дума е ДОВЕРИЕ и Предвидимост - както в собствените сили, така и в тия на партньорите като Държава ( Фиск ) и БаМки ( Монетаризъм ).

Ако - не си открия статията до 1 мин. си я търси ти - понеже аз "плагиатствам" - нали така беше?

Хубави празници!

На тия неща още ВУЗ-овете ви по икономика няма да могат да ви светнат следващите 2-3 поколения студенти, ама съм бил "плагиат" - от кого?

Коментар

• все пак, Зарко ВЕРОЯТНО не би могъл да разбере връзката между прираста на една страна и нежеланието на хората да открият "сродната" душа, с която тоя прираст - без излишни напъни би преодолял демографските проблеми /с естествените - обич и чувства - във всяко нормално семейство/..., затова, обаче...

...трябва взаимност...

...взаимността е функция на много други качества във всяка от страните...

/"думам ти дъще, сещай се, снахо" - ВЕРОЯТНО би казал Зарко, като използва народните умотворения на българина/

Та - "анализаторите" да не се правят на гърмяни зайци, да се снишават и се плъзгат по повърхността на проблемите, а да помислят сериозно за връзката: качества - щастие - прираст на населението...

Мързелът оставям отворена тема, защото - всеки образован човек в тая страна не би трябвало да има проблеми да намери подходяща, платена работа, според своите критерии и този казус не би трябвало изобщо да касае хората тук ... Нещо повече - дори някой отделен поданик на тая страна - да би имал някакви супер-квалификации, то нищо не би трябвало да му пречи да се реализира на всяко кътче на планетата Земя...

Защото мързелът не е нищо повече от мързел!

Коментар

• ВЕРОЯТНО Зарко е трябвало малко повече да прочете за социални феномени като "работещи" бедни ( в превод разходите на някого да отиде и да се върне от работа са по-големи от надника му, който заработва ).

Има там едни коефициенти на Джини, които също е хубаво Зарко да прегледа ( ВЕРОЯТНО ).

Вероятно е хубаво, когато се дават примери за щастливи и нещастни е добре да се видят кои държави са в челото на класацията ( демек там попадат държави с по-малко от 1$ на ден доход ).
                      ----------------------------------------------------------------------------------------------
                      П.П. ВЕРОЯТНО е хубаво Зарко да си кара празниците и да не дрънка глупости за бедните и мързеливи Българи.

Напротив - има данни на НСИ, където се вижда по колко работят на седмица ( в часове ) - и в същото време бачкат като пропорции над 50% за храна - 30% за ток/вода - 15% за парно и 10% за телекомуникации = 105% от доходите им.

Остават тайните на фотосинтезата и семплия въпрос: Защо тия хора като работят са бедни и нямат пари за здраве, транспорт, образование, почивки/екскурзии, спестявания, инвестиции?

ВЕРОЯТНО са мързеливи и бедни, както би казал Зарко и 2 милиона Българи влязоха в тази графа веднага + още 2.5 милки пенсионери = Това е България.

Или над 60% от населението живее по този начин, защото са мързеливи - както би казал Зарко. А от работа и бизнес-среда в БГ ти се завива свят направо от възможности - който не е стартирал нещо - него не са го фалирали до 2 години. За останалите, които ходят на работа разбрахме също - блъскат по 10 часа на ден и накрая не могат да си избият пътя, кафето, цигарите и обяда и вадят от джоба си да доплащат. Други средства/доходи за сметки и кредити да не говорим да им останат или па за нещо кощунствено като Лекарства?
                      --------------------------------------------------------------------------------------------------
                      Фрекрасно е всичко в БГ! Цветя и рози с нови секси пози .... и затова най-доброто решение от 25 години е Терминал 2, защото Русото търчи из цяла БГ да навива 'орицата да се махат. Те не искат, ама аз ги водя до летището с еднопосочен билет в ръката, щот' съм пич да'е ...

П.П. Забравих най-важното - вероятно за това е виновен Русото. Няма кой друг да е да'е .... ( чак се чудя как още не са ми преписали Първата световна война, Потопа и Големия взрив, когато уж се били създали Галактиките.

Давайте по на едро, Русото носи - досещам се вече съм избил и евреите още през 14-ти век да'е ...
                      Last edited by marandi; 21.12.2013, 19:28.

Коментар

• С уговорката, че написаното долу не е валидно за пишещите тук,

Зарко......ВЕРОЯТНО би казал, че...

В предпразнична обстановка, песимистичните прогнози - са по-скоро приоритет на мързеливите и непредприемчивите. Защо ли пък да е така? Не споделям мнението на Зарко, ако то е такова...

Но, все пак, Зарко ВЕРОЯТНО би казал, че, именно в такава - предпразнична обстановка, най-често опитваме да направим обективна оценка на онова, което сме постигнали: в опит постоянно да се самоусъвършенстваме, в опит да привлечем нечие внимание /вероятно би говорил за разбиране, чувства и т.н...../, в опит – без да мислим за демографска криза /защото тия неща насила не стават/ – най-общо да правим така, че да сме заобиколени от едни чисти създания, които, мислейки по свой /детски/ начин – да ни мотивират да бъдем по-добри и разбрани същества, които не пренасят механично неволите на забързания ни свят – и в семейството....

.... Например, дали не е вярно, че голяма част от мързеливите и непредприемчивите – са точно и най-бедни... Мисля, че са преодоляни ония години, когато българите нямаха възможност /примерно/ - да притежават автоматична пералня... Елементарен пример, но показателен... Колко трябва един човек /българин/ - да е мързелив, за да не си намери работа, която да му даде възможност да си закупи една толкова необходима /или друга/ ел.домакинска техника.
                        ...разбира се – в тоя форум такива хора няма...

Мързелът, свързан с бедността - е едно на ръка...Защо, обаче – българинът да е и най-нещастен? Кой българин е нещастен? ВЕРОЯТНО – би написал Зарко – нещастен е тоя, който не може да открие причина, за да е щастлив... Мързелът? Или – може би – спецификата в характер, приоритети, изразни средства? Откъде – накъде, точно Зарко би ми давал акъл как да се нося в публичното пространство? Ама – кой е тоя пък!

Е, ама как да сме щастливи /биха попитали неудачниците-нещастници/? Аааа, ама аз да не съм Зарко – да давам акъл наляво и надясно! Нещастни! Ми така е – всеки да си следва критериите за щастие. Ми другите – какво ще правели – такива нещастни? Всеки е това, което желае да бъде!

...ама – най-бързо била изчезваща нацията /ни/...

Че как се възпроизвежда една нация?

Зарко ВЕРОЯТНО би казал, че нещата са елементарни, а нацията би трябвало да се възпроизвежда от хората, които намират начин да са щастливи, в тенденция - в обратна пропорционалнст на напъните на хората да дават прогнози в черни краски за бъдещето на нацията и за демографските ни проблеми....

Нещо такова ВЕРОЯТНО би казал Зарко...

...но със сигурност Зарко не би пропуснал да пожелае весело изкарване на празниците! Весели и щастливи Коледни празници!

Коментар

• Първоначално изпратено от irena Разгледай мнение
                          Маранди, нали знаеш, че и ти си в тая статистика, не сме само ние- бедните, нещастните и простите.
                          Аз не гласувам, приятелю. В превод - не съм съгласен със случващото се и клоуните, които вадят всеки път.

П.П. Като видя шматките ви в Парламента да се возят с обществения транспорт като ходят на работа ( автобус/метро/тролей/трамвай ) или ходят с велосипеди на работа - може и да променя позицията си.

До тогава от мен един голям .... _)_ - Сорка - ама да наливам в автопарк Мерцедес и БМВ и за екскурзии ....... - не си познал

Успех! ( поне ви пестя 3 пъти по 12 лв. годишно ) и ги дайте на бедните. Толкоз мога да направя.
                          Last edited by marandi; 21.12.2013, 18:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                            Звучи добре. Аз пак ще съм на ракия и мезета...
                            Те са готови вече - 25 мин. - Ламята пъшка вече какво го чака.

Много бърз аламинут е и не е сложен.

Ха, наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                              Знам ги и аз тези унгарски зимнини. Не са лоши. А паленката е класа.

С унгарката се разделихме. В повече ми дойде всичките ми приятели да мастурбират на филми в които участва и гаджето ми. Взе и нещо да ме дразни. Ебати жената дето една супа не може да направи и у нас ако не дойде чистачката ще развием нови форми на живот. Замина за Австрия. Как е минала границата като колата е на мое име идея нямам.... Ха наздраве. Мале днес как се напих....
                              Ей, кофти - бях останал с впечатлението, че си щастлив с нея да'е ...

П.П. Ма, животецът бил срещи и раздели. Затова винаги и на всеки пожелавам повече срещи и по-малко раздели.

Ха, наздраве! Аз не знам от кога не съм изтрезнявал тия дни - че вчера и днес в магазинчето за цигари и бири съм изнервен нещо и се чудя как да не пребия поредния кретен.

Нещо вярно се дразня от най-дребните неща. Вчера един тъпак - аз ще си мятам бутилките в кофата отсреща на улицата и тоя без мигач ми бие кучки пред краката, а аз съм на тротоара и той бил за магазина и от насрещното без мигач.

И го гледам някакво рахитче 100 кила дет' падат с поглед - и щях да го питам чувал ли е, че се дава мигач като се тръгва и сприра, щот' не съм Ванга да знам накъде е тръгнал малкия му гъз.

Ма, викам - ай, празници са и си замълчах.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Оборвайте си статистиките по години.

- най-бедни;
                                - най-нещастни;
                                - най-бързо изчезваща нация и т.н.

П.П. После елате да ме пробвате пак, понеже тия статистики от години не ги измислям аз.

Горди и най-бедни - трябва да си кретен и да се хилиш. Затова у лево - вие даже Сърбия не може да минете по стандарт, бря - па те бяха в 10 годишна война и загубиха 60% от териториите си и ключовите си отрасли като туризъм ( летен/зимен ), въгледобив и т.н. ). В Сърбия минималната пенсия е 400 лева - за сравнение във "велика" БГ без война - е 230 кинта.

Представи си тук какво е било, щом сте по-зле и то без война цели 10 години! И без още загубено парче земя. Умник до умника се наредили да ме плюят, щот' са слепи къде сте.

П.П.П. Отстрани се виждате много добре и се хилете като пачи на тия, които ви го дънят в прав текст. Аз басма на никого не цепя. Като не ви харесват данните си ги оправете.

Хубави празници!!

И да не пропуснеш анкетата догодина за най-големите нещастници, най-бедните и най-сиромаси и изчезващи като Нация.

Обади ми се пак да се похилим колко си "объл" и колко сте "велики" догодина
                                Маранди, нали знаеш, че и ти си в тая статистика, не сме само ние- бедните, нещастните и простите.

Коментар

Working...
                                X